ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά 10 μοτοσυκλετών και συμπληρωματικού εξοπλισμού στο ΕΚΑΒ

Υπηρεσίες Υγείας
Δωρεά 10 μοτοσυκλετών και συμπληρωματικού εξοπλισμού στο ΕΚΑΒ
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς 10 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών, 30 κρανών & τριάντα 30 γιλέκων ασφαλείας από το Ίδρυμα «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» προς το ΕΚΑΒ.
Δευτέρα, 30/01/2023 - 13:29
News4Health Team News4Health Team

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού και της Προέδρου του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» Μαρίας Αγγελικούση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/01) στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας η επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς δέκα (10) σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών, τριάντα (30) κρανών & τριάντα (30) γιλέκων ασφαλείας από το Ίδρυμα «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» προς το ΕΚΑΒ.

Η δωρεά αυτών των σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών καθώς και του απαιτούμενου συμπληρωματικού εξοπλισμού των κρανών & γιλέκων ασφαλείας για τους αναβάτες τους, που πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες, θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή δράση των διασωστών του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ οι οποίοι ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγου της ευελιξίας του μέσου που χρησιμοποιούν, μπορούν να φτάσουν σε ένα πραγματικά επείγον περιστατικό μέσα στα πρώτα καθοριστικά λεπτά από τη κλήση στο 166.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαιρετίζοντας αυτή την αξιέπαινη δωρεά του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ», σημείωσε:

«Να ευχαριστήσω την κυρία Αγγελικούση για τη σημερινή δωρεά που είναι μία σειρά από ενέργειες που έχει κάνει για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τώρα του ΕΚΑΒ. Όπως έχω πει πολλές φορές ο ρόλος του διασώστη μπορει να έχει πολύ μεγάλες λύπες αλλά έχει και σημαντικές χαρές καθώς σώζει έναν άνθρωπο εκείνη τη στιγμή και σίγουρα η ταχύτητα, να φτάσουμε στα 5 λεπτά όπως ειπώθηκε μέσα στην Αθήνα με τις μηχανές είναι πάρα πολύ σημαντικό να λαμβάνουν βοήθεια πολύ γρήγορα οι συνάνθρωποι μας.

Παράλληλα με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους είναι πολύ σημαντικές οι δωρεές που γίνονται και αντίστοιχα από την πλευρά της πολιτείας προσπαθούμε και εμείς πέραν από την υλικοτεχνική υποδομή

Και για την ασφάλεια και για τις μετακινήσεις να υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό με τις προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και τονίζω ότι ο δικός σας ρόλος δεν είναι ένας περιστασιακός ρόλος δεν είναι μια μεμονωμένη δωρεά είναι μία συνεχή δική σας παρουσία δίπλα στο ΕΣΥ και δίπλα στο ΕΚΑΒ».

Στο ίδιο κλίμα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους εσάς τους διασώστες για αυτό που κάνετε για την ζωή αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών και των ανθρώπων. Το έργο σας είναι πραγματικά ανεκτίμητο. Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά.

Όσο πιο γρήγορα πάμε, όταν γίνεται ένα ατύχημα ή ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό δεν κερδίζουμε απλά ζωή, αλλά και λιγότερη αναπηρία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Κυρία Αγγελικούση να ευχαριστήσω εσάς από καρδιάς.

Δεν είναι μόνο η σημερινή δωρεά σας. Το Ίδρυμα «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» είναι σταθερά δίπλα μας, δίπλα στους Έλληνες πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, πάρα πολύ. Πιστεύω ότι κάθε συνεισφορά στο σύστημα υγείας, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας, είναι πολύτιμη.»

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαριστώντας θερμά την Πρόεδρο του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ», μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στην επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» προς το ΕΚΑΒ.

Με αυτή την εξαίρετη δωρεά των 10 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών καθώς και των 30 κρανών & των 30 γιλέκων ασφαλείας αν μη τι άλλο ενισχύεται καθοριστικά η επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, το οποίο αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες.

Μη ξεχνάμε πως οι Διασώστες του Τμήματος Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης είναι αυτοί που, λόγου ευχρηστίας και ευελιξίας του μέσου που χρησιμοποιούν, μπορούν να φτάσουν σε ένα επείγον περιστατικό μέσα σε λίγα λεπτά... και σε αυτά τα καθοριστικά ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ να δώσουν τις απαραίτητες ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και να σταθεροποιήσουν τον ασθενή μέχρι να φτάσει και το ασθενοφόρο ή η Κινητή Ιατρική Μονάδας μας για τη περαιτέρω ασφαλή διακομιδή στον κοντινότερο και καταλληλότερο Υγειονομικό Σχηματισμό.

Στηριζόμενοι στο δεδομένο ότι οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, επιχειρούν στα επείγοντα περιστατικά ή και στις έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες, επιβάλλεται να διαθέτουν όλα τα υλικοτεχνικά εχέγγυα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα της βέλτιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ομολογουμένως δύσκολο και πολλές φορές επικίνδυνο καθημερινό έργο τους.

Με αυτή τη δωρεά κα Πρόεδρε του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» αποδεικνύεται η έμπρακτη αλληλεγγύη αλλά και η αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της δωρεάν δημόσιας υγείας, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αλλά και τον καθοριστικό ρόλο της σύμπραξης των Ιδιωτικών φορέων με τους Δημόσιους φορείς, προς όφελος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες αλλά και η Κινητή Ιατρική Μονάδα που μόλις μας παραχωρήσατε, θα έχουν πλήρη επιχειρησιακό ρόλο στα χέρια των έμπειρων διασωστών, νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ, συνδράμοντας στο έπακρον το έργο μας ως Πανελλαδική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης».

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» Μαρία Αγγελικούση επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ένας από τους βασικούς τομείς με τους οποίους ασχολείται το Ίδρυμά μας είναι ο τομέας της Υγείας τον οποίο αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Στα πλαίσια αυτής της δράσης αντιμετωπίσαμε με ευχαρίστηση το αίτημα του ΕΚΑΒ για τον εφοδιασμό του με 10 μοτοσυκλέτες σύγχρονης τεχνολογίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό των διασωστών που επιβαίνουν σε αυτές.

Το Ίδρυμα και εγώ προσωπικά, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το θαυμασμό και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον καθημερινό αγώνα των διασωστών, των νοσηλευτών, των γιατρών και του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός στην παροχή υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, είναι έργο σπουδαίο. Οι διασώστες είναι εκείνοι οι οποίοι με κάθε θυσία θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ώστε να διασωθεί ο ασθενής και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο.

Το ΕΚΑΒ καλύπτει και πρέπει να καλύπτει μια από τις βασικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για αυτό το Ίδρυμά μας είναι και θα είναι δίπλα σας.

Με νέες ταχύτητες λοιπόν, μέσω των 10 σύγχρονων μοτοσυκλετών που προστίθενται στο στόλο σας και με την ασφάλεια του σύγχρονου εξοπλισμού των 30 γιλέκων και 30 κρανών, σας ευχόμαστε από καρδιάς πάντα κερδισμένες μάχες στον αγώνα για τη ζωή».

Διαβάστε επίσης=> Πλεύρης: Αναγκαίες οι ασκήσεις ετοιμότητας του ΕΚΑΒ

Τελευταία τροποποίηση στις 30/01/2023 - 13:33
  • ΔΩΡΕΑ
  • ΕΚΑΒ
  • ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΓΚΑΓΚΑ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΤΕΛΕΤΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Metropolitan Hospital: Κλιμάκιο ιατρών πραγματοποίησε 300 περίπου κλινικούς ελέγχους στην Ηλεία
Metropolitan Hospital: Κλιμάκιο ιατρών πραγματοποίησε 300 περίπου κλινικούς ελέγχους στην Ηλεία 30 Ιανουαρίου 2023
PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies: Βραβείο για την Βιοϊατρική Τεχνολογία απένειμε η Ν. Κεραμέως 30 Ιανουαρίου 2023
PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies: Βραβείο για την Βιοϊατρική Τεχνολογία απένειμε η Ν. Κεραμέως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 14:09

Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025

M·A·C Cosmetics: 1,3 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς HIV και AIDS για το πρόγραμμα VIVA GLAM
Επικαιρότητα
05/12/2025 - 05:12

M·A·C Cosmetics: 1,3 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς HIV και AIDS για το πρόγραμμα VIVA GLAM

ΕΚΑΒ: Επιτυχής η ανταπόκριση στην υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
Επικαιρότητα
10/11/2025 - 20:37

ΕΚΑΒ: Επιτυχής η ανταπόκριση στην υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας
Επικαιρότητα
08/11/2025 - 13:39

Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

ΕΚΑΒ: Πλήρης υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας
Επικαιρότητα
06/11/2025 - 20:07

ΕΚΑΒ: Πλήρης υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Μακελειό στα Βορίζια: Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 16:31

Μακελειό στα Βορίζια: Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το ΕΚΑΒ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης για προϋπολογισμό 2026 : Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους
Πολιτική Υγείας
14/12/2025 - 09:19
Ginger: Η πικάντικη έξυπνη κίνηση για τη διατροφή σας μέσα στις γιορτές
Διατροφή
14/12/2025 - 08:32
Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
Τα ινομυώματα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας
Υγεία
13/12/2025 - 08:40
Υπόθεση "καρκινογόνου" σπέρματος: Γενετικοί έλεγχοι και πλαφόν αριθμού ανά δότη οι στρατηγικές ασφαλείας
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:21
Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία
Health Talk
12/12/2025 - 18:49
Τι είναι το σύνδρομο Li-Fraumeni που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες νόσησης από καρκίνο
Υγεία
12/12/2025 - 18:22
Πράσινο υπό όρους από τον EMA σε νέο φάρμακο για τη θεραπεία τύπου καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
12/12/2025 - 17:57
Η L'Oréal Dermatological Beauty υποστηρίζει και φέτος τη βραβευμένη ομάδα φοιτητών iGEM Patras
Ομορφιά
12/12/2025 - 17:33
Παχυσαρκία: Η ανάγκη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης και το όραμα της θεραπείας μιας ετήσιας δόσης
Υγεία
12/12/2025 - 17:08
O ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα κατεψυγμένο προϊόν «Oreo Cheesecakes»
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:43
Θεσσαλονίκη: Ανάβει το «Δέντρο της Ελπίδας», με στολίδια-αστέρια αφιερωμένα σε δότες οργάνων και ιστών
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:27
ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»
Pharma Policy
12/12/2025 - 16:09
Πολλαπλό μυέλωμα: Κλινικές μελέτες και δραστικές ουσίες που φέρνουν καινοτόμες θεραπείες
Υγεία
12/12/2025 - 15:41
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 14:52
«Καμπανάκι» από την ΕΟΟ για εμφυτεύματα και οδοντιατρικές εργασίες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
Υγεία
12/12/2025 - 14:27
Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 14:09
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
Αρχική συμφωνία για την απόκτηση της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
12/12/2025 - 13:21
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο των 42 χρόνων λειτουργίας του!»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 12:53
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Ηχογραφημένο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρεί
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 11:12
Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57
ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε ψυχιατρικό ασθενή να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 18:57
Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37
ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ακόμα και με security
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo