ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Υγείας άκουσε και κατέγραψε τα χρόνια προβλήματα των γιατρών Θεσσαλονίκης

Υπηρεσίες Υγείας
Το Υπουργείο Υγείας άκουσε και κατέγραψε τα χρόνια προβλήματα των γιατρών Θεσσαλονίκης
Συνεχείς συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας και μέλη του ΔΣ του συλλόγου, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ και της συνεχούς εκστρατείας ενημέρωσης για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των εμβολίων, από το 2017 μέχρι σήμερα, #εμβολιαΖΩ.
Τετάρτη, 15/09/2021 - 14:02
News4Health Team News4Health Team

Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον νέο υπουργό υγείας στα γραφεία του συλλόγου στην Πλ. Αριστοτέλους και στη συνέχεια -την επόμενη μέρα- ευρεία συζήτηση μελών του ΙΣΘ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τις «Προκλήσεις της πανδημίας στο σύστημα υγείας», αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ στη ΔΕΘ με τη συμμετοχή και της αν. υπουργού Μ. Γκάγκα καθώς και της υφυπουργού ψυχικής υγείας Ζ. Ράπτη.

Τα θέματα που τέθηκαν από το θεσμικό όργανο των γιατρών της Θεσσαλονίκης αφορούσαν μεταξύ άλλων «στη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης η οποία καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς τα περισσότερα από αυτά στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών πρέπει να βελτιωθούν άμεσα»

Επίσης ο κ. Νίτσας τόνισε ότι «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΕΣΥ είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων. Θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός της χαμηλής κάλυψης (30-40%) των θέσεων που προκηρύσσονται για γιατρούς του ΕΣΥ. Αυτό οφείλεται κυρίως στις χαμηλές αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών, στην έλλειψη κινήτρων και έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του ΕΣΥ, με έλλειψη γιατρών σε ειδικότητες πρώτες γραμμής (Αναισθησιολογίας, Παθολογίας, Πνευμονολογίας κ.ά.), αλλά και τη συνεχιζόμενη μετανάστευση των νέων γιατρών στο εξωτερικό, γεγονός που πρέπει να ανακοπεί. Το δε καθεστώς των επικουρικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία πρέπει να είναι ένα εργαλείο για την κάλυψη θέσεων για μικρό χρονικό διάστημα». Ο κ. Νίτσας επανέλαβε ότι οι περισσότεροι υπηρετούντες επικουρικοί ιατροί σήμερα, καλύπτοντας μόνιμες και διαρκείς ανάγκες βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας που πρέπει να λήξει με την προκήρυξη θέσεων μονίμων γιατρών του ΕΣΥ».

Επίσης τέθηκε το θέμα της νομοθέτησης της απαλλαγής της εξ αμελείας ευθύνης των ιατρών και των παρόχων υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση ασθενών Covid-19 κατά τις εξάρσεις της πανδημίας «είναι αναγκαία προκειμένου να προστατευτούν από χρονοβόρες δικαστικές εμπλοκές να και να μπορούν να αφοσιωθούν στην υποστήριξη των ασθενών τους».

Παρέμβαση ΙΣΘ και Ν. Νίτσα και για τα Κέντρα Υγείας

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ στον υπουργό Αθ. Πλεύρη, στην αν. υπουργό Μ. Γκάγκα και στην υφυπουργό Ζ. Ράπτη «ειδικά στα Κέντρα Υγείας και μετά τις απολύσεις του 2014 & 2017, το ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί άνω του 50%, με μέσο όρο ηλικίας άνω των 60 ετών. Η έλλειψη ακόμα και των πιο βασικών ειδικοτήτων αλλά και η σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση των ΚΥ με την πανδημία και με τον εμβολιασμό οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών. Ο πρόσφατα ψηφισμένος ο νόμος 4812/2021 (ΦΕΚ 110 Α ́) στο άρθρο 85 προβλέπει την ένταξη στην ΠΑΑ των γιατρών ΠΕ αλλά δεν δίνει την ίδια δυνατότητα στους υπηρετούντες γιατρούς με δικαστικές αποφάσεις. Απαιτείται δε, η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που υπάρχουν, λόγω της κακής ή ανύπαρκτης συντήρησης τα τελευταία χρόνια»

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ πρόσθεσε ότι «πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για το καλό της δημόσιας υγείας με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των επενδύσεων που έχουν γίνει στο ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας (Γερμανία, Αυστρία). Δηλαδή να ξεφύγουμε από μοντέλα λειτουργίας του ΕΣΥ του παρελθόντας, δίνοντας δυνατότητα αναπτυξιακής λειτουργίας με το άνοιγμα του συστήματος και των νοσοκομείων σε ιδιώτες γιατρούς και τη διερεύνηση του μέχρι σήμερα πλαισίου συνεργασίας που αφορά το διάστημα κρίσης της επιδημίας του κορωνοϊού».

Το προεδρείο του ΙΣΘ ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου και για το πρόσφατο υπόμνημα που απέστειλε ο σύλλογος και στον πρωθυπουργό όπου επισημαίνεται ότι «…η χώρα μας, αποτελεί ίσως το μοναδικό παράδειγμα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου δεν υπάρχει ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η Π.Φ.Υ. στη χώρα μας βασίζεται σε ημιτελείς και θνησιγενείς προσπάθειες προηγούμενων κυβερνήσεων, παρέχεται από δημόσιες και ιδιωτικές δομές χωρίς καμία συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και με τα νοσοκομεία τα οποία πολλές φορές και αυτά -κατά τη γνώμη μας κακώς- παρέχουν υπηρεσίες Π.Φ.Υ. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει γίνει πράξη η εξαγγελία σας για 800 νέες συμβάσεις νέων ιατρών στην ΠΦΥ συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας»

Ο υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης , η αν. υπουργός Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Ζωή Ράπτη άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκαν ότι ορισμένα εξ αυτών θα ικανοποιηθούν πολύ σύντομα, ενώ λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού.

Ο υπουργός Αθ. Πλεύρης τόνισε ότι «ενάμιση δισεκατομμύρια ευρώ έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση του ΕΣΥ καθώς και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Προφανώς αυτό το ποσό πολλαπλασιάζεται αν γίνεται και με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά θα τα αναλύσουμε, θα τα συζητήσουμε και είναι βέβαιο ότι ως πρόταγμα, πέρα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, πέρα από την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, θέλουμε να βάλουμε και διαστάσεις για το πώς θα δημιουργηθεί το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είπε «Σας υπόσχομαι ότι ως υπουργείο θα δουλέψουμε με τους γιατρούς και τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Και θα ακούσω τις προτάσεις σας και θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε αφού ξεπεράσουμε την πανδημία και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει γρήγορα. Μας μένει ο σχεδιασμός για την υγεία. Αυτό που νομίζω είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι πραγματικά να βάλουμε την Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Πιστεύω απόλυτα στη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα»

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη σημείωσε ότι «Βασικοί πυλώνες των προτεραιοτήτων είναι η δυνατότητα πρόσβασης όσων έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα στα παιδιά μας και στους ηλικιωμένους. Γι αυτό το λόγο αναπτύσσουμε μονάδες και δράσεις ψυχικής υγείας για την επόμενη διετία δημιουργώντας κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια. Το σύνθημά μας είναι: κανένας μόνος απέναντι στη πανδημία, κανένας μόνος μετά»

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε χαιρετισμό του τόνισε ότι ¨η επιβράβευση των γιατρών της πρώτης γραμμής ήταν επαρκής σε ηθικό επίπεδο αλλά ανεπαρκής σε υλικό. Χρειαζόμαστε τον πλούτο των γιατρών εδώ. Να μην τους διαχωρίζουμε σε γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, επιτελούν το ίδιο έργο όλοι. Πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο"

Χαιρετισμούς απηύθυναν και ο πρόεδρος του Ιατρικού τμήματος του ΑΠΘ κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, ο αντιδήμαρχος υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς του ιού στη βόρεια Ελλάδα αν. καθηγητής λοιμωξιολογίας Σίμος Μεταλλίδης, η πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου, ο πρόεδρος της ΕΝΘΕ Ηρακλής Τιτόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσιος Ευγενίδης. Παρόντες στη συζήτηση ήταν και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κύριοι Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Μάριος. Θεμιστοκλέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2021 - 14:07
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΙΣΘ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται το 6ο συνέδριο Νοσοκομείο-Φάρμακο-Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, ONLINE
Έρχεται το 6ο συνέδριο Νοσοκομείο-Φάρμακο-Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, ONLINE 15 Σεπτεμβρίου 2021
Καρδιολογικό Συνέδριο «ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ», στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2021 στο Caravel 15 Σεπτεμβρίου 2021
Καρδιολογικό Συνέδριο «ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ», στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2021 στο Caravel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπέρ του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV η «Θετική Φωνή»
Patient Talk
11/12/2025 - 16:23

Υπέρ του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV η «Θετική Φωνή»

Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
07/12/2025 - 09:24

Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ

Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας: Προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχίατρους και παιδοψυχίατρους
Πολιτική Υγείας
05/12/2025 - 10:47

Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας: Προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχίατρους και παιδοψυχίατρους

Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/12/2025 - 18:38

Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους

Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 16:54

Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 09:27

Το Υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Αναγκαία η ουσιαστική αναπροσαρμογή των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 00:11
Οικονομική ενίσχυση 187 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την ευλογιά μέχρι τέλος του 2025
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 23:18
Δράση προληπτικού ελέγχου υγείας, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στις 18 και 22 Δεκεμβρίου
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 22:13
EMA-CHMP: Πράσινο φως για επτά νέα φάρμακα και επεκτάσεις ενδείξεων σε 12 ακόμη
Pharma Policy
15/12/2025 - 21:56
Μπορεί να εμφανισθεί αστιγματισμός καθώς μεγαλώνουμε; Ειδικός έχει τις απαντήσεις...
Health Talk
15/12/2025 - 21:09
Νέα μελέτη συνδέει τα σολάριουμ με τριπλάσιο κίνδυνο μελανώματος και εκτεταμένες μεταλλάξεις στο DNA
Υγεία
15/12/2025 - 20:32
Πως το σεξ ωφελεί την ψυχική και σωματική υγεία οδηγώντας σε μακροζωία
Υγεία
15/12/2025 - 19:57
Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια των αγωνιστών GLP-1 σε σχέση με τον καρκίνο
Υγεία
15/12/2025 - 19:32
Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να αναβάλουν την απεργία λόγω «σούπερ γρίπης»
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 18:48
Ο καρκίνος «νίκησε» τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 18:17
Στη Θεσσαλονίκη ο Θεμιστοκλέους για το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 17:58
MSDConnect.gr: Η νέα, πλήρως ανασχεδιασμένη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τους επαγγελματίες υγείας
Digital Health
15/12/2025 - 17:34
Εμμηνόπαυση και χριστουγεννιάτικη μαγεία: Πώς να απολαύσετε τις γιορτές παρά τα συμπτώματα
Health Talk
15/12/2025 - 17:11
ΠΟΕΔΗΝ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 16:44
Facelift: Αποκατάσταση με φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές
Ομορφιά
15/12/2025 - 16:29
ΟΟΣΑ: Ένας στους τρεις θανάτους στην ΕΕ οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 16:12
GENESIS Pharma: Νέα συνεργασία για φάρμακο κατά του κληρονομικού αγγειοοίδηματος
Pharma News
15/12/2025 - 15:47
Οστεοπόρωση: Το περιεχόμενο της κούπας σας μπορεί να κρίνει την υγεία των οστών σας
Υγεία
15/12/2025 - 15:27
Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 15:14
Ινστιτούτο Prolepsis: Τα ευρήματα του έργου PARTNER για την υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 14:48
Τρίτη διαδοχική πιστοποίηση B Corp για την Chiesi Hellas
Pharma News
15/12/2025 - 14:32
Μύκητες στα νύχια: Αέριο με... εσάνς κλούβιου αυγού υπόσχεται λύση
Υγεία
15/12/2025 - 14:00
Ανακάλυψη ερευνητών του Χάρβαρντ για το έντερο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του διαβήτη
Υγεία
15/12/2025 - 13:00
Δωρητές σπέρματος και ωαρίων στην Ευρώπη: Τι αλλάζει με τον κανονισμό SoHO και τι παραμένει άλυτο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 12:25
Οι κορυφαίες ιατρικές έρευνες του 2025 σύμφωνα με το περιοδικό JAMA
Υγεία
15/12/2025 - 12:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση χάρη σε επιστημονική ανακάλυψη
Υγεία
15/12/2025 - 11:00
Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00
ΙΣΑ: Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 09:00
Θεμιστοκλέους: Πρωτοβουλία από την Ελλάδα για ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 08:14
Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόθεση "καρκινογόνου" σπέρματος: Γενετικοί έλεγχοι και πλαφόν αριθμού ανά δότη οι στρατηγικές ασφαλείας
Πολιτική Υγείας
13/12/2025 - 08:21
Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00
Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo