ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η σκοτεινή πλευρά της θερινής ώρας: Από τον κακό ύπνο και την αυξημένη λιγούρα μέχρι το έμφραγμα

Επικαιρότητα
Freepik
Το σώμα και η ψυχή μας που βρίσκονται στο έλεος του ρολογιού λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, μπερδεύονται με την αλλαγή της ώρας με τρόπους που έχουν διάφορες, λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνες, εκδηλώσεις.
Κυριακή, 30/03/2025 - 08:49
— Photo: Freepik
Κατερίνα Νικολοπούλου Κατερίνα Νικολοπούλου

Ξυπνήσατε; Τι ώρα; Ξύπνησε και ο οργανισμός μαζί σας; Μαζί με την άνοιξη ήρθε και η θερινή ώρα, γυρίζοντας μες στη μαύρη νύχτα τα ρολόγια μια ώρα μπροστά για να απολαμβάνουμε περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας . Αυτή η πρακτική για την καθημερινότητα και την παραγωγικότητα διάσταση έρχεται όμως με τίμημα!

«Η αλλαγή μιας ώρας μπορεί να μη φαίνεται κάτι φοβερό, αλλά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ψυχική και σωματική ευεξία των ανθρώπων βραχυπρόθεσμα», σχολιάζει ο Δρ Charles Czeisler, καθηγητής ιατρικής του ύπνου στο Τμήμα Ιατρικής του Ύπνου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας των αρνητικών συνεπειών που έχουν καταγραφεί για την υγεία και την ευεξία οδήγησαν την Αμερικανική Ιατρική Ένωση να προτείνει να σταματήσουμε εντελώς να ...πειράζουμε τα ρολόγια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αλλαγή των ρολογιών μας δύο φορές το χρόνο μπορεί να έχει διάφορες συνέπειες για την υγεία, με πιο ενοχλητική αυτή που βιώνουμε τώρα, την άνοιξη όταν, ειδικά στο ξύπνημα, το ρολόι αντί για 6.30 δείχνει 7.30. Οι κιρκάδιοι ρυθμοί μας διαταράσσονται και μαζί τους, η όρεξη, η διάθεση και ο ύπνος μας.

Οι κιρκάδιοι ρυθμοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεση στο φως. Η μετάβαση της ώρας την άνοιξη προκαλεί αρχικά πιο σκοτεινά πρωινά και πιο φωτεινά βράδια. Το λιγότερο πρωινό φως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης σεροτονίνης που ανεβάζει τη διάθεση. Αντίθετα, τα πιο φωτεινά βράδια μπορούν να καθυστερήσει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που μας βοηθά να κοιμηθούμε.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται επίσης να προσαρμόσουν το πρόγραμμα του ύπνου τους στη νέα ώρα. Τις πρώτες ημέρες ή ακόμη και μια εβδομάδα, μπορεί να πέφτουν για ύπνο αργότερα ή να ξυπνούν νωρίτερα από το συνηθισμένο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει στέρηση ύπνου. Σχετική μελέτη έδειξε ότι ο μέσος άνθρωπος κοιμάται 40 λεπτά λιγότερο τη Δευτέρα μετά την έναρξη της θερινής ώρας σε σύγκριση με τις άλλες νύχτες του έτους.

«Ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι, αγχωμένοι και λιγότερο συγκεντρωμένοι», λέει ο δρ Czeisler. Αυτό μπορεί να εξηγήσει, εν μέρει, την αύξηση κατά 6% των τροχαίων ατυχημάτων μετά την αλλαγή της ανοιξιάτικης ώρας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology. Ο κακός ύπνος που προκαλείται από τη θερινή ώρα μπορεί επίσης να επιδεινώσει υπάρχοντα προβλήματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.

1. Υψηλότερος κίνδυνος καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου

Η θερινή ώρα επιβαρύνει και την καρδιά σας. Μια μελέτη διαπίστωσε 24% αύξηση των καρδιακών προσβολών τη Δευτέρα μετά την έναρξη της θερινής ώρας. Μια άλλη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι κατά 8 % υψηλότερος τις δύο ημέρες μετά την αλλαγή της ώρας.

Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με κολπική μαρμαρυγή ή κολπική μαρμαρυγή αυξάνεται κατακόρυφα τις ημέρες που ακολουθούν την αλλαγή της εαρινής ώρας, σύμφωνα με ανάλυση του 2020 για 6.089 εισαγωγές ασθενών στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι κατά 8 % υψηλότερος τις δύο ημέρες που ακολουθούν την αλλαγή ώρας την άνοιξη και το φθινόπωρο.

2. Μειωμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε αποφάσεις. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά είναι πιο πιθανό να πάρουν ρίσκα και να κάνουν λάθη.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει μια έξαρση στα ιατρικά λάθη, στους τραυματισμούς στο χώρο εργασίας και στα τροχαία ατυχήματα αφού οι άνθρωποι επαναφέρουν τα ρολόγια τους την άνοιξη, λέει η Sabra Abbott, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern και διευθύντρια της κλινικής Northwestern Circadian Medicine Clinic.

«Σε γενικές γραμμές, η στέρηση ύπνου υπονομεύει τις λειτουργίες του μετωπιαίου λοβού στο σώμα μας - αυτό είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μας κρατά υπό έλεγχο και μας αποτρέπει από το να κάνουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουμε», λέει η Abbott. «Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο πιο πιθανό είναι να ενδώσετε σε παρορμήσεις και τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνετε σωστές επιλογές».

Μια μελέτη του 2020 που εξέτασε δεδομένα τροχαίων ατυχημάτων για μια περίοδο 10 ετών αποκάλυψε αύξηση κατά 6% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων την εβδομάδα μετά την επαναφορά των ρολογιών των ανθρώπων την άνοιξη. Επειδή δεν υπήρξε παρόμοια αύξηση το φθινόπωρο, όταν οι άνθρωποι κερδίζουν μια ώρα ύπνου, οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι η αύξηση πιθανότατα εξηγείται από «την κιρκαδική κακή ευθυγράμμιση και τη στέρηση ύπνου».

3. Δυσκολία με τη μνήμη και την εστίαση

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, την προσοχή και την εστίαση, όπως δείχνουν οι έρευνες.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Psychology αποκάλυψε μια απότομη αύξηση του «cyberloafing» - της χρήσης του διαδικτύου για προσωπική χρήση αντί για εργασία - τη Δευτέρα μετά την ανοιξιάτικη αλλαγή ώρας.

4. Αλλαγές στην όρεξη και λιγούρες

Την εβδομάδα που ακολουθεί την αλλαγή της ώρας, η αυξημένη κατανάλωση φαγητού δεν είναι κάτι περίεργο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τρώμε τα γεύματά μας μια ώρα αργότερα από ό,τι συνήθως. Αλλά οφείλεται επίσης στις διακυμάνσεις των επιπέδων των ορμονών στον εγκέφαλό μας. Ακόμη και ένα μικρό έλλειμμα ύπνου αυξάνει την ορμόνη γκρελίνη - που προκαλεί την πείνα- και καταστέλλει την ορμόνη λεπτίνη, η οποία μας βοηθά να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι μετά το φαγητό.

5. Αυξημένος εκνευρισμός

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πιο δύσκολο να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά. Νιώθουμε ευερέθιστοι, ανυπόμονοι και πιο πιθανό να ξεσπάσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα.

Ακόμη και οι δικαστές, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι αμερόληπτοι, μπορεί να είναι πιο κακοδιάθετοι τις ημέρες μετά την έναρξη της θερινής ώρας- μια μελέτη διαπίστωσε ότι απονέμουν αυστηρότερες ποινές αμέσως μετά την αλλαγή.

Οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο

Το Πανεπιστήμιο John Moores στο Λίβερπουλ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διεξήγαγαν έρευνα στην οποία απάντησαν πάνω από 12.000 άνθρωποι στη Βρετανία για κατανοήσουν την επίδραση της αλλαγής ώρας . Από τις απαντήσεις τους προέκυψε ότι η ψυχική υγεία και η ευημερία των γυναικών επιβαρύνθηκε αμέσως μετά την αλλαγή της ώρα το φθινόπωρο, ενώ οι άνδρες βίωσαν μεγαλύτερη ευημερία και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να συνδέσουν την αλλαγή του ρολογιού το φθινόπωρο με ανησυχία, σύγχυση, ενοχές και άγχος και ανέφεραν ιδιαίτερη δυσκολία στην προσαρμογή των μικρών παιδιών στη νέα ρουτίνα. Οι διαταραγμένες ώρες ύπνου και η δυσκολία να τα ετοιμάσουν εγκαίρως το πρωί προσέθεσαν πρόσθετο άγχος στην οικογενειακή ζωή. Πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι μετά την αλλαγή του ρολογιού τον Οκτώβριο, αυξήθηκε η αίσθηση ότι οι μέρες σέρνονται. Κατά την ανάλυση του συναισθήματος των γραπτών αναφορών, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες ανέφεραν σημαντικά περισσότερες θετικές εμπειρίες από τις γυναίκες. Ένας ένιωσε ότι «είχε ήδη πετύχει περισσότερα» στην «επιπλέον» ώρα.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανέφεραν επίσης επιδείνωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κατά τη μετάβαση στη χειμερινή ώρα. Τα ευρήματα δεν είναι καλύτερα όμως και για τη μετάβαση στην θερινή ώρα.

Ίσως το πρωινό ξύπνημα μας κάνει να αισθανόμαστε ότι έχουμε ακόμη λιγότερο χρόνο από πριν, αυξάνοντας τα επίπεδα άγχους και μειώνοντας την ικανοποίηση από τη ζωή, εκτιμά η Ruth Ogden, καθηγήτρια ψυχολογίας του χρόνου στο Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ.

Μια ζωή στο έλεος του ρολογιού

Τι μας λέει λοιπόν αυτό για τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τον χρόνο;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν αν μη τι άλλο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς έχει κάνει να είμαστε στο έλεος του ρολογιού.

" Είναι το αόρατο χέρι της εξουσίας που μας αναγκάζει να κάνουμε πράγματα, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Το σώμα μας έχει εξελιχθεί ώστε να είναι προσεκτικά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον μας. Ευδοκιμούμε έχοντας προβλέψιμους ρυθμούς γύρω από το πότε κοιμόμαστε, τρώμε, εργαζόμαστε και κοινωνικοποιούμαστε. Αυτοί οι ρυθμοί μας κρατούν σε συγχρονισμό με το σώμα και τις κοινότητές μας, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε μια αίσθηση του ανήκειν και της σταθερότητας.

Τώρα, όμως, η εργασία και ο ύπνος δεν καθορίζονται πλέον από την εμφάνιση του φωτός, αλλά από τις απαιτήσεις των εταιρειών. Οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία σημαίνουν ότι πολλοί από εμάς δεν σβήνουν ποτέ πραγματικά. Ο χρόνος μας γίνεται όλο και πιο πυκνός, καθώς προσπαθούμε να γεμίσουμε κάθε στιγμή με παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να καίγονται, να αρρωσταίνουν και να εξαντλούνται. Στην τρέχουσα κατάσταση της φτώχειας του χρόνου μας, δεν είναι περίεργο που μια ξαφνική αλλαγή στην ώρα του ρολογιού προκαλεί άγχος και αναστάτωση. Ίσως δεν είναι μόνο η αλλαγή της ώρας που πρέπει να επανεξετάσουμε.», εξηγεί η Ogden με άρθρο της στον Guardian.

Πηγές: Guardian , Harvard Health Publishing, American Heart Association

Τελευταία τροποποίηση στις 30/03/2025 - 09:14
  • ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Γιαννάκου για την συνδικαλιστική του δράση
Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Γιαννάκου για την συνδικαλιστική του δράση 28 Μαρτίου 2025
Συνεργασία Stama Greece-SOS ΙΑΤΡΩΝ για την ιατρική κάλυψη επισκεπτών με βραχυχρόνιες μισθώσεις 31 Μαρτίου 2025
Συνεργασία Stama Greece-SOS ΙΑΤΡΩΝ για την ιατρική κάλυψη επισκεπτών με βραχυχρόνιες μισθώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πώς θα σώσετε τον ύπνο σας μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός σας
Υγεία
26/10/2024 - 13:58

Αλλαγή ώρας 2024: Πώς θα σώσετε τον ύπνο σας μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός σας

Βρετανοί ερευνητές ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας - Οι επιπτώσεις στην υγεία του κιρκάδιου ρυθμού
Υγεία
23/10/2024 - 13:07

Βρετανοί ερευνητές ζητούν την κατάργηση της αλλαγής ώρας - Οι επιπτώσεις στην υγεία του κιρκάδιου ρυθμού

Αλλαγή ώρας: Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην μας αποσυντονίσει
Υγεία
11/03/2024 - 18:27

Αλλαγή ώρας: Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην μας αποσυντονίσει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η SkinCeuticals παρουσιάζει καινότομο προϊόν για επαναστατική ανόρθωση και σύσφιξη
Pharma News
05/07/2025 - 06:52
ΟΕΝΓΕ: «Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις»
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 03:24
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας στη Μυτιλήνη
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 00:04
UCB: Δεδομένα τριετίας για φάρμακο κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας
Pharma News
04/07/2025 - 17:54
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Θεσσαλονίκη: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως
Υγεία
04/07/2025 - 17:02
Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Γάζα: Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 613 φόνους Παλαιστίνιων σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 15:27
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών - Οι πέντε δραματικές αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04
Διάρροια: Οδηγίες άμεσης δράσης για να την αντιμετωπίσουμε στο σπίτι
Υγεία
04/07/2025 - 14:31
Διαμαρτυρία στου Ζωγράφου για τη δωρεάν δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:58
Επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:23
Lavipharm A.E.: Νέα πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διανομή μερίσματος έπειτα από 18 χρόνια
Pharma News
04/07/2025 - 13:09
Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα με σύγκρουση λεωφορείων του ΟΑΣΑ και 47 τραυματίες - Εικόνες από το σημείο
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 12:47
Μοχλός ανάπτυξης και αυτονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
04/07/2025 - 12:22
Τι είναι το φαινόμενο του θερμικού θόλου που φέρνει θερμοκρασίες... Σαχάρας τις επόμενες μέρες!
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 11:57
EFPIA: Ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός η στρατηγική της ΕΕ για τις βιοεπιστήμες
Pharma News
04/07/2025 - 11:24
Νόσος του Κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά μας
Health Talk
04/07/2025 - 10:57
Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν
Υγεία
04/07/2025 - 10:34
Ψηφίστηκε ο νόμος-μέγγενη για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 10:09
Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-The Athens Clinic: Αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με το εξελιγμένο ρομποτικό σύστημα Mako
Υπηρεσίες Υγείας
02/07/2025 - 19:44
Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Έρχονται νέα παραπεμπτικά δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου για όσους δεν πρόλαβαν...
Πολιτική Υγείας
02/07/2025 - 20:44
Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo