ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πανόραμα των δράσεων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Υπηρεσίες Υγείας
Το πανόραμα των δράσεων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Τρίτη, 06/04/2021 - 15:10
News4Health Team News4Health Team

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη παρουσίασε τις κύριες πρωτοβουλίες της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών. Σε αυτές περιλαμβάνονται συνολικά πάνω από 120 δημόσιες παρεμβάσεις και 180 συναντήσεις στο πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, ενημερωτικές εκδηλώσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των συλλόγων, το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, καθώς και ο σχεδιασμός ερευνητικών έργων για την αιμοδοσία, τον εμβολιασμό, την εγγραμματοσύνη υγείας και τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη.

Ο Διευθυντής της Ένωσης, Γιώργος Τσιακαλάκης, επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο της πανδημίας στην πρόσβαση των χρόνιων ασθενών στο υγειονομικό σύστημα, καθώς οι πολίτες αναβάλλουν τις δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με την κλασική παθολογία και χειρουργική, με κύρια αίτια το φόβο για την έκθεση στον ιό και την πίεση που ασκείται στο Ε.Σ.Υ. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης σε 2.500 χρόνιους ασθενείς το φθινόπωρο του 2020, το 28% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ακυρώθηκε το ραντεβού με το γιατρό του, ένας στους 10 ότι αναβλήθηκε η θεραπεία του και 7% ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επέμβασή του.

Στη συνέχεια, η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων, Κωνσταντίνα Μπρούσα, παρουσίασε τη Γραμμή Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ – 111 32 που λειτουργεί η Ένωση από την αρχή της πανδημίας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μέσα σε ένα χρόνο, πάνω από 8.000 ωφελούμενοι έλαβαν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη βάση των ομοτίμων, νομικής συμβουλευτικής και παραπομπής στο κατάλληλο υποστηρικτικό δίκτυο. Συνολικά πάνω από 60 δημόσιες παρεμβάσεις το τελευταίο έτος οφείλονται σε καταγγελίες που έγιναν στη Γραμμή 111 32. Παράλληλα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σποτ του έργου το οποίο θα συμβάλει στην ευρύτερη δυνατή επικοινωνία του.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη ανέφερε πως : «Για εμάς στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η υγεία για όλους, ειδικά αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε συνειδητοποιούμε όσο ποτέ άλλοτε ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό. Ως χρόνιοι ασθενείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι δεν είναι δεδομένη, αλλά πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε το σώμα και την ψυχή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μας που πίστεψαν στο όραμα της δημιουργίας της Ένωσης, την στήριξαν και εξακολουθούν να τη στηρίζουν ενεργά. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα μέλη μας, οι άνθρωποι μέσα στους συλλόγους, που χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε η Ένωση. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να ενεργούμε πάντα προς το συμφέρον των ασθενών.»

Κατά τον χαιρετισμό του ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης, κ. Κυριάκος Σουλιώτης παρουσίασε τα μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζοντας τον διεπιστημονικό της χαρακτήρα και σημείωσε τα εξής: «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην τιμητική πρόσκληση να συνδράμουμε, μέσω της επιστημονικής τεκμηρίωσης, στο τόσο σημαντικό έργο της Ένωσης. Η ανάγκη εμπλουτισμού της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στον τομέα της υγείας με την οπτική των εκπροσώπων των ασθενών είναι δεδομένη και αποτελεί πραγματικότητα σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Είναι, άλλωστε και θέμα Δημοκρατίας, άποψη την οποία ενστερνίζονται όλα τα μέλη της Επιτροπής. Η συμμετοχή μας σε αυτό το εγχείρημα έχει ως στόχο να συνδράμουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην απαραίτητη στροφή προς ένα περισσότερο πλουραλιστικό υπόδειγμα άσκησης πολιτικής υγείας στη χώρα, με τον πολίτη στο επίκεντρο».

Στη συνέχεια, η κα Ελιάννα Κονιάλη από τη Διεύθυνση Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δήλωσε : «H πανδημία έχει επιφέρει σοβαρές και πρωτόγνωρες προκλήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Άνθρωποι που ζουν με χρόνιες ασθένειες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιπρόσθετα ρίσκα και δυσκολίες που έχουν επηρεάσει κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις αυτές, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον COVID-19, υποστηρίζει τη λειτουργία της γραμμής ‘ΜΑΖΙ’ για τη στήριξη και ενδυνάμωση των χρόνιων ασθενών, παρέχοντας ολιστική βοήθεια και καθοδήγηση, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και θεμελιώδη δικαιώματα.»

Τέλος, ο κ. Paul Kidner, Σύμβουλος του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ δήλωσε : «Με μεγάλη μου χαρά εκπροσωπώ το TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα ως υποστηρικτής της τηλεφωνικής γραμμής για τους χρόνιους ασθενείς «ΜΑΖΙ». Το TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα, που υποστηρίζει προγράμματα που αφορούν ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνιες ασθένειες εντόπισε αμέσως τα πραγματικά οφέλη του προγράμματος και τη δυνατότητα προσέλκυσης ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Η Ένωση έχοντας ήδη δημιουργήσει πιλοτικό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους μας απέδειξε τη χρησιμότητα της γραμμής . Πολλοί από εσάς ίσως να μην το γνωρίζετε αυτό, αλλά η Ένωση Ασθενών το έπραξε πριν καν δημιουργήσει τα δικά της γραφεία, δείχνοντας έτσι την πραγματική της αφοσίωση και εξωστρέφεια προς όφελος τον ασθενών. Η προηγούμενη εμπειρία των μελών της έδωσε αμέσως την ώθηση στην ‘Ενωση επιτρέποντάς τη να λειτουργεί ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο και να εκπροσωπεί έναν μεγάλο κλάδο από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ελλάδας. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και δηλώνουμε παρών στο έργο που έχουν αναλάβει, με σκοπό να ακούγεται δυνατά η φωνή όλων των ασθενών και των ευάλωτων.»

Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2021 - 15:14
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΙΣ προειδοποίησε για τα πιθανά προβλήματα από τη χρήση των self test
Ο ΠΙΣ προειδοποίησε για τα πιθανά προβλήματα από τη χρήση των self test 06 Απριλίου 2021
Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών 06 Απριλίου 2021
Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατ' οίκον παράδοση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των φαρμάκων καταγγέλλει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 12:27

Κατ' οίκον παράδοση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των φαρμάκων καταγγέλλει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 19:00

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ικανοποίηση για την καθολική εφαρμογή της αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον
Patient Talk
06/06/2025 - 15:33

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ικανοποίηση για την καθολική εφαρμογή της αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον

Η φωνή των ασθενών στο προσκήνιο: «Κάλεσμα για δράση κατά των ανισοτήτων στην Υγεία»
Patient Talk
02/05/2025 - 12:57

Η φωνή των ασθενών στο προσκήνιο: «Κάλεσμα για δράση κατά των ανισοτήτων στην Υγεία»

Εκδήλωση της ΕΝΑΣΕΛ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 15 Απριλίου
Patient Talk
08/04/2025 - 14:39

Εκδήλωση της ΕΝΑΣΕΛ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 15 Απριλίου

Πρόγραμμα «Δικαιώματα στην Πράξη» για την ενδυνάμωση των ασθενών
Patient Talk
07/04/2025 - 14:51

Πρόγραμμα «Δικαιώματα στην Πράξη» για την ενδυνάμωση των ασθενών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι οθόνες και η περίπλοκη επίδρασή τους στον εγκέφαλο των παιδιών - Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ή όχι;
Ψυχική Υγεία
31/07/2025 - 15:19
Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44
Συνάντηση Βαρδακαστάνη- Κικίλια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα και τη νησιωτική πολιτική
Patient Talk
31/07/2025 - 14:19
Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 13:54
Τσιμπούρια: Μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων;
Υγεία
31/07/2025 - 13:37
ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53
Πιστοποίηση ποιότητας με υπογραφή για τα πολυϊατρεία Medifirst
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 12:34
Νέα μελέτη συνδέει το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου με 172 διαφορετικές ασθένειες
Υγεία
31/07/2025 - 12:17
Κρεατίνη και β-αλανίνη: Μπορεί ο συνδυασμός τους να βελτιώσει τα αποτελέσματα της άσκησης;
Διατροφή
31/07/2025 - 12:02
Γιατί θέλουμε το σεξ στη θάλασσα και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας
Υγεία
31/07/2025 - 11:36
Μυωπία, αστιγματισμός: Τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για laser διαθλαστικές επεμβάσεις
Health Talk
31/07/2025 - 11:01
Ελληνική σφραγίδα σε καινοτόμο ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
31/07/2025 - 10:38
ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
30/07/2025 - 19:42
Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Health Talk
30/07/2025 - 19:21
Πειραματικό φάρμακο αναστρέφει τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες σε ποντίκια
Ψυχική Υγεία
30/07/2025 - 18:53
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 18:13
Γιατί «κρεμάνε» οι όρχεις όταν έχει ζέστες - Μια απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος
Υγεία
30/07/2025 - 17:46
Κεραυνοί: Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευθούμε
Υγεία
30/07/2025 - 17:19
Προσωπικότητες της ισραηλινής διασποράς κατηγορούν την κυβέρνηση για επιβολή λιμού μέχρι θανάτου στη Γάζα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 14:23
Γεωργιάδης: «Βραχιολάκι» και παρεμβάσεις στα Τμήματα Επειγόντων έριξαν την αναμονή
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 13:28
Τι πρέπει να κάνετε για να μην χαλάσει τις διακοπές σας ο πόνος στη μέση
Health Talk
30/07/2025 - 13:16
Το Ινστιτούτο Prolepsis σπάει τον κύκλο της παιδικής φτώχειας
Διατροφή
30/07/2025 - 12:48
Παραδόθηκε στο ΓΝΑ «Λαϊκό» κτήριο του ΕΟΠΥΥ για Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 12:11
Μπήκε στο χειρουργείο ο 15χρονος Δημήτρης – Βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 11:42
EFPIA: «Οι δασμοί στα φάρμακα είναι ένα εργαλείο που θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού»
Pharma News
30/07/2025 - 10:44
Βιβλικός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στις ακτές της Ρωσίας και προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 08:32
Ώρες αγωνίας στο Τορίνο - Έκκληση για μόσχευμα από τον πατέρα του 15χρονου που έπαθε θερμοπληξία
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 08:12
Το βακτήριο-προβιοτικό που περιέχει το μητρικό γάλα και μπορεί να δώσει λύσεις για την παχυσαρκία
Διατροφή
30/07/2025 - 07:46
Πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν οι σαγιονάρες για τα πόδια μας!
Health Talk
30/07/2025 - 07:27
Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για τους δασμούς φέρνει σημαντικά πρόσθετα κόστη για τη φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
30/07/2025 - 07:09

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι σύγχρονες μονάδες υγείας MEDIFIRST συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Υπηρεσίες Υγείας
28/07/2025 - 16:46
Νέα μελέτη «αθωώνει» τα αυγά για την «κακή» χοληστερόλη και τις καρδιοπάθειες
Διατροφή
28/07/2025 - 16:23
Ο ΙΣΠ ζητεί αύξηση της αποζημίωσης στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς
Πολιτική Υγείας
28/07/2025 - 18:08
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον Σέρβο ομόλογό του - Στο επίκεντρο η βελτίωση των συστημάτων υγείας
Πολιτική Υγείας
28/07/2025 - 16:07
«Λαϊκό» Νοσοκομείο: Απάντηση στον ΙΣΑ για τη συμμετοχή Επισκέπτριας Υγείας στις συνεντεύξεις με εργαζόμενους
Πολιτική Υγείας
28/07/2025 - 17:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo