ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή του προέδρου της EFPIA στον Πρωθυπουργό: Σε κρίσιμο επίπεδο οι επιβαρύνσεις, απειλείται η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες

Pharma Policy
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Ευρωπαϊκό κώδωνα κινδύνου κρούει η EFPIA στον Πρωθυπουργό, για την ανοδική πορεία των υποχρεωτικών επιστροφών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για την πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα σε καινοτόμες θεραπείες, όσο και για τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Πέμπτη, 19/12/2024 - 18:10
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations - EFPIA) για τα επίπεδα των υποχρεωτικών επιστροφών, εκφράζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του φορέα, με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή, ο Lars Fruergaard Jorgensen, υπογραμμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, αλλά και η βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και των ίδιων των εταιρειών, λόγω της υποχρηματοδότησης του προϋπολογισμού για το Φάρμακο.

Ο κ. Jorgensen εκφράζει την αυξανόμενη ανησυχία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του φορέα «για τα μη βιώσιμα επίπεδα υποχρεωτικών επιστροφών» (clawback και rebate) που επιβάλλονται στις εταιρείες-μέλη της EFPIA στην Ελλάδα.

«Οι επιβαρύνσεις αυτές φτάνουν σε κρίσιμα επίπεδα, απειλώντας τη διαθεσιμότητα καινοτόμων θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς, υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων των μελών μας στη χώρα», προειδοποιεί ο κ. Jorgensen.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) είναι μέλος της EFPIA.

Ευρωπαϊκό ρεκόρ υποχρεωτικών επιστροφών

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των προϋπολογισμών για τα φάρμακα, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, αποτελεί σοβαρό «αγκάθι» και συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις στην πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και στη λειτουργία των εταιρειών, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της EFPIA.

Αναφερόμενος στα σημειώματα για τις υποχρεωτικές επιστροφές του πρώτου εξαμήνου του 2023, που είχαν προκαλέσει σοκ στην αγορά, όπως έγραψε το News4Health, ο κ. Jorgensen υπενθύμισε ότι έφθασαν «16 μήνες μετά τη λήξη του» και «με τις επιστροφές για τα νοσοκομειακά φάρμακα με τιμή άνω των €30 να αποτελούν πρωτοφανές και απαράδεκτο ποσοστό 83%, σημειώνοντας ευρωπαϊκό ρεκόρ. Επιπλέον, ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί ότι οι υποχρεωτικές επιστροφές για το 2024 θα μειωθούν, οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι βιώσιμες, ούτε για τον τομέα της υγείας ούτε για τα μέλη μας, και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη συνεχή πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε σωτήρια, καινοτόμα φάρμακα», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Αβέβαιο μέλλον

Ωστόσο, ανησυχία εκφράζει ο πρόεδρος της EFPIA και για την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις μελλοντικές επιστροφές. Όπως τονίζει, αυτή η αβεβαιότητα «υπονομεύει την προβλεψιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου - έναν ουσιαστικό παράγοντα για επενδύσεις στην καινοτομία και σε βιώσιμα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης».

Όπως εξηγεί, ο κ. Jorgensen, ο φορέας παραθέτει αυτές τις ανησυχίες τώρα για να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση και να αποφευχθεί επανάληψη των ακραίων προκλήσεων του 2023.

«Εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί, θα έχει εκτεταμένες συνέπειες όχι μόνο για τον φαρμακευτικό τομέα αλλά και για τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών», συμπληρώνει.

Πάντως, ο κ. Jorgensen υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου πλαισίου και δεν παραλείπει να σημειώσει ότι τόσο η EFPIA και ο ΣΦΕΕ, υποστηρίζουν και εκτιμούν πλήρως τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της σπατάλης, τον εξορθολογισμό της ζήτησης και την δίκαιη εποπτεία του συστήματος, ενώ παράλληλα προωθούν την καινοτομία.

Η επιστολή

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA), θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη βαθιά εκτίμησή μας για τη συνεχή δέσμευσή σας να στηρίζετε την καινοτομία, ιδίως με την υποστήριξη της θέσης για τη διατήρηση της 8ετούς κανονιστικής προστασίας δεδομένων.

Ο καινοτόμος φαρμακευτικός τομέας δεν αποτελεί μόνο ακρογωνιαίο λίθο στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη, αλλά είναι επίσης κρίσιμος για την υγεία και την οικονομική ευημερία της Ελλάδας. Όπως τονίζεται στην έκθεση Draghi, ο κλάδος μας όχι μόνο δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής αξίας, αλλά και προωθεί την επιστημονική πρόοδο και την καινοτομία που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων της κοινωνίας στον τομέα της υγείας.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να εκφράσουμε επειγόντως την αυξανόμενη ανησυχία μας για τα μη βιώσιμα επίπεδα υποχρεωτικών επιστροφών που επιβάλλονται στις εταιρείες-μέλη μας στην Ελλάδα. Οι επιβαρύνσεις αυτές φτάνουν σε κρίσιμα επίπεδα, απειλώντας τη διαθεσιμότητα καινοτόμων θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς, υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων των μελών μας στη χώρα.

Παρόλο που ενθαρρυνθήκαμε από τις παραγωγικές συζητήσεις του περασμένου Απριλίου και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προώθηση της καινοτομίας, η συνεχιζόμενη έλλειψη επαρκούς δημόσιας χρηματοδότησης για νέα και καινοτόμα φάρμακα δημιουργεί ένα ολοένα και πιο δύσκολο περιβάλλον που επηρεάζει σοβαρά την πρόσβαση των ασθενών και περιορίζει την ικανότητα των φαρμακευτικών εταιρειών να λειτουργούν αποτελεσματικά στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη μας έλαβαν τα σημειώματα επιστροφών του α’ εξαμήνου/2023 16 μήνες μετά τη λήξη του εξαμήνου, με τις επιστροφές για τα νοσοκομειακά φάρμακα με τιμή άνω των €30 να αποτελούν πρωτοφανές και απαράδεκτο ποσοστό 83%, σημειώνοντας ευρωπαϊκό ρεκόρ. Επιπλέον, ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί ότι οι υποχρεωτικές επιστροφές για το 2024 θα μειωθούν, οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι βιώσιμες, ούτε για τον τομέα της υγείας ούτε για τα μέλη μας, και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη συνεχή πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε σωτήρια, καινοτόμα φάρμακα.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις μελλοντικές επιστροφές, η οποία υπονομεύει την προβλεψιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου - έναν ουσιαστικό παράγοντα για επενδύσεις στην καινοτομία και σε βιώσιμα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης. Παραθέτουμε αυτές τις ανησυχίες τώρα για να αποτρέψουμε την επιδείνωση αυτών των ζητημάτων τα επόμενα χρόνια και να αποφύγουμε την επανάληψη των ακραίων προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε το 2023. Εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί, θα έχει εκτεταμένες συνέπειες όχι μόνο για τον φαρμακευτικό τομέα αλλά και για τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών.

Η επένδυση στην υγεία και η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς, αλλά και οδηγεί σε μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία. Είμαστε βέβαιοι ότι, μέσω της συνεργασίας, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο πλαίσιο που θα προσφέρει αξία στο ελληνικό σύστημα υγείας, στους ασθενείς του και στην ευρύτερη οικονομία. Η EFPIA και ο ΣΦΕΕ υποστηρίζουν και εκτιμούν πλήρως τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν τις σπάταλες, εξορθολογίζουν τη ζήτηση και προωθούν την αποτελεσματική και δίκαιη εποπτεία του συστήματος, ενώ παράλληλα προωθούν την καινοτομία. Δεσμευόμαστε πλήρως να συνεργαστούμε μαζί σας για να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες αυτές θα ενισχυθούν και ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ελλάδας μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συζητήσεις και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση ενός κοινού οράματος για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

  • EFPIA
  • ΣΦΕΕ
  • ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • CLAWBACK
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΠΕΦ εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας
Η ΠΕΦ εκπαιδεύει νέους επιστήμονες και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας 19 Δεκεμβρίου 2024
«προΣfΕΕρουμε» και φέτος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα 20 Δεκεμβρίου 2024
«προΣfΕΕρουμε» και φέτος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο
Pharma Policy
26/01/2026 - 16:16

ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο

Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38

Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο

Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες
Pharma Policy
20/01/2026 - 22:00

Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες

ΠΣΦ: Τα οκτώ ζητήματα των φυσικοθεραπευτών που τέθηκαν στον Γεωργιάδη και οι δεσμεύσεις
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 07:27

ΠΣΦ: Τα οκτώ ζητήματα των φυσικοθεραπευτών που τέθηκαν στον Γεωργιάδη και οι δεσμεύσεις

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ»
Πολιτική Υγείας
16/01/2026 - 17:28

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ»

ΣΦΕΕ: «Μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα φτάνει σήμερα στους Έλληνες ασθενείς»
Pharma Policy
15/01/2026 - 20:26

ΣΦΕΕ: «Μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα φτάνει σήμερα στους Έλληνες ασθενείς»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ιλαρά ξαναέγινε ενδημική σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - Ο ρόλος του δισταγμού έναντι του εμβολιασμού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:00
Πέτρες στα νεφρά: Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν έως τώρα άγνωστο βακτηριακό παράγοντα στον σχηματισμό τους
Υγεία
27/01/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 11:09
Ξεκίνησες τρέξιμο μετά από χρόνια; Προσοχή στην πελματιαία απονευρωσίτιδα
Υγεία
27/01/2026 - 11:00
Δώρα ζωής από 48χρονη δότρια στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου"
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:28
Βιολάντα: Βρέθηκε απανθρακωμένη και η πέμπτη αγνοούμενη
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:00
Η Γαλλία στα χνάρια της Αυστραλίας: Ξεκίνησε τη διαδικασία μπλοκαρίσματος των social media για τους ανηλίκους
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:00
Αφαίρεση θυρεοειδούς με μικρή τομή: Ταχεία ανάρρωση και καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα
Health Talk
27/01/2026 - 09:00
Διαμαρτυρία ψυχολόγων για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και τα θεσμικά κενά
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 07:19
ΙΣΑ: Να αρθούν γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιατροί κατά την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 03:31
Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη
Pharma Policy
27/01/2026 - 00:13
Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Υγεία
26/01/2026 - 22:11
Συχνές κακώσεις γόνατος στους αθλητές και εξατομικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση
Health Talk
26/01/2026 - 21:43
Φρίκη στο Ιράν: Συλλαμβάνονται διαδηλωτές που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 21:02
Το αντίσωμα-«ετικέτα ασφαλείας» που «γεννάει» ελπίδα στον αγώνα κατά της ελονοσίας
Υγεία
26/01/2026 - 20:26
ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 19:37
Απλό κρυολόγημα, γρίπη ή Covid-19; Τα συμπτώματα και γιατί είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε
Υγεία
26/01/2026 - 19:19
Αυγά: Η διατροφική αξία ασπραδιού και κρόκου και πως θα την εκμεταλλευθούμε σωστά
Διατροφή
26/01/2026 - 18:44
Στο Παίδων με σπασμένο χέρι 11χρονος που δέχθηκε επίθεση από ανήλικους μέσα στο σχολείο
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 18:17
Σε εξέλιξη οι έρευνες στον τόπο της φονικής πυρκαγιάς στα Τρίκαλα - Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 17:53
Πνευμονιόκοκκος: Το εμβόλιο που σώζει ζωές από έναν «αόρατο» εχθρό
Health Talk
26/01/2026 - 17:14
Νέα μελέτη: Η συχνή χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
Ψυχική Υγεία
26/01/2026 - 16:47
ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο
Pharma Policy
26/01/2026 - 16:16
Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00
Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
Το στόμα μας μπορεί να κρύβει το κλειδί για την πρόληψη της παχυσαρκίας
Υγεία
26/01/2026 - 15:00
Συγκλονίζει η τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες σε εργοστάσιο - Όλα τα τελευταία δεδομένα!
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 14:38
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo