ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους την ώρα που «βουλιάζουν» τα νοσοκομεία, βγαίνουν ράντζα στους διαδρόμους

Πολιτική Υγείας
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους την ώρα που «βουλιάζουν» τα νοσοκομεία, βγαίνουν ράντζα στους διαδρόμους
Το Σάββατο τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα, με σαρωτικούς ελέγχους σε καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, εστίαση, κομμωτήρια, κλπ., ενώ δεν έλειψαν και οι «καμπάνες» για όσους δεν ήταν συνεπείς. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία γεμίζουν με την κ. Παγώνη να αναφέρει ότι δανείστηκαν ράντζα στο «Γεννηματάς» για να «χωρέσουν» οι ασθενείς.
Δευτέρα, 08/11/2021 - 09:20
— Photo: ΙΝΤΙΜΕ
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.11.2021) στον ΣΚΑΪ.

Και προέβλεπε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο γιατί «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, που ζήτησε «καθολικό εμβολιασμό», τα περιστατικά με κορονοϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 28 έως 45 ετών και οι περισσότεροι «ανεμβολίαστοι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».

«Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί» σχολίασε, για την έκρηξη των κρουσμάτων και τις παρελάσεις.

Ράντζα δανεικά από το Σωτηρία

Μια φωτογραφία με ράντζα στους διαδρόμους που έδειξε το ΣΚΑΪ έχει τραβηχτεί από συγγενή ασθενούς που όμως δεν νοσεί με κορονοϊό αλλά νοσηλεύεται για άλλο λόγο. Η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντάς την, είπε ότι αυτό συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία. Ράντζα, όπως αποκάλυψε, μπήκαν και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει», πρόσθεσε η Μαρίνα Παγώνη.

«Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά».

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική, η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

«Ποια Χριστούγεννα;»

«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη όταν της έγινε η… γνωστή ερώτηση και σημείωσε ότι δυο χρόνια μετά δεν χρειάζεται να λέει πως πρέπει να περάσει κανείς τα Χριστούγεννα!

«Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ξεκαθάρισε.

Τα μέτρα που προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση

Σε κάθε περίπτωση από σήμερα, Δευτέρα, όσοι ανεμβολίαστοι θέλουν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες ή υποκαταστήματα των τραπεζών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid test), μαζί με ταυτότητα (ή άλλο νόμιμο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας), αλλιώς δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.

Από την άλλη, για τους εμβολιασμένους χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για οποιαδήποτε δραστηριότητα, μαζί με την ταυτότητα.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι οι ανεμβολίαστοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

Η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως τα κομμωτήρια, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.

Με self test θα μπαίνουν και τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Στους ανοιχτούς (μεικτούς) χώρους, είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ (μοριακού ή rapid), ενώ ο ανώτατος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι οι 10 πελάτες, μαζί και η τήρηση όλων των μέτρων αποστασιοποίησης.

Ανοικτός χώρος ορίζεται αυτός που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο πλευρές. Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών από το δάπεδο του χώρου.

Πλευρά του ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται η οροφή του, αν υπάρχει. Οι κανόνες των ανοικτών υπαίθριων χώρων εφαρμόζονται και για τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές.

Πού δεν χρειάζεται rapid test για τους ανεμβολίαστους

Οι μη εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται rapid test σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς και τον κλήρο να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, στέλνοντας μήνυμα στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή PCR).

Η διενέργεια των τεστ με τη μέθοδο PCR πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ενώ ο έλεγχος με rapid test πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς (δημόσια ή ιδιωτικά) και να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Τέλος, το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από τεστ PCR ή rapid test, εντός 30 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/11/2021 - 11:53
  • ΠΑΓΩΝΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΜΕΘ
  • ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης των νέων μολύνσεων: Πάνω από 1500 κρούσματα στην Αττική,1124 στη Θεσσαλονίκη,1000 στη Θεσσαλία
Ο χάρτης των νέων μολύνσεων: Πάνω από 1500 κρούσματα στην Αττική,1124 στη Θεσσαλονίκη,1000 στη Θεσσαλία 05 Νοεμβρίου 2021
Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα αποδίδουν - Τι δείχνουν τα νέα ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης 08 Νοεμβρίου 2021
Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα αποδίδουν - Τι δείχνουν τα νέα ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμες ώρες για τετράχρονο αγόρι που δέχθηκε άγρια επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 21:52

Κρίσιμες ώρες για τετράχρονο αγόρι που δέχθηκε άγρια επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο

Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 14:18

Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν

Νέο ανακοινωθέν για Μυλωνάκη: Η κατάστασή του παραμένει σταθερή
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 10:52

Νέο ανακοινωθέν για Μυλωνάκη: Η κατάστασή του παραμένει σταθερή

Θεμιστοκλέους για Μυλωνάκη: Θα χρειαστεί καιρός αλλά θα κερδίσει τη μάχη - Τι λέει το νεότερο ανακοινωθέν
Επικαιρότητα
16/04/2026 - 12:49

Θεμιστοκλέους για Μυλωνάκη: Θα χρειαστεί καιρός αλλά θα κερδίσει τη μάχη - Τι λέει το νεότερο ανακοινωθέν

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ
Επικαιρότητα
06/03/2026 - 09:57

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις
Ψυχική Υγεία
02/03/2026 - 18:18

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24
Συνάντηση της ΕΝΑΣΕΛ με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας του Καζακστάν
Patient Talk
29/04/2026 - 17:06
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Διεθνής διάκριση για το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας
Υγεία
29/04/2026 - 16:53
Λαμπρινός από το Φόρουμ των Δελφών: Τεχνητή Νοημοσύνη και βιώσιμη απόδοση
Υπηρεσίες Υγείας
29/04/2026 - 16:39
ChatGPT for Clinicians: Νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για επαγγελματίες υγείας στις ΗΠΑ
Digital Health
29/04/2026 - 16:00
Τι δείχνουν τα πόδια για την υγεία μας
Υγεία
29/04/2026 - 15:00
EMA: Νέα συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 14:58
Συνάντηση Γεωργιάδη - Πατούλη για το clawback των διαγνωστικών: Ανακοινώθηκε μετάθεση των δόσεων
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 14:44
Μπορεί τελικά ο εγκέφαλός μας να μην χωράει άλλο;
Υγεία
29/04/2026 - 14:00
Μαστογραφία: Ο ρόλος της ηλικίας, του οικογενειακού ιστορικού και του πυκνού μαστού
Υγεία
29/04/2026 - 13:00
Παχυσαρκία: Εγκρίθηκε στον Καναδά το πρώτο γενόσημο GLP-1
Pharma News
29/04/2026 - 12:22
Καρκίνος σε άτομα κάτω των 50 ετών: Ερευνητές αναδεικνύουν τον ρόλο της παχυσαρκίας
Υγεία
29/04/2026 - 12:00
Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης συνδέονται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών
Υγεία
29/04/2026 - 11:00
Νοσοκομείο Αττικό: Ρεκόρ ράντζων στην χθεσινή εφημερία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 10:16
ΗΠΑ: Καταδίκη για την Purdue Pharma για τα θύματα του οπιοειδούς οξυκωδόνη
Pharma Policy
29/04/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: Προκήρυξη δύο θέσεων παιδιάτρου για το νοσοκομείο της Ζακύνθου
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 09:10
Καθιστικός τρόπος ζωής: Τι προκαλεί στο σώμα μας
Υγεία
29/04/2026 - 09:00
Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε αποστολή προληπτικής ιατρικής στη Λέρο
Patient Talk
29/04/2026 - 07:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo