Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διατάξει η Διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου μετά τη χορήγηση λάθος αντιβίωσης σε νεαρή ασθενή η οποία εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, "την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025 και περί ώρας 21:00΄, χορηγήθηκε, χωρίς ιατρική ένδειξη, σε ασθενή του Νοσοκομείου μας, φαρμακευτική αγωγή και η ασθενής παρουσίασε αλλεργική αντίδραση,η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα, επιτυχώς και χωρίς καμία επίπτωση για την υγεία της.
Για το συμβάν αυτό η Διοίκηση έχει διατάξει ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος."
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ertnews, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε δύο συλλήψεις νοσηλευτριών μετά από καταγγελία ότι έδωσαν λάθος αντιβιοτικό σε ασθενή. Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας, οι δύο νοσηλεύτριες αφέθηκαν ελεύθερες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο νοσηλεύτριες ηλικίας 48 και 55 ετών, χορήγησαν τη λάθος αγωγή στην 22χρονη νοσηλευόμενη.
Σε βάρος των δύο νοσηλευτριών σχηματίστηκε δικογραφία, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διατάχθηκε παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στην 22χρονη.





