ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βροχή» ρυθμίσεων από το Υπ. Υγείας: Προσωπικός γιατρός, φάρμακο, ποιοτικά κριτήρια, αλλά και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και intersex άτομα

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Φούλ τις μηχανές έχει βάλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, φέρνοντας υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων, από τον προσωπικό γιατρό έως την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Παρασκευή, 17/06/2022 - 07:30
— Photo: EUROKINISSI
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την οποία θεσμοθετήθηκε και ο Προσωπικός Γιατρός, καθώς και η τροπολογία με τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική φαίνεται πως άνοιξαν έναν «ξέφρενο χορό» διατάξεων και αποφάσεων στο Υπουργείο Υγείας. Η αρχή έγινε με τις υπουργικές αποφάσεις για τον προσωπικό γιατρό και αναμένεται να ακολουθήσουν οι ΚΥΑ για το Φάρμακο, σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το σχέδιο νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και μαζί με αυτό αναμένεται να έρθουν ρυθμίσεις για τα ίντερσεξ άτομα, αλλά και να εισαχθούν ποιοτικά κριτήρια για αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους.

ΠΦΥ και προσωπικός γιατρός

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις για το θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Στο ΦΕΚ 3010 περιλαμβάνεται η απόφαση για το σύστημα παραπομπών για την πρόσβαση στους ιατρούς ειδικοτήτων των δημόσιων δομών και των συμβεβλημένων παρόχων του ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και η απόφαση για τη διαδικασία εγγραφής του πληθυσμού σε προσωπικό ιατρό (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά).

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται είτε στη σχετική πλατφόρμα είτε απευθείας στον ίδιο το γιατρό, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία και οι χώροι πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Τα ξημερώματα αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ και οι άλλες δύο Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον Προσωπικό Γιατρό, για τα κίνητρα και αντικίνητρα για την εγγραφή των πολιτών στο νέο σύστημα, καθώς και για τις αμοιβές των γιατρών.

Ειδικά για τους γιατρούς, νεότεροι υπολογισμοί του Υπουργού Υγείας θέλουν την αμοιβή τους να φθάνει έως και τις 70 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

«Ο γιατρός πληρώνεται κατ΄ άτομο. Θα ξεκινάει αναλόγως ηλικίας από 20 ευρώ κατ΄ άτομο έως 45. Αυτό λοιπόν μεσοσταθμικά για να το καταλάβουμε βγαίνει γύρω στα 35 ευρώ ο ασθενής που σημαίνει ότι το ταβάνι των 2.000 ασθενών αν βάλει κάποιος γιατρός σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα και τα …αντικίνητρα για τη συμμετοχή των πολιτών, αιχμή είναι η αυξημένη συμμετοχή για όσους δεν εγγραφούν στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, οι πολίτες που δεν συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις μέσω του προσωπικού γιατρού θα έχουν «καπέλο» 10% στην προβλεπόμενη συμμετοχή τους το 2022.

Δηλαδή, εκεί που η συμμετοχή ήταν μηδενική θα αυξάνεται στο 10%, όπου ήταν 10% στο 20% και για όσα ήταν στο 25% θα εκτοξευθεί στο 35%!

Το ποσοστό αυτό θα διπλασιαστεί το 2023!

Από την άλλη, μεταξύ των προνομίων που θα έχουν όσοι εγγράφονται θα είναι και η προτεραιότητα στα ραντεβού στο δημόσιο τομέα, με τον Υπουργό Υγείας να κάνει λόγο και για εκπτώσεις στη συμμετοχή των εγγεγραμμένων.

Ποιοτικά κριτήρια

Το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να φέρει και Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εισαχθούν ποιοτικά κριτήρια για αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, για την αξιολόγηση των αντίστοιχων παρόχων.

Βάσει ποιοτικών δεικτών, που θα συνδέονται με τον εξοπλισμό, το προσωπικό, την καινοτομία, το επίπεδο ειδικοτήτων και το επίπεδο παροχής υπηρεσίας, θα αξιολογούνται οι πάροχοι και θα καθορίζεται η αποζημίωση του, ενώ όπως έχει αναφέρει ο κ. Πλεύρης, όποιος πάροχος «δεν πιάνει τη βάση» δεν θα μπορεί να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Φαρμακευτική πολιτική

Στο πεδίο της φαρμακευτικής πολιτικής τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα, αποτέλεσμα ενός σύνθετου και δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου γύρω από την τιμολόγηση, αποζημίωση και κατανομή της δαπάνης και της υπέρβασης της κλπ.

Οι εν λόγω υπουργικές αποφάσεις είναι έτοιμες και αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις τελευταίες λεπτομέρειες και τη συλλογή υπογραφών. Αναμένεται να δημοσιευθούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, η σύνταξη των αποφάσεων αυτών φαίνεται πως έχει περιπλέξει και τους ίδιους τους νομοθέτες, αφού η κοινή υπουργική απόφαση που θα ρυθμίσει και θα θέσει σε εφαρμογή τη νέα δαπάνη για τα εξωνοσοκομειακά φάρμακα του ΕΟΠΥΥ και τη διαίρεση της, μεταξύ φαρμάκων κοινότητας (αυτών που πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία) και των λεγόμενων ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους, τα οποία είναι κυρίως καινοτόμα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις).

Η «βελόνα» της κατανομής, τι ποσοστό της δαπάνης δηλαδή θα αντιστοιχεί στα ΦΥΚ και τι στα υπόλοιπα σκευάσματα, μοιάζει να κάθεται τελικά ποιο κοντά στο 62% για τα φάρμακα κοινότητας και 38% για τα καινοτόμα, υψηλού κόστους. Έχει περάσει από διάφορες περιοχές, μεταξύ 65%-35% και 67%-33% και κάποιοι έλεγαν για υψηλότερα και από αυτό. Βέβαια, μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση το ζήτημα παραμένει ανοικτό και ανατροπές της τελευταίας στιγμής δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Υποβοηθούμενη άτομα και ίντερσεξ άτομα

Στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης αναμένεται να αναρτηθεί, αν όχι αύριο την επόμενη εβδομάδα το πιθανότερο, το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Οι άξονες των αλλαγών, όπως είχαν παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφορούν:

  • Εκσυγχρονισμό του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και διασφάλιση των δικαιωμάτωντης γυναίκας
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 έτη
  • Επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάρια τους και να κάνουν χρήση αυτών όποτε το επιθυμήσουν
  • Καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντηρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί
  • Επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας είχε αναφέρει πως το νομοσχέδιο θα επιτρέπει τη δημιουργία μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για άτομα με HIV».

Διάταξη και για τα intersex άτομα

Σε αυτό το σχέδιο νόμου, ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να εισάγει διάταξη, ώστε να ρυθμίσει το πλαίσιο γύρω από τα ζητήματα που αγγίζουν τα ίντερσεξ ( διαφυλικά) άτομα.

Σύμφωνα με την Intersex Greece, «ίντερσεξ είναι ένας όρος ομπρέλα που αναφέρεται στις εγγενείς φυσικές διαφορές των χαρακτηριστικών φύλου ή στην αναπαραγωγική ανατομία. Σημαίνει επίσης τη ζωντανή εμπειρία των κοινωνικο-πολιτισμικών συνεπειών που υφίστανται οι άνθρωποι που γεννιούνται με σώματα που δεν εμπίπτουν στις κανονιστικές νόρμες των «αρσενικών» και «θηλυκών» σωμάτων.

Τα υγιή σώματα των ίντερσεξ παιδιών συχνά παθολογικοποιούνται και υποβάλλονται σε επεμβάσεις “κανονικοποίησης” φύλου, ερήμην τους, λόγω των κοινωνικών στερεοτύπων, της άγνοιας, της ντροπής και του στίγματος. Αυτή η “κανονικοποίηση” περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις κολποπλαστικής, μείωσης της κλειτορίδας, μετακίνησης της ουρήθρας ή αφαίρεση των γονάδων. Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις συμβαίνουν πριν από την ηλικία των δύο».

Ο ΟΗΕ και κορυφαίες διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμφωνούν με τους/τις ίντερσεξ ακτιβιστές/στριες, «ότι οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του φύλου πρέπει να αποτελούν αποκλειστική και ενημερωμένη επιλογή του ίδιου του ατόμου. Τέτοιες ιατρικές παρεμβάσεις, καθώς και επιλεκτικοί τερματισμοί επιθυμητών ίντερσεξ κυημάτων, εκτελούνται νόμιμα και σε μεγάλο βαθμό στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News4Health, με τη ρύθμιση θα απαγορεύεται η μη ιατρικά αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις «κανονικοποίησης» του φύλου, έως την ηλικία των 15 ετών.

Ωστόσο, θα δημιουργηθεί μια ειδική, αποτελούμενη από ειδικούς του χώρου, που θα εξετάζει αιτήματα διενέργειας επεμβάσεων, ειδικά όταν εκφράζεται διαφωνία μεταξύ ατόμου, γονέων και γιατρών. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές και μέχρι τη δημοσίευση της ρύθμισης ασαφές παραμένει το βάθος των αλλαγών. Το ζήτημα είναι άλλωστε σύνθετο και αγγίζει πολλές κοινωνικές πτυχές.

Έρχεται, ωστόσο, να προστεθεί σε σειρά αλλαγών που έχει θεσμοθετήσει η τρέχουσα ηγεσία του Υπουργείου και αφορά σε κάποια χρόνια ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αρχικά, καταργήθηκε η παράλογη και αντιεπιστημονική απαγόρευση αιμοδοσίας από άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και ακολούθησε η απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής σε ανήλικους, η οποία όμως δέχθηκε κριτική. Αυτό που σημειώθηκε είναι πως μπορεί να θεωρηθεί μόνο η αρχή για την οριστική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος, καθώς δεν απαγορεύει συνολικά τις θεραπείες αυτές, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ψυχολογικά και σωματικά επικίνδυνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/06/2022 - 09:42
  • ΔΙΑΤΑΞΗ
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • ΚΥΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
  • CLAWBACK
  • ΙΝΤΕΡΣΕΞ
  • INTERSEX
  • ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξανθός: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid – το τίμημα της πρόωρης «λήξης» της πανδημίας
Ξανθός: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid – το τίμημα της πρόωρης «λήξης» της πανδημίας 16 Ιουνίου 2022
«Καπέλο» έως και 20% στη συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις το 2023 για όσους δεν έχουν εγγραφεί σε Προσωπικό Ιατρό: Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση 17 Ιουνίου 2022
«Καπέλο» έως και 20% στη συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις το 2023 για όσους δεν έχουν εγγραφεί σε Προσωπικό Ιατρό: Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για βιώσιμο clawback στα διαγνωστικά κέντρα»
Πολιτική Υγείας
19/06/2025 - 18:36

Γεωργιάδης: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για βιώσιμο clawback στα διαγνωστικά κέντρα»

Καρόκης: «Το clawback δεν αποτελεί εργαλείο ελέγχου και αυξάνει υπέρμετρα τις δημόσιες δαπάνες»
Pharma News
11/06/2025 - 13:47

Καρόκης: «Το clawback δεν αποτελεί εργαλείο ελέγχου και αυξάνει υπέρμετρα τις δημόσιες δαπάνες»

Συντονισμένες ενέργειες του ΣΙΔΕΙΔΙΚΑ για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου
Πολιτική Υγείας
07/06/2025 - 03:23

Συντονισμένες ενέργειες του ΣΙΔΕΙΔΙΚΑ για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου

ΠΟΕΡΓΙ κατά Γεωργιάδη: «Ποιος είναι ο ανήθικος τελικά; Εμείς δεν εκβιάζουμε...»
Πολιτική Υγείας
04/06/2025 - 00:06

ΠΟΕΡΓΙ κατά Γεωργιάδη: «Ποιος είναι ο ανήθικος τελικά; Εμείς δεν εκβιάζουμε...»

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση
Πολιτική Υγείας
01/06/2025 - 09:06

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση

Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές για τη νέα ρύθμιση του clawback
Πολιτική Υγείας
28/05/2025 - 09:00

Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές για τη νέα ρύθμιση του clawback

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πόρισμα για το Τζάνειο: Οκτώ αιτίες οδήγησαν στη λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή
Επικαιρότητα
21/06/2025 - 13:07
Τι είναι και πως θα λειτουργήσει η γραμμή 1566 που κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου
Πολιτική Υγείας
21/06/2025 - 10:21
Ινστιτούτο Prolepsis: Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών Ρομά στο επίκεντρο νέου έργου
Επικαιρότητα
21/06/2025 - 10:13
Γιατί το μικροβίωμα του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τους νέους ανθρώπους
Health Talk
21/06/2025 - 09:51
Ελπιδοφόρες θεραπευτικές εξελίξεις για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου
Health Talk
21/06/2025 - 09:37
Lavipharm: H Βίκυ Κεφαλά στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Κομισιόν
Pharma News
21/06/2025 - 07:11
Ασκληπιείο Βούλας: Στάσεις εργασίας για τις 23-25 Ιουνίου στο αναισθησιολογικό και το χειρουργικό
Πολιτική Υγείας
21/06/2025 - 03:24
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων
Health Talk
21/06/2025 - 00:11
Δημοσιεύθηκε Kοινή Yπουργική Aπόφαση για το μεταβατικό πλαίσιο εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 19:52
Η κολπική ξηρότητα αποτελεί παρελθόν με τη μέθοδο PRP - Η σεξουαλική ζωή σε νέες βάσεις
Health Talk
20/06/2025 - 19:36
Πράσινο από τον EMA σε νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα για ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους
Υγεία
20/06/2025 - 19:11
Στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις: Τρόποι διάγνωσης ενός κοινού βακτηρίου που μπορεί να αποβεί μοιραίο
Health Talk
20/06/2025 - 18:22
Τα «viagra» της φύσης για να αποφύγετε την στυτική δυσλειτουργία το καλοκαίρι
Health Talk
20/06/2025 - 18:04
Θεμιστοκλέους: «Η Ευρώπη χρειάζεται στρατηγική αυτάρκειας στο φάρμακο»
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 17:52
Χάπια με ανθρώπινα περιττώματα κατά επικίνδυνων υπερβακτηριδίων - Τι έδειξε πρόσφατη δοκιμή
Υγεία
20/06/2025 - 17:34
Ιστορικό βήμα στη Βρετανία - Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας
Επικαιρότητα
20/06/2025 - 17:16
Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 16:48
ΕΙΝΑΠ: «Είχαμε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες του νόμου έκτρωμα για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση»
Ψυχική Υγεία
20/06/2025 - 16:34
Οι καλοκαιρινές παγίδες για τα κατοικίδια - Τι πρέπει να προσέξετε
Pet
20/06/2025 - 16:00
Πρώτη θεραπεία για τις ουλές του ήπατος που προκαλούνται από έναν τύπο στεατοηπατίτιδας
Υγεία
20/06/2025 - 15:49
Η ημικρανία στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Βήματα που πρέπει να γίνουν υπέρ των ασθενών
Patient Talk
20/06/2025 - 15:02
Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση
Διατροφή
20/06/2025 - 15:00
Καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΛΙΚΑΡ για τις Μυοκαρδιοπάθειες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
20/06/2025 - 14:41
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Προνομιακό πακέτο «back to school» για μια σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
20/06/2025 - 14:21
Mικροσκοπικό έμπλαστρο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις βιοψίες
Υγεία
20/06/2025 - 14:00
Πώς μια απλή άσκηση μπορεί να αποκαλύψει το προσδόκιμο ζωής
Υγεία
20/06/2025 - 13:00
ΚΑΤ: Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ - Πρώτη ανακαίνιση στο νοσοκομείο μετά από 50 χρόνια
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 11:51
Υπουργείο Υγείας: Νέα προγράμματα προληπτικών ελέγχων για σπάνια νοσήματα σε νεογνά και γυναίκες
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 11:21
Η υπερσυγκέντρωση τοξικών φυκιών επιδεινώνει την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση
Υγεία
20/06/2025 - 11:00
Δωρεά οργάνων από 48χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
20/06/2025 - 10:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το φάρμακο "που θα εξαλείψει τον HIV" πήρε το πράσινο φως από τον FDA
Pharma News
19/06/2025 - 12:00
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Πρωτοποριακή εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα Symbios
Υπηρεσίες Υγείας
19/06/2025 - 16:49
Συναγερμός από τον ECDC για τη διασυνοριακή μετάδοση της ηπατίτιδας Α
Πολιτική Υγείας
19/06/2025 - 12:56
Παντοτινά χημικά: Ανησυχητική επιβάρυνση στα τρόφιμα στην Ευρώπη- Δύο στα τρία ψάρια μολυσμένα
Διατροφή
19/06/2025 - 14:02
Τι πρέπει να τρώτε καθημερινά για να βελτιώσετε άμεσα τον ύπνο σας
Διατροφή
19/06/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo