ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μη χειρουργικό facelift και αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Μύθος ή πραγματικότητα

Υγεία
Μη χειρουργικό facelift και αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Μύθος ή πραγματικότητα
Για τη βελτίωση της όψης του δέρματος έχουν εδραιωθεί πολλές επιστημονικές μέθοδοι.Μία από αυτές βασίζεται στον ιονισμό σωματιδίων ενός αερίου μεταξύ δέρματος και συσκευής, χρησιμοποιώντας την 4η κατάσταση της ύλης, το Plasma.
Παρασκευή, 29/05/2020 - 13:30
News4Health Team News4Health Team

Την ανωτερότητα των μη επεμβατικών αισθητικών θεραπειών καταδεικνύει η προτίμηση των γυναικών σε αυτές. Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2018 οι αισθητικές επεμβάσεις παρουσίασαν άνοδο κατά 5,4%, εκ των οποίων οι μη επεμβατικές θεραπείες, κατά 10,4%. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των επεμβατικών θεραπειών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά μόλις 0,6%.

«Μεγάλη τάση προς τις κοσμητικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα εκείνων που δεν απαιτούν χειρουργικό νυστέρι, έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ο βασικότερος λόγος είναι αφενός η μεγάλη επιρροή από τα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης, με τις ιδιαίτερα αψεγάδιαστες φωτογραφίες μοντέλων και αφετέρου η μεγάλη τάση του ανθρώπου να αποκτήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο το δυνατό ανώδυνα και άμεσα. Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, που έχει επιτρέψει την ανώδυνη ανανέωση της εμφάνισης της επιδερμίδας, έχει άρει και τα δύο βασικότερα εμπόδια: του πόνου και της μακρόχρονης ανάρρωσης. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για την εμφάνισή τους, δεν αρκούνται στην ενημέρωση και στην επιθυμία, αλλά τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα», σημειώνει η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη.

Η σκέψη για ανανέωση της επιδερμίδας ξεκινά συχνά μετά από την ηλικία των 30-35. Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται στο δέρμα γύρω στα 25, με τη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Στη φάση αυτή, όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το νεανικό δέρμα διαθέτει μηχανισμούς αυτοδιόρθωσης και δύναται να διορθώσει τις μικρές ατέλειες, διατηρώντας την ελαστικότητα, τη λάμψη, και τη σφριγηλότητά του.

Με την πάροδο του χρόνου, η αφυδάτωση, η μειωμένη ελαστικότητα και η ελάττωση των βιταμινών και των πρωτεϊνών στο δέρμα προσδίδουν σε αυτό μια εικόνα αλλοίωσης, με αποτέλεσμα να δείχνει άτονο, θαμπό με εμφανή σημεία κόπωσης και γήρανσης.

Για τη βελτίωση της όψης του δέρματος έχουν εδραιωθεί πολλές επιστημονικές μέθοδοι, άλλες με χαμηλό κόστος και άλλες με υψηλότερο. Άλλες κάνουν χρήση εξωγενών αυξητικών παραγόντων για ανάπλαση και άλλες αυτόλογων αυξητικών παραγόντων (από το αίμα μας). Ορισμένες πραγματοποιούνται στο χειρουργικό τραπέζι και άλλες με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Στις τελευταίες, για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα συντήρησης που δεν θα χρειαστεί αργότερα μια πιο επιθετική αντιμετώπιση είναι απαραίτητη η επαναληψιμότητα.

Τα αποτελέσματα των μεθόδων των αισθητικών παρεμβάσεων, μέχρι τώρα, έχουν μέση διάρκεια 9-18 μήνες. Έχοντας σκοπό την αύξηση της χρονικής διάρκειας του αποτελέσματος, η εντατική ιατρική έρευνα απέδωσε καρπούς. Ανακαλύφθηκαν μέθοδοι και κατασκευάστηκαν εξελιγμένες συσκευές που αναπλάθουν το δέρμα και απαλλάσσουν από τις ρυτίδες, μέσω της ενεργοποίησης φυσικών μηχανισμών αυτοδιόρθωσης στον οργανισμό.

βλεφαρα

Μέθοδος Plasma

Μία από αυτές βασίζεται στον ιονισμό σωματιδίων ενός αερίου μεταξύ δέρματος και συσκευής, χρησιμοποιώντας την 4η κατάσταση της ύλης, το Plasma. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μέθοδο ανάπλασης-σύσφιξης και αναγέννησης δέρματος, χωρίς χειρουργικές τομές και μεγάλο χρόνο ανάρρωσης, γνωστή και ως μη χειρουργικό facelift αφού η επιστροφή στις δραστηριότητες επιτρέπεται αμέσως μετά τη θεραπεία.

Ο ασφαλής εξοπλισμός που διαθέτει το μηχάνημα δημιουργεί έναν ιονισμό στα σωματίδια του αέρα μεταξύ του άκρου (tip) της συσκευής και του δέρματος, για να σχηματιστεί “Plasma”. Παράγεται ένα ηλεκτρικό τόξο που οδηγεί στην εξάχνωση, δηλαδή τη μετατροπή του στερεού (δέρμα) σε αέριο (plasma). Επομένως, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Το σημαντικό είναι ότι δεν δημιουργείται βλάβη στους γύρω ιστούς, αφού δε μεταφέρεται θερμότητα, όπως συμβαίνει με τις ραδιοσυχνότητες και τα Laser. Το δέρμα συστέλλεται και συσφίγγει και το τελικό αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με εκείνο των χειρουργικών επεμβάσεων.

Η μέθοδος Plasma, όπως ονομάζεται, προσφέρει χειρουργική ακρίβεια χωρίς, όμως, τη χρήση νυστεριού και χωρίς τη χρήση ενδοφλέβιας αναισθησίας ή κάποιας ενέσιμης φαρμακευτικής ουσίας.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι η μέθοδος Plasma ενδείκνυται για τη θεραπεία των πεσμένων άνω βλεφάρων (βλεφαροπλαστική), καθώς και της έντονης ρυτίδωσης γύρω από τα μάτια. Αντιμετωπίζει τα σημάδια ακμής ή τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, το μέτωπο και τις ρινοπαρειακές αύλακες, καθώς και αποτελεί λύση στην εμφάνιση διπλοσάγονου και των ρυτίδων του λαιμού, ακόμη και στην αντιμετώπιση των ραγάδων μετά από σημαντική απώλεια κιλών και δυσχρωμιών από την έκθεση στον ήλιο.

«Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία, που μόνο στις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάτια, απαιτεί τη χρήση μιας τοπικής αναισθητικής κρέμας. Με την εφαρμογή της μεθόδου Plasma στο δέρμα δημιουργούνται μικρές τελίτσες ουλώδους ιστού (κρούστες) εξαιτίας της εξάχνωσης. Αυτές οδηγούν στην έναρξη διαδικασιών αυτοδιόρθωσης στο δέρμα, με αποτέλεσμα την ανάπλαση της επιδερμίδας. Οι κρούστες παραμένουν για 4-6 μέρες. Μέχρι να πέσουν και να δώσουν το νεοσχηματισθέν δέρμα, μπορεί να καλυφτούν με ειδικό make-up. Ο χρόνος και ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του προσώπου που χρήζει βελτίωσης και τη βαρύτητα του προβλήματος», διευκρινίζει η Δρ. Κατσούλη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ακόμη και αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία, συνήθως, όμως, ολοκληρώνεται στους 3 μήνες. Ο αριθμός των επισκέψεων καθορίζεται από το γιατρό και μπορεί να είναι από 1-3, με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 40 ημερών.

Ενδιάμεσα των θεραπειών δεν επιτρέπεται η έγχυση ενέσιμων ουσιών στις «προς θεραπεία» περιοχές, χημικά ή άλλου τύπου peeling καθώς και η χρήση laser. Επιτρέπεται η καλή ενυδάτωση και φυσικά η χρήση αντηλιακής προστασίας.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει νεότερη και ανανεωμένη επιδερμίδα, χωρίς νυστέρι, ενέσιμες θεραπείες ή φάρμακα. Ο μικρός χρόνος αποθεραπείας και το γεγονός ότι είναι ανώδυνη την καθιστούν ελκυστικότερη ανάμεσα στις άλλες μη χειρουργικές θεραπείες. Τα πιο σημαντικά της προτερήματα είναι η μεγάλη διάρκεια στο αντιγηραντικό αποτέλεσμα που χαρίζει, το οποίο κυμαίνεται από 3-4 χρόνια, αλλά και το σχετικά χαμηλό κόστος. Σε ότι αφορά στις βλάβες στο δέρμα, όπως ουλές ακμής ή ραγάδες, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα», καταλήγει η Δρ. Γεωργία Κατσούλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/05/2020 - 13:40
  • ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
  • ΒΛΕΦΑΡΑ
  • ΜΥΘΟΣ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μελέτη - Κορονοϊός: Σε αυτές τις δουλειές είναι πιο επικίνδυνη η μετάδοση
Μελέτη - Κορονοϊός: Σε αυτές τις δουλειές είναι πιο επικίνδυνη η μετάδοση 29 Μαϊος 2020
Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη «βγάζει» η τελευταία ιχνηλάτηση 29 Μαϊος 2020
Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη «βγάζει» η τελευταία ιχνηλάτηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειρουργική αντιμετώπιση εφηβικής σκολίωσης: Πότε ενδείκνυται
Health Talk
29/05/2025 - 21:01

Χειρουργική αντιμετώπιση εφηβικής σκολίωσης: Πότε ενδείκνυται

Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 19:33

Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: «Που είναι εκείνη η ΕΔΕ για τον εγκαυματία ασθενή του "Αλεξάνδρα"»;
Επικαιρότητα
06/05/2025 - 03:27

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: «Που είναι εκείνη η ΕΔΕ για τον εγκαυματία ασθενή του "Αλεξάνδρα"»;

Γιατί πονάμε στο πόδι όταν περπατάμε και πότε χρειαζόμαστε χειρουργείο!
Health Talk
30/04/2025 - 08:23

Γιατί πονάμε στο πόδι όταν περπατάμε και πότε χρειαζόμαστε χειρουργείο!

Ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου
Health Talk
18/03/2025 - 00:04

Ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου

Χρόνια υδροκεφαλία: Το μοναδικό είδος άνοιας που μπορεί να αναστραφεί με χειρουργείο!
Health Talk
11/03/2025 - 14:33

Χρόνια υδροκεφαλία: Το μοναδικό είδος άνοιας που μπορεί να αναστραφεί με χειρουργείο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η SkinCeuticals παρουσιάζει καινότομο προϊόν για επαναστατική ανόρθωση και σύσφιξη
Pharma News
05/07/2025 - 06:52
ΟΕΝΓΕ: «Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις»
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 03:24
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας στη Μυτιλήνη
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 00:04
UCB: Δεδομένα τριετίας για φάρμακο κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας
Pharma News
04/07/2025 - 17:54
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Θεσσαλονίκη: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως
Υγεία
04/07/2025 - 17:02
Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Γάζα: Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 613 φόνους Παλαιστίνιων σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 15:27
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών - Οι πέντε δραματικές αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04
Διάρροια: Οδηγίες άμεσης δράσης για να την αντιμετωπίσουμε στο σπίτι
Υγεία
04/07/2025 - 14:31
Διαμαρτυρία στου Ζωγράφου για τη δωρεάν δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:58
Επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:23
Lavipharm A.E.: Νέα πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διανομή μερίσματος έπειτα από 18 χρόνια
Pharma News
04/07/2025 - 13:09
Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα με σύγκρουση λεωφορείων του ΟΑΣΑ και 47 τραυματίες - Εικόνες από το σημείο
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 12:47
Μοχλός ανάπτυξης και αυτονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
04/07/2025 - 12:22
Τι είναι το φαινόμενο του θερμικού θόλου που φέρνει θερμοκρασίες... Σαχάρας τις επόμενες μέρες!
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 11:57
EFPIA: Ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός η στρατηγική της ΕΕ για τις βιοεπιστήμες
Pharma News
04/07/2025 - 11:24
Νόσος του Κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά μας
Health Talk
04/07/2025 - 10:57
Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν
Υγεία
04/07/2025 - 10:34
Ψηφίστηκε ο νόμος-μέγγενη για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 10:09
Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Ψηφίστηκε ο νόμος-μέγγενη για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 10:09
EFPIA: Ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός η στρατηγική της ΕΕ για τις βιοεπιστήμες
Pharma News
04/07/2025 - 11:24
Lavipharm A.E.: Νέα πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διανομή μερίσματος έπειτα από 18 χρόνια
Pharma News
04/07/2025 - 13:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo