ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «σωτήρια» θεραπεία που αυξάνει το ποσοστό επιβίωσης σε τρεις τύπους καρκίνου

Pharma Policy
Η «σωτήρια» θεραπεία που αυξάνει το ποσοστό επιβίωσης σε τρεις τύπους καρκίνου
Τρεις νέες κλινικές μελέτες δίνουν νέες ελπίδες για τη θεραπεία τριών διαφορετικών τύπων καρκίνου.
Παρασκευή, 09/06/2023 - 13:17
News4Health Team News4Health Team

Σημαντικό θεραπευτικό όφελος επιτυγχάνει η αγωγή με pembrolizumab στη διαχείριση του Ανεγχείρητου Προχωρημένου Μεσοθηλιώματος του Υπεζωκότα, του χειρουργήσιμου μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και του μεταστατικού μελανώματος, σύμφωνα με τρεις νέες κλινικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO 2023), στις 2-6 Ιουνίου στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Τι είναι το μονοκλωνικό αντίσωμα pembrolizumab

Το μονοκλωνικό αντίσωμα pembrolizumab (πεμπρουλιζουμάμπη) είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που έχει σχεδιαστεί ώστε να αναγνωρίζει και να αποκλείει έναν υποδοχέα («στόχο») που ονομάζεται PD-1.

Ορισμένες μορφές καρκίνου μπορούν να παράγουν μια πρωτεΐνη (PD-L1) η οποία σε συνδυασμό με τον υποδοχέα PD-1 αδρανοποιεί τη δραστηριότητα ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος (της φυσικής άμυνας του οργανισμού) και με αυτόν τον τρόπο τα εμποδίζει να επιτεθούν στον καρκίνο.

Αναστέλλοντας τον υποδοχέα PD-1, η πεμπρολιζουμάμπη σταματάει την αδρανοποίηση των εν λόγω ανοσοποιητικών κυττάρων από τον καρκίνο και, συνεπώς, ενισχύει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το pembrolizumab, είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά με άλλα εγκεκριμένα θεραπευτικά σχήματα, έχει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), 24 ενδείξεις για 14 συχνές μορφές καρκίνου.

Το 62,4% των ασθενών με χειρουργήσιμο μη-μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα, ήταν εν ζωή χωρίς υποτροπή της νόσου, στα 2 έτη παρακολούθησης μετά από περι-εγχειρητική θεραπεία με pembrolizumab.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης Φάσης 3 KEYNOTE-671, που επίσης παρουσιάστηκε στο ASCO 2023, αναφορικά με τη χορήγηση του pembrolizumab ως περιεγχειρητική θεραπεία – πριν από το χειρουργείο (νέο-επικουρική) και μετά το χειρουργείο (επικουρική)- σε 797 ασθενείς με χειρουργήσιμο, σταδίου II, IIIA ή IIIB, μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).

Μετά από διάμεση παρακολούθηση 25,2 μηνών, το 62,4% των ασθενών που είχε λάβει θεραπευτικό σχήμα με pembrolizumab ήταν εν ζωή χωρίς υποτροπή ή εξέλιξη της νόσου, συγκριτικά με το 40,6% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο συνδυαστικά με χημειοθεραπεία.

Η νέο-επικουρική αγωγή συν χημειοθεραπεία και εν συνεχεία χειρουργική εκτομή και η επικουρική μονοθεραπεία με pembrolizumab μείωσε τον κίνδυνο υποτροπής, εξέλιξης ή θανάτου της νόσου κατά 42% στους ασθενείς με εξαιρέσιμο σταδίου II, IIIA ή IIIB μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα συγκριτικά με νέο-επικουρικό εικονικό φάρμακο συν χημειοθεραπεία που ακολουθείται από ανοσοενισχυτικό εικονικό φάρμακο μετά το χειρουργείο.

Το προφίλ ασφάλειας του σχήματος με pembrolizumab ήταν παρόμοιο με το προφίλ ασφάλειας που έχει καταγραφεί σε προηγούμενες κλινικές μελέτες και στον μεταστατικό μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερόμενα αποτελέσματα από την KEYNOTE-671 δημοσιεύθηκαν και στο New England Journal of Medicine.

Καρκίνος του πνεύμονα: Η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.

Μόνο το 2020, καταγράφηκαν περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 1,8 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο μη-μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του πνεύμονα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 81% όλων των περιπτώσεων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το συνολικό ποσοστό πενταετούς επιβίωσης για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα είναι 25%, (έχει σημειωθεί μια βελτίωση 21% τα τελευταία πέντε χρόνια).

Τα βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης οφείλονται, εν μέρει, στη μείωση του καπνίσματος, στην πρόοδο στις διαγνωστικές και χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και στην εισαγωγή νέων θεραπειών.

Ωστόσο, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, η έγκαιρη ανίχνευση και η βελτίωση των ποσοστών θεραπείας παραμένουν μια σημαντική ακάλυπτη ανάγκη, καθώς το 44% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα δεν εντοπίζονται εγκαίρως. Ενδεικτικά, μόνο το 5,8% των ανθρώπων στις ΗΠΑ που πληρούν τις προϋποθέσεις εξετάστηκαν για καρκίνο του πνεύμονα το 2021.

Στο μεσοθηλίωμα του υπεζοκώτα, το εκτιμώμενο ποσοστό συνολικής επιβίωσης (overall survival, OS) στα 3 έτη ήταν 25% στο σκέλος του συνδυασμού pembrolizumab-χημειοθεραπείας με βάση την πλατίνα.

Σε στατιστικά σημαντική βελτίωση της συνολικής επιβίωσης ασθενών με ανεγχείρητο προχωρημένου σταδίου μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα οδήγησε ο συνδυασμός pembrolizumab-χημειοθεραπείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης CCTG IND.227/KEYNOTE-483, που παρουσιάστηκε στο ASCO 2023.

Πρόκειται για τυχαιοποιημένη, ανοιχτού σχεδιασμού, Φάσης 2/3 κλινική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την Καναδική Ομάδα Κλινικών Μελετών για τον Καρκίνο (CCTG) -σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Νάπολη (NCIN) και τη Διεπιστημονική Γαλλόφωνη Ομάδα Ογκολογίας Θώρακος (IFCT).

Στη Φάση 3, 440 τυχαιοποιημένοι ασθενείς έλαβαν ως θεραπεία πρώτης γραμμής είτε συνδυασμό 200mg pembrolizumab (ανά τρεις εβδομάδες για έως 35 κύκλους), 500mg/m2 πεμετρεξίδη και 75 mg/m2 σισπλατίνης (ανά τρεις εβδομάδες για έξι κύκλους), είτε μόνο πεμετρεξίδη και σισπλατίνη.

Η συνδυαστική θεραπεία με pembrolizumab συντέλεσε σε 21% μείωση του κινδύνου θανάτου, με την διάμεση συνολική επιβίωση να διαμορφώνεται στους 17,3 μήνες, έναντι 16,1 μήνες με τη χορήγηση μόνο χημειοθεραπείας (πεμετρεξίδη και σισπλατίνη).

Στους 12 μήνες, το εκτιμώμενο ποσοστό επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS) ήταν 26% στο σκέλος της συνδυαστικής αγωγής, έναντι 17% της χημειοθεραπείας. Το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης στην αγωγή (ORR) ήταν επίσης σημαντικά υψηλότερο στους ασθενείς που έλαβαν συνδυασμό pembrolizumab και χημειοθεραπείας, συγκριτικά με τη λήψη μόνο χημειοθεραπείας (62% έναντι 38%).

Το προφίλ ασφαλείας της συνδυαστικής αγωγής ήταν παρόμοιο με αυτό που έχει καταγραφεί σε προηγούμενες έρευνες. Ανεπιθύμητες ενέργειες βαθμού 3 ή 4 που σχετίζονται με τη θεραπεία εμφανίστηκαν στο 27% των ασθενών στο σκέλος του συνδυασμού χημειοθεραπείας- pembrolizumab και στο 15% των ασθενών στο σκέλος της χημειοθεραπείας μόνο. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες βαθμού ≥3 στο σκέλος της συνδυαστικής αγωγής ήταν κόπωση (7%), ναυτία (5%) και εμπύρετη ουδετεροπενία (5%). Οι αντίστοιχες τιμές για το σκέλος της χημειοθεραπείας ήταν 6%, 1% και 1%. Ανεπιθύμητες ενέργειες σχετιζόμενες με το pembrolizumab που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του εμφανίστηκαν στο 16% των ασθενών που έλαβαν pembrolizumab συν χημειοθεραπεία.

Το μεσοθηλίωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά στα τοιχώματα συγκεκριμένων σημείων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του θώρακα, της κοιλιάς, της καρδιάς και των όρχεων. Το 2020 παγκοσμίως, διαγνώστηκαν περισσότερες από 30.000 νέες περιπτώσεις μεσοθηλιώματος και καταγράφηκαν περισσότεροι από 26.000 θάνατοι.

Το μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα, το οποίο αναπτύσσεται στα τοιχώματα των πνευμόνων, είναι η πιο κοινή μορφή μεσοθηλιώματος, αντιπροσωπεύοντας περίπου 75% όλων των περιπτώσεων. Το μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα συχνά εξελίσσεται γρήγορα και το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι μόνο 12%. Αν και η επίπτωση του μεσοθηλιώματος έχει μειωθεί σταδιακά στις ΗΠΑ, η συνεχής χρήση και η έκθεση στον αμίαντο σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει σε αυξανόμενα παγκόσμια ποσοστά αυτής της επιθετικής ασθένειας.

Στο μελάνωμα, ο συνδυασμός mRNA-4157 (V940) και pembrolizumab μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης απομακρυσμένων μεταστάσεων ή θανάτου κατά 65%
Κλινικά και στατιστικά σημαντική βελτίωση στην επιβίωση χωρίς απομακρυσμένες μεταστάσεις, με τη χορήγηση του mRNA-4157 (V940) σε συνδυασμό με Pembrolizumab (Keytruda,) σε 157 ασθενείς με πλήρως εξαιρεθέν μελάνωμα υψηλού κινδύνου σταδίου ΙΙΙ/ΙV, ανέδειξε η μελέτη φάσης 2b KEYNOTE-942/mRNA-4157.

Η κλινική μελέτη -που παρουσιάστηκε στο ASCO 2023- εστίασε στην αξιολόγηση της- υπό έρευνα -εξατομικευμένης θεραπείας με το νέο-αντιγόνο mRNA-4157 (V940) σε συνδυασμό με pembrolizumab και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης απομακρυσμένων μεταστάσεων ή θανάτου κατά 65% ( HR=0.347 [95% CI, 0.145-0.828]), συγκριτικά με τη μονοθεραπεία με pembrolizumab.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν αναφορικά με το mRNA-4157 (V940) στην KEYNOTE-942 ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχαν παρατηρηθεί προηγουμένως στην κλινική δοκιμή φάσης I.

Το προφίλ ασφάλειας του pembrolizumab ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε καταγραφεί σε προηγούμενες μελέτες.

Ο αριθμός των ασθενών που ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες σχετιζόμενες με τη θεραπεία Βαθμού ≥ 3 ήταν παρόμοιος μεταξύ των δύο σκελών (25% έναντι 18%, αντίστοιχα).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες οποιουδήποτε βαθμού που αποδόθηκαν είτε στο mRNA-4157 (V940) είτε στο συνδυασμό του mRNA-4157 (V940) με pembrolizumab, ήταν κόπωση (60,6%), πόνος στο σημείο της έγχυσης (55,8%) και ρίγος (50,0%).

Τα ποσοστά μελανώματος, της πιο σοβαρής μορφής καρκίνου του δέρματος, αυξάνονται τις τελευταίες δεκαετίες, με σχεδόν 325.000 νέες περιπτώσεις να έχουν διαγνωστεί παγκοσμίως το 2020.

Στις ΗΠΑ, ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου που διαγιγνώσκονται και το μελάνωμα ευθύνεται για τη μεγάλη πλειονότητα των θανάτων από καρκίνο του δέρματος. Υπολογίζεται ότι το 2023, στις ΗΠΑ, θα διαγνωστούν σχεδόν 100.000 νέες περιπτώσεις μελανώματος και σχεδόν 8.000 θάνατοι θα αποδοθούν στη νόσο αυτή.

Οι ασθενείς με μελάνωμα σταδίου ΙΙΙ και IV διατρέχουν υψηλό κίνδυνο υποτροπής ή εμφάνισης απομακρυσμένων μεταστάσεων. Τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης υπολογίζεται ότι είναι περίπου 60,3% για το στάδιο III και 16,2% για το στάδιο IV.

Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2023 - 14:39
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΜΕΛΑΝΩΜΑ
  • ΜΕΣΟΘΗΛΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΖΩΚΟΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ψηφιακές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την υγειονομική περίθαλψη όλης της Ευρώπης - Η έκθεση της EFPIA
Οι ψηφιακές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την υγειονομική περίθαλψη όλης της Ευρώπης - Η έκθεση της EFPIA 02 Ιουνίου 2023
ΠΟΥ: Το αναλγητικό φάρμακο που «μπλοκάρει» τον πόνο - Τα προβλήματα πρόσβασης 16 Ιουνίου 2023
ΠΟΥ: Το αναλγητικό φάρμακο που «μπλοκάρει» τον πόνο - Τα προβλήματα πρόσβασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 21:44

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του νοσηλευτή στο επίκεντρο του 7ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την Υγεία
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 03:27

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του νοσηλευτή στο επίκεντρο του 7ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την Υγεία

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 20:57

Η πρώτη δημόσια εξομολόγηση Ευσταθόπουλου για την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο

Το Σάββατο, 10 Μαΐου, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζήν - Τα θέματα που θα συζητηθούν
Patient Talk
07/05/2025 - 16:57

Το Σάββατο, 10 Μαΐου, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζήν - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Επιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα ανοιχτή προς το κοινό
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2025 - 14:36

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Επιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα ανοιχτή προς το κοινό

Kούραση και κατάθλιψη που σχετίζονται με τον καρκίνο επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες
Υγεία
05/05/2025 - 18:27

Kούραση και κατάθλιψη που σχετίζονται με τον καρκίνο επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο στην αλλαγή του καθεστώτος προστασίας των λύκων
Pet
09/05/2025 - 06:51
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Ευρεία ατζέντα στη στρογγυλή τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Patient Talk
09/05/2025 - 03:23
Το Νοσοκομείο «Μεταξά» «πάει» στην Αίγινα - Δράση πρόληψης για δέρμα, μαστό και ΩΡΛ
Πολιτική Υγείας
09/05/2025 - 00:07
Η Βουλή τίμησε με φωταγώγηση την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 23:08
HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η σημασία της διατροφικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Pharma News
08/05/2025 - 22:26
Οργισμένη ανακοίνωση της ΕΙΝΑ: «Καταστροφικές οι συνέπειες από τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών»
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 22:14
Novo Nordisk Hellas: Πολυπληθής συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και βράβευση
Pharma News
08/05/2025 - 21:53
Η Avis ηχογράφησε αποσπάσματα βιβλίων για άτομα με οπτική αναπηρία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 21:42
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA για δύο σκευάσματα
Pharma Policy
08/05/2025 - 20:27
Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα σε ασθενείς και εργαζομένους σε χειρουργική αίθουσα του «Ελπίς»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 19:33
MOVE ON UP: Αναπτύσσεται ψηφιακό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με Πάρκινσον
Digital Health
08/05/2025 - 19:07
Από το «Θριάσιο» ο νέος πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ - Η σύνθεση της εκτελεστικής γραμματείας
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 18:38
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τον πόνο στο μάτι
Health Talk
08/05/2025 - 18:07
ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από γρίπη και COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Υγεία
08/05/2025 - 17:54
Τσιατάς: «Ταχύτερα στην Ελλάδα τα νεότερα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς του ΕΣΥ»
Health Talk
08/05/2025 - 17:33
Τι είναι ο διαβήτης «τύπου 5» - Σχετίζεται με τον υποσιτισμό και αναζητούνται θεραπευτικά σχήματα
Υγεία
08/05/2025 - 16:00
Η χαρτογράφηση του υποδοχέα γλυκιάς γεύσης και η μάχη για να περιοριστούν οι λιγούρες για ζάχαρη
Υγεία
08/05/2025 - 15:11
Δώρα ζωής από 44χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου
Υγεία
08/05/2025 - 14:09
Κοιμάστε λίγο αλλά νιώθετε μια χαρά; Είναι θέμα γονιδιακής μετάλλαξης!
Health Talk
08/05/2025 - 14:00
Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή
Υγεία
08/05/2025 - 13:00
i4EUFITMOS -Ευφυείς ψηφιακές υπηρεσίες για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης των Ευρωπαίων
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 12:30
Klotho: Μια πρωτεΐνη - κλειδί για υγιή γήρανση και μακροζωία
Υγεία
08/05/2025 - 12:00
"Επίθεση στην επιστήμη": Στη Σουηδία έχει φτάσει ο αντίκτυπος των περικοπών του Τραμπ στην έρευνα
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:51
Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας για εξαγγελίες Αγαπηδάκη: Η αποκλειστική εξέταση από ενδοκρινολόγους πρακτικά είναι ανεφάρμοστη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 11:30
Η περιέργεια κρατάει τον εγκέφαλο ενεργό και στην τρίτη ηλικία
Ψυχική Υγεία
08/05/2025 - 11:00
Σύνδεση «Αγίας Βαρβάρας» - «Αττικόν»: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη υπό τον Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 10:04
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού
Πολιτική Υγείας
08/05/2025 - 10:00
Τα γονίδια παίζουν ρόλο στο πότε θα κάνει τα πρώτα του βήματα ένα παιδί
Υγεία
08/05/2025 - 09:02
Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: «Ενώνουμε κοινότητες, δίνουμε προτεραιότητα στους ασθενείς»
Patient Talk
08/05/2025 - 08:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Athens Vision: Νέα εποχή μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Sanoptis
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2025 - 16:44
Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία χαιρετίζει την ψήφιση του Νομοσχέδιου για τη σύσταση του "Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 11:46
Δήμος Αθηναίων: Μήνας πρόληψης ο Μάιος – Τα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 12:25
Το νέο ΔΣ των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 13:17
Γεωργιάδης: Οι μισθοί που δίνουμε στο δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι αξιοζήλευτοι
Πολιτική Υγείας
06/05/2025 - 14:45
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo