ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα μικρό θαύμα μόλις συνέβη στον Ευαγγελισμό: Γεγονός η πρώτη χορήγηση κυτταρικής θεραπείας-τεράστια νίκη απέναντι στον καρκίνο

Υγεία
Ένα μικρό θαύμα μόλις συνέβη στον Ευαγγελισμό: Γεγονός η πρώτη χορήγηση κυτταρικής θεραπείας-τεράστια νίκη απέναντι στον καρκίνο
Η πλέον σύγχρονη εξατομικευμένη θεραπεία για ασθενείς με ανίατα λεμφώματα υψηλής κακοηθείας και οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, με σημαντική πιθανότητα ίασης, μόλις έγινε πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Τετάρτη, 29/01/2020 - 17:31
Δήμητρα Τριανταφύλλου Δήμητρα Τριανταφύλλου

Πότε και πως θα εφαρμοστεί η θεραπεία στη χώρα μας, η συναρπαστική πορεία μέχρι να φτάσουμε εδώ κι η μεγάλη σημασία της θεραπείας ως μια τεράστια νίκη απέναντι στον καρκίνο. Τι λέει στο News4Health ο Δημήτρης Καρακάσης, ο αιματολόγος που εφάρμοσε την επαναστατική θεραπεία στην Ελλάδα.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Αυτό που ζούμε ήταν το απόλυτο όνειρο των γιατρών από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Τώρα έχουμε ξεπεράσει και το όνειρο» έλεγε χτες εμφαντικά ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αναστάσιος Γρηγορόπουλος στην παρουσίαση της επαναστατικής θεραπείας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες στον Ευαγγελισμό στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», τη μεγαλύτερη δηλαδή μονάδα στο είδος της στην Ελλάδα.

Τι είναι όμως τα CAR -T λεμφοκύτταρα και που έγκειται η επαναστατικότητα αυτής της θεραπείας;

Τα CAR-T λεμφοκύτταρα αποτελούν την πλέον σύγχρονη εξατομικευμένη θεραπεία για ασθενείς με ανίατα λεμφώματα υψηλής κακοήθειας και οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Πρόκειται για αυτόλογα λεμφοκύτταρα του ασθενή, τα οποία τροποποιούμενα γενετικά σε εξειδικευμένα εργαστήρια, αποκτούν ισχυρή αντινεοπλασματική δράση. Τα κύτταρα αυτά, όταν επαναχορηγηθούν στον ασθενή, δρουν ως «ζωντανό φάρμακο». Συγκεκριμένα, αναγνωρίζουν τον όγκο, στρέφονται εναντίον του και τον καταστρέφουν, προσφέροντας έτσι σημαντική πιθανότητα ίασης σε κακοήθειες που είναι ανθεκτικές σε όλες τις συμβατικές θεραπείες

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρακάση, διευθυντή της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στον «Ευαγγελισμό» τα CAR T λεμφοκύτταρα αποτελούν σήμερα την πλέον καινοτόμο ενδεδειγμένη κυτταρική θεραπεία ασθενών με δυσίατες λεμφικές κακοήθειες από Β λεμφοκύτταρα. Πρόσθεσε, επίσης, πως στο εγγύς μέλλον οι ενδείξεις των CAR T λεμφοκυττάρων πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλες αιματολογικές κακοήθειες, καθώς και σε συμπαγείς όγκους.

Στο πάνελ: από δεξιά: διοικητής Ευαγγελισμού, υφυπουργός υγείας Κοντοζαμάνης και Χαρχιολάκης- διευθυντής αιματολογικής κλινικής

«Αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα μήνυμα προσπάθειας, είναι ένα πρώτο βήμα, είναι μια νίκη, είναι ελπίδα» είπε με τη σειρά του ο κος Γρηγορόπουλος και συμπλήρωσε: «ως διοικητής του νοσoκομείου είμαι περήφανος που είμαστε το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που εφάρμοσε αυτή την θεραπεία. Παρ' ότι έχουμε πάρα πολλά προβλήματα στον Ευαγγελισμό - και κτηριακά και σε προσωπικό, την ίδια στιγμή επιτελείται σημαντικό επιστημονικό έργο».

Ο Νίκος Χαρχιολάκης, διευθυντής στην Αιματολογική Κλινική στον Ευαγγελισμο ήταν το ίδιο ενθουσιασμένος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό που συνέβη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας της εταιρείας Gillead, του ΕΟΦ, του νοσοκομείου μας και της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων». Στην παρουσίαση της θεραπείας παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα για το νοσοκομείο» και παράλληλα δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο Υγείας κάνει αυτή τη στιγμή όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προσφέρει άμεσα τις νέες θεραπείες στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Τα νέα σκευάσματα κι ο τρόπος της θεραπείας

Τα σκευάσματα με τα οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η θεραπεία είναι ένα της εταιρείας Gilead κι ένα της Novartis. Το πρώτο ενδείκνυται ενήλικους ασθενείς με DLBCL, οι οποίοι έχουν υποτροπιάσει ή είναι ανθεκτικoί μετά από 2 ή περισσότερες γραμμές συστηματικής θεραπείας, ενώ το δεύτερο αφορά σε παιδιά κι ενήλικες ως 25 ετών με B-ALL . Η πρώτη θεραπεία πραγματοποιήθηκε στον Ευαγγελισμό με σκεύασμα της Gillead όπως θα συμβεί και με άλλες 2 που έχουν προγραμματιστεί.

Όσο για τα προαπαιτούμενα και τα υψηλά standard της θεραπείας, από τους διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς (FDA, EMA) απαιτείται η εφαρμογή των CAR T λεμφοκυττάρων να γίνεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με Αιματολογική Κλινική και πιστοποιημένη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών, με εμπειρία σε αλλογενείς μεταμοσχεύσεις από εναλλακτικούς δότες και μοσχεύματα (μη συγγενείς δότες, απλοταυτόσημοι συγγενείς, αίμα ομφαλίου λώρου).

Το παραπάνω αυστηρό πρωτόκολλο εφαρμόζεται λόγω της συχνής εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή, αλλά συνήθως αναστρέψιμων επιπλοκών, που μπορεί να εμφανιστούν μετά τη χορήγησή των λεμφοκυττάρων (σύνδρομο κυτταροκινών, νευρολογική τοξικότητα, λοιμώξεις). Η «δική μας» πάντως Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών στον «Ευαγγελισμό» (η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησης από την εταιρεία) θεωρείται πρότυπη όχι μόνο πανελλαδικά αλλά πανευρωπαϊκά.

Λειτουργεί από το 1991 στο πλαίσιο της Αιματολογικής Κλινικής. Αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα αλλογενών μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, όπου διενεργείται το 35% των αλλογενών μεταμοσχεύσεων ενηλίκων της χώρας. Τα τελευταία 29 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί εδώ περισσότερες από 1.050 αλλογενείς μεταμοσχεύσεις.

Πώς έγινε η μεταμόσχευση, ένα μικρό ιστορικό του θαύματος

Η διαδικασία της παραγωγής και χορήγησης των CAR T λεμφοκυττάρων στον ασθενή που τώρα νοσηλεύεται μετά την επιτυχή θεραπεία, στον Ευαγγελισμό έγινε ως εξής : πριν από 5 εβδομάδες συλλέχθηκαν τα λεμφοκύτταρα από τον ασθενή, στη συνέχεια εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο των ΗΠΑ όπου μετατράπηκαν σε CAR T λεμφοκύτταρα και καταψύχθηκαν. Τέσσερις εβδομάδες μετά, τα κατεψυγμένα CAR T λεμφοκυττάρα «επέστρεψαν» στον Ευαγγελισμό και συντηρήθηκαν σε δεξαμενή υγρού αζώτου. Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Μεταμόσχευσης κι έλαβε το κατάλληλο σχήμα προετοιμασίας. Τα CAR T λεμφοκυττάρα αποψύχθηκαν κι εγχύθηκαν στον ασθενή.

O Δημήτρης Καρακάσης

Όσο για το προφίλ του τυχερού πρώτου στην Εlλάδα που δέχθηκε την θεραπεία, είναι 40 χρονών και η πορεία της υγείας του λίγες μόλις ημέρες μετά την έγχυση είναι καλή.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις στιγμές πριν από το ...θαύμα ο κος Καρακάσης μας περιέγραψε πως «ήταν σε μια συμμετοχή μου σε Πανευρωπαϊκό Αιματολογικό Συνέδριο στη Στοκχόλμη στην οποία παρευρίσκονταν και στελέχη της Gillead οι οποίοι με προσέγγισαν γιατί ήδη έψαχναν κατάλληλες κλινικές για να δώσουν το φάρμακο. Έπειτα τα πράγματα πήραν γρήγορα το δρόμο τους».

Τον Ιούνιο του 2019 τρεις αλλοδαποί ελεγκτές της Gillead κατέφθασαν στον Ευαγγελισμό για να ελέγξουν την μονάδα μεταμόσχευσης. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον περασμένο Δεκέμβριο το νοσοκομείο έστειλε αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ να δώσει το οκ για την θεραπεία.

Όσο για τον ασθενή ο οποίος ήρθε από τον Άγιο Σάββα ήταν ο μοναδικός που τηρούσε τις προϋποθέσεις, για να λάβει την θεραπεία, εκείνη τη στιγμή στην Αθήνα. «Εδώ και μια εβδομάδα απ' όταν έγινε κι η έγχυση, η πορεία του είναι καλή αν κι η συνολική εικόνα θα έρθει πάνω στον μήνα ενώ τα μακροχρόνια αποτελέσματα της θεραπείας θα φανούν σε 2 με 3 χρόνια» κατέληξε ο κος Καρακάσης.

Πόσοι Έλληνες θα επωφεληθούν από την θεραπεία και πότε

Σύμφωνα με τον κο Καρακάση, οι ασθενείς που αναμένεται να επωφεληθούν στην Ελλάδα κατ' έτος είναι μεταξύ 40 και 80. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι στους άμεσους στόχους του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει μια «Επιτροπή Αξιολόγησης Ασθενών» . Όπως μάλιστα εξήγησε με τη σειρά του ο κος Χαχριολάκης, «το όλο εγχείρημα θα κριθεί στο πως θα επιλέγονται με ορθολογισμό και καλή πίστη οι ασθενείς. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε πολύ σοβαροί στην επιλογή ασθενών».

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η εταιρεία έχει δωρίσει 3 θεραπείες για ισόποσους ασθενείς στην Ελλάδα. Ο επόμενος ασθενής που έχει επιλεγεί είναι καθ' οδόν προς τον Ευαγγελισμό ενώ ο τρίτος θα δεχθεί την θεραπεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κο Καρακάση πάντως, και τα δύο κατάλληλά σκευάσματα τόσο της Gillead όσο και της Novartis θα περάσουν γρήγορα στο στάδιο της εφαρμογής και χρήσης στις μονάδες. «Kαι τα δύο φάρμακα έχουν πάρει ένδειξη από τον Αύγουστο του 2018 αλλά για αυτό της εταιρείας Novartis εκκρεμούν οι απαραίτητες συμβάσεις. Έχουμε περάσει από τον έλεγχο κι αυτής της εταιρείας και περιμένουμε την τελική έγκριση. Στο επόμενο εξάμηνο θα μπορούμε να κάνουμε έγχυση και με το σκεύασμα της Novartis»

Οι κλινικές Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που θα πραγματοποιούν τις εγχύσεις στην Ελλάδα είναι 3: Ευαγγελισμός, Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη και Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως πάντως τόνισε ο διοικητής του Ευαγγελισμού: « πρόκειται για ένα φάρμακο υψηλού κόστους. Αυτή στη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία έγκρισης της τιμολόγησης και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην εταιρεία και στο Υπουργείο Υγείας».

Σύμφωνα με τον κο Γαλανόπουλο, ιατρικό διευθυντή στην Gillead, «υπάρχει η βούληση, η εμπειρία, και το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσουμε. Οι διαδικασίες διαπραγματεύσης με το Υπουργείο Υγείας έχουν ήδη ξεκινήσει κι όλα βαίνουν καλώς».

Τελευταία τροποποίηση στις 29/01/2020 - 20:43
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολύτιμος σύμμαχος το ανοσοποιητικό για την αντιμετώπιση του καρκίνου
Πολύτιμος σύμμαχος το ανοσοποιητικό για την αντιμετώπιση του καρκίνου 29 Ιανουαρίου 2020
Συναγερμός για τις αγορές από Κίνα από τον Κοροναϊό 29 Ιανουαρίου 2020
Συναγερμός για τις αγορές από Κίνα από τον Κοροναϊό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
Υγεία
27/07/2026 - 10:00

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050

Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
20/07/2026 - 14:00

Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα

Νέα μελέτη για την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες
Υγεία
14/07/2026 - 17:47

Νέα μελέτη για την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις
Υγεία
13/07/2026 - 18:11

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο: Ο πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης επικεφαλής της ομάδας εργασίας
Patient Talk
10/07/2026 - 21:17

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο: Ο πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης επικεφαλής της ομάδας εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθρακούχο νερό και έντερο: Αλήθειες και παρανοήσεις για το φούσκωμα, το μικροβίωμα και την υγεία του πεπτικού
Διατροφή
29/07/2026 - 21:02
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στο πύρινο μέτωπο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 20:39
Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14
Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49
Καλοκαίρι και σεξουαλικότητα: Πρωταγωνιστές το φως, το νερό και ο χρόνος
Ψυχική Υγεία
29/07/2026 - 18:57
Δύο πυροσβέστες νεκροί από ασφυξία στη φωτιά που καίει το Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 18:19
ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής των Ευρωπαίων από λοιμώδη νοσήματα
Υγεία
29/07/2026 - 17:42
Αλκοόλ και κάπνισμα βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού και κολπική μαρμαρυγή
Υγεία
29/07/2026 - 17:16
Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε κάθε στάδιο της ζωής τους
Fitness
29/07/2026 - 16:34
Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές
Health Talk
29/07/2026 - 16:13
Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:51
Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34
Τηλεργασία: Πώς επηρεάζει το σώμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε
Υγεία
29/07/2026 - 15:00
Πνευμονογαστρικό νεύρο: Γιατί είναι καθοριστικό για την ψυχική υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού
Υγεία
29/07/2026 - 14:00
Ύπνος με ανεμιστήρα: Οι 4 πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες για ασφαλή χρήση
Υγεία
29/07/2026 - 13:00
Σαλμονέλα το καλοκαίρι: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για νοικοκυριά - επιχειρήσεις εστίασης
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 12:00
ΨΝΑ: Καταγγελία εργαζομένων για «επικίνδυνες συνθήκες» στις εφημερίες – Ράντζα ακόμη και στα εξεταστήρια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 11:30
Πώς το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να σάς μολύνει με σαλμονέλα
Υγεία
29/07/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Οι περιοχές με κρούσματα και αυτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:26
ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00
Ινομυαλγία: Εντοπίστηκαν 26 γονιδιακές περιοχές που αυξάνουν τον κίνδυνο
Υγεία
29/07/2026 - 09:00
Καλοκαίρι και χρόνιος πόνος: Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείρισή του
Health Talk
29/07/2026 - 08:12
Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42
Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo