ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει στις 10 Μαΐου το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Υπηρεσίες Υγείας
Ξεκινάει στις 10 Μαΐου το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
H έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021.
Πέμπτη, 06/05/2021 - 12:00
News4Health Team News4Health Team

Για μία ακόμη χρονιά, και εφαρμόζοντας όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, καθώς περισσότεροι από 1000 καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών, θα πραγματοποιήσει εισαγωγική ομιλία, ενώ στη συνέχεια η Α.Ε. Πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid και η Α.Ε. Πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Čaputová θα απευθύνουν στο κοινό του Φόρουμ των Δελφών διαδικτυακό χαιρετισμό.

Το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει υψηλούς προσκεκλημένους που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθούν και να συζητήσουν ζωντανά στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο του Ζαππείου. Ηγέτες χωρών όπως οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Pedro Sánchez, της Σλοβενίας Janez Janša, του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev, ο Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Tony Blair, θα λάβουν μέρος με φυσική παρουσία στις σημαντικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν στη διάρκεια του εξαήμερου Φόρουμ.

Άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στο Ζάππειο είναι οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Jean-Claude Juncker, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Donald Tusk, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νυν Πρόεδρος του European People's Party, και Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Στις συζητήσεις και τις ομιλίες επίσης θα συμμετέχουν διαδικτυακά οι Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Paolo Gentiloni, Επίτροπος για την Οικονομία, Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Kadri Simson, Επίτροπος για την Ενέργεια, Ylva Johansson, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Olivér Várhelyi, Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η παρουσία στο Ζάππειο εκπροσώπων σημαντικών θεσμών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπως o Klaus Regling, Εκτελεστικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ στις πιο πρόσφατες συμμετοχές στον πλούσιο κατάλογο των υψηλών καλεσμένων, που θα συμμετάσχουν ψηφιακά, περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου Joe Biden για ζητήματα που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή John Kerry, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoana, και η Odile Renaud-Basso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις: o Stephan Mayer, Υπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για τη Μετανάστευση της Γερμανίας, o Rolf Schmachtenberg, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, η Arancha González Laya, Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, ο Milojko Spajić, Υπουργός Εξωτερικών και ο Jakov Milatović, Υπουργός Οικονομικών του Μαυροβουνίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο Pierre Gramegna, Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, ο Matthew Palmer, Αν. Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και οι Γερουσιαστές Maryland, Chris Van Hollen και New Jersey, Robert Menendez, θα αναλύσουν διεξοδικά τα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται των θεμάτων του τομέα τους.

To πρόγραμμα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα μεταδίδεται ζωντανά σε 4 ταυτόχρονα live streams και είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες:

  1. 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: 1821- 2021
  2. Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια
  3. Παγκόσμια Οικονομία
  4. Το Μέλλον της Ευρώπης
  5. Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή
  6. Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία
  7. Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης
  8. Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη
  9. Υγεία
  10. Παιδεία και Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα του Φόρουμ διαμορφώνεται σε συνεργασία με σημαντικές δεξαμενές σκέψης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Chatham House, το Atlantic Council, το ΔΙΚΤΥΟ, το ΕΛΙΑΜΕΠ το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, το Ίδρυμα Ωνάση, την Endeavor, τη διαΝΕΟσις, το CFA, το Deree – The American College of Greece, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επιμελούνται την ασφαλή προετοιμασία και διεξαγωγή του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα – έχει αναλάβει τον έλεγχο κορωνοϊού για όλες τις ημέρες προετοιμασίας και διεξαγωγής του Φόρουμ. Τα τεστ Covid-19 καλύπτουν τους διοργανωτές, τους συνέδρους και όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους του Φόρουμ, από 42 χώρες, ενώ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα εγκαταστήσει ιατρείο στο χώρο του Ζαππείου. Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου ΒΙΟΑΙΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. H μοριακή εξέταση PCR που διενεργείται στα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει ειδικότητα μεθόδου 100% και ευαισθησία μεθόδου 99,17%, ενώ το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) έχει ευαισθησία πάνω από 93% και ειδικότητα πάνω από 99%. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος ελληνικός πόλος υγείας στη χώρα μας παρέχει, για μία ακόμη φορά, την ιατρική υποστήριξη σε κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις και έχει αναλάβει την Ιατρική Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών που τυχόν προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ, με Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, επανδρωμένη με έμπειρο ιατρό και εξειδικευμένους διασώστες.

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα
Στην Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα 05 Μαϊος 2021
Affidea: Προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας 06 Μαϊος 2021
Affidea: Προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρουμ Δελφών: Πώς η τεχνολογία μπορεί να κλείσει το κενό για την προστασία των νέων
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 03:47

Φόρουμ Δελφών: Πώς η τεχνολογία μπορεί να κλείσει το κενό για την προστασία των νέων

Φόρουμ Δελφών: Ο κρίσιμος ρόλος των δεδομένων υγείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Pharma News
28/04/2026 - 18:16

Φόρουμ Δελφών: Ο κρίσιμος ρόλος των δεδομένων υγείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τσέτη από Φόρουμ Δελφών: «Συνέχεια και συνέπεια η βιωσιμότητα - Σύμμαχοί μας οι εργαζόμενοι»
Pharma News
27/04/2026 - 18:37

Τσέτη από Φόρουμ Δελφών: «Συνέχεια και συνέπεια η βιωσιμότητα - Σύμμαχοί μας οι εργαζόμενοι»

Φόρουμ Δελφών: Η σιωπηλή κρίση της γήρανσης και οι προκλήσεις για τις οικονομίες του μέλλοντος
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 21:41

Φόρουμ Δελφών: Η σιωπηλή κρίση της γήρανσης και οι προκλήσεις για τις οικονομίες του μέλλοντος

Σιάσος: «Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα»
Υγεία
24/04/2026 - 21:19

Σιάσος: «Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Μπαρμπετάκη από Δελφούς: «Κρίσιμη επιλογή μια φαρμακευτική πολιτική που θα επιβραβεύει την καινοτομία»
Pharma Policy
24/04/2026 - 19:31

Μπαρμπετάκη από Δελφούς: «Κρίσιμη επιλογή μια φαρμακευτική πολιτική που θα επιβραβεύει την καινοτομία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φόρουμ Δελφών: Πώς η τεχνολογία μπορεί να κλείσει το κενό για την προστασία των νέων
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 03:47
Αντίδραση από την ΕΙΝΑΠ για το ωράριο στους δύο αξονικούς τομογράφους του «Γ. Γεννηματάς»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 00:14
Το μέλλον της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα!
Health Talk
28/04/2026 - 23:59
Ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι: Οικονομική στήριξη στους ασθενείς με long Covid
Υγεία
28/04/2026 - 23:37
Καρκίνος μαστού: Είναι ασφαλής η προσωρινή διακοπή της ενδοκρινικής θεραπείας σε ασθενείς που επιθυμούν εγκυμοσύνη;
Υγεία
28/04/2026 - 23:16
«Προϊόν της Χρονιάς 2026» οι σύγχρονες μονάδες υγείας MEDIFIRST
Υπηρεσίες Υγείας
28/04/2026 - 22:52
Ευρωκοινοβούλιο: Ο βιασμός πρέπει να ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης σε όλη την ΕΕ
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 22:31
Μνημόνιο συνεργασίας με το ΑΠΘ υπέγραψε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 22:13
Κρίσιμες ώρες για τετράχρονο αγόρι που δέχθηκε άγρια επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 21:52
ΕΔΟΕΑΠ: Στο θεραπευτήριο «ΡΕΑ» περιστατικά λόγω προσωρινής απουσίας των γυναικολόγων στην Αθήνα
Υγεία
28/04/2026 - 21:39
Μητσοτάκης: «Η Ακαδημία Φαρμάκου της Τρίπολης είναι μια εικόνα από το μέλλον...»
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 21:17
Yπερτροφές και μεσογειακή διατροφή λειτουργούν ως η απόλυτη προστασία για τον οργανισμό μας;
Διατροφή
28/04/2026 - 20:51
1ο Εθνικό Forum για τη Νόσο Πάρκινσον: Τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν ως μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Patient Talk
28/04/2026 - 19:48
ΕΟΠΥΥ για τη ρύθμιση του clawback του 2023: «Έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε τον νόμο»
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 19:04
Φόρουμ Δελφών: Ο κρίσιμος ρόλος των δεδομένων υγείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Pharma News
28/04/2026 - 18:16
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία γατών και σκύλων
Pet
28/04/2026 - 17:53
Τέσσερα χρόνια ΕΔΙΜΟ: Το πρωτοπόρο πρόγραμμα έρευνας που αλλάζει την ογκολογία στην Ελλάδα
Υγεία
28/04/2026 - 17:36
Ξενάγηση Γεωργιάδη στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Γ. Ν. Τρίπολης
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 17:04
ΕΟΔΥ: Πως θα ενισχυθεί το σύστημα ετοιμότητας και απόκρισης σε υγειονομικές κρίσεις
Υγεία
28/04/2026 - 16:39
Ερυθρός Σταυρός: «Συντηρητικά αντιμετωπίζονται οι πέντε τραυματίες από τις επιθέσεις του 89χρονου»
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 16:18
Υβριδική ρινοπλαστική: Οι σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση της ρινικής καμπούρας
Health Talk
28/04/2026 - 16:00
ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Pharma News
28/04/2026 - 15:00
Εμμηνόπαυση: Τελικά η καρδιά δεν επιβαρύνεται μόνο από την αλλαγή στις ορμόνες
Υγεία
28/04/2026 - 14:00
Πιλοτικό πρόγραμμα του EMA για «καινοτόμα» ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:30
ΠΟΥ: Τα στοιχεία για την επικίνδυνη ηπατίτιδα D στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 13:00
Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00
Η πρώιμη έκθεση των παιδιών στα «αιώνια χημικά» συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας
Υγεία
28/04/2026 - 11:00
40 νέες μονάδες δωρεάν φροντίδας ψυχικής υγείας σε όλη την επικράτεια - Τι θα παρέχουν
Πολιτική Υγείας
28/04/2026 - 10:54
ΗΠΑ: Η επιλογή ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης φαίνεται να επηρεάζει τη στάση έναντι των εμβολίων
Υγεία
28/04/2026 - 10:00
Μυϊκή μάζα: Δεν είναι θέμα φύλου αλλά κατάλληλης εκγύμνασης
Fitness
28/04/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo