ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη χρήση τεστ αντισωμάτων της Abbott

Πολιτική Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη χρήση τεστ αντισωμάτων της Abbott
Με αφορμή τη φιλοξενία του Πρέσβη των ΗΠΑ,κ. Geoffrey Pyatt, στο Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε τη χρήση των τεστ αντισωμάτων για τον COVID-19 της εταιρείας, Abbot. Από την πλευρά του ο πρέσβης δήλωσε την ικανοποίηση για την παράδοση 200 χιλιάδων τέτοιων τεστ στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία.
Πέμπτη, 14/05/2020 - 14:08
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας, μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι. Κορυφαίες εταιρείες του χώρου ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας «η σημερινή συνάντηση έγινε με αφορμή τη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων, που έφερε ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα που θα έχει η χώρα μας να χρησιμοποιήσει τεστ αντισωμάτων μιας πολύ μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, της Abbott, στην τεράστια μάχη που δίνουμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος απέναντι στον κορονοϊό. Θα είμαστε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα πολύ υψηλής ευαισθησίας τεστ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αμερικανική Κυβέρνηση και φυσικά την Πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη βοήθεια και τη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιστήμονές μας, να χρησιμοποιήσουν διαγνωστικά και επιδημιολογικά αυτά τα εργαλεία, για να προφυλάξουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας. Στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα με δωρεές, για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία με Μέσα Ατομικής Προστασίας και να έχουμε και τα κατάλληλα τεστ.

Ο κ. Κικίλας πρόσθεσε ότι «όπως έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός, η προμήθεια αυτών των τεστ καλύφθηκε από τη δωρεά του κ. Προκοπίου, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τις δωρεές συνολικά, τους ιδιώτες και τα Ιδρύματα που είχαν την ευγενή καλοσύνη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη μάχη απέναντι στον κορονοϊό και τους ευχαριστούμε ξανά.

Από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ, κ Geoffrey Pyatt, τόνισε «ότι είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι εδώ με τον φίλο μου τον Υπουργό κ. Κικίλια και τον Υφυπουργό του, ζωντανά, πρόσωπο με πρόσωπο! Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο από την προσωπική συζήτηση»

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1260859411200909318

Χώρα υπόδειγμα

Στη συνέχεια ο κ. Pyatt συνεχάρη «τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε τόσο αποτελεσματικά αυτή την παγκόσμια πρόκληση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης έσωσαν ζωές, αλλά έκαναν επίσης και εξαιρετική δουλειά στο να βελτιώσουν τη διεθνή φήμη της Ελλάδας, σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αμερικανική Κυβέρνηση. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Υπουργό κ. Κικίλια για την ηγεσία του σε αυτή την προσπάθεια, τον Υφυπουργό του, αλλά και τις εκατοντάδες Ελλήνων γιατρών, εργαζομένων σε νοσοκομεία, νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρων, που είναι οι ήρωες αυτής της ιστορίας τους τελευταίους μήνες. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, κάτι που όλοι μας θα θυμόμαστε, αλλά νομίζω ότι όλοι μας στην Πρεσβεία είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή και αισθάνομαι δέος μπροστά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ελληνικός Τομέας Υγείας.

Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον Υπουργό κ. Κικίλια τις τελευταίες εβδομάδες, για μια πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με την ανταπόκριση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, το ρόλο των αμερικανικών επιχειρήσεων, της αμερικανικής τεχνολογίας, αλλά και την ανταπόκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την παγκόσμια πρόκληση, γιατί είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπισθεί από κοινού.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Abbott Corporation για τη στενή τους συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας. Η Abbott συμβολίζει την παγκόσμια τεχνολογική ηγεσία της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας της Υγείας. Αντικατοπτρίζει το καινοτόμο πνεύμα του αμερικανικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των μοναδικών ικανοτήτων που έχουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνεισφορά της Ελλάδας στην πανδημία

Μιλώντας για τη προσφορά της χώρας μας στην καταπολέμηση του ιού, ο κ. Pyatt ανέφερε τα εξής:

«Πριν λίγες μέρες ακούσαμε τον ανώτατο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, να ευχαριστεί την Ελλάδα για τον ρόλο της ως μιας από τις χώρες που πραγματοποιούν δοκιμές του σκευάσματος Remdesivir της Gilead, ως πιθανού φαρμάκου για τη θεραπεία του κορονοϊού και υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πρόσφερε ένα σημαντικότατο ποσό – τρία εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, για την έρευνα που πραγματοποιεί πάνω στην COVID-19. Και ακόμη και ενώ εμείς συναντιόμαστε εδώ σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες ερευνητές σε ολόκληρες τις ΗΠΑ που εργάζονται σε φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμιας ηγετικής κλάσης, στα κυβερνητικά και πανεπιστημιακά μας εργαστήρια, καθώς και σε εκατοντάδες διαφορετικές τοποθεσίες προκειμένου να βρουν σύντομα θεραπείες και εμβόλιο για την COVID-19.

Όπως προειδοποίησε ο Dr. Fauci πρόσφατα, η ώρα αυτής της λύσης δεν είναι σίγουρη, αλλά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μεγάλες. Και γνωρίζω ότι η αμερικανική βιομηχανία, οι Αμερικανοί ερευνητές και οι πολυεθνικές μας εταιρίες, όπως η Abbott, η Pfizer που αυξάνει την παρουσία της στην Θεσσαλονίκη, η Abbvie που ήδη διατηρεί κέντρο κλινικών δοκιμών εδώ στην Αθήνα, θα έχουν ηγετική θέση στην προσπάθεια αυτή. Καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις επανέρχονται στην αγορά – πράγμα που συζήτησα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη χθες – και καθώς έρχεται η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος, συμφωνούμε στη σημασία αξιόπιστων τεστ, ώστε οι αξιωματούχοι και οι επιστήμονές μας μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις στη βάση αξιόπιστων πληροφοριών για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία αυτή την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.

Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος με την παράδοση 200.000 τεστ αντισωμάτων από την Abbott στο Ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτή είναι μια εμπορική συμφωνία αλλά χρειάστηκε ιδιαίτερο συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου και της Abbott, και η Πρεσβεία με μεγάλη χαρά βοήθησε στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας. Ελπίζουμε αυτή η παράδοση των τεστ να βοηθήσει την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη επόμενη περίοδο της καταπολέμησης του ιού και της επαναφοράς της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας.

Και να είστε βέβαιοι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τη λύση αυτού του προβλήματος. Θα το λύσουμε μαζί και θα προχωρήσουμε μπροστά ως σύμμαχοι και εξαιρετικά στενοί εταίροι» κατέληξε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2020 - 14:47
  • ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ
  • ΤΕΣΤ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΠΡΕΣΒΗΣ
  • ΗΠΑ
  • ABBOTT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξανθός: Τα «πήγαμε καλά» ως χώρα στην πανδημία αλλά έγιναν σοβαρά λάθη - Δεν δικαιολογείται η έπαρση
Ξανθός: Τα «πήγαμε καλά» ως χώρα στην πανδημία αλλά έγιναν σοβαρά λάθη - Δεν δικαιολογείται η έπαρση 13 Μαϊος 2020
«Απαράδεκτη διάκριση εις βάρος των εταιρειών φυσικοθεραπευτών» 14 Μαϊος 2020
«Απαράδεκτη διάκριση εις βάρος των εταιρειών φυσικοθεραπευτών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας
Digital Health
30/10/2025 - 15:34

Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας

Ερανιστικό νομοσχέδιο: Θα ακολουθήσει κι άλλο λέει ο υπουργός Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 08:09

Ερανιστικό νομοσχέδιο: Θα ακολουθήσει κι άλλο λέει ο υπουργός Υγείας

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»

ΗΠΑ: Πίθηκος που πιθανά είναι φορέας μολυσματικής ασθένειας αναζητείται μετά από τροχαίο
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 09:00

ΗΠΑ: Πίθηκος που πιθανά είναι φορέας μολυσματικής ασθένειας αναζητείται μετά από τροχαίο

Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00

Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία

Πατούλης στη Βουλή: «Να μην ανακόπτεται η εξέλιξη των νεότερων ιατρών με την παράταση της θητείας στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
24/10/2025 - 22:12

Πατούλης στη Βουλή: «Να μην ανακόπτεται η εξέλιξη των νεότερων ιατρών με την παράταση της θητείας στο ΕΣΥ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στις 3 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 00:07
Υπογεννητικότητα:Τα Εverest στηρίζουν το έργο της HOPEgenesis
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 23:27
Δέκα υποτροφίες από το ΕΑΠ σε ωφελούμενους του ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
30/10/2025 - 22:13
Άνδρες προσοχή: Τα πέντε λάθη που κάνουμε στο κρεβάτι και δεν τα καταλαβαίνουμε
Ψυχική Υγεία
30/10/2025 - 21:48
Η Σ.ΙΔ.Ι.Ε. στηρίζει στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών για το clawback και το rebate
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 21:06
Νέα βιοϊατρική start up θα «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ηχητικά κύματα
Digital Health
30/10/2025 - 20:41
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για τα ΣΜΝ από τον ΕΕΣ στις 3 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 20:18
Γάζα: Άνω των 24.000 τόνων η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει εισέλθει στην πολύπαθη λωρίδα
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 19:47
Τσιάρας: «Όσες χώρες εφάρμοσαν εμβολιασμό κατά της ευλογιάς βρίσκονται σε ενδημικό καθεστώς»
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 19:32
Ημερίδα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
Patient Talk
30/10/2025 - 19:07
Τι είναι οι κιρσοί στα πόδια και γιατί πρέπει να χειρουργηθούν
Health Talk
30/10/2025 - 18:43
Πληθώρα διακρίσεων για τον Όμιλο Σαράντη σε δύο κορυφαίους θεσμούς
Pharma News
30/10/2025 - 18:19
ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ
Υγεία
30/10/2025 - 18:02
Γαλακτοκομικά προϊόντα και χρόνια φλεγμονή: Η σύνδεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Διατροφή
30/10/2025 - 17:38
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 16:44
Η πρώτη γυναίκα χειρουργός μεταμοσχεύσεων ήπατος στην Ελλάδα
Health Talk
30/10/2025 - 16:17
Ικανοποίηση ΙΣΑ για την αναγνώριση των Ιατρικών Συλλόγων ως ΝΠΔΔ
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 15:51
Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας
Digital Health
30/10/2025 - 15:34
Benevril: Νέα λύση κατά της τριχόπτωσης με μινοξιδίλη σε μορφή αφρού
Pharma News
30/10/2025 - 15:16
Αντιβιοτικό που βρισκόταν "κάτω από τη μύτη" των επιστημόνων 100 φορές πιο αποτελεσματικό στις ανθεκτικές λοιμώξεις
Υγεία
30/10/2025 - 15:00
Τα οφέλη των ωμέγα-3 μπορεί να εξαφανιστούν γρήγορα μετά τη διακοπή της λήψης τους
Υγεία
30/10/2025 - 14:00
Κρεατίνη: Τι μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι από τη λήψη της - Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία
Fitness
30/10/2025 - 13:00
Αττικόν: Σε λειτουργία το ανακαινισμένο ΤΕΠ παρουσία Γεωργιάδη- Βίντεο
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 12:45
Ρούχα, καροτσάκια και σπα για κατοικίδια: Γιατί το φαινόμενο «μωρό με τρίχωμα» κάνει κακό στα ζώα μας
Pet
30/10/2025 - 12:00
Το κακάο προστατεύει το καρδιαγγειακό των ανδρών έναντι της καθιστικής ζωής
Διατροφή
30/10/2025 - 11:00
Νέο στεντ ανοίγει τις αρτηρίες και εξαφανίζεται: Στη Βρετανία η πρώτη πανευρωπαϊκή εφαρμογή
Υγεία
30/10/2025 - 10:00
Δεν κοιμηθήκατε καλά και πάνε όλα στραβά; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκαλεί το «ντόμινο»
Υγεία
30/10/2025 - 08:41
Ερανιστικό νομοσχέδιο: Θα ακολουθήσει κι άλλο λέει ο υπουργός Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 08:09
Πώς αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες μετά τον καρκίνο του μαστού
Health Talk
30/10/2025 - 07:28
«Περιβάλλον και Παιδί»: Η υγεία των ανήλικων στο επίκεντρο συνεδρίου
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 03:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29
ELENI: Ένα project για γυναίκες που νόσησαν και θέλουν να επανασυνδεθούν...
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 13:18
Αποκαλυπτικά στοιχεία από την MSD στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την ενιαία υγεία
Pharma News
29/10/2025 - 18:51
Κρεατίνη: Τι μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι από τη λήψη της - Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία
Fitness
30/10/2025 - 13:00
Τεστ αναπνοής υπόσχεται ανίχνευση του καρκίνου στο πάγκρεας
Υγεία
29/10/2025 - 15:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo