ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΕΦ εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας

Pharma Policy
INTIME
Δεκάδες νέοι επιστήμονες ανέπτυξαν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας
Πέμπτη, 19/12/2024 - 15:58
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας» ήταν το βασικό μήνυμα της ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε, την Τετάρτη 18 Δεκέμβριου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του OTE Academy η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης του Β' κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ Professional Development», μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι δεκάδες νέοι επιστήμονες που, χάρη στο εν λόγω πρόγραμμα, ανέπτυξαν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, όπως τα Regulatory Affairs και Quality Assurance, λαμβάνοντας την πιστοποίηση από τον φορέα TUV NORD. Σήμερα, οι απόφοιτοι του «ΠΕΦ Professional Development» έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε έναν από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης αποτέλεσε η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, για τη δημιουργία πειραματικής ειδικότητας παρασκευαστή φαρμάκου στα ΣΑΕΚ. Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης θα υλοποιείται στα Δημόσια Σχολεία Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), πρώην ΙΕΚ, και στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να συμμετέχουν στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Κλειδί για την επιτυχία, μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι η δια βίου μάθηση και θέλω να σας συγχαρώ για την αποψινή εκδήλωση».

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως συνεχάρη την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για τη συμβολή της στην απασχόληση, επισημαίνοντας ότι βάσει των στοιχείων από την ΕΡΓΑΝΗ, την τελευταία πενταετία ο κλάδος σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό κατά 36%. Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της καθιέρωσης βιομηχανικών διδακτορικών ως ένα απτό παράδειγμα της διασύνδεσης της αγοράς εργασίας με το Πανεπιστήμιο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του συνεχάρη την ΠΕΦ για τις εκπαιδευτικές της δράσεις, επισημαίνοντας ότι αυτές συμβαδίζουν με τον δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης εγχώριας παραγωγής για τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς, τονίζοντας ότι σήμερα η χώρα εμφανίζει τις χαμηλότερες ελλείψεις φαρμάκων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με δράσεις που προάγουν τη γνώση, την έρευνα και τη συνεργασία, κάνουμε πράξη τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τον κόσμο της εργασίας, προσφέροντας προοπτικές απασχόλησης σε νέους επιστήμονες σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο. Η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νέα γενιά, να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων της και να καινοτομεί γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Επενδύουμε στο μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας, και είμαστε βέβαιοι ότι η προσφορά αυτή θα επιστρέψει ως πολλαπλάσιο όφελος στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτριος Δέμος, παρουσιάζοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΠΕΦ ανέφερε: «Με τις δράσεις μας, προσφέρουμε σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες σε νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα, ζωτικής σημασίας για τη φαρμακοβιομηχανία, γνωστικά αντικείμενα. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού δεν εξυπηρετεί απλώς τους στόχους και το αναπτυξιακό όραμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά αποτελεί χρέος μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Οι απόφοιτοι του προγράμματος “ΠΕΦ Professional Development” κάνουν ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα, για την είσοδό τους σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο που δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, η Γενική Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Όλγα Καφετζοπούλου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Φωτεινή Καλύβα, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Υπουργείου Ανάπτυξης, Τάσος Γαϊτάνης, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στελίνα Σιαράπη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, Εύη Λιανίδου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, Δημήτριος Χατζηνικολάου, ο Προέδρος του ΕΟΦ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ, Θεανώ Καρποδίνη και η Πρόεδρος Επιτροπής Διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων, Νάντια Γκογκοζώτου, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/12/2024 - 16:54
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί αποσύρεται από την αγορά γνωστό φάρμακο για τη νόσο Crohn - Οδηγίες προς τους ασθενείς
Γιατί αποσύρεται από την αγορά γνωστό φάρμακο για τη νόσο Crohn - Οδηγίες προς τους ασθενείς 19 Δεκεμβρίου 2024
Επιστολή του προέδρου της EFPIA στον Πρωθυπουργό: Σε κρίσιμο επίπεδο οι επιβαρύνσεις, απειλείται η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες 19 Δεκεμβρίου 2024
Επιστολή του προέδρου της EFPIA στον Πρωθυπουργό: Σε κρίσιμο επίπεδο οι επιβαρύνσεις, απειλείται η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26

Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»

Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32

Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα

Ατύχημα Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι - Γεωργιάδης: Έτοιμοι να τον φέρουμε πίσω όταν καταστεί εφικτό
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 10:14

Ατύχημα Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι - Γεωργιάδης: Έτοιμοι να τον φέρουμε πίσω όταν καταστεί εφικτό

Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07

Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ

Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική αναγνώριση και ενίσχυση του ρόλου τους στην εκπαίδευση
Ψυχική Υγεία
12/05/2026 - 03:37

Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική αναγνώριση και ενίσχυση του ρόλου τους στην εκπαίδευση

Χανταϊός: Ασυμπτωματικός και απύρετος ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 10:25

Χανταϊός: Ασυμπτωματικός και απύρετος ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ευγνωμοσύνη του ΕΕΣ σε όσες και όσους βρίσκονται δίλα στον άνθρωπο
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 00:08
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με «δημογραφική κατάρρευση» - Κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 18:24
Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32
Όσοι δουλεύουν περισσότερες ώρες είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι
Υγεία
12/05/2026 - 16:14
ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56
Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18
Τεστ ούρων μπορεί να διαγνώσει ανορεξία, ΔΕΠΥ και διπολική διαταραχή
Υγεία
12/05/2026 - 15:00
Άπαξ χορήγηση νέας πειραματικής CAR-T θεραπείας επιτυγχάνει έλεγχο του HIV για χρόνια
Υγεία
12/05/2026 - 14:00
Χανταϊός - ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη επιδημία της ασθένειας
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 13:14
"Ρυπογόνο" το τεχνητό φως - Πώς επιβαρύνει τον οργανισμό μας
Υγεία
12/05/2026 - 13:00
Μητσοτάκης: Νέες παρεμβάσεις για μισθολογική στήριξη και θεσμική αναβάθμιση των νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:44
ΕΟΠΥΥ: Έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης τιμών υπηρεσιών Παθολογοανατομίας και βιολογικών υλικών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:35
Κρίσιμα Φάρμακα στην ΕΕ: Προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού
Pharma Policy
12/05/2026 - 12:07
Βιοτεχνολογική εταιρεία του Ζάκερμπεργκ εξαγόρασε κυτταρική θεραπεία της Novo Nordisk για το Πάρκινσον
Pharma News
12/05/2026 - 12:00
Νέο τεστ αίματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ εγκρίθηκε στην Ευρώπη
Pharma News
12/05/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ενίσχυση των νοσηλευτών σώζει ζωές!
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 10:23
Ατύχημα Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι - Γεωργιάδης: Έτοιμοι να τον φέρουμε πίσω όταν καταστεί εφικτό
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 10:14
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
Η ενασχόληση με τις τέχνες μειώνει την βιολογική γήρανση όσο και η διακοπή του καπνίσματος
Υγεία
12/05/2026 - 09:00
Έκθεση της Deloitte: Οι μεγάλες προτεραιότητες των οργανισμών υγείας για το 2026
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 07:23
Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική αναγνώριση και ενίσχυση του ρόλου τους στην εκπαίδευση
Ψυχική Υγεία
12/05/2026 - 03:37
Κείμενο πολιτικής για τον Ενιαίο Χώρο Δεδομένων Υγείας στην Ελλάδα
Digital Health
12/05/2026 - 00:12
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό σοβαρών συγγενών καρδιοπαθειών από ευνοϊκή συνταξιοδοτική ρύθμιση
Patient Talk
11/05/2026 - 23:24
Θεσσαλονίκη: Zεϊμπέκικο για ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται να «χορέψει» η Alzheimer Ελλάς
Patient Talk
11/05/2026 - 22:09
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Η «Ντουλάπα της Προσφοράς» της άνοιξε στο Vinted
Patient Talk
11/05/2026 - 21:14
Ανδρουλάκης σε νοσηλευτές: «Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 20:49
ΠΟΥ: Οι διαφορές μεταξύ χανταϊού και Covid 19, ο κίνδυνος πανδημίας και τα ποσοστά θνησιμότητας
Υγεία
11/05/2026 - 20:03
Allwyn Care: Νέες πανελλαδικές δράσεις πρόληψης και εθελοντικής προσφοράς
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 19:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Αλλάζει το «καλάθι» των χωρών αναφοράς για τα φάρμακα: Φόβοι για νέες καθυστερήσεις στην πρόσβαση
Pharma Policy
11/05/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo