ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραβευμένος Έλληνας επιστήμονας ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας της ELPEN

Pharma News
Βραβευμένος Έλληνας επιστήμονας ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας της ELPEN
Με έναν σπουδαίο και πολυβραβευμένο Έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού ξεκινάει άμεσα συνεργασία η ELPEN.
Τρίτη, 15/02/2022 - 11:26
News4Health Team News4Health Team

Πρόκειται για τον Δρ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, ιδρυτή του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLA, ενός από τα κορυφαία κέντρα δημιουργίας φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας. Με εξέχουσα επιστημονική πορεία διεθνούς κύρους και αναγνώρισης, ο Δρ. Ηλιόπουλος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που καταγράφει το κορυφαίο 2% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα απαρτίζεται από προσωπικότητες, προερχόμενες από όλους τους χώρους των επιστημών.

Η επισφράγιση της σημαντικής αυτής συνεργασίας σχετίζεται με τη νέα επένδυση της εταιρείας, που αφορά στο Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής. Ο Δρ. Ηλιόπουλος θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου, αρμόδιας για την υλοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πενταετούς επιχειρησιακού πλάνου του. Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από επιφανείς επιστημονικές προσωπικότητες υψηλής εξειδίκευσης και διεθνούς αναγνώρισης, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με πυξίδα το όραμά του για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων προς όφελος των ασθενών, ο Δρ. Ηλιόπουλος ίδρυσε τρεις εταιρείες. Στην Αμερική την εταιρεία βιοτεχνολογίας Athos Therapeutics, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για αυτοάνοσα νοσήματα. Στην Ελλάδα τη Dyania Health, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για την επιτάχυνση της διαδικασίας εξεύρεσης ασθενών για κλινικές δοκιμές και την Attica Sciences, η οποία εξετάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών και ζωικών πρώτων υλών της Ελλάδος για την αντιμετώπιση σειράς νόσων, όπως ο καρκίνος.

Διαχρονικά προσηλωμένη στον τομέα της έρευνας και πίστη στους Έλληνες επιστήμονες, η ELPEN αξιοποιεί το επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας μας για τη στελέχωση του νέου Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας που υλοποιεί στα Σπάτα Αττικής. Η νέα αυτή επένδυση της εταιρείας αποτελεί ένα μοναδικό έργο όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Η λειτουργία του συγκεκριμένου Πάρκου θα διαδραματίσει ρόλο κέντρου υποδοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, παρέχοντας εκτός από τελευταίας τεχνολογίας υποδομές και εξοπλισμό, ευκαιρίες διασύνδεσης με την βιομηχανία και επενδυτικά κεφάλαια αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση (mentoring) που θα βοηθούν τις εταιρείες αυτές να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν. Παράλληλα θα παρέχει τη δυνατότητα σε Έλληνες, αλλά και ξένους ερευνητές να διεξάγουν έρευνα για διάφορες παθήσεις. Στο Πάρκο θα λειτουργεί επίσης και βιοτράπεζα, με στόχο την συλλογή δειγμάτων ασθενών σε συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία και την ανάλυση δεδομένων που θα βοηθήσουν στη μελλοντική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με την ELPEN ο Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος δήλωσε «Η ELPEN αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με σημαντική τεχνογνωσία στον χώρο της ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή μου για την έναρξη της συνεργασίας μας. Το Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της ELPEN θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους ασθενείς. Σηματοδοτεί μια προσπάθεια, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας βιοτεχνολογίας, η οποία θα επιτρέψει στις προσπάθειες των ερευνητών να βρουν στέγη στην Ελλάδα, αποτρέποντας τη φυγή τους στο εξωτερικό. Καθοριστικό βήμα για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η απόφαση της εταιρείας να συστήσει μια επιστημονική επιτροπής, και μάλιστα ανεξάρτητη, που θα επιβλέπει την διαμόρφωση και υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Πάρκου. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ατόμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα στελεχώσουν την επιτροπή».

Για τη συνεργασία της ELPEN με τον Δρ. Δ. Ηλιόπουλο, το μέλος του ΔΣ της ELPEN και Project Leader του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Ελένη Πενταφράγκα ανέφερε «Η ELPEN αποδίδει διαχρονικά πρώτιστη σημασία στην έρευνα και τη συνεργασία της με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα της χώρας μας. Επενδύει σταθερά το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα κι από το 1996 διαθέτει το πρώτο και το μεγαλύτερο ιδιωτικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στην νέα της επένδυση στα Σπάτα Αττικής φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας γύρω από τις επιστήμες υγείας και ζωής, όπου οι ιδέες θα ρέουν ελεύθερα μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων που θα συστεγάζονται στο Πάρκο, με στόχο τη σύζευξη ακαδημαϊκής έρευνας, νεοφυούς επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης. Θέλουμε αξιόλογοι Έλληνες επιστήμονες να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, επιταχύνοντας την ωρίμανση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με τον Δρ. Ηλιόπουλο, έναν σπουδαίο επιστήμονα της χώρας μας με διεθνές επιστημονικό κύρος, θα συμβάλλει ενεργά στη διάχυση της γνώσης και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική πραγματικότητα του εξωτερικού».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/02/2022 - 11:45
  • ELPEN
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την Εισαγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης
Ο ΕΟΦ απαγορεύει την Εισαγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης 14 Φεβρουαρίου 2022
Sobi: Η έκθεση τέταρτου τριμήνου και πλήρους έτους για το 2021 15 Φεβρουαρίου 2022
Sobi: Η έκθεση τέταρτου τριμήνου και πλήρους έτους για το 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN
Pharma News
13/06/2026 - 00:13

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN

Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Pharma News
08/06/2026 - 12:09

Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Νέα θεραπευτική επιλογή για την ανεπάρκεια βιταμίνης D από την ELPEN
Pharma News
17/03/2026 - 12:49

Νέα θεραπευτική επιλογή για την ανεπάρκεια βιταμίνης D από την ELPEN

ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης
Pharma News
03/12/2025 - 15:23

ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης

Θεοδωρικάκος: "Το νέο παραγωγικό πρότυπο της Ελλάδας αναδεικνύεται στην επένδυση της ELPEN"
Pharma News
10/09/2025 - 11:06

Θεοδωρικάκος: "Το νέο παραγωγικό πρότυπο της Ελλάδας αναδεικνύεται στην επένδυση της ELPEN"

Περισσότεροι από 1.000 υποψήφιοι στην Ημέρα Καριέρας της ELPEN στην Κερατέα
Pharma News
23/06/2025 - 16:36

Περισσότεροι από 1.000 υποψήφιοι στην Ημέρα Καριέρας της ELPEN στην Κερατέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16
Τεχνητή νοημοσύνη και υγεία: η «φωτεινή» και η «σκοτεινή» πλευρά μιας τεχνολογικής επανάστασης
Digital Health
15/06/2026 - 15:00
Δίκτυο κέντρων μαστού δημιουργούν από κοινού η 1η ΥΠΕ Αττικής και το «Άλμα Ζωής»
Υγεία
15/06/2026 - 14:47
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Xαμηλός αλλά υπαρκτός κίνδυνος εισαγωγής Έμπολα στις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 14:30
Δέκα αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε η Stoiximan στο Υπουργείο Υγείας
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 13:54
ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17
Μωρά στον μάρσιπο: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφαλή χρήση, τα οφέλη και τους κινδύνους
Υγεία
15/06/2026 - 12:58
Φαρμακευτική αγορά, ανθρώπινος παράγοντας και νέες τεχνολογίες στο 15ο Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ
Pharma Policy
15/06/2026 - 12:16
Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΙΣΑ και πρωτιά της ΔΗΚΙ με 41,11%
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 11:34
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
15/06/2026 - 11:21
Τι είναι η σκολίωση, ποιοι μύθοι την περιβάλλουν και τι πραγματικά ισχύει
Health Talk
15/06/2026 - 10:54
3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»
Pharma Policy
15/06/2026 - 10:08
Τα μυστικά της σωστής διατροφής σε περιόδους ζέστης και η απαραίτητη ενυδάτωση
Διατροφή
15/06/2026 - 09:33
Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34
Μητσοτάκης: Κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω και αξιοποίηση του παλιού στη Ρόδο
Πολιτική Υγείας
13/06/2026 - 16:14
Ηλεκτροπόρωση: Μία παλιά μέθοδος ανοίγει νέους δρόμους για ανεγχείρητους καρκίνους του πεπτικού
Υγεία
13/06/2026 - 15:44
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα του Νοσοκομείου Χανίων
Υγεία
13/06/2026 - 08:14
Η Novo Nordisk και η «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο BeWell Festival με το μήνυμα «για μια ανάλαφρη ζωή»
Patient Talk
13/06/2026 - 03:41
Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN
Pharma News
13/06/2026 - 00:13
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη: Η επιστήμη αλλάζει τους κανόνες της πρόληψης
Health Talk
12/06/2026 - 22:43
«The Lancet»: Οι πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 22:18
Μελέτη για νέο φάρμακο κατά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού ανακοινώθηκε στο ASCO 2026
Υγεία
12/06/2026 - 21:46
Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για τη συνέχιση του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 21:18
Αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συνεχίζεται η επιτήρηση στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 20:47
Κομισιόν: Πρόοδος και προκλήσεις στους ελέγχους της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στην ΕΕ
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 19:31
Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09
Τον Οκτώβριο ο 4ος κύκλος του προγράμματος διατροφικής αγωγής για άτομα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων
Διατροφή
12/06/2026 - 18:37
Σκληραίνοντας το σώμα μας: Η επιστήμη πίσω από την προπόνηση στις πολεμικές τέχνες
Fitness
12/06/2026 - 18:14
Ο ΕΕΣ βραβεύει 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 17:38
3ο ΣΦΕΕ Summit: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για να γίνει κόμβος φαρμακευτικής καινοτομίας
Pharma Policy
12/06/2026 - 17:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κέντρο γυναικολογίας και γονιμότητας Prolific
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2026 - 16:32
Τον Οκτώβριο ο 4ος κύκλος του προγράμματος διατροφικής αγωγής για άτομα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων
Διατροφή
12/06/2026 - 18:37
Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για τη συνέχιση του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 21:18
«The Lancet»: Οι πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 22:18
Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN
Pharma News
13/06/2026 - 00:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo