ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Έθεσε εφτά καίρια ζητήματα στη συνάντηση με την Μίνα Γκάγκα

Υπηρεσίες Υγείας
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Έθεσε εφτά καίρια ζητήματα στη συνάντηση με την Μίνα Γκάγκα
Τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τέθηκαν στην ψηφιακή συνάντηση των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Ασημίνα Γκάγκα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022.
Παρασκευή, 25/02/2022 - 15:47
News4Health Team News4Health Team

Στη συνάντηση από πλευράς ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Δαραμήλας, η Αντιπρόεδρος Α’, κ. Γκόλφω Γεμιστού και η Γενική Γραμματέας, κ. Μαρία Τριανταφύλλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων όπως είναι:

1. Ανασφάλιστοι: Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους ανασφάλιστους με Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνουν τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να εκτελέσουν τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις (συνταγές), λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην Υπουργό, τα υλικά αυτά, στις πλείστες των περιπτώσεων, είναι αναξιόπιστα με δυσάρεστες συνέπειες στους πάσχοντες. Έγινε, επίσης, αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που θα προκαλέσει η εφαρμογή του άρθρου 38 του νόμου 4865/2021, σύμφωνα με το οποίο οι ανασφάλιστοι πάσχοντες θα συνταγογραφούν μόνο σε δημόσιες δομές από την 1η Μαρτίου. Για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος των ανασφαλίστων η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πρότεινε να δίνεται η δυνατότητα στους ανασφάλιστους να συνεχίσουν να συνταγογραφούν και σε ιδιώτες ιατρούς. Σε ό,τι αφορά τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προτείνει η χορήγησή τους να γίνεται είτε από τα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

2. Πλήρης στελέχωση Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων και ίδρυση Ιατρείων Διαβητικού Ποδιού: Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημέρωσαν την αναπληρώτρια Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία της χώρας μας. Το πλέον σοβαρό πρόβλημα είναι η υποστελέχωσή τους από ειδικότητες που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη, γεγονός το οποίο στις παρούσες συγκυρίες της πανδημίας έγινε εντονότερο με αποτέλεσμα την ελλιπή παρακολούθηση των πασχόντων. Ιδιαίτερα αισθητό είναι το πρόβλημα στην Περιφέρεια, όπου, είτε δεν υπάρχουν Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία, είτε, όπου υπάρχουν, υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με Διαβήτη να μην έχουν άμεση πρόσβαση για την τακτή παρακολούθηση της χρόνιας πάθησής τους. Πάγιο αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, από ιδρύσεώς της έως και σήμερα, όπως τονίστηκε στην κ. Γκάγκα, είναι η ίδρυση και η πλήρης στελέχωση περισσότερων Ιατρείων και Κέντρων, καθώς και Ιατρείων Διαβητικού Ποδιού, στο πλαίσιο της πρόληψης και της απομάκρυνσης του κινδύνου της εμφάνισης επιπλοκών στους πάσχοντες.

3. Ζητήματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ: Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα όπως είναι οι ατελείωτες καθυστερήσεις από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης, αλλά και οι στρεβλώσεις για τις νέες αντλίες ινσουλίνης που με τη δικαιολογία του κόστους δεν εντάχθηκαν και τα δύο νέα προϊόντα στο ΦΕΚ 74Β/17-1-22, όπως η ίδια η Υπουργός μας ανέφερε. Επίσης, ενημερώθηκε και για το πρόβλημα της παράνομης χρέωσης στις ταινίες μέτρησης γλυκόζης, που επιβάλλουν φαρμακοποιοί στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προτείνει τη νομοθέτηση του περιθωρίου κέρδους του φαρμακοποιού στα ιατροτεχνολογικά υλικά, γεγονός που άλλωστε ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ή την άρση της αποκλειστικής διάθεσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία είτε τη διάθεση από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ταχυδρομική αποστολή απευθείας στο άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη.

4. Συμμετοχή στην ινσουλίνη για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2: Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημέρωσαν την κ. Γκάγκα σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής σε ποσοστό 10% των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 στην ινσουλίνη. Όπως επεσήμανε ο κ. Δαραμήλας, το γεγονός αυτό αποτελεί ένα άνισο μέτρο, το οποίο θα πρέπει να αρθεί και η συμμετοχή να είναι μηδενική, όπως ακριβώς ισχύει και στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Επιπλέον, αποτελεί ένα σημαντικό επιπρόσθετο κόστος στους πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι επιβαρύνονται ταυτόχρονα και με τις συμμετοχές για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των συνοδών παθήσεων και πολλές φορές και των επώδυνων επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη!

5. Αποζημίωση ιατρικών εξετάσεων που ζητούνται από ΚΕΠΑ: Η Υπουργός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι οι εξετάσεις που ζητούνται από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό κόστος στους πάσχοντες, καθώς οι εξετάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα ακριβές. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προτείνει την ένταξη στην αποζημίωση όλων των εξετάσεων που οφείλει να καταθέσει ένας πάσχοντας στα ΚΕΠΑ για να λάβει ποσοστό αναπηρίας για την πάθησή του.

6. Ένταξη όλων των προϊόντων Διαβήτη στον υπερμειωμένο συντελεστή: Ο κ. Δαραμήλας ενημέρωσε την αναπληρώτρια Υπουργό για το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει με τη διαφορετική φορολόγηση των αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών υλικών Διαβήτη, η οποία κυμαίνεται από 6% - 24% και ζήτησε την ένταξη όλων των προϊόντων στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, κάτι το οποίο θα είναι ωφέλιμο τόσο για τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ, όσο και για τους πάσχοντες.

7. Συμμετοχή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων: Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επεσήμαναν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ουσιαστική συμμετοχή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις Επιτροπές που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως είναι για παράδειγμα η Επιτροπή του ΚΕΣΥ για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Όπως τόνισε ο κ. Δαραμήλας, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Επιτροπές, αφορούν τις πολιτικές που εφαρμόζει το Σύστημα Υγείας και έχουν άμεση επίδραση στη ζωή μας. Επομένως, οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται σε συνεργασία με τους πάσχοντες και όχι ερήμην τους!
Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αφού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που τέθηκαν από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ανέφερε ότι θα τα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να εξεταστούν, από κοινού, τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν. Επιπλέον, συμφωνήθηκε μία στενότερη συνεργασία με τα στελέχη της Υπουργού, προκειμένου να ενημερωθούν ενδελεχώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και να κτιστεί μια γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας, ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, για την επίλυσή τους.

  • ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
  • ΓΚΑΚΓΑ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Γιατροί του Κόσμου ανησυχούν για την προστασία των αμάχων στην Ουκρανία
Οι Γιατροί του Κόσμου ανησυχούν για την προστασία των αμάχων στην Ουκρανία 25 Φεβρουαρίου 2022
Ο ΙΣΑ θα αποστείλει φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην πληττόμενη Ουκρανία 25 Φεβρουαρίου 2022
Ο ΙΣΑ θα αποστείλει φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην πληττόμενη Ουκρανία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο 3ο SFEE SUMMIT: «Σημαντικό βήμα προόδου το "Προλαμβάνω" αλλά πρέπει να συνεχίσουμε»
Patient Talk
12/06/2026 - 14:37

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο 3ο SFEE SUMMIT: «Σημαντικό βήμα προόδου το "Προλαμβάνω" αλλά πρέπει να συνεχίσουμε»

Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό
Patient Talk
11/06/2026 - 03:43

Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο «χρυσός δεκάλογος» για ασφαλείς διακοπές
Health Talk
10/06/2026 - 18:58

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο «χρυσός δεκάλογος» για ασφαλείς διακοπές

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετέχει σε «White Paper» για την όραση των καρδιομεταβολικών ασθενειών
Patient Talk
20/05/2026 - 07:26

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετέχει σε «White Paper» για την όραση των καρδιομεταβολικών ασθενειών

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σε ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 12:18

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σε ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για αποζημίωση ταινιών μέτρησης γλυκόζης: «Μισό βήμα» από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
23/04/2026 - 13:34

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για αποζημίωση ταινιών μέτρησης γλυκόζης: «Μισό βήμα» από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορραγίας μετά τον τοκετό θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 08:00
H DEMO στο Top 3 των πιο ελκυστικών εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2026
Pharma News
15/06/2026 - 22:09
Νοσοκομείο Ναυπλίου: Θάνατος 55χρονης νοσηλεύτριας - Δεχόταν ύβρεις από συνοδούς ασθενών
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 21:05
Ανεύρυσμα: Ποιοι πρέπει να κάνουν προληπτικό έλεγχο για να το εντοπίσουν εγκαίρως
Health Talk
15/06/2026 - 21:00
Πέος: Το "βαρόμετρο" της ανδρικής υγείας
Υγεία
15/06/2026 - 20:00
Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
15/06/2026 - 19:00
Παπαγιάννης -NovartisHellas: Η μη αξιοποίηση των δεδομένων υγείας έχει κόστος στους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία
Pharma Policy
15/06/2026 - 18:30
Τα φάρμακα GLP-1 ενδέχεται να επιβραδύνουν τη βιολογική γήρανση
Υγεία
15/06/2026 - 18:00
Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε δείγματα μητρικού γάλακτος γυναικών στις ΗΠΑ
Υγεία
15/06/2026 - 17:00
«Τεχνοστρές»: Γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι για τους ηλικιωμένους η ψηφιακή πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
15/06/2026 - 16:34
Νέα καμπάνια της ΕΑΕ για την προστασία των παιδιών από την εξάρτηση στη νικοτίνη
Υγεία
15/06/2026 - 16:17
Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Pharma Policy
15/06/2026 - 16:00
Γερμανία: Αλλαγή πλεύσης στις εκπτώσεις φαρμάκων μετά τις αντιδράσεις της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma Policy
15/06/2026 - 15:44
Ο ΟΦΕΤ στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Γέφυρες συνεργασίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη
Pharma News
15/06/2026 - 15:34
Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16
Τεχνητή νοημοσύνη και υγεία: η «φωτεινή» και η «σκοτεινή» πλευρά μιας τεχνολογικής επανάστασης
Digital Health
15/06/2026 - 15:00
Δίκτυο κέντρων μαστού δημιουργούν από κοινού η 1η ΥΠΕ Αττικής και το «Άλμα Ζωής»
Υγεία
15/06/2026 - 14:47
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Xαμηλός αλλά υπαρκτός κίνδυνος εισαγωγής Έμπολα στις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 14:30
Δέκα αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε η Stoiximan στο Υπουργείο Υγείας
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 13:54
ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17
Μωρά στον μάρσιπο: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφαλή χρήση, τα οφέλη και τους κινδύνους
Υγεία
15/06/2026 - 12:58
Φαρμακευτική αγορά, ανθρώπινος παράγοντας και νέες τεχνολογίες στο 15ο Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ
Pharma Policy
15/06/2026 - 12:16
Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΙΣΑ και πρωτιά της ΔΗΚΙ με 41,11%
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 11:34
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
15/06/2026 - 11:21
Τι είναι η σκολίωση, ποιοι μύθοι την περιβάλλουν και τι πραγματικά ισχύει
Health Talk
15/06/2026 - 10:54
3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»
Pharma Policy
15/06/2026 - 10:08
Τα μυστικά της σωστής διατροφής σε περιόδους ζέστης και η απαραίτητη ενυδάτωση
Διατροφή
15/06/2026 - 09:33
Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34
Μητσοτάκης: Κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω και αξιοποίηση του παλιού στη Ρόδο
Πολιτική Υγείας
13/06/2026 - 16:14
Ηλεκτροπόρωση: Μία παλιά μέθοδος ανοίγει νέους δρόμους για ανεγχείρητους καρκίνους του πεπτικού
Υγεία
13/06/2026 - 15:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητσοτάκης: Κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω και αξιοποίηση του παλιού στη Ρόδο
Πολιτική Υγείας
13/06/2026 - 16:14
Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34
Τα μυστικά της σωστής διατροφής σε περιόδους ζέστης και η απαραίτητη ενυδάτωση
Διατροφή
15/06/2026 - 09:33
ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Xαμηλός αλλά υπαρκτός κίνδυνος εισαγωγής Έμπολα στις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 14:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo