ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτρίχωση με λέιζερ: H άνοιξη είναι η ιδανική εποχή

Ψυχική Υγεία
PEXELS
η άνοιξη, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει και η αποτρίχωση με λέιζερ, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καθαρό, λείο και απαλό δέρμα.
Κυριακή, 16/05/2021 - 08:00
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Παρελθόν αποτελεί ο δύσκολος χειμώνας του 2020, που μας υποχρέωσε σε πρωτόγνωρες προσαρμογές, λόγω του νέου κορωνοϊού, και μαζί με αυτόν και η κακή μας διάθεση. Βρισκόμαστε στην εποχή της αναγέννησης, της ψυχικής ανάτασης και της ανανέωσης. Και τίποτε δεν είναι ιδανικότερο τώρα από τη φροντίδα του σώματός μας και την προετοιμασία του για το καλοκαίρι. Αυτή η εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει και η αποτρίχωση με λέιζερ, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καθαρό, λείο και απαλό δέρμα.

«Κατά την αποτρίχωση, η συσκευή λέιζερ εκπέμπει φως που στοχεύει στη σκούρα χρωστική ουσία του τριχοθυλακίου (μελανίνη). Εκεί μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία καταστρέφει τα τριχοθυλάκια, οπότε αναστέλλεται ή καθυστερεί η ανάπτυξη των τριχών. Όσο μεγαλύτερη είναι η χρωματική αντίθεση μεταξύ του δέρματος και των τριχών, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η θεραπεία. Αυτή βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της στις αρχές της άνοιξης, δεδομένου ότι το μαύρισμα της προηγούμενης καλοκαιρινής σεζόν έχει πια εξασθενήσει», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

«Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι η καταλληλότερη και για έναν ακόμα λόγο: γιατί οι τρίχες δεν έχουν ακόμα εκτεθεί στον ήλιο, δεν έχουν ξανθύνει, οπότε η επιθυμητή αντίθεση παραμένει έντονη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αποτρίχωση με λέιζερ μπορούν να κάνουν μόνο οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει τη χρήση του λέιζερ και σε πιο σκούρους τύπους δέρματος, αλλά και σε τρίχες που δεν απορροφούν καλά το φως (ξανθές, λευκές, κόκκινες), χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο δέρμα», προσθέτει.

Άλλος ένας λόγος που η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή για μόνιμη αποτρίχωση είναι γιατί τώρα είναι ευκολότερη η προετοιμασία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κάποιος αποτρίχωση με λέιζερ είναι οι τρίχες να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η αποτρίχωση με κερί, με τσιμπιδάκι, με ηλεκτρόλυση ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από τη θεραπεία, κάτι που υποχρεώνει σε κάλυψη της περιοχής για αισθητικούς λόγους.

«Οι συγκεκριμένες μέθοδοι αποτρίχωσης απαγορεύονται γιατί διαταράσσουν το τριχοθυλάκιο και καθιστούν τη θεραπεία με λέιζερ λιγότερο αποτελεσματική. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τρίχες ξεριζώνονται. Χωρίς τη ρίζα της τρίχας, η ενέργεια του λέιζερ δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο τριχοθυλάκιο και να καταστρέψει την ικανότητά του να αναπτύσσει τις τρίχες», διευκρινίζει ο δρ Στάμου.

Η μοναδική μέθοδος αποτρίχωσης που επιτρέπεται είναι το ξύρισμα, επειδή δεν έχει καμία επίδραση στο τριχοθυλάκιο. Απαιτείται, ωστόσο, ένα εύλογο μήκος τρίχας για να εφαρμοστεί το λέιζερ, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 mm. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο ξύρισμα θα πρέπει να γίνεται, αναλόγως του σημείου του σώματος που θα υποβληθεί σε θεραπεία, από 2-7 μέρες πριν από τη συνεδρία». Όταν ο καιρός δεν επιβάλει τη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν το σύνολο του δέρματος, αυτό είναι πιο εύκολο συγκριτικά με το καλοκαίρι που είναι συχνά αδύνατη αυτή η επιλογή, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η δική μας όπου το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ και οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν για πολλούς μήνες.

Ιδανική είναι η αποτρίχωση με λέιζερ την άνοιξη και εξαιτίας της ευαισθησίας του δέρματος στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία μετά τη θεραπεία. Υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο εγκαύματος αλλά και φλεγμονής και δυσχρωμίας, εάν εκτεθεί στον ήλιο χωρίς ισχυρή αντηλιακή προστασία.

Παρότι τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με λέιζερ μπορούν να φανούν από την πρώτη κιόλας συνεδρία, το σύνολο της διαδικασίας απαιτεί χρόνο και μερικές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί. Κι αυτό διότι αποδίδει μόνο όταν οι τρίχες βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης και δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο όλες οι τρίχες την ίδια στιγμή. Η επιλογή έναρξης των συνεδριών την άνοιξη, δίνει χρόνο για την ολοκλήρωση του συνόλου ή μεγάλου μέρους της θεραπείας, προτού φτάσει ο καιρός των διακοπών.

«Η αποτρίχωση με λέιζερ εκτελείται ως ιατρική πράξη περισσότερα από 20 χρόνια και τα πλεονεκτήματά της είναι πολλαπλώς επιβεβαιωμένα. Μεταξύ αυτών είναι η ακρίβεια, η ασφάλεια, η ταχύτητα και η δυνατότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων. Φυσικά, προϋπόθεση αποκόμισης αυτών είναι να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο δερματολόγο, ο οποίος να έχει αρκετή εμπειρία, και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς τα παρωχημένης τεχνολογίας λέιζερ θα απαιτήσουν περισσότερες συνεδρίες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Οι πιθανές παρενέργειες μειώνονται με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος πριν από τη θεραπεία και τη σωστή φροντίδα του μετά από αυτή, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Το καλύτερο μηχάνημα που χρησιμοποιείται σήμερα είναι το λέιζερ Αλεξανδρίτη, καθώς είναι γρήγορο, δηλαδή καλύπτει μεγαλύτερες περιοχές σε λιγότερο χρόνο. Είναι δε και το πιο αποτελεσματικό, αφού η αλλαγή της υφής της τρίχας και η μείωση του αριθμού και του πάχους των τριχών είναι ορατή μετά από κάθε συνεδρία.

Είναι μια διαδικασία εντελώς ανώδυνη – υπάρχει μόνο μια αίσθηση ζέστης ή ήπιου καψίματος στην περιοχή της εφαρμογής. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι που έχουν μειωμένη ανοχή στον πόνο ή η θεραπεία εφαρμόζεται σε πιο ευαίσθητα σημεία είναι πιθανό να νιώσουν μια ενόχληση, η οποία όμως υποχωρεί μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίας. Το ίδιο σύντομης διάρκειας είναι και η ερυθρότητα που μπορεί να προκληθεί.

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη μειώνει την τριχοφυΐα κατά έως και 90% και τα αποτελέσματά της είναι μακροχρόνια, τόσο σε εκείνους που την κάνουν για αισθητικούς όσο και σε εκείνους που την επιλέγουν για την αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων (όπως η κύστη κόκκυγα) ή καταστάσεων όπως ο δασυτριχισμός λόγω ορμονικών διαταραχών», καταλήγει ο δρ Χρήστος Στάμου.

  • ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  • ΛΕΙΖΕΡ
  • ΔΕΡΜΑ
  • ΑΝΟΙΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις τρόποι για καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού
Τρεις τρόποι για καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού 05 Μαϊος 2021
Έξυπνοι τρόποι απαλλαγής από την κυτταρίτιδα 13 Μαϊος 2021
Έξυπνοι τρόποι απαλλαγής από την κυτταρίτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της
Ομορφιά
10/12/2025 - 03:34

Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της

Βερνίκια νυχιών: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έκζεμα στο λαιμό
Health Talk
31/10/2025 - 14:00

Βερνίκια νυχιών: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έκζεμα στο λαιμό

Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00

Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;

Τα δερματικά προβλήματα προειδοποιούν για σοβαρά ψυχικά νοσήματα
Υγεία
21/10/2025 - 13:00

Τα δερματικά προβλήματα προειδοποιούν για σοβαρά ψυχικά νοσήματα

Περιποίηση δέρματος με μαγειρική σόδα: Tι λένε οι ειδικοί για τη νέα, δημοφιλή τάση
Ομορφιά
16/10/2025 - 19:39

Περιποίηση δέρματος με μαγειρική σόδα: Tι λένε οι ειδικοί για τη νέα, δημοφιλή τάση

Αφυδάτωση: Πότε η αναπνοή, το δέρμα και η θερμοκρασία μας αποκαλύπτουν ένα σώμα που διψάει
Υγεία
01/10/2025 - 17:39

Αφυδάτωση: Πότε η αναπνοή, το δέρμα και η θερμοκρασία μας αποκαλύπτουν ένα σώμα που διψάει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί να εμφανισθεί αστιγματισμός καθώς μεγαλώνουμε; Ειδικός έχει τις απαντήσεις...
Health Talk
15/12/2025 - 21:09
Νέα μελέτη συνδέει τα σολάριουμ με τριπλάσιο κίνδυνο μελανώματος και εκτεταμένες μεταλλάξεις στο DNA
Υγεία
15/12/2025 - 20:32
Πως το σεξ ωφελεί την ψυχική και σωματική υγεία οδηγώντας σε μακροζωία
Υγεία
15/12/2025 - 19:57
Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια των αγωνιστών GLP-1 σε σχέση με τον καρκίνο
Υγεία
15/12/2025 - 19:32
Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να αναβάλουν την απεργία λόγω «σούπερ γρίπης»
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 18:48
Ο καρκίνος «νίκησε» τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 18:17
Στη Θεσσαλονίκη ο Θεμιστοκλέους για το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 17:58
MSDConnect.gr: Η νέα, πλήρως ανασχεδιασμένη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τους επαγγελματίες υγείας
Digital Health
15/12/2025 - 17:34
Εμμηνόπαυση και χριστουγεννιάτικη μαγεία: Πώς να απολαύσετε τις γιορτές παρά τα συμπτώματα
Health Talk
15/12/2025 - 17:11
ΠΟΕΔΗΝ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 16:44
Facelift: Αποκατάσταση με φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές
Ομορφιά
15/12/2025 - 16:29
ΟΟΣΑ: Ένας στους τρεις θανάτους στην ΕΕ οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 16:12
GENESIS Pharma: Νέα συνεργασία για φάρμακο κατά του κληρονομικού αγγειοοίδηματος
Pharma News
15/12/2025 - 15:47
Οστεοπόρωση: Το περιεχόμενο της κούπας σας μπορεί να κρίνει την υγεία των οστών σας
Υγεία
15/12/2025 - 15:27
Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 15:14
Ινστιτούτο Prolepsis: Τα ευρήματα του έργου PARTNER για την υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 14:48
Τρίτη διαδοχική πιστοποίηση B Corp για την Chiesi Hellas
Pharma News
15/12/2025 - 14:32
Μύκητες στα νύχια: Αέριο με... εσάνς κλούβιου αυγού υπόσχεται λύση
Υγεία
15/12/2025 - 14:00
Ανακάλυψη ερευνητών του Χάρβαρντ για το έντερο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του διαβήτη
Υγεία
15/12/2025 - 13:00
Δωρητές σπέρματος και ωαρίων στην Ευρώπη: Τι αλλάζει με τον κανονισμό SoHO και τι παραμένει άλυτο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 12:25
Οι κορυφαίες ιατρικές έρευνες του 2025 σύμφωνα με το περιοδικό JAMA
Υγεία
15/12/2025 - 12:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση χάρη σε επιστημονική ανακάλυψη
Υγεία
15/12/2025 - 11:00
Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00
ΙΣΑ: Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 09:00
Θεμιστοκλέους: Πρωτοβουλία από την Ελλάδα για ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 08:14
Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19
Ginger: Η πικάντικη έξυπνη κίνηση για τη διατροφή σας μέσα στις γιορτές
Διατροφή
14/12/2025 - 08:32
Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
Τα ινομυώματα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας
Υγεία
13/12/2025 - 08:40

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόθεση "καρκινογόνου" σπέρματος: Γενετικοί έλεγχοι και πλαφόν αριθμού ανά δότη οι στρατηγικές ασφαλείας
Πολιτική Υγείας
13/12/2025 - 08:21
Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19
Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo