ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lockdown τέλος(;) αλλα χωρίς κανέναν εφησυχασμό, τι δείχνουν τα δεδομένα

Πολιτική Υγείας
Lockdown τέλος(;) αλλα χωρίς κανέναν εφησυχασμό, τι δείχνουν τα δεδομένα
Τις μάσκες μπορεί να μην τις πετάξουμε ακόμα ωστόσο η πανδημία σε αυτή την φάση γεννά ελπίδες ότι στην πορεία μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο άσχημα ειδικά αν εμβολιαστούν και άλλοι άνθρωποι και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.
Παρασκευή, 08/10/2021 - 10:50
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Κάθε 15 μέρες εξάλλου θα γίνεται επαναξιολόγηση των μέτρων και αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν είναι καλοί θα λαμβάνονται μέτρα.

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε την Τρίτη 7/10, ότι ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας και μουσικής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το σκεπτικό πίσω από την ουσιαστική κατάργηση που lockdown σχετίζεται όχι μόνο στην κόπωση των πολιτών αλλά και στα παγκόσμια δεδομένα τα οποία για την ώρα είναι ευχάριστα, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Υπενθυμίζεται ότι τη Πέμπτη 8/10, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.249 νέα κρούσματα, 33 νεκρούς και 335 διασωληνωμένους.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στις ΜΕΘ, δεν υπάρχει κύμα υψηλής έντασης

Την αισιοδοξία για την παγκόσμια πορεία της πανδημίας εξήγησε και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, παραθέτοντας μία σειρά από επιδημιολογικά δεδομένα, κατά τη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Η παγκόσμια επιδημιολογικη εικόνα μας δείχνει πλέον ότι μέσω του εμβολιασμου η ένταση της πανδημίας είναι ελεγχόμενη και ότι η πίεση στις ΜΕΘ είναι πιο διαχειρίσιμη. Αυτή είναι η παγκόσμια εικόνα. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το 50% στους εμβολιασμούς.

«Έχουμε λοιπόν, μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνάει σε μία περίοδο συγκρατημένης ύφεσης, με την πτώση των συνολικών διαγνώσεων και θανάτων να βρίσκονται στη πιο μακροχρόνια συρρίκνωση που έχουμε δει εδώ και περίπου ένα χρόνο» σχολίασε ο καθηγητής.

Και κατέληξε «Το γεγονός ότι αυτή η παγκόσμια συρρίκνωση που βλέπουμε και στη χώρα μας, έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης κάνει τους ειδικούς αισιόδοξους».

«Δεν πετάμε τις μάσκες, να μην παρεξηγούν τις οδηγίες οι εμβολιασμένοι»

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όπως τόνισαν οι Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαυεγγέλου, αμφότερες οι οποίες επανέλαβαν την σημασία του εμβολιασμού.Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι ειδικά οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να παρεξηγήσουν τις οδηγίες.

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας τόνισε ότι παρά τα μέτρα που δίνουν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί, όλοι θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποφεύγουμε τον μεγάλο συγχρωτισμό. «Δεν βγάζουμε την μάσκα στο σουπερμάρκετ, ούτε στο σινεμά, δεν βγάζουμε την μάσκα για να χορέψουμε αγκαλιά χωρίς καμία προφύλαξη» τόνισε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, επισήμανε πως οι εμβολιασμένοι έχουν στο εξής μία μεγαλύτερη ελευθερία, ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ασφάλειας που υπάρχει χάρη στον εμβολιασμό, και κάλεσε για μια ακόμη φορά να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε και στα παιδικά πάρτυ στην αρχή της ομιλίας της, εξηγώντας ότι αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να είναι κοινωνικοποιημένα και γι αυτό ανοίξαμε τα σχολεία με ασφάλεια, «αλλά να μην μαζεύουμε τριάντα παιδιά σε ένα πάρτυ για να παίξουν και να διασκεδάσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κυρία Παπαευαγγέλου, που εξήγησε ότι «Δεν πετάμε τις μάσκες, δεν εφησυχάζουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον. Μάλιστα, είπε ότι τα κρούσματα σε παιδιά είναι λιγότερα το Σεπτέμβριο από ότι ήταν τον Αύγουστο, ενώ κι οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν στους εφήβους άνω των 15 ετών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς (33%) έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σημαντικό παραμένει το γεγονός ότι 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται με κορονοϊό πριν αναπτύξουν συμπτώματα, χάρη στα self test.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η κυρία Παπαευαγγέλου χρησιμοποίησε τον όρο «σταθερή» αναφερόμενη στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με τον δείκτη θετικότητας, όπως είπε, να κυμαίνεται στο 1,1%. Η ίδια έκανε λόγο για επιβαρυμένες περιοχές όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο και για κρούσματα που καταγράφονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πρόκειται για την Καστοριά, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Πιερία, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι ιδιαίτερα χαμηλή και κυμαίνεται από 42% έως 55%.

Μίλησε επίσης για ιδιαίτερη επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στις πόλεις της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης και είπε ότι στην βόρεια Ελλάδα, οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ξεπερνούν τα εξιτήρια. Όπως επανέλαβε, το 90% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, προσθέτοντας ότι η κάλυψη σε κρεβάτια ΜΕΘ στο σύνολο της επικρατείας είναι 66%, ενώ ξεπερνά το 94% στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, είναι να πείσουμε τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, καθώς ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών στη χώρα μας παραμένει ανεμβολίαστος.

Οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν, να μεταδώσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά, το αντίθετο συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε ένα χώρο εμβολιασμένων είναι μικρός - αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/10/2021 - 11:02
  • ΜΕΘ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΣΚΕΣ
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • LOCKDOWN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξώδικο στον Μ. Γιαννάκο από συγγενείς νεκρής που βρίσκεται επί 4 μήνες στο ψυγείο του Αττικόν!
Εξώδικο στον Μ. Γιαννάκο από συγγενείς νεκρής που βρίσκεται επί 4 μήνες στο ψυγείο του Αττικόν! 08 Οκτωβρίου 2021
Παγώνη: Αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δε θα αντέξει 08 Οκτωβρίου 2021
Παγώνη: Αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δε θα αντέξει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 15χρονος με μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο τύπου Β - Δεν ήταν εμβολιασμένος
Επικαιρότητα
25/07/2025 - 13:31

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 15χρονος με μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο τύπου Β - Δεν ήταν εμβολιασμένος

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»
Υγεία
02/07/2025 - 20:09

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»

Η πανδημία εκτόξευσε το bullying μεταξύ των εφήβων στην Ελλάδα κατά 209%
Ψυχική Υγεία
27/05/2025 - 09:00

Η πανδημία εκτόξευσε το bullying μεταξύ των εφήβων στην Ελλάδα κατά 209%

ΕΙΝΑΠ για «Αττικόν» και «Αγία Βαρβάρα»: «Πέντε έγκυες θα κατέληγαν στον θάνατο χωρίς ΜΕΘ το τελευταίο δεκαήμερο»
Πολιτική Υγείας
13/05/2025 - 12:49

ΕΙΝΑΠ για «Αττικόν» και «Αγία Βαρβάρα»: «Πέντε έγκυες θα κατέληγαν στον θάνατο χωρίς ΜΕΘ το τελευταίο δεκαήμερο»

Θριάσιο: Καταγγελία των εργαζομένων για σοβαρή υποστελέχωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων
Πολιτική Υγείας
02/05/2025 - 11:26

Θριάσιο: Καταγγελία των εργαζομένων για σοβαρή υποστελέχωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελαιοκανθάλη: Η φυσική «ιβουπροφαίνη» από αγουρέλαιο και η ελληνική καινοτομία που άλλαξε τους κανόνες
Διατροφή
31/07/2025 - 16:32
Θεμιστοκλέους από Ελευσίνα: «Περισσότερες από 10.000 αεροδιακομιδές έκανε το ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 15:37
Οι οθόνες και η περίπλοκη επίδρασή τους στον εγκέφαλο των παιδιών - Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ή όχι;
Ψυχική Υγεία
31/07/2025 - 15:19
Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44
Συνάντηση Βαρδακαστάνη- Κικίλια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα και τη νησιωτική πολιτική
Patient Talk
31/07/2025 - 14:19
Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 13:54
Τσιμπούρια: Μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων;
Υγεία
31/07/2025 - 13:37
ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53
Πιστοποίηση ποιότητας με υπογραφή για τα πολυϊατρεία Medifirst
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 12:34
Νέα μελέτη συνδέει το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου με 172 διαφορετικές ασθένειες
Υγεία
31/07/2025 - 12:17
Κρεατίνη και β-αλανίνη: Μπορεί ο συνδυασμός τους να βελτιώσει τα αποτελέσματα της άσκησης;
Διατροφή
31/07/2025 - 12:02
Γιατί θέλουμε το σεξ στη θάλασσα και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας
Υγεία
31/07/2025 - 11:36
Μυωπία, αστιγματισμός: Τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για laser διαθλαστικές επεμβάσεις
Health Talk
31/07/2025 - 11:01
Ελληνική σφραγίδα σε καινοτόμο ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
31/07/2025 - 10:38
ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
30/07/2025 - 19:42
Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Health Talk
30/07/2025 - 19:21
Πειραματικό φάρμακο αναστρέφει τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες σε ποντίκια
Ψυχική Υγεία
30/07/2025 - 18:53
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 18:13
Γιατί «κρεμάνε» οι όρχεις όταν έχει ζέστες - Μια απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος
Υγεία
30/07/2025 - 17:46
Κεραυνοί: Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευθούμε
Υγεία
30/07/2025 - 17:19
Προσωπικότητες της ισραηλινής διασποράς κατηγορούν την κυβέρνηση για επιβολή λιμού μέχρι θανάτου στη Γάζα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 14:23
Γεωργιάδης: «Βραχιολάκι» και παρεμβάσεις στα Τμήματα Επειγόντων έριξαν την αναμονή
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 13:28
Τι πρέπει να κάνετε για να μην χαλάσει τις διακοπές σας ο πόνος στη μέση
Health Talk
30/07/2025 - 13:16
Το Ινστιτούτο Prolepsis σπάει τον κύκλο της παιδικής φτώχειας
Διατροφή
30/07/2025 - 12:48
Παραδόθηκε στο ΓΝΑ «Λαϊκό» κτήριο του ΕΟΠΥΥ για Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 12:11
Μπήκε στο χειρουργείο ο 15χρονος Δημήτρης – Βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 11:42
EFPIA: «Οι δασμοί στα φάρμακα είναι ένα εργαλείο που θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού»
Pharma News
30/07/2025 - 10:44
Βιβλικός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στις ακτές της Ρωσίας και προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 08:32
Ώρες αγωνίας στο Τορίνο - Έκκληση για μόσχευμα από τον πατέρα του 15χρονου που έπαθε θερμοπληξία
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 08:12
Το βακτήριο-προβιοτικό που περιέχει το μητρικό γάλα και μπορεί να δώσει λύσεις για την παχυσαρκία
Διατροφή
30/07/2025 - 07:46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΙΣΠ ζητεί αύξηση της αποζημίωσης στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς
Πολιτική Υγείας
28/07/2025 - 18:08
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού
Pharma News
29/07/2025 - 13:04
Δέκα υγιεινές τροφές που πρέπει να έχετε στα σακίδιά σας όταν κάνετε κάμπινγκ
Διατροφή
29/07/2025 - 14:24
Πέντε καλοί λόγοι για να έχετε τα σύκα στο πιάτο σας
Διατροφή
29/07/2025 - 12:12
Χωρίς χειρουργικό και διαγνωστικό τομέα το νοσοκομείο της Άρτας
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 12:44
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo