ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΠΕ θεσμικός εταίρος του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με το μήνυμα της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού

Υπηρεσίες Υγείας
Η ΕΠΕ θεσμικός εταίρος του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με το μήνυμα της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ την τελευταία δεκαετία, θα είναι για άλλη μια φορά Θεσμικός Εταίρος του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού, με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas.
Τρίτη, 09/11/2021 - 17:35
News4Health Team News4Health Team

Όλες οι δράσεις κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης έχουν το κεντρικό μήνυμα «Επιλέγω για τη ζωή μου, Προστατεύω τους γύρω μου! Εμβολιάζομαι κατά της γρίπης και της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας!» και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δρομέων αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΠΕ, κ. Στυλιανού Λουκίδη και του εκπροσώπου του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, κ. Παναγιώτη Δημάκου ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτισε και η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της ΕΠΕ, Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Αττικόν», δήλωσε σχετικά: «Ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αναγνωρίζουμε ότι τώρα, περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης.

Όταν μιλάμε για πρόληψη όσον αφορά την υγεία μας, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας δύο βασικές συνιστώσες: κατ’ αρχάς, την υιοθέτηση συμπεριφορών, όπως η τακτική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, που έχουν θετική επίδραση στη φυσική κατάσταση του ατόμου και κατά δεύτερον την πρόληψη, που μπορεί να μας παρέχει η ιατρική επιστήμη, μέσω του εμβολιασμού και των διαγνωστικών ελέγχων.

Η σύγχρονη Πνευμονολογία επισημαίνει την αξία και των δύο αυτών συνιστωσών για τη διατήρηση ή βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων. Ωστόσο, η σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη σοβαρών λοιμώξεων, όπως είναι η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική πνευμονία, γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, καθώς μια ενδεχόμενη λοίμωξη μπορεί να τους αποσταθεροποιήσει.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν το μήνυμα του εμβολιασμού και για όσους επισκεφθούν την Marathon Expo 2021 (10-13 Νοεμβρίου 2021), να σημειώσουμε ότι θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε., όπου ειδικοί πνευμονολόγοι θα μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη του εμβολιασμού».

Ο κ. Παναγιώτης Δημάκος, Α΄ Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και Μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, δήλωσε σχετικά:

«Το μήνυμα της πρόληψης και η υιοθέτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής για όλους, αποτελεί μια από τις βασικές αξίες, τις οποίες πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτό το στόχο έχουμε συνοδοιπόρο όλα αυτά τα χρόνια την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Αυτή τη χρονιά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, το μήνυμα της πρόληψης πιστεύουμε ότι γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και πιο σημαντικό. Γίνεται Επιλογή Ζωής καθώς όλες οι παροτρύνσεις που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, υπό το πρίσμα της παρούσας υγειονομικής κρίσης, μεταβάλλονται σε μια κρίσιμη επιλογή για κάθε έναν και κάθε μια από εμάς. Την προστασία της υγείας και της ίδιας μας της ζωής».

Στην εκδήλωση, επίσης συμμετείχε, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, η κα. Παρασκευή Κατσαούνου, Μέλος ΔΣ Ε.Π.Ε, τ. Πρόεδρος της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Ιατρικής Εκπαίδευσης της E.R.S, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, σημειώνοντας ότι:

«Η πανδημία της νόσου COVID-19, κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τις επιπτώσεις των λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού όχι μόνο στην υγεία των ανθρώπων αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ενδεχομένως, είχαν ατονίσει στη συλλογική μνήμη οι θάνατοι, που οφείλονταν στις επιδημίες γρίπης του παρελθόντος αλλά και ο ετήσιος υψηλός αριθμός νοσηρότητας και θνητότητας από τη γρίπη και την πνευμονιοκοκκική πνευμονία, παρά τη διαθεσιμότητα προληπτικών εμβολίων, αντιβιοτικών και αντιικών στην περίπτωση της γρίπης.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας, καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικίες, ενώ την ίδια στιγμή, λόγω των μέτρων αποστασιοποίησης, μειώθηκαν τα περιστατικά εμφάνισης κάποιων ιών, όπως του RSV και της γρίπης και παράλληλα μειώθηκε και η ανοσία του πληθυσμού. Υπάρχουν, ωστόσο, επιδημιολογικά μοντέλα που προβλέπουν ότι με τη χαλάρωση των μέτρων, τα νοσήματα αυτά θα επανέλθουν. Ενδέχεται, μάλιστα, να γίνουμε μάρτυρες μεγάλων επιδημιών, κυρίως γρίπης και RSV και μάλιστα για τον RSV ήδη υπάρχουν σχετικά στοιχεία.

Ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τονίζουμε συνεχώς ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να αφορά αποκλειστικά την COVID-19. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός για όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, για τις οποίες η ιατρική φαρέτρα διαθέτει εμβόλια. Τις ίδιες οδηγίες δίνουν και ο ΠΟΥ και η UNICEF, επισημαίνοντας ότι τα ενδεικνυόμενα εμβόλια θα πρέπει να διενεργούνται κανονικά και να μη διαταράσσεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα για το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να συγχορηγηθεί με αυτό του πνευμονιοκόκκου ή του SARS-COV-2. Αλλιώς μεταξύ τους θα πρέπει να παρεμβάλλεται χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Ειδικά, όσον αφορά τις συνλοιμώξεις, να σημειώσουμε ότι, με βάση τα πρώτα δεδομένα, δεν είναι συχνές στους ασθενείς με COVID-19. Ωστόσο, o πνευμονιόκοκκος είναι από τα παθογόνα που ανιχνεύονται και όταν συνυπάρχει, συνήθως η έκβαση είναι χειρότερη. Ο πνευμονιόκοκκος αλληλεπιδρά τόσο με τη γρίπη όσο και με τον RSV και οι εξάρσεις τους συμπίπτουν χρονικά, συνεπώς είναι πιθανό το ίδιο να συμβεί και με τον πνευμονιόκοκκο».

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, παράλληλα με τις δράσεις της στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, διοργανώνει και Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο: «Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Νεότερα δεδομένα» την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00 μμ., με αφορμή τον εορτασμό εκείνη την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα hts.org.gr ή τη σελίδα της ΕΠΕ στο Facebook.

Τελευταία τροποποίηση στις 09/11/2021 - 17:39
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Chόrεs», Άλμα Ζωής, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και Novartis «συμμαχούν» για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)
«Chόrεs», Άλμα Ζωής, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και Novartis «συμμαχούν» για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο) 09 Νοεμβρίου 2021
Ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών 2021 09 Νοεμβρίου 2021
Ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β στις ΗΠΑ
Επικαιρότητα
06/12/2025 - 09:30

Τέλος στον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β στις ΗΠΑ

Εποχική γρίπη - Στέλεχος Κ: Βαρύτερη νόσηση σε ηλικιωμένους και άτομα με συννοσηρότητες
Υγεία
22/11/2025 - 09:22

Εποχική γρίπη - Στέλεχος Κ: Βαρύτερη νόσηση σε ηλικιωμένους και άτομα με συννοσηρότητες

Επείγουσες οδηγίες από το ECDC για άμεσο εμβολιασμό λόγω πρώιμης κυκλοφορίας της γρίπης
Πολιτική Υγείας
20/11/2025 - 20:26

Επείγουσες οδηγίες από το ECDC για άμεσο εμβολιασμό λόγω πρώιμης κυκλοφορίας της γρίπης

Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 22:09

Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»

Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης
Υγεία
19/11/2025 - 12:00

Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ
Υγεία
18/11/2025 - 16:56

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19
Ginger: Η πικάντικη έξυπνη κίνηση για τη διατροφή σας μέσα στις γιορτές
Διατροφή
14/12/2025 - 08:32
Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
Τα ινομυώματα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας
Υγεία
13/12/2025 - 08:40
Υπόθεση "καρκινογόνου" σπέρματος: Γενετικοί έλεγχοι και πλαφόν αριθμού ανά δότη οι στρατηγικές ασφαλείας
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:21
Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία
Health Talk
12/12/2025 - 18:49
Τι είναι το σύνδρομο Li-Fraumeni που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες νόσησης από καρκίνο
Υγεία
12/12/2025 - 18:22
Πράσινο υπό όρους από τον EMA σε νέο φάρμακο για τη θεραπεία τύπου καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
12/12/2025 - 17:57
Η L'Oréal Dermatological Beauty υποστηρίζει και φέτος τη βραβευμένη ομάδα φοιτητών iGEM Patras
Ομορφιά
12/12/2025 - 17:33
Παχυσαρκία: Η ανάγκη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης και το όραμα της θεραπείας μιας ετήσιας δόσης
Υγεία
12/12/2025 - 17:08
O ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα κατεψυγμένο προϊόν «Oreo Cheesecakes»
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:43
Θεσσαλονίκη: Ανάβει το «Δέντρο της Ελπίδας», με στολίδια-αστέρια αφιερωμένα σε δότες οργάνων και ιστών
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:27
ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»
Pharma Policy
12/12/2025 - 16:09
Πολλαπλό μυέλωμα: Κλινικές μελέτες και δραστικές ουσίες που φέρνουν καινοτόμες θεραπείες
Υγεία
12/12/2025 - 15:41
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 14:52
«Καμπανάκι» από την ΕΟΟ για εμφυτεύματα και οδοντιατρικές εργασίες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
Υγεία
12/12/2025 - 14:27
Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 14:09
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
Αρχική συμφωνία για την απόκτηση της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
12/12/2025 - 13:21
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο των 42 χρόνων λειτουργίας του!»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 12:53
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Ηχογραφημένο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρεί
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 11:12
Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57
ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε ψυχιατρικό ασθενή να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 18:57
Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37
ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ακόμα και με security
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo