ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Be-Live: Συμπλήρωσε πέντε χρόνια προσφοράς σε υπογόνιμα ζευγάρια

Υπηρεσίες Υγείας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ BE-LIVE
Πέντε χρόνια από την επίσημη πρώτη ανακοίνωση της λειτουργίας του συμπλήρωσε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και της υπογεννητικότητας Be-Live, ενώ ήδη περισσότερα από 40 παιδιά έχουν γεννηθεί χάρη στη στήριξη του.
Τετάρτη, 06/03/2024 - 14:57
— Photo: ΣΩΜΑΤΕΙΟ BE-LIVE
News4Health Team News4Health Team

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Θεοχαράκη και παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, οι δύο ιδρυτές της Be-Live, Γυναικολόγοι Αναπαραγωγής Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Φώτης Παπαθανασίου παρουσίασαν το όραμα του Σωματείου για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και χαμηλότερα ποσοστά υπογεννητικότητας.

BE LIVE 1

Σκοπός της Be-Live ήταν και είναι να δώσει ελπίδες απόκτησης παιδιού σε υπογόνιμα ζευγάρια που παράλληλα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της και καλύπτοντας τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όλα αυτά σε μία χώρα που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού.

Πέντε χρόνια η Be-Live ταξίδεψε, αφουγκράστηκε, ενημέρωσε. Οραματίστηκε, δεσμεύτηκε, έδωσε ελπίδα. Η Be-Live όμως πάνω απ΄ όλα έδωσε χαρά, χαμόγελα και αγκαλιές, έδωσε νέες ζωές! Έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 40 ζευγάρια να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους, κάτι που ίσως λίγους μήνες πριν θα ήταν γι΄ αυτούς απλώς ένα όνειρο.

Ο απολογισμός

Έναν χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση της Be-Live, ήρθε στον κόσμο το πρώτο της μωρό, δίνοντας σάρκα και οστά στο όνειρο και προσφέροντας απεριόριστη συγκίνηση στην ομάδα της αλλά και στους νέους γονείς. Μέχρι και σήμερα, το Σωματείο έχει δεχθεί στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα περισσότερες από 270 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εγκριθεί περισσότερες από 160 βάσει κριτηρίων ένταξης όπως έχουν οριστεί, ενώ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 40 παιδιά.

BE LIVE 3

Επιπλέον, στα πέντε χρόνια ενεργής πορείας της, η Be-Live έχει δώσει δυναμικό παρόν σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, συνεντεύξεις, ενώ έχει συνεργαστεί με άλλες ΜΚΟ, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο της και κινητοποιώντας επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμά της και τη στήριξαν με τις χορηγίες τους. Το 2021 έλαβε δύο βραβεία Hellenic Responsible Business Awards. Το βραβείο BEST NEW ENTRY καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ΜΚΟ και το βραβείο SILVER AWARD για τη συνεργασία της με τα My Market και τη συνένωση των δυνάμεών τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας Συν Ένας: Όλοι μαζί για καλό σκοπό».

Η ομάδα της Be-Live συνεχώς μεγαλώνει, αναπτύσσοντας συνεργασίες με περισσότερους από τριάντα γιατρούς από όλη τη χώρα, πληθώρα εθελοντών και συνεργατών από την επιστημονική κοινότητα και πάνω από οκτώ μεγάλες Μονάδες Εξωσωματικής.
Το 2020, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία με τον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, η Be-Live υιοθέτησε το νησί της Σάμου, ενώ έναν χρόνο μετά η δράση επεκτάθηκε στο νησί της Πάτμου.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Be-Live, σε συνεργασία με τη Eurobank και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μπροστά για την Οικογένεια», οργανώνει δράσεις στήριξης σε ακριτικά νησιά καθώς και σε περιοχές του νομού Έβρου. Μέχρι και σήμερα έχει ολοκληρώσει εκστρατείες ενημέρωσης στο Καστελόριζο, τη Σάμο την Πάτμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, την Κω και τη Νίσυρο, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χίο και τις Οινούσσες. Στόχος των δράσεων η πληροφόρηση των τοπικών φορέων σχετικά με το έργο και τη φιλοσοφία του Σωματείου, αλλά και του κοινού, για τη διαδικασία των εξωσωματικών και για τις επιλογές που έχει σήμερα ένα υπογόνιμο ζευγάρι, καθώς και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξωσωματικής της Be-Live.

BE LIVE 2

Οι ιδρυτές της Be-Live δήλωσαν: «Επιθυμία μας είναι η πρωτοβουλία της Be-live να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους ανθρώπους της Be-Live που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας του Σωματείου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.
Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους δωρητές/υποστηρικτές και τους χορηγούς που πίστεψαν στο έργο μας και μας στήριξαν έμπρακτα αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον «Χρυσό Χορηγό» μας, τον όμιλο Eurobank που μέσω του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια» μας δημιούργησε τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για την επέκταση του έργου μας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στα μέσα και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ευχαριστούμε θερμά και την Cosmote που πρόσφατα προσέφερε στήριξη στο Σωματείο μας καλύπτοντας ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εξωσωματικών αλλά και τη ΒΙΑΝΕΞ η οποία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της αντιμετώπισης του δημογραφικού στη χώρα μας, στήριξε τη δράση μας σε Σάμο και Πάτμο. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα My Market για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και καθολική υποστήριξη του έργου μας.
Στη σημερινή εποχή της κρίσης συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να υποστηρίζουμε με όλη την ομάδα ενωμένη, κάνοντας πράξη την αρχική μας δέσμευση, με ισχυρά όπλα την αισιοδοξία, την επιμονή και την αγάπη, αποσκοπώντας σε ίσες ελπίδες και ίσες ευκαιρίες στην απόκτηση ενός παιδιού, ακόμα και αν αυτό φαίνεται μακρινή πραγματικότητα».

  • BE LIVE
  • ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  • ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΖΕΥΓΑΡΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΙΑΣΩ: Δωρεάν ΩΡΛ εξέταση για ενήλικες και παιδιά στα εξωτερικά ιατρεία
ΙΑΣΩ: Δωρεάν ΩΡΛ εξέταση για ενήλικες και παιδιά στα εξωτερικά ιατρεία 03 Μαρτίου 2024
Όμιλος Sanoptis: Πρόγραμμα οφθαλμικής πρόληψης με εκκίνηση την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος 06 Μαρτίου 2024
Όμιλος Sanoptis: Πρόγραμμα οφθαλμικής πρόληψης με εκκίνηση την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24

Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε

Και έσονται οι δύο εις μικροβίωμα ένα! Γιατί τα ζευγάρια έχουν κοινά εντερικά βακτήρια κατά 30%
Υγεία
24/03/2026 - 11:00

Και έσονται οι δύο εις μικροβίωμα ένα! Γιατί τα ζευγάρια έχουν κοινά εντερικά βακτήρια κατά 30%

Χωριστά κρεβάτια: Ακόμα ένα «trend» ή εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινότητα των ζευγαριών;
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 18:11

Χωριστά κρεβάτια: Ακόμα ένα «trend» ή εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινότητα των ζευγαριών;

Γιατί το «ταξίδι» της τεκνοποίησης πρέπει να ξεκινά τον χειμώνα!
Health Talk
24/02/2026 - 16:42

Γιατί το «ταξίδι» της τεκνοποίησης πρέπει να ξεκινά τον χειμώνα!

Οι σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της αποχής από το σεξ
Ψυχική Υγεία
08/02/2026 - 14:44

Οι σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της αποχής από το σεξ

Υπογεννητικότητα: Γιατί οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν έχουν αποτελέσματα
Πολιτική Υγείας
13/01/2026 - 18:00

Υπογεννητικότητα: Γιατί οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν έχουν αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συρροή κρουσμάτων χανταϊού σε κρουαζιερόπλοιο: Ανιχνεύτηκε το στέλεχος των Άνδεων σε δύο επιβάτες
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 10:28
Η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη για την επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 10:00
Νέο κύμα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης σήμερα στην ηπειρωτική χώρα
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 09:00
Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υπερβολικής παθητικής χρήσης των οθονών στην ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
06/05/2026 - 07:52
Αντίδραση της ΕΙΝΑΠ στην αξιολόγηση του Ασκληπιείου Βούλας ως εκπαιδευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 03:44
Ο ΕΕΣ διοργανώνει εκδήλωση τιμητικής διάκρισης για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 00:08
Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 23:24
Την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ζητεί ο ΙΣΑ
Υγεία
05/05/2026 - 22:39
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης «Η διατροφή μας σε κίνδυνο: Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων»
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 22:04
Καμπανάκι ΕΣΑμεΑ για την πρόσβαση των ασθενών με σοβαρές και σπάνιες παθήσεις στις θεραπείες τους
Patient Talk
05/05/2026 - 21:54
Ομιλος IMITHEA: Στρατηγική συνεργασία με τη Roche Diagnostics
Υπηρεσίες Υγείας
05/05/2026 - 21:36
Κοινωνικό ζήτημα και προτεραιότητα δημόσιας υγείας η σεξουαλική επίθεση με το «χάπι του βιασμού»
Ψυχική Υγεία
05/05/2026 - 21:12
«Coolcations»: Η νέα τάση για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τους καύσωνες
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 20:24
Μακροζωία και διαχείριση χρόνιων νοσημάτων στις παρεμβάσεις της Affidea στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Υπηρεσίες Υγείας
05/05/2026 - 20:01
Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 19:39
Μήνας δράσης ενάντια στον καρκίνο του δέρματος ο Μάιος με δωρεάν εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα
Υγεία
05/05/2026 - 18:47
Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Βίντεο του «Patient Talks» με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις πνευμονολόγου
Patient Talk
05/05/2026 - 18:23
Υδροκεφαλία: Η σύγχρονη νευροχειρουργική αλλάζει τη ζωή των ασθενών
Health Talk
05/05/2026 - 17:57
Νέα κορυφαία διάκριση για την AbbVie: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα Best Workplaces 2026
Pharma News
05/05/2026 - 17:34
Στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» η δεύτερη στέγη γονέων από την RMH Ελλάς
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 17:08
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: «Κανονικά η κυκλοφορία και η διάθεση των ινσουλινών μας στην Ελλάδα»
Pharma News
05/05/2026 - 16:34
Πώς το ταγκό εκτός από την επαφή των σωμάτων προκαλεί και ...διεπαφή εγκεφάλων
Ψυχική Υγεία
05/05/2026 - 16:08
Πανελλήνιες 2026: Φυσικοθεραπευτικά εργαλεία για το άγχος των εξετάσεων
Ψυχική Υγεία
05/05/2026 - 15:43
Οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να ελέγχουν τη μυωπία στους ενήλικες για 24 ώρες
Υγεία
05/05/2026 - 15:19
Σε λειτουργία από σήμερα η νέα εφαρμογή Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ
Digital Health
05/05/2026 - 14:53
ΠΟΥ για συρροή χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο: Πιθανό το ενδεχόμενο «μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο»
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 14:14
Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 ενδέχεται να συνδέονται με ταχύτερη γνωστική έκπτωση στους ηλικιωμένους
Υγεία
05/05/2026 - 14:00
Σχολεία του Λονδίνου δοκιμάζουν την εικονική πραγματικότητα για την ανακούφιση του άγχους των μαθητών
Digital Health
05/05/2026 - 13:00
Τι είναι η αποσυνταγογράφηση και γιατί συζητείται όλο και πιο έντονα
Υγεία
05/05/2026 - 12:00
Πατίνια: Πλήρη κατάργηση σκέφτεται ο Χρυσοχοϊδης - Μέτρα επειγόντως ζητούν οι παιδίατροι
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 11:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση των επιθέσεων σε υγειονομικές δομές εν μέσω πολέμων
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 09:00
ΠΟΕΔΗΝ: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Λήμνου - Χωρίς αναισθησιολόγο και βασικές ειδικότητες
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 11:00
Νέα ενέσιμη μορφή φαρμάκου ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου υπόσχεται μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
Pharma News
04/05/2026 - 12:30
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Με απόλυτη επιτυχία οι δύο πρώτες διακαθετηριακές επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας
Υπηρεσίες Υγείας
04/05/2026 - 14:21
Πρόστιμο σε δύο μεγάλες φαρμακευτικές για τις διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
04/05/2026 - 19:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo