ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έργο 3,2 εκατ. ευρώ η ανακαίνιση των υποδομών στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό υποδομών στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Πέμπτη, 13/11/2025 - 17:13
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος, ο Πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.)» Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Γιάνναρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Χρήστος Φασιανός.

Το έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των Νοσηλευτικών Μονάδων του 3ου και 4ου ορόφου, του Γραφείου Ιατρών και την προσθήκη ανελκυστήρα στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών: «Άγιος Σάββας».

SYMVASI 1

«Ακόμα ένα ουσιαστικό βήμα»

Κατά την τελετή υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η σύμβαση που υπογράφεται σήμερα είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας στη χώρα μας, καθώς αφορά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».
Γνωρίζουμε πώς ήταν η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας την περασμένη δεκαετία. Έχουν γίνει εξαιρετικά σημαντικά βήματα και με τη σημερινή υπογραφή προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε ένα νοσοκομείο όπου οι ασθενείς, οι γιατροί, όλο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό δίνουν καθημερινά τη μεγαλύτερη μάχη.
Πρόκειται για ένα έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των Νοσηλευτικών Μονάδων του 3ου και 4ου ορόφου, το Γραφείο Ιατρών και την προσθήκη ανελκυστήρα.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς κι ένα πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό περιβάλλον για το υγειονομικό προσωπικό.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», αναβαθμίζει το κτηριακό δυναμικό του δημοσίου, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια και φυσικά στην υγεία.
Ειδικά, στον τομέα της υγείας, πραγματοποιούνται, σήμερα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 38 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 145 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Σύγχρονες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με ένα έργο προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζουμε ουσιαστικά τις νοσηλευτικές μονάδες και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε ασθενείς οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον καρκίνο. Η φροντίδα των ογκολογικών ασθενών είναι ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε σύγχρονες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για κάθε πολίτη. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εξαιρετική συνεργασία και τη συμβολή του στην υλοποίηση ενός έργου που ενισχύει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας».

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1988959369921273906}

«Βελτιώνουμε τους χώρους»

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος τόνισε: «Θέλω κι εγώ να καλωσορίσω στο Υπουργείο μας τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μια εταιρεία υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί ένα έργο ενταγμένο στο ευρύ πρόγραμμα που προχωρά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τα τελευταία χρόνια.
Παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς αυτή την προσπάθεια και θεωρώ κρίσιμο ότι, αυτό που κυρίως οικοδομείται είναι η εμπιστοσύνη στη δημόσια υγεία, στα δημόσια νοσοκομεία, την οποία δυστυχώς κάποιοι στο πλαίσιο ενός πολιτικού παιχνιδιού, προσπαθούν να τρώσουν.
Το γεγονός ότι το Υπουργείο μας συνεισφέρει σήμερα σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλοντας όχι μόνο στην καθιέρωση αυτής της εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία αλλά και βελτιώνοντας τους χώρους όπου δοκιμάζονται συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους, αποτελεί ουσιαστική προσφορά και κυρίως μία πολύ μεγάλη τιμή για όλους εμάς οι οποίοι καλούμεθα να συνεισφέρουμε σε αυτή.
Καλωσορίζω τον Άδωνι Γεωργιάδη και το έργο του στο Υπουργείο μας και δεσμεύομαι – γνωρίζοντας τις δυνατότητες της ΚΤΥΠ – ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα να παραδοθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

SYMVASI 3

«Ύψιστο κοινωνικό καθήκον»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.)» Αθανάσιος Γιάνναρης είπε: «Μέσα στις βασικές προτεραιότητες της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» είναι η ενίσχυση και των υποδομών υγείας. Η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό καθήκον και ανθρωπιστική υποχρέωση. Σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση για την Ανακαίνιση των Νοσηλευτικών Μονάδων 3ου και 4ου ορόφου, Γραφείου Ιατρών και Προσθήκη Ανελκυστήρα στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Ένα μοναδικό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες στην υγεία».

«Πολύ δύσκολο έργο»

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Χρήστος Φασιανός υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς μιλάμε για νοσοκομείο εν λειτουργία. Οι δύο όροφοι που ανακαινίζονται θα ολοκληρώσουν ένα όραμα που ξεκινήσαμε με την πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου και νυν Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Μπαλαούρα, να φιλοξενήσουν νέους και έφηβους ασθενείς με καρκίνο. Η προσθήκη του ανελκυστήρα αποτελεί επίσης σημαντικό στοιχείο. Στον «Άγιο Σάββα», αυτή τη στιγμή, συντελείται το μεγαλύτερο έργο ανακαίνισης από κατασκευής του, το οποίο περιλαμβάνει τα χειρουργεία και καινούργιες εγκαταστάσεις σε λεβητοστάσια και κλιμακοστάσια.
Με τη βοήθεια όλων, σε περίπου δύο χρόνια – ή και νωρίτερα – ο «Άγιος Σάββας» θα είναι ουσιαστικά ένα νέο νοσοκομείο και θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς του».

  • ΣΥΜΒΑΣΗ
  • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα παρέμβαση του ΙΣΑ για το claw back και τον δανεισμό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ
Νέα παρέμβαση του ΙΣΑ για το claw back και τον δανεισμό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ 13 Νοεμβρίου 2025
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ 14 Νοεμβρίου 2025
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Με το πρόγραμμα "Οίκοθεν" όλοι είμαστε εδώ για τους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 16:14

Γεωργιάδης: «Με το πρόγραμμα "Οίκοθεν" όλοι είμαστε εδώ για τους ασθενείς»

«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Patient Talk
17/02/2026 - 18:19

«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου

Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29

Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ»
Πολιτική Υγείας
16/01/2026 - 17:28

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ»

Άγιος Σάββας: Στα εγκαίνια εννέα ανακαινισμένων χειρουργικών κλινών ο Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
08/01/2026 - 18:16

Άγιος Σάββας: Στα εγκαίνια εννέα ανακαινισμένων χειρουργικών κλινών ο Μητσοτάκης

Εγκαινιάστηκαν οι ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες στον «Άγιο Σάββα»
Πολιτική Υγείας
08/01/2026 - 12:11

Εγκαινιάστηκαν οι ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες στον «Άγιο Σάββα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΗΕ: Χιλιάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά στο Σουδάν
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 07:37
Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 03:53
Νέα σειρά προϊόντων βρεφικών και παιδικών δερμοκαλλυντικών από την InterMed
Pharma News
27/06/2026 - 00:07
ΕΣΑμεΑ: Η νέα ΚΥΑ για τις μετακινήσεις δεν λύνει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία
Patient Talk
26/06/2026 - 23:29
Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46
Περισσότερα από 24.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας διένειμαν σε ευάλωτους πληθυσμούς Givmed και Choose Love
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 22:18
«Κρίκος Ζωής»: Νέα δεδομένα για τα άτομα με φαινυλκετονουρία από τις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
26/06/2026 - 21:52
Φάρμακα GLP-1: Από την αντιμετώπιση του διαβήτη στην παχυσαρκία
Health Talk
26/06/2026 - 21:29
ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 21:03
Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37
Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς επιδορπίου γάλακτος πουτίγκας με γεύση σοκολάτας
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 19:38
Σύλλογος καρδιοπαθών ζητάει αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
Patient Talk
26/06/2026 - 18:44
Νέα έρευνα συνδέει την υγιεινή διατροφή με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας - Ποια τρόφιμα να επιλέγουμε
Διατροφή
26/06/2026 - 18:09
ΕΟΦ: Διετές πιλοτικό πρόγραμμα για τα ηλεκτρονικά φύλλα οδηγιών στα νοσοκομειακά φάρμακα
Pharma Policy
26/06/2026 - 17:14
Εθελοντές του ΕΕΣ προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 16:53
Η απώλεια λιπώδους ιστού στην κοιλιά μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο
Health Talk
26/06/2026 - 16:18
«Zoomies»: Γιατί ο σκύλος ή η γάτα σας κάνουν ξαφνικά ...σπριντ; Οι ειδικοί εξηγούν
Pet
26/06/2026 - 16:00
Σύλλογος «Επιστρέφω»: Σήμα κινδύνου για τις δημόσιες δομές θεραπείας των διαταραχών πρόσληψης τροφής
Patient Talk
26/06/2026 - 15:36
ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17
Η εισπνεόμενη βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των πνευμόνων
Υγεία
26/06/2026 - 15:00
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Μπορεί ένα προβιοτικό να αποτελέσει θεραπεία;
Υγεία
26/06/2026 - 14:00
Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων με μεγάλη σοβαρότητα
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 13:49
Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν τον εγκέφαλο να "πιστέψει" ότι κοιμήθηκε
Υγεία
26/06/2026 - 13:00
150 χρόνια από την ίδρυση της Lilly: Η ιστορίς ως θεμέλιο για το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
26/06/2026 - 12:17
Εμβολιασμός: Λογική ή "ιατρική ελευθερία"; – Το παράδειγμα του αμερικανικού στρατού
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 12:00
Έμπολα: Το σενάριο του τρόμου για 66.000 κρούσματα μέχρι το φθινόπωρο
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Οι αλλαγές στον χάρτη των εξαρτήσεων και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 10:30
Η ακραία ζέστη παραλύει τα νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία - Νοκ άουτ εξοπλισμός και γιατροί
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 10:00
Μεταστατικός τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού: Έγκριση δύο νέων θεραπευτικών σχημάτων από τον FDA
Υγεία
26/06/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΟΠΥΥ: Τελετή παράδοσης - παραλαβής παρουσία Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
24/06/2026 - 14:16
Η Chiesi Hellas στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες για εργασία στην Ελλάδα
Pharma News
24/06/2026 - 15:22
Συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση της νοητικής κόπωσης στην καθημερινότητα
Pharma News
24/06/2026 - 17:02
Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης 12,47 εκατ. ευρώ της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
Pharma News
24/06/2026 - 18:29
Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο εθνικής πρωτοβουλίας εθελοντικής αιμοδοσίας
Πολιτική Υγείας
24/06/2026 - 19:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo