ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυστική Ίνωση: Η Αναστασία κέρδισε μόνη της την μάχη, μας χρειάζεται για να κερδίσει τον πολεμο

Υγεία
Κυστική Ίνωση: Η Αναστασία κέρδισε μόνη της την μάχη, μας χρειάζεται για να κερδίσει τον πολεμο
Η Αναστασία Τασούλα, μία 23χρονη ασθενής με Κυστική Ίνωση που κατάφερε και επανήλθε από την διασωλήνωση, χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα προκειμένου να αποκτήσει «ανάσα ζωής» και να μπορέσει ξανά να δει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής.
Παρασκευή, 20/05/2022 - 15:19
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Οι ήρωες δε χρειάζεται να φοράνε κάπα και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αναστασία Τασούλα. Μία 23χρονη ασθενής με Κυστική Ίνωση, η οποία ξεπέρασε κάθε ιατρικό προηγούμενο και ως πραγματική ηρωίδα βγαίνει νικήτρια σε κάθε μάχη που δίνει κόντρα στα προγνωστικά. Σε αντίθεση, όμως, με τις ιστορίες των σούπερ ηρώων, που τα βάζουν με επιτυχία κόντρα σε όλους και σε όλα, στο παιχνίδι της ζωής η μαχητικότητα της Αναστασίας δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αποκτήσει ξανά «ανάσα ζωής».

Ειδικότερα, η επαναστατική θεραπεία «Trikafta», που ήρθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2020 «παγώνει» τη νόσο και απευθύνεται στο 90% των ασθενών με Κυστική Ίνωση παγκοσμίως. Όμως ένας μικρός αριθμός ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι να λάβουν τις καινοτόμες θεραπείες λόγω των σπάνιων γονιδιακών μεταλλάξεων τους, στις οποίες δεν επιδρούν μέχρι στιγμής οι υπάρχουσες θεραπείες.

Γι’ αυτούς τους ασθενείς που βρίσκονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, αλλά και για όσους είναι πολύ επιβαρυμένοι παρόλο που λαμβάνουν κάποια καινοτόμα θεραπεία, η μοναδική λύση επιβίωσης είναι η μεταμόσχευση πνευμόνων.

Η «ανάσταση» της Αναστασίας κατέρριψε κάθε προγνωστικό

Η Αναστάσια κατέρριψε κάθε προγνωστικό όταν μετά από 30 ημέρες διασωλήνωσης, ξύπνησε! «Αυτό είναι αδύνατο στην πάθησή μας. Διότι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αν διασωληνωθούμε δεν ξυπνάμε ξανά. Η κολλώδης βλέννα που έχουμε κολλάει τα τοιχώματα του πνεύμονα και τέρμα. Έχουμε λοιπόν την πρώτη Ανάσταση» σχολίασε σε ανάρτησή του η ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Δημήτρης Κοντοπίδης.

Αυτή τη στιγμή, η Αναστασία βρίσκεται συνδεδεμένη με το ECMO, γνωστό και ως εξωσωματική υποστήριξη ζωής (ECLS). Είναι το μηχάνημα το οποίο κάνει την δουλειά του πνεύμονα έξω από το σώμα. Αντλεί το αίμα από το σώμα, οξυγονώνει τεχνητά τα ερυθρά αιμοσφαίρια, απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα και το επιστρέφει πίσω. Σε αυτό, όμως, δεν μπορείς να παραμείνεις πολύ καιρό.

«Ένα κατάλληλο μόσχευμα μπορεί να κάνει κάποιους μήνες να βρεθεί. Στο ECMO δεν μπορείς να περιμένεις για πάντα. Υπάρχουν ασθενείς που έχουν αντέξει από μερικά 24ωρα μέχρι και 80 μέρες, όπως άντεξε πρόσφατα μια ασθενής (όχι με κυστική)» ανέφερε ο κ. Κοντοπίδης μιλώντας αποκλειστικά στο News4Health και πρόσθεσε ότι πρέπει σε αυτές τις κρίσιμες μέρες ο ασθενής να αντέξει ψυχολογικά.

Η αντοχή όμως είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία και δεν είναι αυτοσκοπός. Όσο πιο γρήγορα βρεθεί το μόσχευμα, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο οργανισμός της για να αντέξει στο χειρουργείο.

ασναταστια

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος πνεύμονας

Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταίες θέσεις στη δωρεά οργάνων. Το να βρεις έγκαιρα μόσχευμα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ιδίως πνεύμονα. Διότι ο πνεύμονας είναι δυσεύρετος. Είναι ευαίσθητο όργανο και πρέπει να έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία και διατήρηση κατά την μεταφορά του. Τα μοσχεύματα που φτάνουν για το χειρουργείο, πολλές φορές είναι σε κακή κατάσταση και απορρίπτονται. Είτε λόγω διατήρησης, είτε γιατί τελευταία στιγμή - όταν τον πλένουν και ξαναελέγχουν - μπορεί να φανεί κάτι που δεν είχε φανεί στην αρχή, όπως μια κακοήθεια.

Η ποιότητα του πνεύμονα είναι καθοριστικής σημασίας για το μετά. Δεν αρκεί το επιτυχημένο χειρουργείο. Θέλουμε ο πνευμονας να αντέξει πολλά χρόνια.

Οι πιθανότητες του mach- αρίσματος ακόμη πιο δύσκολες. Πέρα από την ομάδα αίματος, παίζει ρόλο η αντιστοίχιση του δότη - λήπτη. Πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο μέγεθος, που διαφοροποιείται και από το φύλο, την ηλικία, το ύψος και την σωματική διάπλαση. Για αυτό και σε αυτο το machαρισμα θέλουμε πολλούς ασθενείς στην λίστα από την. μια και πολλά μοσχεύματα από την άλλη, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για το κατάλληλο «πάντρεμα».

Μιλώντας, αποκλειστικά στο News4Health, ο κ. Κοντοπίδης ανέφερε ότι τους τελευταίους 12 μήνες χάθηκαν 3 ασθενείς με Κυστική Ίνωση στην διαδικασία αναμονής και προσπάθειας για μεταμόσχευση πνεύμονα.

H ψυχολογία είναι το παν

Για την Αναστασία, μία ακόμα τεράστια πρόκληση είναι ο χρόνος που περνάει στη ΜΕΘ. Εκεί ο χρόνος μεγαλώνει. Τα λεπτά περνούν πιο αργά από το συνηθισμένο και αναπόφευκτα το μυαλό σου κάνει ατελείωτες σκέψεις.

«Γιατί σε μια ΜΕΘ, είσαι μόνος. Παρότι υπάρχει επισκεπτήριο για κάποια ώρα. Την υπόλοιπη μέρα, στο κάθε ένα από τα υπόλοιπα 60 λεπτά της κάθε ώρας από τις 24, τα μετράς μόνος. Και λένε όταν πονάς αυτά τα λεπτά είναι ατελείωτα. Εκεί αναμετριέσαι με τις πραγματικές μάχες των σκέψεων. Τω αμφιβολιών, της λογικής που προσπαθεί να αντισταθεί στο συναίσθημα της κόπωσης. Του θάρρους και του σθένους που συγκρούεται με τις πιθανότητες» σχολιάσε ο κ. Κοντοπίδης στην ανάρτησή του στο facebook.

Αυτές τις ώρες, η καλή ψυχολογία είναι το παν. Αυτές τις ώρες η τεχνολογία και τα social media αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί σε φέρνουν πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάς. Η μοναξιά της ΜΕΘ «μικραίνει» καθώς η τεχνολογία μειώνει την απόσταση και η ίδια έχει ένα μέσο να μοιραστεί την ιστορία της.

Η Αναστασία έχει πολλά περισσότερα να την κρατάνε στη ζωή

Σε δικιά της ανάρτηση στο facebook, κάνει κατάθεση καρδιάς και περιγράφει τα συναισθήματά της μετά από 2,5μιση μήνες στη ΜΕΘ. Τον πρώτο μήνα κοιμόταν αλλά τώρα παραμένει ξύπνια ακίνητη σε ένα κρεβάτι.

Όπως εξομολογείται είναι αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μόσχευμα αλλά την ίδια ώρα φοβάται κιόλας: «Φοβάμαι για τα απλά τα καθημερινά πχ. τα 3 ράμματα που μου έκαναν το πρωί γιατί κόπηκαν κάτι άλλα, το αν θα είναι εδώ η νοσηλεύτρια όταν θα πνίγομαι από τον βήχα για να μου κάνει αναρρόφηση... αλλά φοβάμαι και ότι θα πεθάνω πριν έρθει το μόσχευμα και έτσι δεν θα ξαναδώ την μαμά μου. Αυτά φοβάμαι.

Το τι με κρατάει όμως είναι πιο δυνατό. Με κρατάει η ζωή. Με κρατάνε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής, με κρατάνε τα ζωάκια μου και με κρατάνε οι άνθρωποι μου που μαζί τους κάνω το αγαπημένο πράγμα : γελάω! Μου δίνει δύναμη να περιμένω το γεγονός ότι ακόμα δεν έχω πάει στην Ανταρκτική και θέλω πολύ, και το scuba diving. Και οι αγκαλιές. Και η ζωή γενικότερα!» περιγράφει η 23χρονη.

αναστασια 1

Είναι λύση η Eurotransplant ;

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Μοσχευμάτων , Eurotransplant, είναι ένα οργανισμός ανταλλαγής οργάνων. Η Eurotransplant καλύπτει, μονο ορισμένα κράτη μέλη καθώς είναι μία συμφωνία κυρίως των Βόρειων Κρατών.

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι μέλος του συγκεκριμένου οργανισμού. «Για να παίρνεις, πρέπει να έχεις και κάτι να δίνεις. Η Ελλάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση στη δωρεά οργάνων είναι δύσκολο να είναι στη Eurotransplant» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Κοντοπίδη.

Μιλώντας στο News4Health, πάντως, ο κ. Κοντοπίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί ένα μόσχευμα και για την Αναστασία, αν πραγματικά εξαντλήσουμε τις πιθανές συνεργασίες με άλλα κέντρα, όσο περιμένουμε δικό μας μόσχευμα.

«Φυσικά αυτά πρέπει να γίνονται έγκαιρα, με επιμονή και να μην επαναπαυόμαστε ότι θα λυθούν όλα με ένα μεταμοσχευτικό κέντρο. Η μαχητικότητα της Αναστασίας, που είναι ξύπνια στην ΜΕΘ και βιώνει κάθε λεπτό αυτής της μάχης νομίζω είναι η στιγμή που πρέπει να μας κάνει όλους να ξεφύγουμε από το comofrt zone των δικαιολογιών και να βρούμε λύσεις. Να σκεφτούμε τι θα κάναμε αν ήταν το δικό μας παιδί. Χάσαμε την προηγούμενη συνασθενή με αναμονή πάνω από χρόνο, ενώ μιλάμε για νεαρά παιδιά των 20 -25 ετών. Δεν γίνεται να τα προσπερνάμε έτσι. Eurotranslpant, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλια..Δεν έχει σημασία το κανάλι, αλλά η εξάντληση των δυνατοτήτων και πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς το ρολόι χτυπάει εναντίον μας» κατέληξε.

Στο μεταξύ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε να κάνουμε το χρέος μας, με πράξεις που κοστίζουν ένα κλικ. Γιατί έχουμε περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούμε οι ίδιοι μόσχευμα παρά να μπορέσουμε να δώσουμε. Για την κάθε Αναστασία και ας το κάνουμε έγκαιρα, όχι τελευταία στιγμή. Τότε είναι αργά και έχουμε ευθύνη και εμείς.

https://bit.ly/3hvkK0b

Τελευταία τροποποίηση στις 20/05/2022 - 17:05
  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ
  • ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ
  • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα 3.708 τα κρούσματα σήμερα και 423 επαναλοιμώξεις
Στα 3.708 τα κρούσματα σήμερα και 423 επαναλοιμώξεις 20 Μαϊος 2022
Τα μικροθρεπτικά συστατικά βελτιώνουν τη συμπεριφορά και τη συναισθηματική απορρύθμιση παιδιών με ΔΕΠΥ 20 Μαϊος 2022
Τα μικροθρεπτικά συστατικά βελτιώνουν τη συμπεριφορά και τη συναισθηματική απορρύθμιση παιδιών με ΔΕΠΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών

ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16

ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»

Σε θετική κατεύθυνση η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας Μεταμόσχευσης στον «Ευαγγελισμό»
Patient Talk
31/05/2025 - 00:03

Σε θετική κατεύθυνση η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας Μεταμόσχευσης στον «Ευαγγελισμό»

Δώρα ζωής από 57χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου"
Health Talk
20/05/2025 - 12:00

Δώρα ζωής από 57χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου"

Η πρώτη μεταμόσχευση ουροδόχου κύστης είναι γεγονός
Υγεία
19/05/2025 - 17:08

Η πρώτη μεταμόσχευση ουροδόχου κύστης είναι γεγονός

Δώρα ζωής από 44χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου
Υγεία
08/05/2025 - 14:09

Δώρα ζωής από 44χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MSD Gives back: Όταν η προσφορά γίνεται πράξη
Pharma News
01/07/2025 - 00:06
Καλοκαίρι με τα παιδιά μας στις διακοπές ή την παραλία: Τι πρέπει να προσέχουμε
Υγεία
30/06/2025 - 20:03
Νέες θεραπευτικές τεχνικές για τον πόνο στην σπονδυλική στήλη
Health Talk
30/06/2025 - 19:37
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17
Χωλότητα και παθολογικό βάδισμα παιδιών: Διάγνωση, πιθανές αιτίες και κοινές παγίδες!
Health Talk
30/06/2025 - 18:23
Τα πέντε στάδια μιας σχέσης και η επίδραση τους στο σώμα μας
Ψυχική Υγεία
30/06/2025 - 17:51
VIDCAST: Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του σώματός μας
Digital Health
30/06/2025 - 17:37
Συνεργασία ΕΔΟΕΑΠ-ΕΚΠΑ για τα περιοδοντικά περιστατικά δωρεάν για τους ασφαλισμένους
Υγεία
30/06/2025 - 17:12
WSJ: Ο Τραμπ κόβει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες αλλαγής φύλλου σε παιδιά και εφήβους
Επικαιρότητα
30/06/2025 - 16:49
Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18
Ψωρίαση και καλοκαίρι: Πως επιδρούν το χλώριο, το αλάτι και ο ήλιος
Health Talk
30/06/2025 - 15:59
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Για 5η χρονιά επίσημος ιατρικός υποστηρικτής του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025»
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 15:34
Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη στήριξη των κατοίκων της Γκάνα απέστειλε ο ΙΣΑ
Επικαιρότητα
30/06/2025 - 15:18
Πέντε βήματα για ανάκτηση της συγκέντρωσής μας στην εποχή της διάσπασης της προσοχής
Ψυχική Υγεία
30/06/2025 - 15:00
Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Pharma News
30/06/2025 - 14:37
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην ογκολογική φροντίδα μέσω του EUnetCCC
Υγεία
30/06/2025 - 14:21
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Το σπέρμα ανδρών άνω των 45 ετών συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά αποβολών
Υγεία
30/06/2025 - 14:00
ΕΕΠΕ: Ο κομβικός ρόλος του Παθολόγου στο σύστημα Υγείας - Να σταματήσει η απαξίωση της ειδικότητας
Health Talk
30/06/2025 - 13:23
Γεωργιάδης: Ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο « Γεννηματάς» ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 12:44
Θειομερσάλη στα παιδικά εμβόλια: «Κόκκινο πανί» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας - Η επιστημονική αλήθεια
Pharma News
30/06/2025 - 12:00
Η έναρξη του διαβήτη πριν από τα 65 αυξάνει τον κίνδυνο για νοητική εξασθένηση έως και 125%
Health Talk
30/06/2025 - 11:00
Η σειρά των ασκήσεων που βοηθάει στη μεγαλύτερη καύση λίπους - Τι δείχνει έρευνα
Fitness
30/06/2025 - 10:00
Oι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από βλάβες στα νεφρά και φλεγμονή λόγω καύσωνα
Υγεία
30/06/2025 - 08:00
Πέντε φάρμακα που δυσκολεύουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη ζέστη
Υγεία
29/06/2025 - 09:26
Γεωργιάδης: Άψογη η πρώτη μέρα με το βραχιολάκι στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Γεννηματάς
Πολιτική Υγείας
28/06/2025 - 10:45
Κεραυνοί: Γιατί πρέπει να βγείτε αμέσως από τη θάλασσα ακόμα και όταν ακούσετε βροντή από μακριά
Υγεία
28/06/2025 - 10:01
Διαγνωστικές μέθοδοι για τις νεφρολογικές παθήσεις των παιδιών - Τι λένε δύο ειδικοί
Health Talk
28/06/2025 - 08:37
Δεύτερο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού στη Λάρισα: Νόσησε η γιατρός που φρόντισε τον άτυχο 70χρονο
Υγεία
28/06/2025 - 08:35
Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος: Ένα βλέμμα στις αόρατες μάχες των ανθρώπων με το σπάνιο αυτοάνοσο
Patient Talk
28/06/2025 - 06:49
Η Kenvue δημοσίευσε τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Pharma News
28/06/2025 - 03:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kenvue δημοσίευσε τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Pharma News
28/06/2025 - 03:26
Γεωργιάδης: Άψογη η πρώτη μέρα με το βραχιολάκι στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Γεννηματάς
Πολιτική Υγείας
28/06/2025 - 10:45
Θειομερσάλη στα παιδικά εμβόλια: «Κόκκινο πανί» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας - Η επιστημονική αλήθεια
Pharma News
30/06/2025 - 12:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο « Γεννηματάς» ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 12:44
Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Pharma News
30/06/2025 - 14:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo