ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τεχνόπολη 21 με 23 Οκτωβρίου το συνέδριο για την αντιμετώπιση της επιδημίας της παχυσαρκίας

Επικαιρότητα
PIXABAY
Σε λίγες μέρες ξεκινάει το συνέδριο «Αντιμετώπιση της Επιδημίας της Παχυσαρκίας - Συνέδριο 2024», το οποίο διοργανώνει η Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας (Action4Obesity).
Τετάρτη, 16/10/2024 - 14:53
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων και θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποκλειστικά με φυσική παρουσία.

Η παχυσαρκία αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας παγκοσμίως με σημαντικές προεκτάσεις στην κοινωνία και την οικονομία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώθηκαν 28 επιστημονικές εταιρείες και άλλοι φορείς, για να συστήσουν ένα δίκτυο, τη Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας, με πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας στην Ελλάδα, μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση των ατόμων που ζουν με παχυσαρκία. Από το 2021 μέχρι και σήμερα μέσα από διάφορες δράσεις, εργάζονται στην κατεύθυνση αυτή. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας έρχεται με τη διοργάνωση του Συνεδρίου 2024, το οποίο, για πρώτη φορά, θα απευθυνθεί τόσο στην επιστημονική κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς, όσο και στο ευρύ κοινό για να δώσει απαντήσεις με τρόπο επιστημονικό αλλά και κατανοητό σε ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία, σε σχέση με την παχυσαρκία.

Για αυτούς τους λόγους το συνέδριο αποτελείται από δύο μέρη:

Α. Το Επιστημονικό Πρόγραμμα (21-22 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο του οποίου 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν για σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τον σχεδιασμό πολιτικών και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής και της επιστημονικής κοινότητας, της κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Μέσα από ομιλίες και συνεδρίες θα αναδείξουν την παχυσαρκία ως νόσο, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στους ενήλικες και τα παιδιά, τις εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τα προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική διαχείριση της παχυσαρκίας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας, την προώθηση των υγιεινών επιλογών, την τεχνολογία στη διαχείριση της παχυσαρκίας, την ποιότητα ζωής, την ψυχική υγεία και το στίγμα.

OBESITY BANNER

Β. Τη Διαδραστική Έκθεση με τίτλο «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου!» (22-23 Οκτωβρίου), η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας μέσω της αλληλεπίδρασης με επαγγελματίες υγείας και άλλους επιστήμονες και της συμμετοχής σε δραστηριότητες που προωθούν τις υγιεινές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, 24 ομιλητές από τις εταιρείες μέλη της Συμμαχίας, από τα Κέντρα Παχυσαρκίας νοσοκομείων της Αττικής, από τα Δημοτικά Ιατρεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, θα μιλήσουν στο κοινό και θα συζητήσουν μαζί του απορίες και προβληματισμούς. Θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να ακούσουμε τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων για τη μάχη τους με τα κιλά. Στα περίπτερα της έκθεσης θα γίνονται μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, λιπομετρήσεις, διατροφική συμβουλευτική και διατροφικά κουίζ, μετρήσεις βασικού μεταβολισμού, επίδειξη άσκησης με ή χωρίς όργανα, με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών καταγραφής της άσκησης ή και της λειτουργίας της καρδιάς.

OBESTIY BANNER 2

Μερικές μόνο από τις δραστηριότητες της έκθεσης είναι οι εξής:

  • Το Φιδάκι της Σωστής Διατροφής: Η εθελοντική ομάδα της «Ιμερόεσσας», του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, θα προσφέρει στους μικρούς επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας για τη σωστή διατροφή μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου (11.30 π.μ.) και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου (3.00 μ.μ.-5.00 μ.μ.) στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο).
  • Σουπλά του Υγιεινού Πιάτου: Η ομάδα του MedNutrition θα παρουσιάσει το ειδικά σχεδιασμένο σουπλά για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, το οποίο βοηθά γονείς και παιδιά να κατανοήσουν τη σωστή διατροφή και τις σωστές μερίδες. Η δίωρη δράση θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Μέσα από αυτή τη διαδραστική δραστηριότητα, οι γονείς θα μάθουν πώς να εξηγούν στα παιδιά την έννοια του κορεσμού, πώς να συνθέτουν ένα υγιεινό πιάτο και έξυπνα διατροφικά tips για όλη την ημέρα.
  • Μαγειρεύουμε νόστιμα, αλλά και υγιεινά: Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, από τις 3.00 έως τις 5.00 μ.μ., στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Ισόγειο), η πολυβραβευμένη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα αναδείξει τη μαγειρική ως μια τέχνη δημιουργίας και φροντίδας στο πλαίσιο της έκθεσης «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου!». Μέσω ενός live cooking session, το κοινό θα παρακολουθήσει την προετοιμασία υγιεινών και έξυπνων συνταγών από τον Chef της Σχολής, σε συνεργασία με σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εδέσματα, καθώς και να λάβουν έντυπο με υγιεινές συνταγές και τη διατροφική τους ανάλυση.
  • Στα χνάρια του θησαυρού της υγείας – 4+1 προκλήσεις για όλη την οικογένεια: Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 5.00-7.00 μ.μ., θα παρουσιαστούν πέντε αισθητηριακές δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της επαρκούς κατανάλωσης νερού, της σωματικής δραστηριότητας και της μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας και πραγματοποιείται στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο).
  • • Σωματική δραστηριότητα. Κλινικό Pilates και Χοροθεραπεία για όλους: Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μαθήματα σωματικής δραστηριότητας και να ενημερωθεί για το πώς αυτή συμβάλλει στην υγεία και την ισορροπημένη κοινωνική ζωή, πώς μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα, αλλά και για το κόστος διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω αυξημένου βάρους.

Η Διαδραστική Έκθεση είναι ανοιχτή για όλους – παιδιά, ενήλικες, οικογένειες και φίλους. Πρόκειται για μια ευκαιρία να δούμε με νέα μάτια ένα από τα μεγαλύτερα θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και να μάθουμε πώς μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα για μια πιο υγιή κοινωνία.

Η πρωταρχική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πυρήνα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, την επιστημονική κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα, να ενθαρρύνει τις συνεργασίες και να συμβάλει στη ζύμωση απόψεων που θα βοηθήσουν στη χάραξη πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

  • ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΠΙΔΗΜΙΑ
  • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο καμπανάκι για τους υδάτινους πόρους: Μόλις το 37% του νερού επιφανείας στην Ευρώπη είναι οικολογικά υγιές
Νέο καμπανάκι για τους υδάτινους πόρους: Μόλις το 37% του νερού επιφανείας στην Ευρώπη είναι οικολογικά υγιές 16 Οκτωβρίου 2024
H UNRWA κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον λιμό ως όπλο πολέμου στη Γάζα! 16 Οκτωβρίου 2024
H UNRWA κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον λιμό ως όπλο πολέμου στη Γάζα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χανταϊός: Γιατί δεν μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία
Υγεία
08/05/2026 - 09:00

Χανταϊός: Γιατί δεν μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών

Ποια πεδία ωφελούνται καθοριστικά από τις εξελίξεις στην ιατρική γενετική
Health Talk
07/05/2026 - 03:34

Ποια πεδία ωφελούνται καθοριστικά από τις εξελίξεις στην ιατρική γενετική

Πρόστιμο σε δύο μεγάλες φαρμακευτικές για τις διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
04/05/2026 - 19:18

Πρόστιμο σε δύο μεγάλες φαρμακευτικές για τις διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Νέο διαγνωστικό εργαλείο εντοπίζει όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενειών λόγω παχυσαρκίας
Υγεία
04/05/2026 - 13:00

Νέο διαγνωστικό εργαλείο εντοπίζει όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενειών λόγω παχυσαρκίας

Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11

Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΕΝΓΕ: 24ωρη απεργία στις 13 Μαΐου με αιτήματα αιχμής τους μισθούς και τις ελλείψεις προσωπικού
Επικαιρότητα
09/05/2026 - 08:51
Growing Healthier Together: Εκδήλωση του ΠΟΥ Ευρώπης στην Αθήνα για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων
Ψυχική Υγεία
09/05/2026 - 07:12
Αυξημένα κατά 24% τα έσοδα της Sobi το πρώτο τρίμηνο του 2026
Pharma News
09/05/2026 - 03:37
Παγκόσμια Ημέρα Move For Health: Τεκμηριωμένη παρέμβαση υγεία η θεραπευτική άσκηση
Υγεία
09/05/2026 - 00:03
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μέτρηση και οδηγίες χωρίς ραντεβού από τον ΕΔΟΕΑΠ στις 15 Μαΐου
Υγεία
08/05/2026 - 23:19
Συνεργασία KALTEQ-ZEISS Medical Technology στην οφθαλμολογία και τη μικροχειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
08/05/2026 - 22:34
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μην στηρίξουν την πρόταση της ΕΕ για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 22:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: Προϋπόθεση ζωής για χιλιάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία η ασφάλεια του αίματος
Patient Talk
08/05/2026 - 21:58
Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:57
Νέα παρέμβαση ΙΣΑ για την καθυστέρηση των πληρωμών του προγράμματος «Δοξιάδη»
Υγεία
08/05/2026 - 21:37
Γεωργιάδης από Βουλή: «Με χαμηλότερο clawback για μια τριετία τα φάρμακα που θα εντάσσονται στο Ταμείο Καινοτομίας»
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:11
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Η «διαγνωστική αβεβαιότητα» συνδέεται με χειρότερη πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 20:16
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η μητρότητα δεν αναιρεί την ταυτότητα της σύγχρονης γυναίκας
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 19:48
Η προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή συνδέεται με αυξημένα ποσοστά αυτοκτονικού ιδεασμού
Υγεία
08/05/2026 - 19:03
Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Catalyst Pharmaceuticals έναντι 4,1 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 18:28
Κάπα 3: Η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για τη μεγάλη πλειονότητα διαγνώσεων μελανώματος
Patient Talk
08/05/2026 - 17:41
Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία
Health Talk
08/05/2026 - 17:04
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε φαρμακείο που παρέδωσε ΦΥΚ σε ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Pharma Policy
08/05/2026 - 16:18
Μεγάλη αύξηση περιστατικών υπερδοσολογίας GLP-1: Τα αίτια και οι παρενέργειες
Υγεία
08/05/2026 - 16:02
Αυξημένη επιτήρηση, αυστηρά πρωτόκολλα και καραντίνες για τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων στα κρουαζιερόπλοια
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 15:22
Συστατικό του σκόρδου φαίνεται συνδέεται με βελτίωση της μυϊκής δύναμης στην τρίτη ηλικία
Υγεία
08/05/2026 - 15:00
Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Ο ρόλος της έλλειψης σιδήρου
Υγεία
08/05/2026 - 14:00
"Νεσεσέρ άγχους": Μπορεί ένα τσαντάκι με διάφορα αντικείμενα να βοηθήσει σε κρίση στρες ή πανικού;
Ψυχική Υγεία
08/05/2026 - 13:00
Νέα εφαρμογή για smartphone καταγράφει τις νυχτερινές στύσεις - Γιατί αποτελούν δείκτη υγείας
Digital Health
08/05/2026 - 12:16
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών: Η έγκαιρη διάγνωση κρίσιμη για την πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 12:00
Η Roche εξαγοράζει την PathAI έναντι έως 1,05 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 11:00
Όσπρια και σόγια μειώνουν την πίεση - Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία
Διατροφή
08/05/2026 - 10:00
Χανταϊός: Γιατί δεν μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία
Υγεία
08/05/2026 - 09:00
Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου
Ψυχική Υγεία
07/05/2026 - 17:00
Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GEP: Ξεκινάει η πανελλήνια έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2026 - 14:51
Αγαπηδάκη: Σε τρεις πυλώνες η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 16:57
Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17
Το «σούπερ μικροβίωμα» 77χρονης επιζήσασας «έδειξε» θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Pharma News
06/05/2026 - 18:11
Λήμνος: «Καμία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών από το 2025 για το νοσοκομείο του ακριτικού νησιού»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 22:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo