ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμμηνορροϊκός κύκλος: Πώς και γιατί επηρεάζει τη διάθεση κάθε γυναίκας

Υγεία
FREEPIK
Ξυπνήσατε και όλα σας φταίνε; Ο ένοχος πίσω από την κακή σας διάθεση μπορεί να είναι οι ορμόνες που μεταβάλλονται ανάλογα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο κάθε γυναίκας, λένε οι ειδικοί.
Δευτέρα, 03/02/2025 - 14:48
— Photo: FREEPIK
Χάρις Μανουσάκη Χάρις Μανουσάκη

Είναι κάποιες μέρες που ξεκινούν με ένα σχεδόν ευφορικό αίσθημα, όλα φαίνονται θετικά και αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και αυτές οι μέρες που κυριολεκτικά «τρωγόμαστε με τα ρούχα μας». Τα πάντα μας ενοχλούν και η διάθεση μας ταλαντώνεται ανάμεσα σε αίσθημα θλίψης ή θυμού με κάθε αφορμή ακόμα κι αν αυτή δεν είναι σημαντική.

Για τους άνδρες που μας διαβάζουν, μπορεί η περιγραφή να ακούγεται λίγο υπερβολική, αλλά για τις γυναίκες είναι απλά ένας ακόμη μήνας του χρόνου!

Οι «μυστήριες» ορμόνες

«Τα επίπεδα αρκετών ορμονών ποικίλλουν κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου», επισημαίνει η γυναικολόγος Maureen Cernadas, MD.

«Τα επίπεδα οιστρογόνων, προγεστερόνης, κορτιζόλης και σεροτονίνης μεταβάλλονται μέσα στον μήνα» και αυτές οι διακυμάνσεις, όπως εξηγεί, επηρεάζουν και κατευθύνουν τα συναισθήματα αλλά και τη σωματική υγεία κάθε γυναίκας περίπου όπως ένας μαέστρος καθοδηγεί μια ορχήστρα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση τον ρόλο των μουσικών έχουν οι ορμόνες.

Στο πιο...διαβόητο ίσως στάδιο του εμμηνορροϊκού κύκλου, λίγο πριν την έναρξη της νέας έμμηνου ρύσεως, κάνει την εμφάνιση του το λεγόμενο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή διεθνώς PMS. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε αυτή την φάση ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των γυναικών θα εμφανίσει συγκεκριμένα συμπτώματα που σχετίζονται με την φάση του κύκλου τους.

Ο κόσμος είναι όμορφος… ή αλλιώς, η ωοθυλακική φάση

Η ωοθυλακική φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας ξεκινά στην έναρξη της περιόδου και διαρκεί περίπου 10 έως 14 ημέρες, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το γυναικείο σώμα εκκρίνει την ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH). Αν και η συγκεκριμένη δεν επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά ωστόσο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διέγερση και παραγωγή ωοθυλακίων στις ωοθήκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του κύκλου, η οιστραδιόλη (ο πιο ισχυρός τύπος οιστρογόνου) αρχίζει να αυξάνεται.

«Συχνά, αυτή είναι η στιγμή που η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται πιο ενεργητική, κοινωνική και χαρούμενη», λέει ο Taylor Hahn, MD, Μαιευτήρας στο HerMD.

«Η σεροτονίνη, ένας από τους νευροδιαβιβαστές, τείνει επίσης να αυξάνεται παράλληλα με την οιστραδιόλη και παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και τα συναισθήματα», επισημαίνει στη συνέχεια ο Δρ Hahn, προσθέτοντας ότι αυτή η ενεργειακή ώθηση, μπορεί επίσης να ενθαρρύνει περισσότερο την ανάγκη για άσκηση και αύξηση της σωματικής δραστηριότητας γενικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Brain Sciences αυτές τις μέρες του μήνα οι γυναίκες τείνουν να βιώνουν πιο θετικά συναισθήματα.

Χαρούμενη και παιχνιδιάρα: Η φάση της ωορρηξίας

«Κατά την ωορρηξία, τα επίπεδα οιστρογόνων κορυφώνονται», σύμφωνα με την Maureen Cernadas. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι αρκετά υψηλά, το σώμα της γυναίκας απελευθερώνει ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH), συνήθως γύρω στη 13η ημέρα του κύκλου. Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι εκείνη που δίνει το σήμα στις ωοθήκες να απελευθερώσουν ένα ωάριο στην κοντινή σάλπιγγα ώστε αυτό να μπορεί να ταξιδέψει στη μήτρα και να γονιμοποιηθεί, επεξηγούν οι γιατροί. Σε αυτή την χρονική στιγμή, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται χαρούμενες, περισσότερο ελκυστικές και με μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

«Η τεστοστερόνη αυξάνεται κοντά στη φάση της ωορρηξίας και συνδέεται στενά με τη βελτίωση της διάθεσης και της ενέργειας», λέει ο Δρ. Hahn, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα, «μπορεί να αυξηθούν η σεξουαλική ορμή και η επιθυμία».

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο χρόνος έχει βιολογική βάση για να ενθαρρύνει φυσικά τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά την περίοδο της ωορρηξίας και να αυξήσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης, προσθέτει ο Δρ. Hahn.

Νιώθοντας χάλια: η ωχρινική φάση

Μετά την ωορρηξία, το ωοθυλάκιο που μένει πίσω από το ωάριο που έχει απελευθερωθεί, εκκρίνει προγεστερόνη, μια ορμόνη που προετοιμάζει τη μήτρα να δεχθεί και να διατηρήσει ένα γονιμοποιημένο ωάριο.

«Η προγεστερόνη μπορεί αρχικά να βελτιώσει τον ύπνο και να μειώσει το άγχος, ωστόσο, μερικές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, κόπωση και κατακράτηση υγρών», λέει ο Δρ. Hahn. Σε αυτή την φάση του κύκλου μάλιστα φαίνεται να αυξάνεται η λαχτάρα για πρόχειρο φαγητό και λιγότερο υγιεινές διατροφικές επιλογές, προσθέτει.

Εάν το ωάριο παραμένει μη γονιμοποιημένο, τα επίπεδα προγεστερόνης ξεκινούν να υποχωρούν, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Σε αυτό το σημείο, η οιστραδιόλη, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη πέφτουν σε χαμηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανοίγοντας το δρόμο για συμπτώματα PMS συνδρόμου όπως κράμπες, ακμή, ευαισθησία στο στήθος και πονοκέφαλοι.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και εναλλαγές διάθεσης

Πέρα από τα σωματικά συμπτώματα, η ωχρινική φάση μπορεί να μοιάζει με ένα συναισθηματικό ρόλερ κόστερ επισημαίνουν οι επιστήμονες, με συμπτώματα όπως:

  • Αλλαγή στην λίμπιντο
  • Αισθήματα άγχους, λύπης ή κατάθλιψης
  • Δυσκολία συγκέντρωσης
  • Αλλαγή στην όρεξη
  • Αϋπνία

«Για κάποιες γυναίκες αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια, σχεδόν ανύπαρκτα ή γενικά να περνούν απαρατήρητα. Αλλά για άλλες, είναι δυνατόν να είναι έντονα και οδυνηρά», κατά τον Δρ. Hahn.

Που οφείλεται το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Αν και οι ειδικοί δεν κατανοούν πλήρως τι προκαλεί το PMS, έχουν υπόψιν κάποιους βασικούς ύποπτους:

  • Σεροτονίνη: ένας χημικός νευροδιαβιβαστής, που μεταφέρει μηνύματα μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματός και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της διάθεσης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα σεροτονίνης μειώνονται κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης, συμβάλλοντας πιθανώς στα συμπτώματα του PMS.
  • Κορτιζόλη: μια αύξηση της επονομαζόμενης και ορμόνης του στρες, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences υποδηλώνει ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση βάρους, έξαψη και κόπωση.
  • Τρόπος ζωής: ορισμένοι ειδικοί έχουν επισημάνει τις καθημερινές συνήθειες κάθε γυναίκας ως πιθανούς επιβαρυντικούς παράγοντες για το PMS, λέει ο Δρ. Hahn, που τελικά επηρεάζουν ίσως και την ένταση των συμπτωμάτων του συνδρόμου. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάπνιζαν παρατηρούσαν περισσότερα συμπτώματα ψυχικής φύσεως σε αυτό το στάδιο ενώ γυναίκες που η διατροφή τους είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι παρουσίαζαν περισσότερα σωματικά συμπτώματα.

«Ωστόσο, η επιτυχημένη διαχείριση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη από μια απλή αλλαγή σε διατροφή και άσκηση», λέει ο Hahn.

Πώς διαχειριζόμαστε το PMS

Το να βιώνετε συμπτώματα PMS δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με τον Δρ. Hahn. «Κάθε γυναίκα που έχει εμμηνορροϊκούς κύκλους θα μπορούσε ενδεχομένως να εμφανίσει συμπτώματα PMS, αλλά η σοβαρότητα και ο τρόπος διαχείρισης αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρουν πολύ» τονίζει.

Για ήπια συμπτώματα, μεταξύ άλλων, συνιστά τα εξής

  • Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα: «Ο ύπνος επιτρέπει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν σε μια περίοδο που η κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα», λέει ο Hahn. Προσπαθήστε να κοιμάστε ένα πλήρες οκτάωρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσθέτει.
  • Επικεντρωθείτε σε μια ισορροπημένη διατροφή: «Το πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να έχουν ωραία γεύση εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν βοηθούν στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και συχνά μπορεί να επιδεινώσουν συμπτώματα όπως φούσκωμα, ναυτία και κράμπες», λέει ο Hahn, εξηγώντας ότι μικρότερα, πιο συχνά και πιο υγιεινά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.
  • Ήπια σωματική δραστηριότητα: Αν και η άσκηση μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε εν μέσω συμπτωμάτων προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, η κίνηση αυξάνει τις ενδορφίνες και μπορεί να βελτιώσει και να σταθεροποιήσει τη διάθεση, να ανακόψει την λαχτάρα για φαγητό και να μειώσει τον πόνο και την ενόχληση, σύμφωνα με τον ειδικό. «Επιλέξτε κάτι τόσο εύκολο όσο ένας περίπατος γύρω από το τετράγωνό σας ή απλώς διατάσεις στο σαλόνι σας», προσθέτει.

Μερικές φορές τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα είναι πολύ πιο σοβαρά και παραπέμπουν σε προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή. Αυτή η κατάσταση μοιάζει με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο αλλά εκδηλώνετε με συμπτώματα μεγαλύτερης σοβαρότητας όπως ευερεθιστότητα, άγχος ή κατάθλιψη, σύμφωνα με την OWH.

«Οι γυναίκες ανταποκρίνονται διαφορετικά στις ορμονικές εναλλαγές», επισημαίνει και η Δρ. Cernadas.

Αν τα συμπτώματα παρεμβαίνουν στη ζωή, τις σχέσεις, την εργασία ή τις σχολικές σας επιδόσεις ζητήστε την βοήθεια του γιατρού σας για να μειώσετε την ένταση τους, συμβουλεύει τις γυναίκες.

Πηγή: everydayhealth.com

Τελευταία τροποποίηση στις 03/02/2025 - 13:11
  • ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ
  • ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • ΠΕΡΙΟΔΟΣ
  • ΟΡΜΟΝΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Τροποποίηση των τιμών αποζημίωσης διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων
ΕΟΠΥΥ: Τροποποίηση των τιμών αποζημίωσης διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων 31 Ιανουαρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο ΠΙΣ συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση της κοινωνίας 03 Φεβρουαρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο ΠΙΣ συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση της κοινωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλο και περισσότερες νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού
Health Talk
14/07/2025 - 15:23

Όλο και περισσότερες νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού χτυπά όλο και πιο συχνά νέες γυναίκες - Πότε πρέπει να ξεκινούν οι μαστογραφίες
Health Talk
11/07/2025 - 20:00

Ο καρκίνος του μαστού χτυπά όλο και πιο συχνά νέες γυναίκες - Πότε πρέπει να ξεκινούν οι μαστογραφίες

Οι γυναίκες εμφανίζουν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ από τους άνδρες - Οι δύο επιβαρυντικοί παράγοντες
Υγεία
09/07/2025 - 13:00

Οι γυναίκες εμφανίζουν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ από τους άνδρες - Οι δύο επιβαρυντικοί παράγοντες

Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών: Οι πέντε αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04

Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών: Οι πέντε αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας

Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν
Υγεία
04/07/2025 - 10:34

Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν

Ακτινοθεραπεία νέας γενιάς για γυναίκες με καρκίνο
Health Talk
02/07/2025 - 17:44

Ακτινοθεραπεία νέας γενιάς για γυναίκες με καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τρεις πιο συχνές κήλες του κοιλιακού τοιχώματος: Διάγνωση, αντιμετώπιση θεραπεία
Health Talk
15/07/2025 - 20:17
Βόμβα Φλωρίδη για την ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας - Υπό επανεξέταση πιστοποιητικά θανάτου
Επικαιρότητα
15/07/2025 - 19:41
Ανάρτηση Μητσοτάκη για τον νέο 24ωρο τηλεφωνικό αριθμό που καλύπτει όλο τον κλάδο της Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/07/2025 - 19:23
Ο ΠΟΥ συνιστά την ενέσιμη χορήγηση της δραστικής ουσίας LEN για την πρόληψη του HIV
Πολιτική Υγείας
15/07/2025 - 18:57
Τα φυτά παράγουν ήχους και τα έντομα τους ακούν - Το παράδειγμα της ντοματιάς
Επικαιρότητα
15/07/2025 - 18:28
Δημοφιλές παυσίπονο αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας - Τι έδειξαν τα ευρήματα μελέτης
Υγεία
15/07/2025 - 18:07
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τρεις νέες ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
15/07/2025 - 17:41
Η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τις συλλήψεις εφημερευόντων ψυχιάτρων στο Δαφνί
Επικαιρότητα
15/07/2025 - 17:24
Η ΔΟΘ κυκλοφόρησε τη δεύτερη έκδοση του οδηγού «Γνώρισε τα Δικαιώματά σου»
Patient Talk
15/07/2025 - 17:08
Νέα μελέτη: Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου
Διατροφή
15/07/2025 - 16:49
Πώς τα ψάρια ζέβρα ρίχνουν φως στο μηχανισμό αποκατάστασης της ανθρώπινης ακοής
Υγεία
15/07/2025 - 16:30
Το Τεκτονικό Ίδρυμα δώρισε στο «Ελπίδα» νέο υπερσύγχρονο αναισθησιολογικό μηχάνημα
Επικαιρότητα
15/07/2025 - 16:04
ΕΛΛΟΚ: Αναβαθμίζοντας τη θεσμική παρουσία των ασθενών στον ευρωπαϊκό χάρτη
Patient Talk
15/07/2025 - 15:48
Μία δόση, επτά ημέρες: Το μακράς δράσης τζελ λεβοντόπας καταπολεμά το τρέμουλο του Πάρκινσον
Pharma News
15/07/2025 - 15:30
Έχετε πονοκεφάλους; Μπορεί να φταίει η σεξουαλική ζωή των Νεάτερνταλ!
Υγεία
15/07/2025 - 14:30
Τα αποτελέσματα ολόσωμων απεικονιστικών εξετάσεων σε 100.000 ανθρώπους μπορεί να αλλάξουν τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών
Digital Health
15/07/2025 - 13:30
Πέθανε ο Γεράσιμος Μιχελής, ο κακός με τα μαύρα από το «Πάρα Πέντε» - Πάλεψε δυο χρόνια με τη νόσο ALS
Επικαιρότητα
15/07/2025 - 13:04
Γυμναστική με αντιστάσεις δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας σε λιγότερο από δύο μήνες
Fitness
15/07/2025 - 12:30
Πόσο συχνά θέλουν πλύσιμο τα κλινοσκεπάσματα και το κόλπο για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα στα μαξιλάρια
Υγεία
15/07/2025 - 11:30
Νέο φάρμακο προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς με εγκεφαλικό
Υγεία
15/07/2025 - 10:30
Γεωργιάδης: Όλες οι γραμμές του 1566 κατειλημμένες από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας
Πολιτική Υγείας
15/07/2025 - 09:29
Νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας η Χριστίνα-Μαρία Κράββαρη
Πολιτική Υγείας
15/07/2025 - 08:28
Τι είναι η κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας και πως αντιμετωπίζεται!
Ψυχική Υγεία
14/07/2025 - 20:11
Συμβουλές για άμεση ανακούφιση και ασφαλή έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού
Health Talk
14/07/2025 - 18:52
Καραγκούνης: Ενίσχυση του πλαισίου προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων
Πολιτική Υγείας
14/07/2025 - 18:34
ΚΚΕ: «Ακόμα μια επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης το 1566»
Πολιτική Υγείας
14/07/2025 - 18:09
Καμπανάκι για συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης Β6 - Πως μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα
Υγεία
14/07/2025 - 17:44
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για τις άδειες και τις συμβάσεις των προσωπικών γιατρών
Πολιτική Υγείας
14/07/2025 - 17:17
Κίτρινο καρπούζι Μεσσηνίας: Η ουσία που περιέχει κατά της στυτικής δυσλειτουργίας
Διατροφή
14/07/2025 - 16:39
ΠΟΝ: Κραυγή αγωνίας για τη Μονάδα Μεταμόσχευσης του «Ευαγγελισμού»
Patient Talk
14/07/2025 - 15:57

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Όμιλος Affidea δίπλα στους πυροσβέστες για τέταρτη συνεχή χρονιά
Υπηρεσίες Υγείας
14/07/2025 - 13:03
Η Tikun Olam Ελλάδος διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών σε νέα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Pharma News
14/07/2025 - 14:43
Κίτρινο καρπούζι Μεσσηνίας: Η ουσία που περιέχει κατά της στυτικής δυσλειτουργίας
Διατροφή
14/07/2025 - 16:39
1566: Όλη η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για την υγεία σε ένα αριθμό
Πολιτική Υγείας
14/07/2025 - 12:16
Πρόληψη και φροντίδα της καρδιάς στο επίκεντρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Πολιτική Υγείας
14/07/2025 - 11:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo