ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκάθαρος ο Πλεύρης: «Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Πολιτική Υγείας
Ξεκάθαρος ο Πλεύρης: «Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»
«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας» ήταν το σημερινό μήνυμα του Υπουργού Υγείας. Η δήλωση αυτή έρχεται αφου δόθηκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών.
Πέμπτη, 18/11/2021 - 16:57
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Όπως είπε ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real «Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά και να αντέξει» είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Ως νέος Υπουργός Υγείας, αμέσως όταν είχαμε δει τις συνθήκες που υπήρχαν, ήρθαμε σε πλήρη συνεννόηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, είτε με μετακινήσεις προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονταν- ήδη έχουν γίνει αυτές οι μετακινήσεις- είτε με νέους επικουρικούς».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών δημιούργησαν πρόβλημα τονίζοντας ότι αυτό πλέον έχει καλυφθεί. Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Υπήρξε ένα έντονο πρόβλημα με τις αναστολές, το οποίο και το καλύψαμε. Έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών και σε κλινικές Covid. Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική διαφορά, δηλαδή ότι παραλαμβάνουν και περιστατικά Covid, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη λάβει από τις κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε».

Ευχαρίστησε όσους δήλωσαν εθελοντικά ότι θέλουν να βοηθήσουν στη μάχη του κρονοϊού και υπογράμμισε ότι «όσοι διασωληνώνονται ακόμα και εκτός κλινών ΜΕΘ, διασωληνώνονται με όλους τους όρους που υπάρχουν στα διεθνή πρότυπα» παραδεχομενος ότι αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει. Επίσης, δήλωσε ότι πράγματι, υπάρχουν φορές που πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ για διακομιδές διασωληνωμένων.

«Όσον αφορά τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών, θέλω να ευχαριστήσω τους Ιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας, γιατί υπήρξε- ειδικά τις τελευταίες μέρες που ξεκίνησε και η διαδικασία της επίταξης- μεγάλο κύμα οικειοθελούς προσέλευσης. Ωστόσο, επειδή παραμένουν κενά και προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται νέες κλίνες για Covid περιστατικά, έχουμε προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες και τώρα βλέποντας τα κενά, θα βγουν οι προσκλήσεις στους ιδιώτες ιατρούς (πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και παθολόγους) για να καλύψουν τα συγκεκριμένα κενα» είπε.

Για να προσθέσει: «Ειλικρινώς είμαστε πιεσμένοι. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι πιεζόμαστε γιατί το ΕΣΥ λειτουργεί κανονικά. Επομένως, εκτός από την κανονική πίεση που θα είχε το ΕΣΥ, έχουμε την επιπλέον πίεση από την Covid. Ωστόσο, το Σύστημα έχει αντοχές και υπερδιπλάσιες κλίνες ΜΕΘ.

Πράγματι, υπάρχουν φορές που πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ για διακομιδές διασωληνωμένων. Όσοι διασωληνώνονται ακόμα και εκτός κλινών ΜΕΘ, διασωληνώνονται με όλους τους όρους που υπάρχουν στα διεθνή πρότυπα και με τους αναπνευστήρες και με την τεχνική και την ιατρική υποστήριξη. Το ΕΣΥ θα αντέξει και ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενάμισι χρόνο τώρα δίνουν αυτό τον αγώνα».

Ο Υπουργός Υγείας θέλησε να επαναλάβει ότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν είναι τιμωρητικά τονίζοντας ότι αυτά λαμβάνονται για την προστασία τους.

«Δεν είναι τιμωρητικά τα μέτρα, αλλά έχουν να κάνουν με το ποιοι από τους πολίτες παράγουν βαριές νοσηλείες και φτάνουν στο όριά του το ΕΣΥ. Και αυτοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε.

Και υπογράμμισε: «Όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από τη στιγμή που υπάρχει ο εμβολιασμός και πλέον περίπου το 73% των ενήλικων συμπολιτών μας έχει εμβολιαστεί, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν σημαντικά την κανονικότητα των ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο. Ό,τι μέτρα λαμβάνουμε έχουν να κάνουν κυρίως με περιορισμό κινητικότητας των ανεμβολίαστων, που και πάλι δεν φτάνουν σε επίπεδο πλήρους αποξένωσης».

Σχετικά με το πλάνο που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση τόνισε ότι αυτό που θα εξακολουθήσει να ακολουθείται είναι το πολύ αυξημένο testing, ενώ θέλησε να πει ότι το σύστημα ιχνηλάτησης που υπάρχει είναι ισχυρό.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα για εμβολιασμένους.

«Ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα υπάρξουν και αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως γνωρίζετε. Δεν πρόκειται να έχουμε μέτρα που θα θυμίζουν καταστάσεις γενικού ή τοπικού lockdown. Αυτό είναι ξεκάθαρο» είπε.

Σημαντική η τρίτη δόση, θωρακίζει την ανοσία

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς υπογράμμισε ότι δεν έχουμε την ίδια κινητότητα με πριν αλλα ότι προχωρούν ενώ αναφερόμενος στην τρίτη δόση είπε ότι αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικά με με βάση τα νέα δεδομένα.

«Δεν έχουμε ήδη την ίδια κινητικότητα- υπάρχει αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό- στις πιο ευάλωτες ηλικίες, δηλαδή άνω των 60 ή άνω των 65. Σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, όπως στην 70-79 ετών, έχουμε φτάσει στο 85%. Παραμένει όμως και ένα 15% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Οι κατηγορίες που κατά βάση παράγουν βαριές νοσηλείες, είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ή οι εμβολιασμένοι που είναι αρκετά μακριά από το εξάμηνο καθώς και όλη η γκάμα των ηλικιών στους ανεμβολίαστους.

Υπό αυτήν την έννοια έχουμε δύο δεδομένα. Το πρώτο δεδομένο είναι να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις που θα αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες και παράλληλα είναι και η τρίτη δόση, η οποία είναι μία πιο σύνθετη κουβέντα, με την έννοια ότι τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά έχουν να κάνουν με έναν συνολικό διάλογο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, τα νέα επιστημονικά δεδομένα μας δημιουργούν έντονους προβληματισμούς, ότι πράγματι η τρίτη δόση δείχνει να είναι αρκετά πιο σημαντική. Είναι δόση που δείχνει ότι θωρακίζει ακόμη καλύτερα. Προφανώς όλα αυτά τα θέματα θα εκτιμηθούν σε όποιες αποφάσεις μπορεί να ληφθούν».

Τελευταία τροποποίηση στις 18/11/2021 - 17:02
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΕΣΥ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΠΙΤΑΞΗ
  • ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απαραίτητη η 3η δόση ξεκαθαρίζει ο ΕΟΔΥ: Το 70% των εμβολιασμένων που βρίσκονται θετικοί αφορούν στις ηλικίες 18-59
Απαραίτητη η 3η δόση ξεκαθαρίζει ο ΕΟΔΥ: Το 70% των εμβολιασμένων που βρίσκονται θετικοί αφορούν στις ηλικίες 18-59 18 Νοεμβρίου 2021
Η απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για το «μόνιμο προσωπικό» στο ΕΣΥ 18 Νοεμβρίου 2021
Η απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για το «μόνιμο προσωπικό» στο ΕΣΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ
Υγεία
30/10/2025 - 18:02

ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρωθυπουργός - Οι προσαρμογές στο σημερινό του πρόγραμμα
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 10:28

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρωθυπουργός - Οι προσαρμογές στο σημερινό του πρόγραμμα

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στον χώρο της υγείας
Πολιτική Υγείας
21/10/2025 - 17:14

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στον χώρο της υγείας

Έντονη αντίδραση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για την παράταση της θητείας των συνδικαλιστών
Πολιτική Υγείας
21/10/2025 - 16:47

Έντονη αντίδραση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για την παράταση της θητείας των συνδικαλιστών

Θεμιστοκλέους: Πώς θα είναι το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 10:16

Θεμιστοκλέους: Πώς θα είναι το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θέτει ερωτήματα για το ΕΣΥ και την ασφάλεια ασθενών, εργαζομένων
Πολιτική Υγείας
16/10/2025 - 21:49

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θέτει ερωτήματα για το ΕΣΥ και την ασφάλεια ασθενών, εργαζομένων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Halloween: Τα treats μπορεί να κάνουν επικίνδυνα tricks στην φαρμακευτική σας αγωγή
Διατροφή
31/10/2025 - 12:00
ΕΜΑ: Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για τον τοπικά προχωρημένο καρκίνο κεφαλής και τραχήλου
Pharma News
31/10/2025 - 11:14
Η διαδικτυακή εκγύμναση του εγκεφάλου "σβήνει" 10 χρόνια επιβάρυνσης της μνήμης
Υγεία
31/10/2025 - 11:00
Ανακαλύφθηκαν πέντε νέα γονίδια που συνδέονται με την παχυσαρκία
Υγεία
31/10/2025 - 10:00
Από τα ...μαγικά φίλτρα στη συνταγογράφηση: Τα βοτάνια και η επιστημονικά διαπιστωμένη δράση τους
Υγεία
31/10/2025 - 07:54
Δωρεά αλκοολόμετρων στην Τροχαίας Αττικής από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 07:18
Συνάντηση Προέδρου ΕΚΕΑ με εκπροσώπους ασθενών με Θαλασσαιμία
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 03:32
Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στις 3 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 00:07
Υπογεννητικότητα:Τα Εverest στηρίζουν το έργο της HOPEgenesis
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 23:27
Δέκα υποτροφίες από το ΕΑΠ σε ωφελούμενους του ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
30/10/2025 - 22:13
Άνδρες προσοχή: Τα πέντε λάθη που κάνουμε στο κρεβάτι και δεν τα καταλαβαίνουμε
Ψυχική Υγεία
30/10/2025 - 21:48
Η Σ.ΙΔ.Ι.Ε. στηρίζει στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών για το clawback και το rebate
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 21:06
Νέα βιοϊατρική start up θα «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ηχητικά κύματα
Digital Health
30/10/2025 - 20:41
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για τα ΣΜΝ από τον ΕΕΣ στις 3 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 20:18
Γάζα: Άνω των 24.000 τόνων η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει εισέλθει στην πολύπαθη λωρίδα
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 19:47
Τσιάρας: «Όσες χώρες εφάρμοσαν εμβολιασμό κατά της ευλογιάς βρίσκονται σε ενδημικό καθεστώς»
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 19:32
Ημερίδα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
Patient Talk
30/10/2025 - 19:07
Τι είναι οι κιρσοί στα πόδια και γιατί πρέπει να χειρουργηθούν
Health Talk
30/10/2025 - 18:43
Πληθώρα διακρίσεων για τον Όμιλο Σαράντη σε δύο κορυφαίους θεσμούς
Pharma News
30/10/2025 - 18:19
ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης σε ΜΕΘ
Υγεία
30/10/2025 - 18:02
Γαλακτοκομικά προϊόντα και χρόνια φλεγμονή: Η σύνδεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Διατροφή
30/10/2025 - 17:38
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 16:44
Η πρώτη γυναίκα χειρουργός μεταμοσχεύσεων ήπατος στην Ελλάδα
Health Talk
30/10/2025 - 16:17
Ικανοποίηση ΙΣΑ για την αναγνώριση των Ιατρικών Συλλόγων ως ΝΠΔΔ
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 15:51
Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας
Digital Health
30/10/2025 - 15:34
Benevril: Νέα λύση κατά της τριχόπτωσης με μινοξιδίλη σε μορφή αφρού
Pharma News
30/10/2025 - 15:16
Αντιβιοτικό που βρισκόταν "κάτω από τη μύτη" των επιστημόνων 100 φορές πιο αποτελεσματικό στις ανθεκτικές λοιμώξεις
Υγεία
30/10/2025 - 15:00
Τα οφέλη των ωμέγα-3 μπορεί να εξαφανιστούν γρήγορα μετά τη διακοπή της λήψης τους
Υγεία
30/10/2025 - 14:00
Κρεατίνη: Τι μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι από τη λήψη της - Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία
Fitness
30/10/2025 - 13:00
Αττικόν: Σε λειτουργία το ανακαινισμένο ΤΕΠ παρουσία Γεωργιάδη- Βίντεο
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 12:45

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29
Κρεατίνη: Τι μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι από τη λήψη της - Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία
Fitness
30/10/2025 - 13:00
Ρούχα, καροτσάκια και σπα για κατοικίδια: Γιατί το φαινόμενο «μωρό με τρίχωμα» κάνει κακό στα ζώα μας
Pet
30/10/2025 - 12:00
ELENI: Ένα project για γυναίκες που νόσησαν και θέλουν να επανασυνδεθούν...
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 13:18
Αποκαλυπτικά στοιχεία από την MSD στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την ενιαία υγεία
Pharma News
29/10/2025 - 18:51
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo