ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών

Pharma News
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Leaps της Bayer για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών και των δυσανεξιών
Η Ukko, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με αποστολή της την εξάλειψη των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών, ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Σειρά Β. Η Ukko αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική πρωτεϊνών για την ανάπτυξη πιο υγιεινών τροφίμων και θεραπειών για τροφικές αλλεργίες.
Πέμπτη, 28/01/2021 - 12:34
News4Health Team News4Health Team

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Ukko να συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές με την υπό έρευνα θεραπεία της για αλλεργίες στα φυστίκια. Επιπλέον, η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει την Ukko να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης της λύσης της για την γλουτένη, η οποία έχει σχεδιαστεί για άτομα με κοιλιοκάκη και άλλες δυσανεξίες στη γλουτένη. Το πρόγραμμα Leaps της Bayer ηγείται του νέου κύκλου χρηματοδότησης, ενώ συμμετέχουν και οι εταιρείες Continental Grain Company, Skyviews Life Science, PeakBridge Ventures, Fall Line Capital, καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές Khosla Ventures, Innovation Endeavors και TIME Ventures, το επενδυτικό ταμείο του Marc Benioff (ιδρυτή του salesforce.com).

Καινοτόμος προσέγγιση μέσω πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα προσέγγιση της Ukko χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία σχεδιάζει με ακρίβεια τις πρωτεΐνες τροφίμων για να εξαλείψει την αλλεργιογένεσή τους, διατηρώντας παράλληλα τα καλά βιοχημικά και διατροφικά χαρακτηριστικά τους. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δείγματα ασθενών, υπολογιστική βιολογία, ανοσολογία και μηχανική πρωτεϊνών για την παραγωγή πρωτεϊνών που δεν ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Βρισκόμαστε σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι στην ιστορία της επιστήμης», δήλωσε ο καθηγητής Yanay Ofran, πρόεδρος και συνιδρυτής της Ukko. «Η πληθώρα διαθέσιμων δεδομένων (Big data) μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τη «ρίζα» στο πρόβλημα των δυσανεξιών στα τρόφιμα. Τα υπολογιστικά εργαλεία μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε με ακρίβεια τις πρωτεΐνες που συνθέτουν το σώμα μας και την τροφή μας. Οι νέες τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος μας επιτρέπουν να ξαναγράψουμε το DNA για να παράγουμε αυτές τις νέες πρωτεΐνες σε ζωντανά κύτταρα. Η Ukko βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των πρωτοποριακών τεχνολογιών, επιτρέποντάς μας να επαναπροσδιορίσουμε την υγιεινή διατροφή σε μοριακό επίπεδο, βάσει πραγματικών δεδομένων».

Η Ukko έχει ήδη δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους κλινικά επικυρωμένους μοριακούς χάρτες τροφικών αλλεργιών, ο οποίος «ξεκλειδώνει» κρίσιμα δεδομένα και δίνει στην εταιρεία ένα δυνατό εφαλτήριο για περαιτέρω καινοτομία. Η Ukko έχει επίσης συλλέξει πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα από δείγματα ασθενών, που υποδηλώνουν ότι οι υπό έρευνα πρωτεΐνες φιστικιών και γλουτένης της εταιρείας δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας επανάστασης. Η φαρμακευτική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων θα επαναπροσδιορίσουν το πώς σκέφτονται για τα προϊόντα και τις αποστολές τους», δήλωσε ο Anat Binur, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ukko. «Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, γεγονός που οι ειδικοί το εκλαμβάνουν ως παγκόσμια επιδημία. Το τέλος της τροφικής αλλεργίας είναι καθοριστικό και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία της Ukko έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την επιστήμη και τα ανθρώπινα δεδομένα για να επανασχεδιάσει τα τρόφιμα και τα φάρμακά μας».

Βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης και θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια

Η Ukko έχει μια ολιστική προσέγγιση σε σχέση με τη θεραπεία αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Στον τομέα των ίδιων των τροφίμων, η Ukko εργάζεται για βελτιωμένες πρωτεΐνες γλουτένης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία σε άλλες παρόμοιες πρωτεΐνες, γεγονός που επιτρέπει στους αρτοποιούς, τις εταιρείες τροφίμων και όσους μαγειρεύουν να παρασκευάζουν νόστιμο ψωμί, πίτσα, ζυμαρικά και ψητά προϊόντα που μπορούν να καταναλωθούν από όλους. Στον θεραπευτικό τομέα, η Ukko χρησιμοποιεί την πλατφόρμα σχεδιασμού πρωτεϊνών για να αναπτύξει μια νέα και πολλά υποσχόμενη υπό έρευνα θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια. Τα υπόλοιπα έργα της Ukko περιλαμβάνουν σχέδια για την αντιμετώπιση και άλλων σημαντικών τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες.

«Οι ερευνητικές προσεγγίσεις της Ukko για την αντιμετώπιση αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα τόσο από την πλευρά των τροφίμων όσο και από την πλευρά των θεραπειών, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τεράστια οφέλη για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Juergen Eckhardt, MD, Επικεφαλής του προγράμματος Leaps της Bayer, στόχος του οποίου είναι να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις ανακαλύψεις στους τομείς της υγείας και της γεωργίας μέσω νέων τεχνολογιών. «Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω των επενδύσεών μας στο Leaps είναι η προσπάθεια να αντιστραφούν τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, σε κάθε κοινωνία, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε αυτής της επένδυσης στην Ukko και συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των πιο διαδεδομένων αλλεργιών και δυσανεξιών στα τρόφιμα. Μιας επένδυσης που ταιριάζει απόλυτα με τον ηγετικό μας ρόλο παγκοσμίως, τόσο στην υγεία όσο και στη διατροφή».

«Έχω προσωπική εμπειρία από την αυξανόμενη, επείγουσα ανάγκη των ασθενών μου να λάβουν θεραπεία για τροφικές αλλεργίες. Ενώ υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις από τον κόσμο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας, η ασφάλεια παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο. Οι προσπάθειες της Ukko για επίλυση αυτών των προκλήσεων για αλλεργίες και δυσανεξίες είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και συναρπαστικές προσεγγίσεις που έχω δει», δήλωσε η καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αύξηση του αριθμού ατόμων που πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, μέσα στα επόμενα χρόνια

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Μόνο στις ΗΠΑ, ένα στα 13 παιδιά έχει τροφικές αλλεργίες (περίπου δύο σε κάθε τάξη) και κάθε τρία λεπτά μια αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να αναζητά τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Η συχνότητα εμφάνισης κοιλιοκάκης διπλασιάζεται κάθε 15 χρόνια και - ακόμη και με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης - πάνω από το 80% των ασθενών παραμένουν χωρίς διάγνωση, αφήνοντας αυτά τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες σοβαρές καταστάσεις όπως αναιμία ή ακόμη και καρκίνο. Οικονομικά, οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες κοστίζουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ και δημιουργούν τεράστια πίεση στις οικογένειες, την κοινωνία, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τις βιομηχανίες γεωργίας και τροφίμων.

Η Ukko δημιούργησε ένα συμβούλιο ειδικών που περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους παγκοσμίως κλινικούς εμπειρογνώμονες σε τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, καθώς και ειδικούς στην καινοτομία τροφίμων και γεωργίας. Το συμβούλιο αυτό υποστηρίζει την εταιρεία σχετικά με την πολιτική, την επιχειρηματική στρατηγική, την επιστήμη και την κλινική έρευνα του έργου της Ukko. Μερικοί από τους συμβούλους του Ukko περιλαμβάνουν τον Bernhard Van Lengerich, πρώην επικεφαλής έρευνας και αντιπρόεδρο για την τεχνολογική στρατηγική στην General Mills, την Ann M. Veneman, πρώην Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ, τον Δρ. Wesley A. Burks, Εκτελεστικό Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC), τον Δρ Edwin Kim, Αναπληρωτή Καθηγητής, Διευθυντή Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών και Ανοσολογίας, UNCFood Allergy Initiative, τον Δρ. Kari Nadeau, Διευθυντή του Κέντρου Sean N. Parker Center for Allergy and Asthma Research στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, την Καθηγήτρια Lynda Schneider, επικεφαλής του Προγράμματος Μελέτης των Αλλεργιών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και τον Καθηγητή Raanan Shamir, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας, Διατροφής και Ηπατικών Παθήσεων στο Παιδιατρικό Κέντρο Schneider του Ισραήλ.

  • ΑΛΛΕΡΓΙΑ
  • UKKO
  • BAYER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna
Δημοσιεύματα για προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων και από την Moderna 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca 28 Ιανουαρίου 2021
ΕΜΑ: Αύριο μαθαίνουμε την απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είστε αλλεργικοί στην πενικιλλίνη; Μπορεί και όχι!
Υγεία
16/07/2025 - 12:00

Είστε αλλεργικοί στην πενικιλλίνη; Μπορεί και όχι!

Stefan Oelrich: Η Ευρώπη χρειάζεται τολμηρό κανονιστικό πλαίσιο για να ξαναγίνει ηγέτης στην καινοτομία
Pharma Policy
24/06/2025 - 15:21

Stefan Oelrich: Η Ευρώπη χρειάζεται τολμηρό κανονιστικό πλαίσιο για να ξαναγίνει ηγέτης στην καινοτομία

Η απευαισθητοποίηση με καθημερινή έκθεση σε φιστίκια εφικτή και για ενήλικες αλλεργικούς
Διατροφή
24/04/2025 - 11:00

Η απευαισθητοποίηση με καθημερινή έκθεση σε φιστίκια εφικτή και για ενήλικες αλλεργικούς

«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση
Pharma News
12/04/2025 - 11:00

«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση

Χρονιά ορόσημο το 2025 για τη Pharmaceuticals Bayer με νέα πρωτοποριακά προϊόντα
Pharma News
08/04/2025 - 21:11

Χρονιά ορόσημο το 2025 για τη Pharmaceuticals Bayer με νέα πρωτοποριακά προϊόντα

Επιπεφυκίτιδα: Αλλεργία ή λοίμωξη; - Πως αντιμετωπίζεται
Health Talk
31/03/2025 - 18:24

Επιπεφυκίτιδα: Αλλεργία ή λοίμωξη; - Πως αντιμετωπίζεται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία κατά ορθοπαιδικών για παραπλανητική ενημέρωση και προσέλκυση ασθενών
Health Talk
01/08/2025 - 12:26
Η κατανάλωση αλκοόλ και ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας
Υγεία
01/08/2025 - 12:12
Το (αγαπημένο) παγωτό και τα απροσδόκητα οφέλη του στον οργανισμό
Διατροφή
01/08/2025 - 11:56
Ο Όμιλος Affidea απορροφά πλήρως τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ στις ιατρικές τους εξετάσεις
Υπηρεσίες Υγείας
01/08/2025 - 06:49
Mε έμπνευση από τη Formula 1 η μεγαλύτερη εξειδικευμένη Κλινική Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών στην Ευρώπη, στην Αθήνα
Ομορφιά
01/08/2025 - 03:22
Ενημερωτική επίσκεψη Νίκου Παπανδρέου στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά
Πολιτική Υγείας
01/08/2025 - 00:08
Η οξύτητα είναι ένας ακόμα λόγος για να λέμε «όχι» στην Coca Cola - Τι κάνει στο σμάλτο των δοντιών
Διατροφή
31/07/2025 - 18:43
Στα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 17:39
Η NN Hellas στηρίζει για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» του Ινστιτούτου Prolepsis
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 17:07
Ελαιοκανθάλη: Η φυσική «ιβουπροφαίνη» από αγουρέλαιο και η ελληνική καινοτομία που άλλαξε τους κανόνες
Διατροφή
31/07/2025 - 16:32
Θεμιστοκλέους από Ελευσίνα: «Περισσότερες από 10.000 αεροδιακομιδές έκανε το ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 15:37
Οι οθόνες και η περίπλοκη επίδρασή τους στον εγκέφαλο των παιδιών - Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ή όχι;
Ψυχική Υγεία
31/07/2025 - 15:19
Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44
Συνάντηση Βαρδακαστάνη- Κικίλια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα και τη νησιωτική πολιτική
Patient Talk
31/07/2025 - 14:19
Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 13:54
Τσιμπούρια: Μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων;
Υγεία
31/07/2025 - 13:37
ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53
Πιστοποίηση ποιότητας με υπογραφή για τα πολυϊατρεία Medifirst
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 12:34
Νέα μελέτη συνδέει το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου με 172 διαφορετικές ασθένειες
Υγεία
31/07/2025 - 12:17
Κρεατίνη και β-αλανίνη: Μπορεί ο συνδυασμός τους να βελτιώσει τα αποτελέσματα της άσκησης;
Διατροφή
31/07/2025 - 12:02
Γιατί θέλουμε το σεξ στη θάλασσα και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας
Υγεία
31/07/2025 - 11:36
Μυωπία, αστιγματισμός: Τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για laser διαθλαστικές επεμβάσεις
Health Talk
31/07/2025 - 11:01
Ελληνική σφραγίδα σε καινοτόμο ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
31/07/2025 - 10:38
ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
30/07/2025 - 19:42
Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Health Talk
30/07/2025 - 19:21
Πειραματικό φάρμακο αναστρέφει τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες σε ποντίκια
Ψυχική Υγεία
30/07/2025 - 18:53
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 18:13
Γιατί «κρεμάνε» οι όρχεις όταν έχει ζέστες - Μια απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος
Υγεία
30/07/2025 - 17:46
Κεραυνοί: Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευθούμε
Υγεία
30/07/2025 - 17:19
Προσωπικότητες της ισραηλινής διασποράς κατηγορούν την κυβέρνηση για επιβολή λιμού μέχρι θανάτου στη Γάζα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 14:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού
Pharma News
29/07/2025 - 13:04
Δέκα υγιεινές τροφές που πρέπει να έχετε στα σακίδιά σας όταν κάνετε κάμπινγκ
Διατροφή
29/07/2025 - 14:24
Χωρίς χειρουργικό και διαγνωστικό τομέα το νοσοκομείο της Άρτας
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 12:44
Σηκώνουν το γάντι οι επισκέπτες Υγείας: «Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες του ΙΣΑ»
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 18:16
Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τη διασύνδεση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με την Ιατρική Κρήτης
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 17:39
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo