ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυγουστιάτικες διακοπές με …έγνοιες για τη φαρμακευτική αγορά: οι αποφάσεις που αναμένονται και οι δυσάρεστες εκπλήξεις

Πολιτική Υγείας
Photo by Shvets Productions from Pexels
Οι υπουργικές που αναμένονται, οι ρυθμίσεις που αγνοούνται και η «δυσάρεστη» έκπληξη εκτίμησης για το νοσοκομειακό clawback.
Δευτέρα, 25/07/2022 - 03:29
— Photo: Photo by Shvets Productions from Pexels
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου τα στελέχη των περισσότερων φαρμακευτικών εταιρειών κλείνουν εκκρεμότητες πριν τις αυγουστιάτικες διακοπές. Αλλά αυτό το καλοκαίρι, η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αρχίζει με περισσότερα ανοικτά ζητήματα από ό,τι θα ήθελε η αγορά.

Κάποιες υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν, αλλά η βασική εκκρεμότητα έχει να κάνει με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει τα ποσοστά κατανομής της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία είναι κυρίως καινοτόμα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις και φαρμάκων κοινότητας, αυτών που πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείτο για την αλλαγή στη δομή της δαπάνης καλύφθηκε με τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Σύμφωνα, με τη διάταξη, ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης (clawback) εφαρμόζεται και στα έτη 2019 -2025. Ειδικά για τα έτη 2020-20022 τα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ έχουν ως εξής η φαρμακευτική δαπάνη παραμένει στα 2,088 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 87 εκατ. για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, γνωστά και ως 1Α, και 2,001 δισ. ευρώ για την λοιπή φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ. Επίσης , 1,553 δισ. ευρώ πηγαίνουν για τις υπηρεσίες υγείας. Σε ό,τι αφορά στο «σπάσιμο» της δαπάνης από 1/1/2022, η διάταξη αναφέρει πως με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών «δύναται να ανακατανέμεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΠΥ σε δαπάνη φαρμάκων κοινότητας και δαπάνη φαρμάκων υψηλού κόστους καθώς και λοιπόν φαρμάκων που χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Επίσης δύναται να καθορίζεται το ύψος της δαπάνης ανά κατηγορία φαρμάκων καθώς και η μεθοδολογία υπολογισμού τυχόν υπέρβασης της εν λόγω δαπάνης».

Πως θα κατανεμηθεί η δαπάνη όμως; Οι τελευταίες πληροφορίες, όπως έχει γράψει το News4Health, θέλουν την αναλογία να ορίζεται σε 62% για τα φάρμακα κοινότητας και 38% για τα λεγόμενα ΦΥΚ, αλλά μέχρι δουν την υπουργική απόφαση οι εταιρείες, παραμένουν επιφυλακτικές. Άλλωστε, η καθυστέρηση στην έκδοση της, βάσει των αρχικών προθέσεων της Αριστοτέλους, φαίνεται να μαρτυρά την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού.

Πέραν των ποσοστών της κατανομής, ασαφή παραμένουν και άλλα σημεία. Ένα ζήτημα είναι σε ποιο ποσό θα υπολογιστεί η διαίρεση, αν θα εφαρμοστεί αρχικά σε φάρμακα κοινότητας και 1Β, προσθέτοντας εκ των υστέρων τα φάρμακα 1Α ή θα προστεθούν όλα μαζί; Επιπλέον, πότε θα «αφαιρεθούν» τα ποσά των κλειστών προϋπολογισμών, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, που εξαιρούνται του clawback. Το ποσό αυτό υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται κυρίως για φάρμακα της κατηγορίας των ΦΥΚ. Εκτιμάται ότι η δαπάνη θα «σπάσει» στα δύο, χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι κλειστοί προϋπολογισμοί, μειώνοντας σε δεύτερο χρόνο, το μερίδιο της δαπάνης που θα αντιστοιχεί, βάσει των σημερινών δεδομένων, στα ΦΥΚ.

Θυμίζουμε ότι η μια εκ των δύο υπουργικών αποφάσεων που δημοσιεύθηκαν αφορούσε στην εξαίρεση των κλειστών προϋπολογισμών από τον προϋπολογισμό της κάθε κατηγορίας της δαπάνης. Η δεύτερη αφορούσε στην εξίσωση λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. Πληροφορίες αναφέρουν πως από την απόφαση εξοικονομούνται 50 με 70 εκατ. ευρώ.

Άγνωστο είναι και κατά πόσο οι αλλαγές στα 1Α, που αφορούν στις ιδιωτικές κλινικές, θα συμπαρασύρουν (άμεσα ή έμμεσα) και τη φαρμακευτική δαπάνη των δημόσιων νοσοκομείων.

Η «δυσάρεστη» έκπληξη του νοσοκομειακού clawback και η αξιοποίηση της ΕΚΑΠΥ

Ούτε από το δεύτερο μέτωπο της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης, όμως, έρχονται καλύτερα νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, τα σημειώματα για την απόδοση του clawback της περσινής χρονιάς, καθυστερούσε για τις περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν νοσοκομειακά φάρμακα. Για να βρεθεί μια λύση και να ενημερωθούν φαρμακευτικές για τις οφειλές, το Υπουργείο αποφάσισε να στείλει (σε κάποιες τουλάχιστον εξ αυτών) το έγγραφο, που βλέπετε παρακάτω, με την εκτίμηση του νοσοκομειακού clawback συνολικά του 2021. Η αρμόδια διεύθυνση, όμως, δεσμεύεται πως έως τα τέλη του Ιουλίου θα έχει αποστείλει το σημείωμα για το clawback του πρώτου εξαμήνου του περασμένου έτους.

Το ποσό που υπολογίζεται, όμως, φαίνεται να ξεπερνά τους υπολογισμούς των εταιρειών, οπότε η αποστολή των τελικών σημειωμάτων καθίσταται απαραίτητη, για τον όποιο προγραμματισμό.

Στην κατεύθυνση πάντως εξορθολογισμού της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να στηρίζεται σημαντικά στην κεντρικοποίηση των προμηθειών, με σημείο αναφοράς την ΕΚΑΠΥ. Όπως έχει γράψει το News4Health, η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων θα αναφέρουν τις ανάγκες στους φαρμακοποιούς της ΕΚΑΠΥ, που άλλωστε θα αξιολογεί τις ανάγκες.

Η ΕΚΑΠΥ θα υποβάλλει τις παραγγελίες στην εκάστοτε φαρμακευτική εταιρεία εκ μέρους των νοσοκομείων και θα λαμβάνει και το τιμολόγιο, ενώ η εταιρεία θα αποστέλλει τις αντίστοιχες ποσότητες φαρμάκων στα νοσοκομεία με δελτία αποστολής. Η υποβολή των αποζημιώσεων για τις αποστολές θα γίνεται μηνιαίως, το rebate θα υπολογίζεται ανά τρίμηνο.

Η αγορά υποδέχθηκε καταρχήν θετικά την είδηση για κεντρικές προμήθειες για το σύνολο του ΕΣΥ μέσω της ΕΚΑΠΥ. Εκτιμάται εκατέρωθεν ότι μπορεί να λύσει διάφορα προβλήματα, όπως τα ζητήματα εμπιστευτικότητας των εμπορικών συμφωνιών, ενώ μεταξύ των λειτουργιών του νέου συστήματος θα είναι και η συλλογή δεδομένων για την κατανάλωση. Ωστόσο, βρισκόμαστε στην αρχή για τις αλλαγές και πολλά παραμένουν ανοικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της ΕΚΑΠΥ έχουν ήδη αρχίζει σειρά επαφών με τη φαρμακευτική αγορά, αποστέλλοντας στα όργανα της μια προτεινόμενη διαδικασία διαχείρισης του νοσοκομειακού φαρμάκου. Πρόκειται για μια εν εξελίξει συνεργασία, που θα καθορίσει όλα τα επιμέρους ζητήματα του νέου συστήματος, αγγίζοντας και θέματα τιμολόγησης, σύστημα θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Επιδίωξη είναι το σύστημα διαχείρισης να είναι έτοιμο έως το τέλος του Αυγούστου και να ακολουθήσει μια περίοδος δοκιμών, πριν να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, με τη νομοθετική αλλαγή η Αρχή θα διαχειρίζεται το σύνολο των νοσοκομειακών φαρμάκων, αναλαμβάνοντας το σύνολο των πιστώσεων για την πληρωμή τους, εκτός φυσικά από τα 1Α, που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και υπολογίζοντας rebate και clawback.

Τι γίνεται με τη δαπάνη των ηπαρινών

Στον αέρα φαίνεται πως παραμένει και το ζήτημα της κάλυψης της βιωσιμότητας της αγοράς των ηπαρινών, που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο ελλείψεων του πολύτιμου αυτού βιολογικού προϊόντος.

Όπως έχει γράψει το News4Health, η αγορά των ηπαρινών έχει συρρικνωθεί δραματικά, αποτέλεσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που έπληξε την Κίνα το 2018, χώρα που κάλυπτε το 80% της πρώτης ύλη.

Η έλλειψη οδήγησε σε αυξημένη πίεση για κάθε χώρα να διασφαλίσει τις ποσότητες που έχει ανάγκη. Στην Ελλάδα, η αγορά δυσκολευόταν να απορροφήσει το αυξανόμενο κόστος, σε συνδυασμό με clawback και rebates (υποχρεωτικές εκπτώσεις) και η ανησυχία πως η χώρα μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα διασφάλισης επαρκών ποσοτήτων ηπαρινών εντάθηκε. Προκειμένου να καταστεί η αγορά έστω και οριακά βιώσιμη, το 2021 η ομάδα των ηπαρινών εξαιρέθηκε από το clawback, αλλά παραλείφθηκε να συμπεριληφθεί η αγορά των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι εταιρείες και με το clawback.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, τελικά βρέθηκε ποσό για να καλύψει τη νοσοκομειακή υπέρβαση του περασμένου έτους και αναμένεται να ρυθμιστεί και τυπικά. Στον αέρα όμως παραμένει η δαπάνη του τρέχοντος έτους. Η δημιουργία κλειστού προϋπολογισμού, στο πλαίσιο συζητήσεων με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα του clawback. Αν το ζήτημα δεν λυθεί, ο κίνδυνος η Ελλάδα να καταστεί απαγορευτική για την εισαγωγή του αντιπηκτικού φαρμάκου και να μειωθούν δραστικά οι ποσότητες που φθάνουν στους Έλληνες ασθενείς, καθώς ποσότητες θα κατευθύνονται σε πιο βιώσιμες αγορές, είναι ορατός.

Τελευταία τροποποίηση στις 25/07/2022 - 01:33
  • CLAWBACK
  • ΕΚΑΠΥ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • ΗΠΑΡΙΝΗ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΦΥΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κριτική Ξανθού στη κυβέρνηση για τη συγχώνευση Ερρίκος Ντυνάν- Euromedica
Κριτική Ξανθού στη κυβέρνηση για τη συγχώνευση Ερρίκος Ντυνάν- Euromedica 22 Ιουλίου 2022
Προσωπικός Γιατρός: Τον Αύγουστο ξεκινάει η εγγραφή των πολιτών στο νέο σύστημα 25 Ιουλίου 2022
Προσωπικός Γιατρός: Τον Αύγουστο ξεκινάει η εγγραφή των πολιτών στο νέο σύστημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»
Pharma Policy
28/05/2026 - 20:17

Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»

Διεθνής καταδίκη για το clawback στη Φυσικοθεραπεία, με τον ΠΣΦ να ζητεί πλήρη κατάργηση του μέτρου
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 16:18

Διεθνής καταδίκη για το clawback στη Φυσικοθεραπεία, με τον ΠΣΦ να ζητεί πλήρη κατάργηση του μέτρου

Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για την εφαρμογή της αναστολής των δόσεων clawback του 2023
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 17:47

Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για την εφαρμογή της αναστολής των δόσεων clawback του 2023

ΣΦΕΕ: Μόλις 69 από τα 168 καινοτόμα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα το 2021-'24
Pharma Policy
25/05/2026 - 15:33

ΣΦΕΕ: Μόλις 69 από τα 168 καινοτόμα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα το 2021-'24

ΙΣΑ: Ξεκινούν οι πληρωμές ιατρών για το πρόγραμμα μαστογραφίας «Δοξιάδη»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 14:39

ΙΣΑ: Ξεκινούν οι πληρωμές ιατρών για το πρόγραμμα μαστογραφίας «Δοξιάδη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινά μέτρα προστασίας από τον Έμπολα λαμβάνουν οι τρεις συνδιοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 23:11
Κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής τα ορυκτά καύσιμα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
Υγεία
28/05/2026 - 22:17
Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 21:34
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «τα μονοπάτια διαχείρισης της νόσου (VHL) και του καρκίνου του νεφρού»
Patient Talk
28/05/2026 - 21:11
H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία
Digital Health
28/05/2026 - 20:42
Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»
Pharma Policy
28/05/2026 - 20:17
Δράση υποστήριξης 82 άστεγων συνανθρώπων μας στο κέντρο της Αθήνας από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:52
Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27
ΕΟΔΥ: Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
28/05/2026 - 19:09
Απλές συμβουλές για να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο και αυτό το καλοκαίρι
Υγεία
28/05/2026 - 18:34
Μιχαηλίδου: «Συνεργασία με την Κύπρο για το παιδί, την αναπηρία και την κοινωνική προστασία»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 17:52
Αγαπηδάκη: «Παγιδευμένοι» στην οθόνη τρεις στους τέσσερις νέους κάνουν doomscrolling»
Ψυχική Υγεία
28/05/2026 - 17:28
Allwyn Hellas: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε εθελοντική δράση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 17:02
Ερυθρό δέρμα: Ευαισθησία ή ροδόχρους ακμή; Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
28/05/2026 - 16:44
Πανελλήνιες: Πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για να στηρίξουν τα παιδιά τους
Health Talk
28/05/2026 - 16:04
Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 15:32
Έρευνα της ActionAid: Κάτοικοι του Ιτούρι, στο Κονγκό, πιστεύουν ότι ο Έμπολα δεν υπάρχει
Υγεία
28/05/2026 - 15:14
FDA: Έγκριση νέου φαρμάκου για σπάνιο και επιθετικό καρκίνο του αίματος
Pharma News
28/05/2026 - 15:00
ΕΚΕ: Ενημερωτικός οδηγός με πρακτικές συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος
Υγεία
28/05/2026 - 14:37
Η Γαλλία η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα αποζημιώνει τα φάρμακα απώλειας βάρους
Pharma Policy
28/05/2026 - 13:45
GLP-1 φάρμακα: Γιατί γυναίκες και άνδρες έχουν διαφορετική ανταπόκριση σε επίπεδο απώλειας βάρους
Υγεία
28/05/2026 - 13:00
Κρίση πανικού: Πώς να βοηθήσετε κάποιον την ώρα που την βιώνει
Ψυχική Υγεία
28/05/2026 - 12:00
Αττικόν: Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε προσωπικό και ασθενείς - Τι απαντά το νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 10:50
Ο πραγματικός αριθμός ασθενών με μακροχρόνιο Covid ενδέχεται να είναι διπλάσιος από τις εκτιμήσεις
Υγεία
28/05/2026 - 10:00
Έμπολα: Κλείνει σύνορα η Ουγκάντα - Αναζητούν κέντρο καραντίνας στην Αφρική για τους πολίτες τους οι ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 09:00
H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης
Pharma News
28/05/2026 - 07:26
FutuReady Greece: Πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για τη νέα γενιά με αφορμή τα 95 χρόνια της εταιρείας
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 03:42
MyPBCVoice: Διαδικτυακό σεμινάριο της οργάνωσης Promitheas για τη ζωή με Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα
Patient Talk
28/05/2026 - 00:09
MSD Ελλάδος: Ημέρα Εθελοντισμού με περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε 11 περιβαλλοντικές δράσεις
Pharma News
27/05/2026 - 23:31
Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έμπολα: Η επιδημία «θα χειροτερέψει» προτού η κατάσταση «καλυτερέψει» προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 09:00
Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Υπό έγκριση νέο θεραπευτικό σχήμα δίνει ελπίδα στους ασθενείς
Pharma News
26/05/2026 - 12:30
ActionAid για Έμπολα: Η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού σε σχολεία και κοινότητες αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα»
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 15:51
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική ημερίδα στα Τρίκαλα για τις καινοτόμες θεραπείες στην Ουρολογία
Υπηρεσίες Υγείας
26/05/2026 - 17:21
Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Ρεθύμνου ενισχύονται με επτά νέους αγροτικούς ιατρούς
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 18:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo