ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαράντα χρόνια η «Καρδιά του παιδιού» δίπλα στα καρδιοπαθή παιδιά

Υγεία
Σαράντα χρόνια η «Καρδιά του παιδιού» δίπλα στα καρδιοπαθή παιδιά
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, από της ιδρύσεώς του προ 40 και πλέον ετών, αγωνίζεται με πρωταρχικό στόχο να συνδράμει με κάθε τρόπο και χωρίς καμία διάκριση όλα τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, στηρίζοντας και σεβόμενος τις επιλογές των γονέων, παρέχοντας ενημέρωση, ηθική αλλά και οικονομική βοήθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με διαφανή και ακριβοδίκαια κριτήρια και διαδικασίες.
Πέμπτη, 02/06/2022 - 15:39
— Photo: pixabay
News4Health Team News4Health Team

Στην πορεία των 40 αυτών ετών, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:

α) Πρωτοστάτησε αγωνιζόμενη για την ίδρυση του πρώτου Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία».

β) Χαιρέτισε την δημιουργία και στήριξε την λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Ωνάσειο, ώστε να καλυφθούν κενά που άφηνε η λειτουργία του ΠΚΧ στο «Αγία Σοφία», ιδιαίτερα δεδομένου ότι το Ωνάσειο είναι μεν νοσοκομείο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά ανήκει στο κράτος.

γ) Όταν ιδιωτικοί φορείς, καλύπτοντας κενά στην παροχή υπηρεσιών των δύο δημοσίων κέντρων, ίδρυσαν δύο νέες παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές, στο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΙΑΣΩ, σεβαστήκαμε και στηρίξαμε την απόφαση όποιων γονέων έκριναν ότι εκεί θα ήταν καλύτερα να απευθυνθούν για την θεραπεία των παιδιών τους: α) με παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο ώστε τα δημόσια ασφαλιστικά Ταμεία να σέβονται και αυτά την επιλογή των γονέων, ζητώντας από τα Ταμεία να καλύπτουν πλήρως τα νοσήλια β) Με παραστάσεις στα ιδιωτικά κέντρα να κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις συμμετοχής των γονέων στα νοσήλια, για τα καρδιοπαθή παιδιά, στα πλαίσια των προγραμμάτων τους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και γ) Βοηθώντας και εμείς οικονομικά όσο μπορούσαμε για την κάλυψη της συμμετοχής των γονέων στα νοσήλια, ώστε οι γονείς να μπορούν αποφασίζουν ελεύθερα, κατά το δυνατόν χωρίς οικονομικούς περιορισμούς.

Παράλληλα, η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ παγίως έχει διατυπώσει με υπομνήματα και πολλαπλές παραστάσεις στους αρμοδίους τις εξής θέσεις:

Τα αποτελέσματα των Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων πρέπει να κοινοποιούνται δημόσια, και να ελέγχονται για την αλήθεια και ακρίβειά τους από ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς. Μόνο έτσι οι γονείς θα μπορούν να αποφασίζουν που θα απευθύνονται για το υπέρτατο αγαθό αποκατάσταση της υγείας των παιδιών τους.

Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει ότι η βασισμένη σε αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογή παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου από τους γονείς θα τους είναι και οικονομικά εφικτή, δηλαδή η κάλυψη των εξόδων από το δημόσιο ταμείο θα είναι πλήρης.

Το κράτος οφείλει να θεσμοθετήσει πάγια Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων οι οποίοι θα προτείνουν τα κατάλληλα μέτρα για την διασφάλιση υψηλού επιπέδου θεραπείας για όλα τα καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα, χωρίς διακρίσεις.

Για τον λόγο αυτό Η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ έχει χαιρετίσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την συγκρότηση από το Υπουργείο Υγείας της Επιτροπής Καρδιοχειρουργικής Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΚΕΣΥ, απαρτιζόμενη από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, στην οποία ανέθεσε να εισηγηθεί τα δέοντα μέτρα στο Υπουργείο. Επίσης, ευχαριστεί και πάλι για το γεγονός ότι εκπροσωπείται δια της Προέδρου της στην Επιτροπή αυτή. Σημειώνει επί πλέον ικανοποίηση για τις εξαιρετικές Εισηγήσεις που έχουν γίνει, εκφράζει όμως και την σοβαρή ανησυχία της διότι καμία από τις Εισηγήσεις αυτές δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, Η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της ενίσχυσης του ΠΚΧ Κέντρου στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία (ΕΚΑΣΚΑΠ), ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως και σε υψηλό επίπεδο. Συνεπώς, η έκκληση που εκφράζει με το από 23/05/2022 Δελτίο Τύπου (που μας κοινοποιήθηκε) το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας για ενίσχυση του ΕΚΑΣΚΑΠ, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι το ΕΚΑΣΚΑΠ δεν είναι το μοναδικό Δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο. Είναι γνωστό ότι το Ωνάσειο ανήκει και επιδοτείται από το κράτος, διοικείται από ΔΣ που ορίζει το κράτος, και η νοσηλεία των παιδιών εκεί είναι δωρεάν. Με άλλα λόγια, από την οπτική των γονέων και για τις ανάγκες των παιδιών μας, παρά τις καθαρά νομικής φύσης διαφορές, τα Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία» και το Ωνάσειο είναι εξίσου δημόσια κέντρα και επιθυμούμε να λειτουργούν και τα δύο σε υψηλό επίπεδο για τα παιδιά μας. Συμφωνούμε απολύτως και επικροτούμε να ενισχυθούν, τόσο το ΕΚΑΣΚΑΠ, όσο και το Ωνάσειο, όπου ίσως χρειάζεται. Έτσι, η όποια ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοσίων κέντρων, ή και μία ενδεχόμενη συγχώνευσή τους, αν την προκρίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, δεν μας βρίσκει αντίθετους.

Αντιθέτως, στην παρούσα φάση και με τα σημερινά δεδομένα, με το Δελτίο Τύπου της ΠΚΔ Εταιρείας να επιβεβαιώνει αυτό που είναι ευρέως γνωστό, δηλαδή την ύπαρξη από ετών σοβαρής δυσλειτουργίας στο ΕΚΑΣΚΑΠ, μια στενή συνεργασία τουλάχιστον των δύο δημοσίων κέντρων μεταξύ τους, ίσως δε και των ιδιωτικών, φαίνεται επιβεβλημένη. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν όλοι να ιεραρχούν ψηλότερα την υγεία των παιδιών μας.

Αυτή ακριβώς η δυσλειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ που αναφέρει η ΠΚΔ Εταιρεία αναγκάζει τους γονείς να αναζητούν λύση για τις καθημερινές επιτακτικές ανάγκες υγείας των παιδιών τους. Ενώ θα είναι ευχής έργο να λειτουργήσει σωστά και το ΕΚΑΣΚΑΠ, και το Ωνάσειο ακόμα καλύτερα, οι γονείς όμως που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη ΤΩΡΑ, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα γίνουν προσλήψεις, πότε θα εκπαιδευτεί προσωπικό και πότε θα γίνει ό,τι άλλο κρίνουν οι ειδικοί ώστε το ΕΚΑΣΚΑΠ να λειτουργεί πλήρως και σε υψηλό επίπεδο. Οι γονείς έχουν ανάγκη να γνωρίζουν ΤΩΡΑ ποια είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, ώστε να μπορούν να στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε πραγματικά δεδομένα, και χρειάζονται ΤΩΡΑ πλήρη κάλυψη των νοσηλίων από το δημόσιο ταμείο, ανεξάρτητα από την επιλογή τους.

Για την διασφάλιση της ποιότητας της καρδιοχειρουργικής και καρδιολογικής φροντίδας των παιδιών μας στο άμεσο και απώτερο μέλλον, η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κάνει έκκληση στην Πολιτεία να μην ολιγωρεί άλλο, αλλά να υλοποιήσει ταχύτατα τις εισηγήσεις των καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων που η ίδια όρισε. Η πολύχρονη περίοδος του προβληματισμού, των συζητήσεων και των χρήσιμων διαβουλεύσεων είναι πλέον επιτακτικό να αντικατασταθεί από συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα. Το επιτάσσει η ανάγκη να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών.

  • ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΚΑΡΔΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά μονοψήφιος αριθμός θανάτων - Χαμηλά οι διασωληνωμένοι
Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά μονοψήφιος αριθμός θανάτων - Χαμηλά οι διασωληνωμένοι 02 Ιουνίου 2022
Η Όμικρον εκτόξευσε τα επίπεδα ανοσίας στον παγκόσμιο πληθυσμό 02 Ιουνίου 2022
Η Όμικρον εκτόξευσε τα επίπεδα ανοσίας στον παγκόσμιο πληθυσμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις από πυρκαγιά μπορεί να επιμείνουν για μήνες
Υγεία
29/05/2025 - 22:00

Οι καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις από πυρκαγιά μπορεί να επιμείνουν για μήνες

Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν
Υγεία
27/05/2025 - 18:00

Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν

Οι bodybuilders αγωνιστικών αξιώσεων αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου
Fitness
22/05/2025 - 12:00

Οι bodybuilders αγωνιστικών αξιώσεων αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου

Οι καύσωνες προκαλούν περισσότερους θανάτους από καρδιά - Ο ρόλος της 24ωρης θερμικής καταπόνησης
Υγεία
02/04/2025 - 12:51

Οι καύσωνες προκαλούν περισσότερους θανάτους από καρδιά - Ο ρόλος της 24ωρης θερμικής καταπόνησης

Η ενηλικίωση είναι κρίσιμη για την υγεία της καρδιάς
Πολιτική Υγείας
28/03/2025 - 11:27

Η ενηλικίωση είναι κρίσιμη για την υγεία της καρδιάς

Φουντούκι: Ο ξηρός καρπός που «σηκώνει ασπίδα» για την καρδιά και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Διατροφή
19/03/2025 - 21:03

Φουντούκι: Ο ξηρός καρπός που «σηκώνει ασπίδα» για την καρδιά και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι έξι τροφές που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση στους άνδρες
Διατροφή
30/05/2025 - 10:00
Planet Be: Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην γονιμότητα ανδρών και γυναικών
Υγεία
30/05/2025 - 09:33
ΗΠΑ: "Άδειασμα" ερευνητών στην κυβέρνηση Τραμπ για την έκθεση για την υγεία των παιδιών
Πολιτική Υγείας
30/05/2025 - 09:30
H Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 80% τη μελλοντική εκδήλωση κολπικής μαρμαρυγής
Digital Health
30/05/2025 - 09:00
«Βραχιολάκια» στον Ευαγγελισμό: Πεντάωρες αναμονές και online γνωματεύσεις στα πλάνα
Πολιτική Υγείας
29/05/2025 - 22:37
Οι καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις από πυρκαγιά μπορεί να επιμείνουν για μήνες
Υγεία
29/05/2025 - 22:00
Χειρουργική αντιμετώπιση εφηβικής σκολίωσης: Πότε ενδείκνυται
Health Talk
29/05/2025 - 21:01
Τσιόδρας προς Κομισιόν για σπάνιες ασθένειες: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπείας
Πολιτική Υγείας
29/05/2025 - 20:08
Μετεωρισμός, «φούσκωμα», δυσπεψία: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται
Health Talk
29/05/2025 - 19:03
Σύνθετοι υδατάνθρακες: πώς συνδέονται με την υγιή γήρανση
Διατροφή
29/05/2025 - 18:00
Wheels of Will 2025: Ο γύρος της Κρήτης με ποδήλατο για τα παιδιά που δίνουν τον πιο σημαντικό αγώνα
Patient Talk
29/05/2025 - 17:30
"Κάνεις σεξ; Κάνε τεστ!" Δημόσια πρόσωπα δίνουν το σύνθημα για πρόληψη
Υγεία
29/05/2025 - 16:46
Ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οδηγίες διαχείρισης του άγχους
Ψυχική Υγεία
29/05/2025 - 16:00
Θαλασσινός - Τσαλιγοπούλου - Βελεσιώτου τραγουδούν για τους Γιατρούς του Κόσμου
Επικαιρότητα
29/05/2025 - 15:41
Ανακάλυψη ενός κρίσιμου βιοδείκτη για τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
Υγεία
29/05/2025 - 15:00
Ιατρικός Σύλλογος για το κύκλωμα παράνομης συνταγογράφησης: Ντροπή και ανάγκη για πρόληψη
Health Talk
29/05/2025 - 14:45
Το ταξίδι του ασθενούς με καρκίνο του νεφρού VHL: Από τη διάγνωση στη θεραπεία με δύναμη και αισιοδοξία
Patient Talk
29/05/2025 - 14:30
AthensVision: Νέα εποχή μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Sanoptis
Health Talk
29/05/2025 - 14:00
Προσπαθείτε για παιδί; Οι λόγοι που η υγεία του άνδρα είναι εξίσου σημαντική με εκείνη της γυναίκας
Υγεία
29/05/2025 - 13:14
Κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων: Απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες - Τι λέει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ
Επικαιρότητα
29/05/2025 - 13:12
Δάκρυα χαράς: Ο εγκεφαλικός μηχανισμός πίσω από αυτό το "παράδοξο"
Υγεία
29/05/2025 - 12:00
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Συμπτώματα, διάγνωση και οριστική αντιμετώπιση
Health Talk
29/05/2025 - 11:00
Αύξηση των κρουσμάτων πολλαπλού μυελώματος αλλά μείωση της θνητότητας
Health Talk
29/05/2025 - 09:46
Γεωργιάδης για τη βοήθεια του ΕΕΣ στα Επείγοντα: Τη διαφορά την κάνουν πάντα οι άνθρωποι
Πολιτική Υγείας
29/05/2025 - 09:15
MNS 2025: Η Κρήτη Υποδέχεται την Παγκόσμια Νευροεπιστημονική Κοινότητα
Health Talk
29/05/2025 - 09:04
Εμπορία ναρκωτικών από ειδικευόμενη ψυχίατρο: Χρησιμοποιούσε ακόμα και ασθενοφόρο για τη μεταφορά
Επικαιρότητα
29/05/2025 - 08:27
ΕΟΠΥΥ: Η σημασία της άυλης συνταγογράφησης για την αποτροπή απάτης με τα φάρμακα
Πολιτική Υγείας
29/05/2025 - 08:06
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού: Γιατί η υγεία του εντέρου είναι υγεία για όλο το σώμα
Health Talk
29/05/2025 - 07:50
Ποιο είναι το μικρόβιο που «τρέφεται» με πλαστικά νοσοκομειακά υλικά
Επικαιρότητα
28/05/2025 - 21:00
Κύπρος: Αντιπροσωπεία του ΕΚ για το μεταπολεμικό τραύμα γυναικών και κοριτσιών
Ψυχική Υγεία
28/05/2025 - 20:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FairLife L.C.C.: 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νοσηλευτών για την αναβάθμιση αναβαθμίζει της φροντίδας ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 11:30
Θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες; Δοκιμάστε να προσθέσετε τσίλι!
Διατροφή
27/05/2025 - 15:30
Παγκόσμια υγειονομική απειλή: Επιστροφή επιδημιών λόγω κατάρρευσης των εμβολιαστικών προγραμμάτων
Πολιτική Υγείας
27/05/2025 - 11:49
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
27/05/2025 - 12:38
Διάκριση για Έλληνες ουρολόγους στην Laser Εκπυρήνιση Προστάτη HoLEP
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 10:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo