ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολίδης: Η χώρα μας πρέπει να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

Πολιτική Υγείας
Αποστολίδης: Η χώρα μας πρέπει να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας
Ο Π. Αποστολίδης πρόσφατα επέστρεψε στο τιμόνι της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιρειών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο επικεφαλής της AbbVie στην Ελλάδα μιλάει στο News4Health για τις προτεραιότητες της νέας θητείας του, τα κενά της φαρμακευτικής πολιτικής και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, σημειώνοντας πως χρειαζόμαστε τώρα, πιο πολύ από ποτέ, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ισχυρό σινιάλο θετικών αλλαγών για τη χώρα.
Τρίτη, 23/03/2021 - 08:30
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Την ανάγκη διαμόρφωσης μίας βιώσιμης φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα καταπολεμήσει τις αγκυλώσεις και τις αποεπενδυτικές πολιτικές υπογραμμίζει στο News4Health ο Π. Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Ελλάδος πλέον επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιρειών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Αποστολίδης σημειώνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι 2 στους 3 Ευρωπαίους άνω των 65 ετών πάσχουν από ένα χρόνιο νόσημα, προτείνοντας βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική πολιτική, ο κ. Αποστολίδης τονίζει τη σημασία μεταξύ άλλων, ενός ρεαλιστικού φαρμακευτικού προϋπολογισμού, της προβλεψιμότητας, του συμφώνου συνεργασίας (MoU) μεταξύ Πολιτείας και φαρμακευτικών επιχειρήσεων και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας. «Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων», σημειώνει.

Ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιρειών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στην πρωτόγνωρη, σε χρόνο και αποτελεσματικότητα, ανακάλυψη εμβολίων κατά του Covid- 19, αλλά και τις προκλήσεις στη διανομή των εμβολίων.

  • Κύριε Αποστολίδη, αναλαμβάνετε εκ νέου μια θέση ευθύνης ως επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιρειών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σε αυτή σας τη θητεία πού θα εστιάσετε;

Με δεδομένο ότι η ανακάλυψη εμβολίων οριοθετεί και τον έλεγχο της πανδημίας, όλες οι χώρες προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και την αντιμετώπιση των ισχυρών πληγμάτων που επέφερε και στην οικονομία. Όπως γνωρίζετε, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ Η.Π.Α. και Ελλάδας. Πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο. Ως Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύουμε στην αξιοποίηση και την εμβάθυνση αυτού του πλαισίου, προκειμένου να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές που βοηθούν στην προσέλκυση επενδύσεων με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, αλλά και του επιστημονικού δυναμικού της πατρίδας μας.

Κρίσιμη προϋπόθεση για τα παραπάνω, σε ό,τι μας αφορά, είναι η διαμόρφωση μίας βιώσιμης φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα καταπολεμήσει τις αγκυλώσεις και τις αποεπενδυτικές πολιτικές, δημιουργώντας ένα φιλικό και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό οικονομικό πολλαπλασιαστή στο νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας που χρειάζεται η Ελλάδα και εκεί πρωτίστως θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας.

Παράλληλα, ο κλάδος μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχούς στρατηγικής για την επίτευξη του εθνικού στόχου της αξιοποίησης του SILVER ECONOMY, καθώς για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει τη θέση που της αξίζει σε αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά πολλοί κλάδοι της οικονομίας.

Η χώρα μας πρέπει να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς 2 στους 3 Ευρωπαίους άνω των 65 ετών πάσχουν από ένα χρόνιο νόσημα. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι κρίσιμη – μεταξύ άλλων – η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων πολιτικής που εφαρμόζονται με επιτυχία διεθνώς, όπως είναι οι διαδικασίες Σάρωσης Ορίζοντα (Horizon Scanning) και το Ταμείο Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Innovation Fund), ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν ταχύτερη και ομαλή ενσωμάτωση των νέων καινοτόμων θεραπειών στην κλινική πρακτική.

Εδώ είναι σαφές πως απαιτείται η εμπλοκή και η ευρύτερη συνεργασία οικονομικών δυνάμεων. Η πολύπλευρη εκπροσώπηση όλων σχεδόν των παραγωγικών κλάδων, η παρουσία εταιριών με ηγετικό ρόλο παγκοσμίως, καθώς και η αναπτυξιακή δραστηριοποίησή τους, καθιστούν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τον κατάλληλο φορέα που μπορεί να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο διακλαδικών win-win συμμαχιών, για όλους και κυρίως για την Ελλάδα.

  • Η κατεύθυνση των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση θεωρείτε ότι είναι η ενδεδειγμένη;

Τα δύο πιο κρίσιμα βήματα, δηλαδή ο προσδιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών και ο εξορθολογισμός του clawback που εξοντώνει τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δεν έχουν γίνει ακόμη.

Από την άλλη, αναγνωρίζουμε πως την τελευταία διετία έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση των κινήτρων όπως η δυνατότητα συμψηφισμού των επενδύσεων σε κλινικές μελέτες με το clawback που καλείται να καταβάλει κάθε εταιρεία, καθώς και ο τριπλασιασμός του φορολογικού συντελεστή υπερέκπτωσης, ο οποίος από το 33% πήγε στο 100% για επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη. Ειδικά για τις κλινικές μελέτες πρότασή μας είναι η δημιουργία Επιτελικής Δομής σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, η οποία θα λειτουργεί ως one-stop-shop, προκειμένου να εκμεταλλευθούμε τις τεράστιες και αναξιοποίητες δυνατότητες που έχουμε ως χώρα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η εποχή και οι προκλήσεις απαιτούν άλματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και να διασφαλίσουμε τον πολύτιμο συντελεστή της Δημόσιας Υγείας. Καθώς όλες οι χώρες αναπροσαρμόζουν τις πολιτικές στο χώρο της Υγείας με βάση και τις νέες προτεραιότητες που ανέδειξε η πανδημία, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων.

  • Που χρειάζεται να εστιάσει πρώτα η φαρμακευτική πολιτική;

Χρειαζόμαστε τώρα, πιο πολύ από ποτέ, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ισχυρό σινιάλο θετικών αλλαγών για τη χώρα. Ο ρεαλιστικός φαρμακευτικός προϋπολογισμός, η προβλεψιμότητα, η προώθηση της καινοτομίας μέσω της αξιολόγησης της τεχνολογίας και της αποτελεσματικότητας, το σύμφωνο συνεργασίας (MoU) μεταξύ Πολιτείας και φαρμακευτικών επιχειρήσεων, η παροχή επενδυτικών κινήτρων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας με την ψηφιοποίηση του συστήματος και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας στο σύνολο του υγειονομικού κύκλου στη βάση της αποτελεσματικότητας, περιγράφουν το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ισχυρό και βιώσιμο Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των ασθενών, της Πολιτείας και της ελληνικής οικονομίας.

  • Η πανδημία έφερε στο επίκεντρο το έργο της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του κλάδου που επέτρεψαν την άμεση αντίδραση και τα γρήγορα αποτελέσματα;

Η πρωτόγνωρη, σε χρόνο και αποτελεσματικότητα, ανακάλυψη εμβολίων κατά του Covid- 19 είναι εντυπωσιακή και προπαντός σωτήρια για την ανθρωπότητα. Και είναι αποτέλεσμα μιας εξίσου μοναδικής συνεργασίας μεταξύ φαρμακευτικού κλάδου, επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων, διεθνών οργανισμών και κρατών. Είναι αναμφίβολα μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο φαρμακευτικός κλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση γιατί είναι στη φύση του να επενδύει καθημερινά στην καινοτομία και την έρευνα για την ανακάλυψη νέων θεραπειών. Μην ξεχνάτε πως χάρη στον κλάδο μας τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε καταφέρει πολλές ασθένειες να ιαθούν, σε άλλες να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής των ασθενών αυτών και σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα της ζωής τους να βελτιωθεί σημαντικά. Αυτή την ώρα που μιλάμε, χιλιάδες φαρμακευτικά μόρια είναι υπό διερεύνηση και είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα έχουμε ακόμη πιο σημαντικές ανακαλύψεις για πληθώρα ασθενειών. Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και αυτό βεβαίως δεν αποτελεί μία υπόσχεση αλλά επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε. Για εμάς η καινοτομία και η ελπίδα είναι ταυτόσημες έννοιες.

  • Κριτικές ωστόσο ακούγονται από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, γύρω από τις δυσκολίες παράδοσης δόσεων εμβολίων. Εκτιμάτε, λοιπόν, ότι μέχρι τώρα το πρόσημο για τη φαρμακοβιομηχανία είναι θετικό;

Όσο δύσκολο ήταν το εγχείρημα για την άμεση ανακάλυψη εμβολίων άλλο τόσο δύσκολη είναι και η προσπάθεια για εμβολιαστική κάλυψη ολόκληρου του πλανήτη. Τα ζητήματα της παραγωγής τους που έχουν προκύψει, σε μεγάλο βαθμό, είναι αναμενόμενα και απαιτούν, για άλλη μια φορά, κοινή συνεργασία και βούληση όλων των εμπλεκόμενων μερών για να αντιμετωπιστούν. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως πολύ γρήγορα - και βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα- θα κερδηθεί και αυτό το στοίχημα.

Ο φαρμακευτικός κλάδος, όπως και η επιστήμη στο σύνολό της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ανθρώπινη ζωή και με ένα καλύτερο μέλλον για όλες και για όλους και αυτό το πρόσημο είναι αδιαμφισβήτητα θετικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/04/2021 - 10:37
  • ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
  • ABBVIE
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Ανυποχώρητη η πανδημία στην Αχαΐα, σχεδόν τα μισά κρούσματα στην Αττική
Ο χάρτης του κορονοϊού: Ανυποχώρητη η πανδημία στην Αχαΐα, σχεδόν τα μισά κρούσματα στην Αττική 22 Μαρτίου 2021
Το 91% των επιστρατευμένων γιατρών στα νοσοκομεία της Αττικής 23 Μαρτίου 2021
Το 91% των επιστρατευμένων γιατρών στα νοσοκομεία της Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mpox: Παγκόσμια πρωτοβουλία για καλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια
Πολιτική Υγείας
03/09/2026 - 15:30

Mpox: Παγκόσμια πρωτοβουλία για καλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια

Νόσος Lyme: Η κούρσα των επιστημόνων για νέα εμβόλια και θεραπείες
Υγεία
02/09/2026 - 10:00

Νόσος Lyme: Η κούρσα των επιστημόνων για νέα εμβόλια και θεραπείες

Αντίδραση του ΠΟΥ για το νέο διάταγμα Τραμπ σχετικά με τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 14:44

Αντίδραση του ΠΟΥ για το νέο διάταγμα Τραμπ σχετικά με τα εμβόλια

ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00

ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια

Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33

Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας

Μπαρμπετάκη: «Μόλις 69 από τα 168 εγκεκριμένα νέα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα την τετραετία 2021-2024»
Pharma News
21/07/2026 - 18:19

Μπαρμπετάκη: «Μόλις 69 από τα 168 εγκεκριμένα νέα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα την τετραετία 2021-2024»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo