ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: «Η οργή των γιατρών του ΓΝ Ρόδου είναι οικουμενική»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Σκληρή ανακοίνωση κατά του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.
Δευτέρα, 11/08/2025 - 14:53
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ο συνδικαλιστικός φορέας κάνει λόγο για «οικουμενική οργή» υπέρ των γιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κινήματος αναφέρει τα εξής:

«Οι γιατροί του Γ.Ν. Ρόδου έχουν διπλό λόγο να είναι εξοργισμένοι όλους τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας, στο Γ.Ν. Ρόδου υπάρχει επιπρόσθετα και μια παρατεινόμενη απαράδεκτη κατάσταση έκνομης κακοδιοίκησης. Από τον Σεπτέμβριο 2024 δεν υπάρχει διοικητής και από τον Μάιο 2024 δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Χρέη διοικητή ακόμα ως σήμερα εκτελεί ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας που μάλιστα υπηρετεί ως γιατρός με παράταση θητείας μετά την συμπλήρωση του βιολογικού ορίου συνταξιοδότησης. Ο κύριος αυτός – με την ενθάρρυνση και την κάλυψη του διοικητή της 2ης ΥΠΕ αλλά και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου – συκοφαντεί δημοσίως διαρκώς και χυδαία τους γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής. Εκτοξεύει σχεδόν καθημερινά οχετούς ψεμάτων πως τάχα για όλα φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου επειδή δήθεν είναι τεμπέληδες και κοπανατζήδες.

«Αρχαιρεσίες με ενιαίο ψηφοδέλτιο»

Γι’ αυτό η οργή των γιατρών του Γ.Ν. Ρόδου είναι οικουμενική πέρα από πολιτικές απόψεις, κομματικές διαφορές κλπ. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν λίγους μήνες η εκεί Ένωση Γιατρών έκανε αρχαιρεσίες με ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς παρατάξεις και με μαζικότατη συμμετοχή. Παρά το γεγονός αυτό, το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών δεν άρεσε στον κύριο που εκτελεί χρέη διοικητή και προσπάθησε να … παρέμβει στην εκλογή προεδρείου από το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, δηλαδή να επιλέξουν ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ποιος θα είναι ο πρόεδρος στο σωματείο γιατρών του νοσοκομείου. Η επιχείρηση αυτή έπεσε στο κενό. Η Ένωση δεν φιμώθηκε και συνέχισε να αποκαλύπτει την αλήθεια τόσο για τα προβλήματα του νοσοκομείου όσο και για την σκόπιμη έκνομη παρατεινόμενη κακοδιοίκησή του. Στις 16/6/25 πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου με παρουσία κλιμακίου της ΟΕΝΓΕ, τοπικών φορέων και ΜΜΕ όπου επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά αυτή η αλήθεια.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την περασμένη εβδομάδα οι γιατροί του Γ.Ν. Ρόδου πληροφορήθηκαν πως την Παρασκευή 8/8/25 ο υπουργός Υγείας θα επισκεπτόταν το νοσοκομείο. Η Ένωση γιατρών έγκαιρα και επίσημα ζήτησε συνάντηση μαζί του για να του εκθέσει όλα τα παραπάνω. Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η συνάντηση αυτή θα γινόταν δημόσια στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου παρουσία των ΜΜΕ. Δηλαδή οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου Ρόδου ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ από τον υπουργό σε δημόσια συνάντηση. ΔΕΝ έκαναν κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου, απλά περίμεναν υπομονετικά τον υπουργό στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου όπου τους είχε προσκαλέσει ο ίδιος ο υπουργός για να τον ενημερώσουν για τα οξυμμένα προβλήματα (στα οποία προστέθηκε τις τελευταίες μέρες και η επικείμενη λειτουργική κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής) αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκτελούντος χρέη διοικητή.

«Υστερικό επικοινωνιακό σόου»

Έκπληκτοι όμως ήρθαν αντιμέτωποι με ένα υστερικό επικοινωνιακό σόου που έβριθε ουρλιαχτών, ψεμάτων και συκοφαντιών. Ο υπουργός αντί να ακούσει τους γιατρούς άρχισε εξ αρχής να τους καθυβρίζει συλλήβδην και αδιάκριτα ταυτιζόμενος πλήρως με τον εκτελούντα χρέη διοικητή. Παρ’ όλα αυτά οι γιατροί δεν έχασαν την ψυχραιμία τους (που πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν αξιοθαύμαστη), ανάγκασαν τον υπουργό να τους ακούσει ήθελε δεν ήθελε και στο τέλος να ομολογήσει πως όντως υπάρχουν προβλήματα με τα οποία «θα» ασχοληθεί. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της «συζήτησης» ήταν ο διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής και μέλος του προεδρείου της Ένωσης γιατρών που εξοργισμένος από αυτά που άκουγε από τον υπουργό και από τον εκτελούντα χρέη διοικητή είπε «κύριε Γεωργιάδη σταματήστε να λέτε ψέματα, σας το λέω εγώ που είμαι νεοδημοκράτης αλλά τίμιος και καθαρός νεοδημοκράτης». Χαρακτηριστικό διότι αποτυπώνει πλήρως την επιβεβαίωση πως η οργή των γιατρών είναι οικουμενική.

«Επιταχυνόμενη σαπίλα και παρακμή»

Όλα τα παραπάνω δείχνουν τρία πράγματα. Πρώτον την επιταχυνόμενη σαπίλα και παρακμή του καθεστώτος Μητσοτάκη. Το ψάρι του «επιτελικού κράτους» βρωμάει από το κεφάλι με την σάπια πολιτική σκόπιμης διάλυσης των πάντων ώστε να ευοδώνεται η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων προς εξυπηρέτηση διάφορων καπιταλιστικών συμφερόντων που ενθυλακώνουν πακτωλούς δημοσίου χρήματος. Η βρωμιά αυτή διαχέεται από το «κέντρο» προς την «περιφέρεια» με διάφορα τοπικά και κλαδικά κυκλώματα που κάνουν τα παρόμοια δικά τους βρώμικα «παιχνιδάκια». Δεύτερον την οικουμενικότητα της κατακραυγής για αυτή την σαπίλα ιδιαίτερα μετά την αισχρή επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη και μετά τον καταρράκτη αποκαλύψεων για την μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους Αυγενάκηδες, τους Βορίδηδες, τους Χασάπηδες, τους Φραπέδες και τις Ποπάρες. Ιδιαίτερα στους υγειονομικούς του δημοσίου η κατακραυγή αυτή πλέον δεν είναι απλά οικουμενική, είναι και συντριπτική εκτός από πάνδημη. Τρίτον αποδεικνύεται μέσα σε όλα αυτά πόσο ψοφοδεείς, συναινετικές και «λίγες» είναι οι ηγεσίες της κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης». Μιλώντας για τα «δικά μας» δεν είναι μόνο το ότι ο Ανδρουλάκης, ο Φάμελλος και ο Κουτσούμπας έσπευσαν πριν από λίγες εβδομάδες να πάνε κουστουμαρισμένοι στο προεδρικό μέγαρο για να κορδώνονται δίπλα στον Μητσοτάκη, στον Τασούλα και στον Αυγενάκη. Είναι το ότι οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων αρνούνται επίμονα και με διάφορα προσχήματα 19 ολόκληρους μήνες τώρα (από τον Δεκέμβριο 2023) την απλή αλήθεια πως οι συνθήκες είναι … «υπερώριμες» (όχι απλά ώριμες) για ανένδοτο απεργιακό αγώνα διαρκείας των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών μαζί με τους χρήστες υγείας (δηλαδή την κοινωνική πλειοψηφία) για το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού σε δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – ισότιμη – υψηλής ποιότητας περίθαλψη και για τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών λειτουργών. Την μια «θα δούμε», την άλλη «δεν έχουν αγωνιστικές διαθέσεις οι συνάδελφοι» και γενικά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 19 μήνες κοσκινίζει.

«Συστημική σαπίλα»

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε αυτήν την αναγκαιότητα. Κυρίως προς τους ίδιους τους συναδέλφους. Και να τους καλούμε να την υιοθετήσουν με γενικές συνελεύσεις και με οριζόντιο συντονισμό των γενικών συνελεύσεων παραμερίζοντας τα εμπόδια που βάζει διαρκώς η κοινοβουλευτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μάλιστα είναι πλέον υπερώριμο και κάτι άλλο : εκτός από τα αυτονόητα αιτήματά μας για την Υγεία, προστίθεται και το αίτημα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της κυβέρνησης των εγκλημάτων και της συγκάλυψης. Και συνολικά της συστημικής σαπίλας που εκπροσωπεί αυτή η κυβέρνηση. Διότι είναι έσχατη υποκρισία και διγλωσσία οι πολιτικοί αρχηγοί της κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης» να ψηφίζουν στο αστικό κοινοβούλιο «προτάσεις δυσπιστίας» (δηλαδή να ψηφίζουν εκεί πως το αστικό κοινοβούλιο πρέπει να ρίξει την αστική κυβέρνηση) και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να αρνούνται «όπως ο διάβολος το λιβάνι» το ίδιο αίτημα στο εργατικό – λαϊκό – νεολαιίστικο κίνημα, να απαγορεύουν «διά ροπάλου» στα σωματεία – στις ομοσπονδίες – στους φοιτητικούς συλλόγους να έχουν το ίδιο αίτημα.

Για να αναπνεύσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Και αυτούς και συνολικά την σαπίλα του συστήματος που εκπροσωπούν επάξια. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

  • ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης για περιστατικό με ασανσέρ στο Γεννηματάς: Υπάρχουν έγκυρα πιστοποιητικά ασφαλείας
Γεωργιάδης για περιστατικό με ασανσέρ στο Γεννηματάς: Υπάρχουν έγκυρα πιστοποιητικά ασφαλείας 11 Αυγούστου 2025
Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική επιληψίας στο ΠαΓΝΗ 11 Αυγούστου 2025
Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική επιληψίας στο ΠαΓΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 16:54

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»

Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις
Πολιτική Υγείας
19/12/2025 - 09:25

Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 16:44

ΠΟΕΔΗΝ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας

Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19

Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους

ΙΣΑ: Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:21

ΙΣΑ: Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί τα όργανα των χοίρων έχουν την προοπτική να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές
Υγεία
29/12/2025 - 09:00
Θεμιστοκλέους για ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΣΥ: Θεμέλια το 2025, επιτάχυνση το 2026
Πολιτική Υγείας
29/12/2025 - 08:01
Η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνη C προκαλεί "θαύματα" στην επιδερμίδα
Ομορφιά
27/12/2025 - 09:00
Οι γάτες νιαουρίζουν πιο έντονα στους άντρες - Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό
Pet
26/12/2025 - 15:39
Επαναστατικό εμφύτευμα «μιλά» στον εγκέφαλο: Ενθαρρυντικά τα πειράματα σε ποντίκια
Υγεία
26/12/2025 - 15:22
Ωμοφαγία: Οφέλη και παρενέργειες - Πως θα βρούμε την απαιτούμενη ισορροπία
Διατροφή
26/12/2025 - 15:01
Γρίπη: Tα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη
Υγεία
26/12/2025 - 14:36
Χοληστερόλη και φόβος για τις στατίνες: Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις
Υγεία
26/12/2025 - 14:14
Μόνος στο Σπίτι: Γιατί οι διαρρήκτες είναι ιατρικά θαύματα
Υγεία
26/12/2025 - 08:55
Θεσσαλονίκη: Ξημερώματα Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων από δότη 57 ετών
Επικαιρότητα
26/12/2025 - 08:40
Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γάτες νιαουρίζουν πιο έντονα στους άντρες - Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό
Pet
26/12/2025 - 15:39
Γρίπη: Tα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη
Υγεία
26/12/2025 - 14:36
Η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνη C προκαλεί "θαύματα" στην επιδερμίδα
Ομορφιά
27/12/2025 - 09:00
Επαναστατικό εμφύτευμα «μιλά» στον εγκέφαλο: Ενθαρρυντικά τα πειράματα σε ποντίκια
Υγεία
26/12/2025 - 15:22
Χοληστερόλη και φόβος για τις στατίνες: Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις
Υγεία
26/12/2025 - 14:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo