ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τεχνόπολη 21 με 23 Οκτωβρίου το συνέδριο για την αντιμετώπιση της επιδημίας της παχυσαρκίας

Επικαιρότητα
PIXABAY
Σε λίγες μέρες ξεκινάει το συνέδριο «Αντιμετώπιση της Επιδημίας της Παχυσαρκίας - Συνέδριο 2024», το οποίο διοργανώνει η Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας (Action4Obesity).
Τετάρτη, 16/10/2024 - 14:53
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων και θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποκλειστικά με φυσική παρουσία.

Η παχυσαρκία αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας παγκοσμίως με σημαντικές προεκτάσεις στην κοινωνία και την οικονομία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώθηκαν 28 επιστημονικές εταιρείες και άλλοι φορείς, για να συστήσουν ένα δίκτυο, τη Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας, με πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας στην Ελλάδα, μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση των ατόμων που ζουν με παχυσαρκία. Από το 2021 μέχρι και σήμερα μέσα από διάφορες δράσεις, εργάζονται στην κατεύθυνση αυτή. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας έρχεται με τη διοργάνωση του Συνεδρίου 2024, το οποίο, για πρώτη φορά, θα απευθυνθεί τόσο στην επιστημονική κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς, όσο και στο ευρύ κοινό για να δώσει απαντήσεις με τρόπο επιστημονικό αλλά και κατανοητό σε ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία, σε σχέση με την παχυσαρκία.

Για αυτούς τους λόγους το συνέδριο αποτελείται από δύο μέρη:

Α. Το Επιστημονικό Πρόγραμμα (21-22 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο του οποίου 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν για σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τον σχεδιασμό πολιτικών και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής και της επιστημονικής κοινότητας, της κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Μέσα από ομιλίες και συνεδρίες θα αναδείξουν την παχυσαρκία ως νόσο, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στους ενήλικες και τα παιδιά, τις εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τα προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική διαχείριση της παχυσαρκίας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας, την προώθηση των υγιεινών επιλογών, την τεχνολογία στη διαχείριση της παχυσαρκίας, την ποιότητα ζωής, την ψυχική υγεία και το στίγμα.

OBESITY BANNER

Β. Τη Διαδραστική Έκθεση με τίτλο «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου!» (22-23 Οκτωβρίου), η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας μέσω της αλληλεπίδρασης με επαγγελματίες υγείας και άλλους επιστήμονες και της συμμετοχής σε δραστηριότητες που προωθούν τις υγιεινές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, 24 ομιλητές από τις εταιρείες μέλη της Συμμαχίας, από τα Κέντρα Παχυσαρκίας νοσοκομείων της Αττικής, από τα Δημοτικά Ιατρεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, θα μιλήσουν στο κοινό και θα συζητήσουν μαζί του απορίες και προβληματισμούς. Θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να ακούσουμε τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων για τη μάχη τους με τα κιλά. Στα περίπτερα της έκθεσης θα γίνονται μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, λιπομετρήσεις, διατροφική συμβουλευτική και διατροφικά κουίζ, μετρήσεις βασικού μεταβολισμού, επίδειξη άσκησης με ή χωρίς όργανα, με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών καταγραφής της άσκησης ή και της λειτουργίας της καρδιάς.

OBESTIY BANNER 2

Μερικές μόνο από τις δραστηριότητες της έκθεσης είναι οι εξής:

  • Το Φιδάκι της Σωστής Διατροφής: Η εθελοντική ομάδα της «Ιμερόεσσας», του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, θα προσφέρει στους μικρούς επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας για τη σωστή διατροφή μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου (11.30 π.μ.) και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου (3.00 μ.μ.-5.00 μ.μ.) στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο).
  • Σουπλά του Υγιεινού Πιάτου: Η ομάδα του MedNutrition θα παρουσιάσει το ειδικά σχεδιασμένο σουπλά για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, το οποίο βοηθά γονείς και παιδιά να κατανοήσουν τη σωστή διατροφή και τις σωστές μερίδες. Η δίωρη δράση θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Μέσα από αυτή τη διαδραστική δραστηριότητα, οι γονείς θα μάθουν πώς να εξηγούν στα παιδιά την έννοια του κορεσμού, πώς να συνθέτουν ένα υγιεινό πιάτο και έξυπνα διατροφικά tips για όλη την ημέρα.
  • Μαγειρεύουμε νόστιμα, αλλά και υγιεινά: Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, από τις 3.00 έως τις 5.00 μ.μ., στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Ισόγειο), η πολυβραβευμένη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα αναδείξει τη μαγειρική ως μια τέχνη δημιουργίας και φροντίδας στο πλαίσιο της έκθεσης «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου!». Μέσω ενός live cooking session, το κοινό θα παρακολουθήσει την προετοιμασία υγιεινών και έξυπνων συνταγών από τον Chef της Σχολής, σε συνεργασία με σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εδέσματα, καθώς και να λάβουν έντυπο με υγιεινές συνταγές και τη διατροφική τους ανάλυση.
  • Στα χνάρια του θησαυρού της υγείας – 4+1 προκλήσεις για όλη την οικογένεια: Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 5.00-7.00 μ.μ., θα παρουσιαστούν πέντε αισθητηριακές δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της επαρκούς κατανάλωσης νερού, της σωματικής δραστηριότητας και της μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας και πραγματοποιείται στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο).
  • • Σωματική δραστηριότητα. Κλινικό Pilates και Χοροθεραπεία για όλους: Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μαθήματα σωματικής δραστηριότητας και να ενημερωθεί για το πώς αυτή συμβάλλει στην υγεία και την ισορροπημένη κοινωνική ζωή, πώς μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα, αλλά και για το κόστος διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω αυξημένου βάρους.

Η Διαδραστική Έκθεση είναι ανοιχτή για όλους – παιδιά, ενήλικες, οικογένειες και φίλους. Πρόκειται για μια ευκαιρία να δούμε με νέα μάτια ένα από τα μεγαλύτερα θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και να μάθουμε πώς μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα για μια πιο υγιή κοινωνία.

Η πρωταρχική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πυρήνα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, την επιστημονική κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα, να ενθαρρύνει τις συνεργασίες και να συμβάλει στη ζύμωση απόψεων που θα βοηθήσουν στη χάραξη πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

  • ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΠΙΔΗΜΙΑ
  • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο καμπανάκι για τους υδάτινους πόρους: Μόλις το 37% του νερού επιφανείας στην Ευρώπη είναι οικολογικά υγιές
Νέο καμπανάκι για τους υδάτινους πόρους: Μόλις το 37% του νερού επιφανείας στην Ευρώπη είναι οικολογικά υγιές 16 Οκτωβρίου 2024
H UNRWA κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον λιμό ως όπλο πολέμου στη Γάζα! 16 Οκτωβρίου 2024
H UNRWA κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον λιμό ως όπλο πολέμου στη Γάζα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εξάπλωση των θεραπειών GLP-1 και το διπλό στίγμα που προκαλούν για τους χρήστες
Health Talk
06/11/2026 - 08:06

Η εξάπλωση των θεραπειών GLP-1 και το διπλό στίγμα που προκαλούν για τους χρήστες

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου οδοντιατρικού τομέα του 251ΓΝΑ
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 03:48

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου οδοντιατρικού τομέα του 251ΓΝΑ

Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Health Talk
04/11/2026 - 19:47

Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ
Pharma News
03/11/2026 - 07:22

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ
Digital Health
30/10/2026 - 15:52

Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου
Υγεία
26/10/2026 - 20:36

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποτελεσματικότητα της άσκησης σε συσκευές αναρρίχησης σκάλας
Fitness
06/11/2026 - 09:16
Δύο νέα υποψήφια εμβόλια κατά του Έμπολα μπαίνουν στις δοκιμές - Προχωρά η έρευνα για τις θεραπείες
Υγεία
06/11/2026 - 08:38
Η εξάπλωση των θεραπειών GLP-1 και το διπλό στίγμα που προκαλούν για τους χρήστες
Health Talk
06/11/2026 - 08:06
Στις 23 και 24 Νοεμβρίου το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 07:26
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου οδοντιατρικού τομέα του 251ΓΝΑ
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 03:48
Συμβουλευτικό Πολυϊατρείο στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης με εθελοντές ιατρούς και επιστήμονες υγείας
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 00:09
Η σημασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και του εμβολιασμού για τις παιδικές ιώσεις
Health Talk
05/11/2026 - 22:47
Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 53 θάνατοι και 462 κρούσματα μέσα στο 2026
Υγεία
05/11/2026 - 22:24
Έμπολα: Επιδημιολόγος αποκαλύπτει τις αιτίες εξάπλωσης του ιού
Υγεία
05/11/2026 - 21:56
Η οργάνωση Infokids εγκαινιάζει την «Αποστολή Καλής Υγείας σε Σχολεία»
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 21:08
Αγαπηδάκη: «Συλλογική ευθύνη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού»
Πολιτική Υγείας
05/11/2026 - 20:33
ΣΦΕΕ: Κοινές προτεραιότητες με την ιατρική κοινότητα για την καινοτομία στην ογκολογική περίθαλψη
Pharma Policy
05/11/2026 - 19:56
Η τροφή ως δοσολογημένο φάρμακο για ασθενείς με διατροφικές διαταραχές
Διατροφή
05/11/2026 - 19:23
Υπερψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός του ΕΔΟΕΑΠ στη ΓΣ
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 18:51
Άσκηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων στο Ρέθυμνο από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 18:37
Το ΑΙ ως εργαλείο για την διάγνωση πρώιμων καρκίνων - Σε εξέλιξη σχετική κλινική δοκιμή
Digital Health
05/11/2026 - 18:14
ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι από γρίπη και 57 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
05/11/2026 - 17:56
Έκκληση του ΠΟΥ για συνεχή δράση κατά των παραμελημένων τροπικών ασθενειών - Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί
Πολιτική Υγείας
05/11/2026 - 17:19
Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ καταγγέλλουν αυταρχισμό και αδιαφάνεια
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 16:51
Προκηρύσσονται 155 μόνιμες θέσεις ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
05/11/2026 - 16:23
Γιατί κάποιες φορές είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε την φλούδα των εσπεριδοειδών
Διατροφή
05/11/2026 - 16:00
Οι ασθενείς έδειξαν τον δρόμο για ένα ισότιμο και πιο ποιοτικό ΕΣΥ
Patient Talk
05/11/2026 - 15:32
Καρκίνος θυρεοειδούς: Ενθαρρυντικά νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της προχωρημένης νόσου
Health Talk
05/11/2026 - 15:00
Ορμονική θεραπεία στην εμμηνόπαυση: Νέα μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο για την καρδιακή υγεία
Υγεία
05/11/2026 - 14:00
Φάρμακα κατά του καρκίνου από το Διάστημα: Η νέα εποχή στη φαρμακευτική παραγωγή
Pharma News
05/11/2026 - 13:00
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Έρευνα ενοχοποιεί την επαγγελματική έκθεση σε λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο
Υγεία
05/11/2026 - 12:00
Η διατροφή αποκλειστικά με φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών φτωχή σε μικροθρεπτικά συστατικά
Διατροφή
05/11/2026 - 11:00
Scrolling: Οι τρόποι με τους οποίους βλάπτει σοβαρά και το δέρμα
Health Talk
05/11/2026 - 10:00
GLP-1: Μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, εμφράγματος και εγκεφαλικού σε άτομα με προδιαβήτη
Υγεία
05/11/2026 - 09:00
Φοιτητής Ιατρικής έσωσε με τις πρώτες βοήθειες μια ζωή σε σταθμό του Μετρό
Επικαιρότητα
05/11/2026 - 03:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ώρα που πέφτουμε για ύπνο μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος
Υγεία
04/11/2026 - 11:00
HIV: Εγκρίθηκε γενόσημο ενέσιμο φάρμακο που προσφέρει προστασία με μόλις δύο δόσεις τον χρόνο
Pharma Policy
03/11/2026 - 13:00
Pfizer Hellas: Νέα πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις κλινικές μελέτες
Pharma News
04/11/2026 - 11:15
ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 20:23
Σε λειτουργία τέθηκε το Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 16:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo