ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nοσοκομειακοί γιατροί: Απάντησαν με εξώδικο στη Μίνα Γκάγκα για τις προσλήψεις διευθυντών στα νοσοκομεία

Πολιτική Υγείας
Nοσοκομειακοί γιατροί: Απάντησαν με εξώδικο στη Μίνα Γκάγκα για τις προσλήψεις διευθυντών στα νοσοκομεία
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας απάντησε με εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα σχετικά με την προκήρυξη για προσλήψεις 126 Συντονιστών Διευθυντών εν μέσω εκλογών.
Πέμπτη, 11/05/2023 - 13:05
— Photo: φωτογραφία από Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απέστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σχετικά με την προκήρυξη για προσλήψεις 126 Συντονιστών Διευθυντών εν μέσω εκλογών στα νοσοκομεία.

Οι λόγοι που προέβησε η ομοσπονδία σε μια τέτοια κίνηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εξώδικη δήλωση της είναι οι εξής:

Α)«1. Είναι γνωστή η παθογένεια από τις συμφεροντολογικές προσλήψεις, που πάντα εξυπηρετούσαν το κυβερνόν κόμμα. Αναγκάστηκε, έτσι, ο νομοθέτης να ψηφίσει το Ν. 2190/1994 και ο συντακτικός τις παρ. 7 – 9 του άρθρου 103 του Συντάγματος, με το ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων. Αναμφίβολα, η δυναμική της συνεχίζει να πιέζει.

2. Το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει μετά και την τροποποίησή του με το άρθρο 27 του Ν. 5043/2023, απαγορεύει στο διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών, μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης την έκδοση πράξεων, που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασής του προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. και, γενικότερα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η απαγόρευση αυτή καταλαμβάνει και κάθε σχετική προπαρασκευαστική πράξη ή απόφαση. Καταλαμβάνει, δηλαδή, και αποφάσεις έγκρισης προκήρυξης προς πλήρωση θέσεων.

3. Με το Π.Δ. 45/2023 διαλύθηκε η Βουλή και προκηρύχθηκε η διεξαγωγή των εκλογών στις 21.05.2023. Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στις 22.04.2023. Από το χρόνο αυτό ισχύει η απαγόρευση που ορίζει το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994.

Β) 1. Το πραγματικό είναι ότι τα νοσοκομεία Ε.Σ.Υ συνεχώς υποστελεχώνονται. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικής πολιτικής, που αποκλείει διορισμούς των αναγκαίων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. Η αρνητικότατη κατάσταση είναι γνωστή και σε εσάς προσωπικά. Αυτή σάς υπαγόρευσε την έκδοση της εγκυκλίου σας να εφημερεύουν ιατροί συγκεκριμένης ειδικότητας σε ιατρικά τμήματα άλλης, ξένης από τη δική τους ειδικότητας. Την αποσύρατε για να επανέλθετε, όμως, όπως δηλώσατε, μετά από νέα επεξεργασία από το ΚΕ.Σ.Υ. Ως ιατρός θα συμφωνείτε ότι οι ιατροί δεν δύνανται να αποδεχθούν ιδιότητα που θα τους καθιστά γενικών καθηκόντων. Δεν είναι, όμως, σήμερα το θέμα αυτό.

2. Αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: ΨΝΟΛ465ΦΥΟ-ΟΕΟ) η με α.π. Γ4α/Γ.Π.οικ.25991/04.05.2023 απόφασή σας «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ στο βαθμό Συντονιστή Διευθυντή». Πρόκειται για απόφαση, που εκδόθηκε μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Εμπίπτει, επομένως, στο απαγορευτικό πεδίο του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις διορισμού, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή αποφάσεις, εφ’ όσον αυτές είναι αναγκαίες για την έκδοση της τελικής πράξης – σύνθετη διοικητική ενέργεια – διορισμού ή πρόσληψης. Στην απαγόρευση αυτή είναι και σύσταση θέσεων, η οποία εκλαμβάνετε και είναι ρουσφετολογική. Η απόφασή σας, επομένως, για την έγκριση προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή δεν είναι νόμιμη, αφού αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994.

Σημείωση: Αναρωτιόμαστε, πώς επιλέχθηκαν οι θέσεις, που αναφέρονται στην απόφασή σας. Από το προοίμιό της δεν παρέχεται σχετική πληροφορία. Δεν παρέχεται πληροφορία ούτε για σύσταση των επίμαχων θέσεων.

3. Η έγκριση για προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., απ’ όσα τουλάχιστον και εσείς και εμείς γνωρίζουμε, δεν οριοθετεί τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, ούτε ορίζει το χρόνο ανάρτησης των προκηρύξεων στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Πρόκειται για σπουδή, η οποία επιβλήθηκε από το παράνομο της απόφασής σας, αφού στοχεύει να ολοκληρωθεί η παρανομία με την έκδοση προκηρύξεων, υποβολής αιτήσεων και τις συνεδριάσεις και αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων και με τις πράξεις σας διορισμού.

4. Ως ιατρός θα συμφωνείτε και εσείς ότι στα νοσοκομεία Ε.Σ.Υ πρωτίστως επιβάλλεται η προκήρυξη θέσεων Επιμελητών Β’ και όχι Συντονιστών Διευθυντών. Και τούτο διότι χρειάζονται ιατροί που θα εφημερεύουν - οι Συντονιστές Διευθυντές των νοσοκομείων Α’ Ζώνης δεν εφημερεύουν. Η επιλογή σας, επομένως, να προκηρυχθούν θέσεις Συντονιστών Διευθυντών δεν είναι από αβλεψία, αλλά έχει συγκεκριμένη στόχευση, που εξηγείται από το χαρακτήρα της απόφασής σας. Μπορούμε ευθέως να πούμε, αφού αντίκειται στο άρθρο 28 του Ν. 2190/1994, ότι είναι ρουσφετολογική. Είναι ζήτημα δικό σας ν’ αποκρούσετε το ρουσφετολογικό χαρακτήρα της με την ανάκλησή της. Αυτό επιβάλλεται και από την άτεγκτη απαγόρευση που εισήχθη με το άρθρο 28 του Ν. 29120/1994. Επιβάλλεται, ακόμη, και από την ηθική και, βέβαια, από τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Γ) Προλαμβάνουμε το τυχόν ερώτημά σας. Μα είναι η Ομοσπονδία ενάντια στις προσλήψεις; Εάν δεν είναι, για ποιο λόγο αρνητικά αντιδρά; Η απάντησή μας είναι τούτη;

α. Η Ομοσπονδία μας είναι υπέρ των προσλήψεων, υπέρ, όμως, των νόμιμων προσλήψεων. Αυτή που επιχειρείτε με την απόφασή σας δεν είναι νόμιμη.

β. Η Ομοσπονδία μας παραξενεύεται για τη σπουδή σας. Από το 2019 πώς και γιατί δεν πράξατε αυτό που παρανόμως στην προεκλογική περίοδο κάνετε; Δεν πειθόμαστε ότι δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αποβλέπει σε εκλογικά οφέλη.

γ. Η Ομοσπονδία μας και από θέση αρχών αποκρούει τις πρακτικές, που δρομολογήσατε με την απόφασή σας. Οφείλει να υπερασπίζεται τη νομιμότητα, διότι η παραβίασή της καταλήγει σε αρνητικά αποτελέσματα και για τους ιατρούς Ε.Σ.Υ.

Σημείωση: Η σπουδή δεν σας επέτρεψε ή οι πληροφοριοδότες σας σάς παραπλάνησαν και εγκρίνατε την προκήρυξη θέσεων που έχουν Συντονιστή Διευθυντή με βάση το Ν. 3754/2009. Αυτό γίνεται όταν ο σκοπός δεν είναι η στελέχωση των νοσοκομείων με πραγματικά ουδέτερες προσλήψεις κι’ έτσι κάλυψη των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων.

Δ) Η κατακλείδα του λόγου μας είναι τούτη:

α. Ο κ. Πρωθυπουργός τι θέση θα πάρει; Θα σιωπήσει και θ’ αφήσει να ολοκληρωθεί η παρανομία; Στα ερωτήματα αυτά οφείλουμε να απαντήσουμε ως Ομοσπονδία, ότι εάν δεν επιβάλλει την ανάκληση της προκλητικά παράνομης απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, την υιοθετεί.

β. Ο κ. Υπουργός Υγείας τι θα κάνει; Θα ανακαλέσει στην τάξη την Αναπληρώτριά του, διαφοροποιώντας τη θέση του, εάν δεν μπορεί να επιβάλει το επιβεβλημένο, να αποκατασταθεί, δηλαδή, η νομιμότητα;

γ. Ο κ. Υπουργός Εσωτερικών θα επιμείνει στο ΔΙΠΑΑΔ/ Φ.ΕΠ.9/386/7628/02.05.2023 έγγραφό του με θέμα «Διαδικασίες έγκρισης προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο», παρόλο που προσκρούει στο άρθρο 28 του Ν. 2190/1994;

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και ως κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, αντιγράφοντάς την στην έκθεσή του επίδοσης».

Διαβάστε επίσης=> Άμεση ακύρωση της «σκανδαλώδους» προκήρυξης συντονιστών διευθυντών ζητούν οι γιατροί

Τελευταία τροποποίηση στις 11/05/2023 - 13:25
  • ΓΚΑΓΚΑ
  • ΕΞΩΔΙΚΟ
  • ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικός ο ρόλος των νοσηλευτών στο σύστημα υγείας - Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν
ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικός ο ρόλος των νοσηλευτών στο σύστημα υγείας - Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν 11 Μαϊος 2023
Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σημαντική η ενημέρωση για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών 11 Μαϊος 2023
Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σημαντική η ενημέρωση για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γιατροί στη Γάζα λιποθυμούν από ασιτία ενώ χειρουργούν
Επικαιρότητα
24/07/2025 - 10:00

Οι γιατροί στη Γάζα λιποθυμούν από ασιτία ενώ χειρουργούν

Οι γιατροί Καρδίτσας και Τρικάλων διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις σε νησιά με το «έτσι θέλω»
Πολιτική Υγείας
19/07/2025 - 00:09

Οι γιατροί Καρδίτσας και Τρικάλων διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις σε νησιά με το «έτσι θέλω»

ΕΙΝΑΠ: «Εργαλείο συγκάλυψης και εκφοβισμού το μέτρο της αξιολόγησης από τους πολίτες»
Πολιτική Υγείας
17/07/2025 - 12:36

ΕΙΝΑΠ: «Εργαλείο συγκάλυψης και εκφοβισμού το μέτρο της αξιολόγησης από τους πολίτες»

Γαλανόπουλος: «Πρόκληση και εμπαιγμός η αξιολόγηση των υπηρεσιών υγεία μέσω SMS»
Πολιτική Υγείας
17/07/2025 - 06:52

Γαλανόπουλος: «Πρόκληση και εμπαιγμός η αξιολόγηση των υπηρεσιών υγεία μέσω SMS»

«Όχι» της ΕΙΝΑΠ στην εφαρμογή των DRGs - «Αποτελεί μέτρο εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
17/07/2025 - 03:24

«Όχι» της ΕΙΝΑΠ στην εφαρμογή των DRGs - «Αποτελεί μέτρο εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων»

Θεμιστοκλέους: «Η αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες είναι εργαλείο διοίκησης»
Πολιτική Υγείας
16/07/2025 - 14:48

Θεμιστοκλέους: «Η αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες είναι εργαλείο διοίκησης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η οξύτητα είναι ένας ακόμα λόγος για να λέμε «όχι» στην Coca Cola - Τι κάνει στο σμάλτο των δοντιών
Διατροφή
31/07/2025 - 18:43
Στα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 17:39
Η NN Hellas στηρίζει για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» του Ινστιτούτου Prolepsis
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 17:07
Ελαιοκανθάλη: Η φυσική «ιβουπροφαίνη» από αγουρέλαιο και η ελληνική καινοτομία που άλλαξε τους κανόνες
Διατροφή
31/07/2025 - 16:32
Θεμιστοκλέους από Ελευσίνα: «Περισσότερες από 10.000 αεροδιακομιδές έκανε το ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 15:37
Οι οθόνες και η περίπλοκη επίδρασή τους στον εγκέφαλο των παιδιών - Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ή όχι;
Ψυχική Υγεία
31/07/2025 - 15:19
Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44
Συνάντηση Βαρδακαστάνη- Κικίλια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα και τη νησιωτική πολιτική
Patient Talk
31/07/2025 - 14:19
Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 13:54
Τσιμπούρια: Μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων;
Υγεία
31/07/2025 - 13:37
ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53
Πιστοποίηση ποιότητας με υπογραφή για τα πολυϊατρεία Medifirst
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 12:34
Νέα μελέτη συνδέει το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου με 172 διαφορετικές ασθένειες
Υγεία
31/07/2025 - 12:17
Κρεατίνη και β-αλανίνη: Μπορεί ο συνδυασμός τους να βελτιώσει τα αποτελέσματα της άσκησης;
Διατροφή
31/07/2025 - 12:02
Γιατί θέλουμε το σεξ στη θάλασσα και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας
Υγεία
31/07/2025 - 11:36
Μυωπία, αστιγματισμός: Τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για laser διαθλαστικές επεμβάσεις
Health Talk
31/07/2025 - 11:01
Ελληνική σφραγίδα σε καινοτόμο ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
31/07/2025 - 10:38
ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
30/07/2025 - 19:42
Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Health Talk
30/07/2025 - 19:21
Πειραματικό φάρμακο αναστρέφει τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες σε ποντίκια
Ψυχική Υγεία
30/07/2025 - 18:53
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 18:13
Γιατί «κρεμάνε» οι όρχεις όταν έχει ζέστες - Μια απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος
Υγεία
30/07/2025 - 17:46
Κεραυνοί: Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευθούμε
Υγεία
30/07/2025 - 17:19
Προσωπικότητες της ισραηλινής διασποράς κατηγορούν την κυβέρνηση για επιβολή λιμού μέχρι θανάτου στη Γάζα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 14:23
Γεωργιάδης: «Βραχιολάκι» και παρεμβάσεις στα Τμήματα Επειγόντων έριξαν την αναμονή
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 13:28
Τι πρέπει να κάνετε για να μην χαλάσει τις διακοπές σας ο πόνος στη μέση
Health Talk
30/07/2025 - 13:16
Το Ινστιτούτο Prolepsis σπάει τον κύκλο της παιδικής φτώχειας
Διατροφή
30/07/2025 - 12:48
Παραδόθηκε στο ΓΝΑ «Λαϊκό» κτήριο του ΕΟΠΥΥ για Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 12:11
Μπήκε στο χειρουργείο ο 15χρονος Δημήτρης – Βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 11:42
EFPIA: «Οι δασμοί στα φάρμακα είναι ένα εργαλείο που θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού»
Pharma News
30/07/2025 - 10:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού
Pharma News
29/07/2025 - 13:04
Δέκα υγιεινές τροφές που πρέπει να έχετε στα σακίδιά σας όταν κάνετε κάμπινγκ
Διατροφή
29/07/2025 - 14:24
Πέντε καλοί λόγοι για να έχετε τα σύκα στο πιάτο σας
Διατροφή
29/07/2025 - 12:12
Χωρίς χειρουργικό και διαγνωστικό τομέα το νοσοκομείο της Άρτας
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 12:44
Σηκώνουν το γάντι οι επισκέπτες Υγείας: «Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες του ΙΣΑ»
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 18:16
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo