ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η MSD στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη

Pharma News
Η MSD στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη
Η MSD συγκαταλέγεται στη λίστα των «The most sustainable companies 2022» για την εφαρμογή πρωτοβουλιών και στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί στην Ελλάδα.
Δευτέρα, 21/02/2022 - 16:14
News4Health Team News4Health Team

Η MSD συμμετείχε στην πρωτοβουλία Sustainability Performance Directory 2022 του Οργανισμού Quality Net Foundation και αναδείχθηκε ανάμεσα στις 31 επιχειρήσεις που δημιουργούν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Κριτήριο στάθηκαν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει στους άξονες Πρόσβαση στην Υγεία, Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργαζόμενοι οι οποίοι και εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Life Matters».

Αναφορικά με την πρόσβαση στην υγεία, η ΜSD, φροντίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, υλοποιεί καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη νοσημάτων και υποστηρίζει δράσεις ασθενών. Για παράδειγμα το 2020, αντιλαμβανόμενη την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας, η MSD προχώρησε σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας. Το ποσό της δωρεάς διατέθηκε για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.

Από το 2017 υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τη σημασία του εμβολιασμού κατά του HPV και για τον εμβολιασμό έναντι του έρπητα ζωστήρα. Επιπλέον η MSD υποστηρίζει τις δράσεις των Ενώσεων Ασθενών και μεταξύ άλλων στηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΛΟΚ, All.Can, το Δικαίωμα μου από το Κ.Ε.Φ.Ι και το HPV Alliance Greece. To All.Can αποτελεί την Ευρωπαϊκή διεπιστημονική Πλατφόρμα που έχει στόχο την βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων των ασθενών με καρκίνο και τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι , με τίτλο Δικαίωμα μου, προσφέρει έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά των ασθενών με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

H Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων –HPV Alliance Greece (HPV) είναι η σύμπραξη τριών Συλλόγων Ασθενών, του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας, «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, γυναικών και αντρών, γονέων και μη, καθώς και των φορέων υγείας σχετικά με τον HPV, τις παθήσεις που αυτός προκαλεί και τη σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης.
To 2021 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας νέας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» η οποία στόχευσε στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα αλλά και γενικότερα το ευ ζην. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε ψηφιακή πλατφόρμα από τον Οργανισμό Quality Net, έχοντας την επιστημονική αιγίδα της ΕΟΠΕ και την υποστήριξη της MSD. Είχε απήχηση σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και πέτυχε να ενημερώσει μαθητές και γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, τη φιλία & κοινωνική συναναστροφή.

Εξίσου μεγάλο είναι το έργο που επιτελεί η εταιρία σε θέματα εθελοντισμού, όπου κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι αφιερώνουν περισσότερες από 1500 ώρες σε δράσεις εθελοντισμού, βοηθώντας ΜΚΟ, Δήμους και ευρύτερα Οργανισμούς που καλύπτουν ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Κάθε χρόνο η MSD στηρίζει περισσότερους από 15 Οργανισμούς.

Στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η MSD σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί:

Μέχρι το 2025, να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργικές της εγκαταστάσεις, αυξάνοντας την ενεργειακή της απόδοση και εφαρμόζοντας βιώσιμα οικοδομικά πρότυπα. Μέχρι το 2030, να μειώσει τις εκπομπές αερίων από την εμπορική της δραστηριότητα κατά τριάντα τοις εκατό 30%.

Στην Ελλάδα η MSD δεν έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις αλλά υλοποιεί πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, το Recycle Together με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, την μείωση του όγκου αποβλήτων και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικότερα, στόχος της εταιρίας στην Ελλάδα, είναι η μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς και η ορθή διαχείριση εκείνων που προκύπτουν, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, ώστε να αξιοποιούνται και να μην καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).

Η εταιρική ευθύνη στην MSD αγκαλιάζει και το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρίας, τους ίδιους τους ανθρώπους της. Δομικό χαρακτηριστικό της MSD, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είναι η καλλιέργεια μιας ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας που αγκαλιάζει τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και εκτιμά τη συμβολή του κάθε ατόμου στην εξέλιξη της εταιρίας. H MSD διακρίνεται για ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την πολυμορφία τη διαφορετικότητα και την ευημερία, που δίνει δυνατότητες για συνεχή μάθηση, ανάπτυξη καριέρας και φροντίζει για την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα φροντίδας των εργαζομένων της MSD αποτελεί το πρόγραμμα LIVE IT, το οποίο φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες σωματικής και ψυχικής υγείας και στηρίζει τους εργαζόμενους στην φροντίδα που πρέπει να δείχνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε πρόσφατα για να καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πανδημίας.

H MSD Ελλάδος έχει πιστοποιηθεί ως Great Place to Work ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Top Employer από το Top Employer Institute.

Η λίστα με τις 31 επιχειρήσεις, δημοσιεύεται εδώ

  • MSD
  • ΛΙΣΤΑ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα αντιικά χάπια κατά της Covid -19 δεν είναι για όλους: Ποια προβλήματα μπορεί να φέρει η κατάχρησή τους
Τα αντιικά χάπια κατά της Covid -19 δεν είναι για όλους: Ποια προβλήματα μπορεί να φέρει η κατάχρησή τους 21 Φεβρουαρίου 2022
Φάρμακο της AstraZeneca σε δοκιμή παράτεινε την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού 21 Φεβρουαρίου 2022
Φάρμακο της AstraZeneca σε δοκιμή παράτεινε την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της καινοτομίας: Αναγκαία η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης
Pharma Policy
16/06/2026 - 19:00

Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της καινοτομίας: Αναγκαία η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης

Γεωργιάδης στο Regional Growth Conference 2026: «Οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την ανάπτυξη της περιφέρειας»
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 20:56

Γεωργιάδης στο Regional Growth Conference 2026: «Οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την ανάπτυξη της περιφέρειας»

Νέα ενέσιμη μορφή φαρμάκου ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου υπόσχεται μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
Pharma News
04/05/2026 - 12:30

Νέα ενέσιμη μορφή φαρμάκου ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου υπόσχεται μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο

Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης συνδέονται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών
Υγεία
29/04/2026 - 11:00

Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης συνδέονται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών

6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο: Προκλήσεις, πολιτικές και η ανάγκη για συνεργασία
Pharma News
27/04/2026 - 21:59

6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο: Προκλήσεις, πολιτικές και η ανάγκη για συνεργασία

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πνευμονική ίνωση: Η νόσος που οδήγησε την Πριγκίπισσα της Νορβηγίας σε μεταμόσχευση πνεύμονα
Υγεία
17/06/2026 - 12:00
Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της
Επικαιρότητα
17/06/2026 - 11:56
Στάση εργασίας σήμερα από εργαζόμενους στην υγεία μέχρι τις 15.00
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 11:21
Αντηλιακό: Ποια είναι η σωστή ποσότητα και κάθε πότε πρέπει να το "φρεσκάρουμε"
Υγεία
17/06/2026 - 11:00
Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Σύστημα Φροντίδας Ογκολογικών και Αιματολογικών Ασθενών: Τι προσφέρει σε γιατρούς και ασθενείς
Digital Health
17/06/2026 - 10:00
Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 09:30
Έμπολα: Η επιδημία στο Κονγκό μπορεί να είναι η χειρότερη όλων των εποχών
Υγεία
17/06/2026 - 09:00
Προκήρυξη θέσεων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγεία: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 08:11
Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της καινοτομίας: Αναγκαία η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης
Pharma Policy
16/06/2026 - 19:00
Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής
Υγεία
16/06/2026 - 18:00
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάνουν καλό στην ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών
Ψυχική Υγεία
16/06/2026 - 17:00
Η απόλυτη αποχή από τη ζάχαρη μπορεί τελικά να μην είναι ωφέλιμη - Τι έδειξε έρευνα
Διατροφή
16/06/2026 - 16:00
Έμπολα στο ΛΔΚονγκό: Ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποιεί ότι η επιδημία ενδέχεται να διαρκέσει έναν χρόνο
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 15:00
Σούπερ Ελ Νίνιο: Οι σοβαρές απειλές για την υγεία των πληθυσμών στα σημεία μηδέν του μετεωρολογικού φαινομένου
Υγεία
16/06/2026 - 14:00
Γεωργιάδης από το Λουξεμβούργο: Να αναβληθεί η Οδηγία για τα αστικά λύματα - Ενέχει κινδύνους για τα φάρμακα
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 13:34
Γεωργιάδης για τον θάνατο νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 13:00
8 συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους όταν έχετε ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα
Ψυχική Υγεία
16/06/2026 - 12:00
Εξέταση αίματος μπορεί να περιορίσει την ανάγκη για επεμβατικές προγεννητικές εξετάσεις όπως η αμνιοκέντηση
Υγεία
16/06/2026 - 11:00
Στο νοσοκομείο η Μάρω Κοντού - Νοσηλεύεται στο Αττικό με αναπνευστικό πρόβλημα
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 10:48
Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης: Νέος πρόεδρος ο Νικόλαος Μπάτζιος
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 10:30
Οδηγίες για πρώτες βοήθειες μετά από δάγκωμα λαγοκέφαλου
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 09:51
UNICEF: Σχεδόν 1 δισ. παιδιά εκτεθειμένα σε κλιματικούς κινδύνους
Υγεία
16/06/2026 - 08:56
Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορραγίας μετά τον τοκετό θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 08:00
H DEMO στο Top 3 των πιο ελκυστικών εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2026
Pharma News
15/06/2026 - 22:09
Νοσοκομείο Ναυπλίου: Θάνατος 55χρονης νοσηλεύτριας - Δεχόταν ύβρεις από συνοδούς ασθενών
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 21:05
Ανεύρυσμα: Ποιοι πρέπει να κάνουν προληπτικό έλεγχο για να το εντοπίσουν εγκαίρως
Health Talk
15/06/2026 - 21:00
Πέος: Το "βαρόμετρο" της ανδρικής υγείας
Υγεία
15/06/2026 - 20:00
Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
15/06/2026 - 19:00
Παπαγιάννης -NovartisHellas: Η μη αξιοποίηση των δεδομένων υγείας έχει κόστος στους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία
Pharma Policy
15/06/2026 - 18:30
Τα φάρμακα GLP-1 ενδέχεται να επιβραδύνουν τη βιολογική γήρανση
Υγεία
15/06/2026 - 18:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μυστικά της σωστής διατροφής σε περιόδους ζέστης και η απαραίτητη ενυδάτωση
Διατροφή
15/06/2026 - 09:33
ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Xαμηλός αλλά υπαρκτός κίνδυνος εισαγωγής Έμπολα στις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 14:30
Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16
Ο ΟΦΕΤ στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Γέφυρες συνεργασίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη
Pharma News
15/06/2026 - 15:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo