ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΕΦ εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας

Pharma Policy
INTIME
Δεκάδες νέοι επιστήμονες ανέπτυξαν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας
Πέμπτη, 19/12/2024 - 15:58
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας» ήταν το βασικό μήνυμα της ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε, την Τετάρτη 18 Δεκέμβριου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του OTE Academy η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης του Β' κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ Professional Development», μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι δεκάδες νέοι επιστήμονες που, χάρη στο εν λόγω πρόγραμμα, ανέπτυξαν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, όπως τα Regulatory Affairs και Quality Assurance, λαμβάνοντας την πιστοποίηση από τον φορέα TUV NORD. Σήμερα, οι απόφοιτοι του «ΠΕΦ Professional Development» έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε έναν από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης αποτέλεσε η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, για τη δημιουργία πειραματικής ειδικότητας παρασκευαστή φαρμάκου στα ΣΑΕΚ. Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης θα υλοποιείται στα Δημόσια Σχολεία Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), πρώην ΙΕΚ, και στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να συμμετέχουν στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Κλειδί για την επιτυχία, μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι η δια βίου μάθηση και θέλω να σας συγχαρώ για την αποψινή εκδήλωση».

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως συνεχάρη την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για τη συμβολή της στην απασχόληση, επισημαίνοντας ότι βάσει των στοιχείων από την ΕΡΓΑΝΗ, την τελευταία πενταετία ο κλάδος σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό κατά 36%. Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της καθιέρωσης βιομηχανικών διδακτορικών ως ένα απτό παράδειγμα της διασύνδεσης της αγοράς εργασίας με το Πανεπιστήμιο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του συνεχάρη την ΠΕΦ για τις εκπαιδευτικές της δράσεις, επισημαίνοντας ότι αυτές συμβαδίζουν με τον δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης εγχώριας παραγωγής για τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς, τονίζοντας ότι σήμερα η χώρα εμφανίζει τις χαμηλότερες ελλείψεις φαρμάκων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με δράσεις που προάγουν τη γνώση, την έρευνα και τη συνεργασία, κάνουμε πράξη τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τον κόσμο της εργασίας, προσφέροντας προοπτικές απασχόλησης σε νέους επιστήμονες σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο. Η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νέα γενιά, να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων της και να καινοτομεί γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Επενδύουμε στο μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας, και είμαστε βέβαιοι ότι η προσφορά αυτή θα επιστρέψει ως πολλαπλάσιο όφελος στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτριος Δέμος, παρουσιάζοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΠΕΦ ανέφερε: «Με τις δράσεις μας, προσφέρουμε σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες σε νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα, ζωτικής σημασίας για τη φαρμακοβιομηχανία, γνωστικά αντικείμενα. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού δεν εξυπηρετεί απλώς τους στόχους και το αναπτυξιακό όραμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά αποτελεί χρέος μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Οι απόφοιτοι του προγράμματος “ΠΕΦ Professional Development” κάνουν ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα, για την είσοδό τους σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο που δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, η Γενική Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Όλγα Καφετζοπούλου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Φωτεινή Καλύβα, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Υπουργείου Ανάπτυξης, Τάσος Γαϊτάνης, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στελίνα Σιαράπη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, Εύη Λιανίδου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, Δημήτριος Χατζηνικολάου, ο Προέδρος του ΕΟΦ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ, Θεανώ Καρποδίνη και η Πρόεδρος Επιτροπής Διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων, Νάντια Γκογκοζώτου, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/12/2024 - 16:54
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί αποσύρεται από την αγορά γνωστό φάρμακο για τη νόσο Crohn - Οδηγίες προς τους ασθενείς
Γιατί αποσύρεται από την αγορά γνωστό φάρμακο για τη νόσο Crohn - Οδηγίες προς τους ασθενείς 19 Δεκεμβρίου 2024
Επιστολή του προέδρου της EFPIA στον Πρωθυπουργό: Σε κρίσιμο επίπεδο οι επιβαρύνσεις, απειλείται η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες 19 Δεκεμβρίου 2024
Επιστολή του προέδρου της EFPIA στον Πρωθυπουργό: Σε κρίσιμο επίπεδο οι επιβαρύνσεις, απειλείται η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 17:17

Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 18:19

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το αποτύπωμα της MSD στην ελληνική οικονομία το 2024 με αριθμούς
Pharma News
02/04/2026 - 22:09
Ο ΕΕΣ παρουσίασε τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Μετρό Συντάγματος
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 21:14
O Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μαξίμου μαθητή Ειδικού Σχολείου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 20:52
Κρήτη: Κατά 75 φορές ξεπέρασαν τα όρια ασφαλείας οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 20:18
«Πρώτα οι άλλοι»: Το τίμημα της καταπίεσης στο γυναικείο σώμα
Ψυχική Υγεία
02/04/2026 - 19:52
Τα SOS των διατροφολόγων για το επερχόμενο πασχαλινό τραπέζι
Διατροφή
02/04/2026 - 19:24
Μονίμως φουσκωμένη κοιλιά: Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος
Health Talk
02/04/2026 - 18:12
Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 17:17
«Για μια ανάλαφρη ζωή: Μήνυμα συνειδητοποίησης και υποστήριξης για τη νόσο της παχυσαρκίας από τη Novo Nordisk
Pharma News
02/04/2026 - 16:42
Υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
02/04/2026 - 16:00
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
Υπηρεσίες Υγείας
02/04/2026 - 15:38
Πράσινο φως από τον FDA στο χάπι απώλειας βάρους της Lilly
Pharma Policy
02/04/2026 - 15:14
«Μπορούμε να επικοινωνήσουμε»: To μήνυμα της ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 15:08
Θεμιστοκλέους: «Εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης των νοσοκομείων η αξιολόγηση από τους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 14:47
ΣΦΕΕ: «Μονόδρομος το ανώτατο όριο στις επιστροφές και η αύξηση της χρηματοδότησης για το φάρμακο»
Pharma Policy
02/04/2026 - 14:32
Πώς οι τρίχες των μαλλιών μας μπορούν να καθορίσουν την ιδανική ώρα λήψης ενός φαρμάκου
Υγεία
02/04/2026 - 14:09
Δένδιας: Δράσεις για τα παιδιά στελεχών και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 13:51
Ο EMA προσανατολίζεται στη χρήση «εικονικών πειραματόζωων» στην ανάπτυξη των φαρμάκων
Pharma Policy
02/04/2026 - 13:23
Μελάνωμα: Επίθεμα που ενεργοποιείται με την θερμότητα υπόσχεται θεραπεία χωρίς χειρουργείο
Υγεία
02/04/2026 - 13:00
ΚΕΣΥ: Νέα δεδομένα στη συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 12:42
ΕΦΕΤ: «Καμία εμπλοκή με την παράνομη εκτροφή ζώων στους Αμπελόκηπους»
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 12:17
Ευλογιά των πιθήκων: Συρροή τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων επικίνδυνου στελέχους στο Βερολίνο
Υγεία
02/04/2026 - 12:00
Βαρτζόπουλος για εμπλοκή του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποτέ δεν ζήτησα την παράκαμψη οποιουδήποτε νόμου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 10:37
Ένα μικρό μόριο υπόσχεται επιβράδυνση ή και πάγωμα της εξέλιξης του Πάρκινσον
Υγεία
02/04/2026 - 10:00
Το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να "χιονίζει" το φαγητό με αλάτι
Υγεία
02/04/2026 - 09:00
Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. ευρώ για την Κούβα ενέκρινε η ΕΕ
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 07:34
Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma Policy
02/04/2026 - 03:42
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 00:06
Διαδικτυακό σεμινάριο των δικτύων του ΠΟΥ για την προσέγγιση της «Ενιαίας Υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 23:27
Στο έλεος της κακοκαιρίας Erminio η χώρα με ανέμους 10 μποφόρ και τόνους νερού
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 22:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατηγική αυτονομία στις θεραπείες πλάσματος: Ευρωπαϊκές προκλήσεις και το στοίχημα για την Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 12:50
ΠΟΥ προς κυβερνήσεις: Εφαρμόστε προγράμματα ασκήσεων προσομοίωσης συμβάντων δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:01
Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03
ΙΑΣΩ Παίδων: 14η υβριδική επιστημονική ημερίδα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις και τα εμβόλια
Υπηρεσίες Υγείας
31/03/2026 - 14:17
Η διατροφή που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου κατά περισσότερο από 2 χρόνια
Διατροφή
31/03/2026 - 15:06
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo