ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε το dupilumab για παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Pharma News
Εγκρίθηκε το dupilumab για παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε την άδεια κυκλοφορίας για το dupilumab στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, τα οποία κρίνονται κατάλληλοι υποψήφιοι για λήψη συστηματικής θεραπείας. Το dupilumab αποτελεί τη μοναδική συστηματική θεραπεία που είναι εγκεκριμένη στην ΕΕ για την θεραπεία των συγκεκριμένων ασθενών.
Παρασκευή, 18/12/2020 - 17:35
News4Health Team News4Health Team

«Ως γονέας ενός παιδιού με ατοπική δερματίτιδα και ως κάποια που εργάζεται με οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την πάθηση σε καθημερινή βάση, έχω διαπιστώσει προσωπικά το τεράστιο σωματικό και ψυχικό φορτίο της συγκεκριμένης νόσου, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε ολόκληρη την οικογένεια», δήλωσε η Korey Capozza, MPH, Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια της οργάνωσης Global Parents for Eczema Research (GPER). «Τα μικρά παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους ελάχιστες θεραπευτικές επιλογές και σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες. Χαιρετίζουμε την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για αυτό τον υποεξυπηρετούμενο πληθυσμό ασθενών».

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που ενδέχεται να καταστεί εξουθενωτική και η σοβαρή μορφή της νόσου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά πολλές πτυχές της ζωής τόσο των παιδιών, όσο και των οικογενειών τους. Η τρέχουσα καθιερωμένη θεραπεία για παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα στην Ευρώπη περιορίζεται σε τοπικές θεραπείες, αφήνοντας τα άτομα με μη ελεγχόμενη νόσο να

αντιμετωπίζουν έντονο, συνεχή κνησμό και δερματικές βλάβες που μπορεί να καλύπτουν μεγάλο τμήμα του σώματος, οδηγώντας σε σκάσιμο, ερυθρότητα ή μελάγχρωση του δέρματος, δημιουργία εφελκίδων και εξιδρώματος. Επιπλέον, η μη ελεγχόμενη σοβαρή ατοπική δερματίτιδα μπορεί να έχει σημαντικό συναισθηματικό και ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο που προκαλεί διαταραχές του ύπνου, συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και αισθήματα απομόνωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

«Η έγκριση του dupilumab για παιδιά στην Ευρώπη αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για τους ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα και τις οικογένειές τους, διευρύνοντας τη διαθεσιμότητα ενός, πρώτου στην κατηγορία του, φαρμάκου που παρέχει μία αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για τη συγκεκριμένη εξουθενωτική νόσο του δέρματος», δήλωσε ο John Reed, M.D., Ph.D., Global Head of Research and Development της Sanofi. «Η ικανότητα του dupilumab να προσφέρει σημαντικά υψηλή κάθαρση του δέρματος και κλινικά σημαντική μείωση του επίμονου κνησμού ανταποκρίνεται σε σημαντικές ακάλυπτες ανάγκες στα συγκεκριμένα παιδιά. Επιπλέον, συνεχίζουμε να διερευνούμε τις δυνατότητες του dupilumab σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και σε μια ποικιλία νόσων που χαρακτηρίζονται από φλεγμονή τύπου 2».

Το dupilumab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που αναστέλλει τη σηματοδότηση των πρωτεϊνών ιντερλευκίνη-4 (IL-4) και ιντερλευκίνη-13 (IL-13). Δεδομένα από κλινικές μελέτες του dupilumab έχουν δείξει ότι η ιντερλευκίνη-4 και η ιντερλευκίνη-13 είναι βασικοί παράγοντες της φλεγμονής τύπου 2, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ατοπική δερματίτιδα, στο άσθμα και στη χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες.

«Η συγκεκριμένη έγκριση για το dupilumab στην ΕΕ αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη για τα παιδιά με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα και τις οικογένειές τους, που περνούν αμέτρητες μέρες και νύχτες ασχολούμενοι με τη νόσο του παιδιού έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστες θεραπευτικές επιλογές που συμβάλλουν στην ανακούφιση των εξουθενωτικών συμπτωμάτων», δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., President and Chief Scientific Officer της Regeneron. «Το dupilumab είναι μια καινοτόμος θεραπεία που αντιμετωπίζει μία κύρια αιτία της ατοπικής δερματίτιδας στοχεύοντας ειδικά την υποκείμενη φλεγμονή τύπου 2 της νόσου. Το dupilumab έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνονται ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα αλλά και άλλες νόσους που χαρακτηρίζονται από φλεγμονή τύπου 2, όπως το άσθμα, καθώς και ενήλικες με χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που προσφέρουμε αυτό το καινοτόμο φάρμακο σε ακόμη νεότερους ασθενείς στην ΕΕ οι οποίοι έχουν ανάγκη νέες επιλογές πέρα από τα στεροειδή ή τα ανοσοκατασταλτικά».

Σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών με σωματικό βάρος 15 έως 60 kg, το dupilumab 300 mg χορηγείται κάθε 2η εβδομάδα μετά από τη δόση έναρξης που χορηγείται την ίδια ημέρα. Η δόση είναι δυνατό να αυξηθεί σε 200 mg κάθε

2η εβδομάδα σε ασθενείς με σωματικό βάρος 15 έως 60 kg με βάση την αξιολόγηση του θεράποντος ιατρού.

Δεδομένα από την πιλοτική κλινική μελέτη

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζεται κυρίως σε δεδομένα που περιλαμβάνουν αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας που προέκυψαν από την πιλοτική μελέτη Φάσης 3 του dupilumab σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή σε σύγκριση με τοπικά κορτικοστεροειδή (εικονικό φάρμακο) μόνο, σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα. Τη 16η εβδομάδα, οι ασθενείς στις ομάδες θεραπείας του dupilumab 300 mg κάθε 4η εβδομάδα (N=122) ή 200 mg κάθε 2η εβδομάδα (N=59) σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή παρουσίασαν:

  • Βελτιωμένη έκταση και σοβαρότητα της νόσου: μέση βελτίωση 82% και 80% από την έναρξη της μελέτης με dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 49% και 48% για το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, το 70% και το 75% των ασθενών που έλαβαν dupilumab πέτυχαν βελτίωση κατά τουλάχιστον 75% στις ομάδες θεραπείας κάθε 4η και 2η εβδομάδα, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 17% και 26% για το εικονικό φάρμακο.
  • Κάθαρση του δέρματος: το 33% και το 39% των ασθενών πέτυχαν καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα με dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα αντίστοιχα, σε σύγκριση με 11% και 10% για το εικονικό φάρμακο.
  • Μειωμένο κνησμό: το 51% και το 61% των ασθενών πέτυχαν κλινικά σημαντική μείωση με το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 12% και 13% για το εικονικό φάρμακο. Ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ασθενών που έλαβαν dupilumab πέτυχε βελτίωση στον κνησμό ήδη από την 4η εβδομάδα.
  • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία: το 77% και το 81% των ασθενών εμφάνισε κλινικά σημαντική βελτίωση στην αναφερόμενη από τον ασθενή ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία (HR-QoL) με το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 39% και 36% για το εικονικό φάρμακο. Οι ασθενείς που έλαβαν dupilumab, παρουσίασαν βελτίωση σε επιπλέον παραμέτρους της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία (HR-QoL), που αφορούν αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου καθώς και αναφερόμενες από τον ασθενή παραμέτρους όπως ο κνησμός και ο ύπνος.

Το προφίλ ασφάλειας του dupilumab σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών που παρατηρήθηκε έως την 52η εβδομάδα, με βάση μια ανοιχτή μελέτη επέκτασης, ήταν παρόμοιο με το προφίλ ασφάλειας που παρατηρήθηκε τη 16η εβδομάδα και συνεπές με το προφίλ ασφάλειας που έχει παρατηρηθεί σε ενήλικες και εφήβους με ατοπική δερματίτιδα. Το συνολικό ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν 65% και 61% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, αντίστοιχα, και 73% και 75% για το εικονικό φάρμακο.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν πιο συχνά με το dupilumab ήταν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (11% και 9% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, 10% και 12% για το εικονικό φάρμακο), αντιδράσεις στη θέση ένεσης (10% and 14% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, 6% και 5% για το εικονικό φάρμακο), ρινοφαρυγγίτιδα (13% και 3% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, 7% and 10% για το εικονικό φάρμακο), επιπεφυκίτιδα (7% και 9% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, 4% and 5% για το εικονικό φάρμακο), και πυρετός (3% και για τις δύο ομάδες θεραπείας με dupilumab, 2% και 0% για το εικονικό φάρμακο). Πρόσθετες αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν λοιμώξεις του δέρματος (6% και 9% για το dupilumab κάθε 4η και 2η εβδομάδα, 13% και για τις δύο ομάδες με εικονικό φάρμακο), και λοιμώξεις από ερπητοϊούς (2% και για τις δύο ομάδες θεραπείας με dupilumab, 5% και για τις δύο ομάδες με εικονικό φάρμακο).

Σχετικά με την παιδιατρική μελέτη

Τα συμπρωτεύοντα καταληκτικά σημεία στην παιδιατρική μελέτη ήταν η κάθαρση του δέρματος, που υπολογίζεται με βάση τη βαθμολογία 0 ή 1 στη Γενική Αξιολόγηση από τον Ερευνητή (IGA), και η έκταση και η σοβαρότητα της νόσου, που υπολογίζεται με βάση τη βαθμολογία του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας του Εκζέματος (EASI-75).

Στα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία συμπεριλαμβάνεται η μέση μεταβολή στη βαθμολογία EASI από την έναρξη της μελέτης και ο κνησμός που υπολογίζεται ως μείωση τουλάχιστον 4 βαθμών στην ένταση του κνησμού σε μια κλίμακα 0 έως 10 βαθμών (εβδομαδιαίος μέσος όρος ημερήσιων βαθμολογιών με βάση την Αριθμητική Κλίμακα Αξιολόγησης [NRS] του μέγιστου κνησμού). Επιπλέον, η ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία (HR-QoL) υπολογίστηκε με βάση το ποσοστό ασθενών που πέτυχαν τουλάχιστον έξι βαθμούς στον αναφερόμενο από τον ασθενή Δερματολογικό Δείκτη Ποιότητας Ζωής για Παιδιά (CDLQI), καθώς και από πρόσθετες παραμέτρους, από τον Αξιολογούμενο από τον Ασθενή Δείκτη Βαρύτητας του Εκζέματος (POEM) και την κλίμακα Βαθμολόγησης της Ατοπικής Δερματίτιδας (SCORAD).

Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2020 - 17:40
  • DUPILUMAB
  • ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλη Γενάρη μαθαίνουμε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Τέλη Γενάρη μαθαίνουμε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson 18 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Πράσινο φως από τον FDA και στο εμβόλιο της Moderna 19 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Πράσινο φως από τον FDA και στο εμβόλιο της Moderna

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι πρέπει να προσέξουν το Πάσχα μικροί και μεγάλοι που πάσχουν από έκζεμα
Health Talk
16/04/2025 - 13:31

Τι πρέπει να προσέξουν το Πάσχα μικροί και μεγάλοι που πάσχουν από έκζεμα

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε φάρμακο για την ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα
Pharma Policy
25/10/2024 - 21:32

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε φάρμακο για την ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα

Μπορεί ένα εμβόλιο να θεραπεύσει την ατοπική δερματίτιδα;
Health Talk
03/06/2024 - 18:03

Μπορεί ένα εμβόλιο να θεραπεύσει την ατοπική δερματίτιδα;

#allaZeis: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Ατοπική Δερματίτιδα
Pharma News
30/04/2024 - 20:16

#allaZeis: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Ατοπική Δερματίτιδα

Ατοπική δερματίτιδα: Από τι άλλο μπορεί να κινδυνεύουν οι μικροί ασθενείς;
Health Talk
15/02/2024 - 21:04

Ατοπική δερματίτιδα: Από τι άλλο μπορεί να κινδυνεύουν οι μικροί ασθενείς;

#zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα
Pharma News
17/11/2023 - 12:13

#zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo