Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων 2020

Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων 2020
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους για το 2020.
Τρίτη, 09/06/2020 - 17:07

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF, πάνω από 80 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν έχουν εμβολιαστεί το τελευταίο τρίμηνο για ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος για τη μείωση των εμβολιασμών

Με επιστολή της, μάλιστα, στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την άμεση εκκίνηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία από πολλαπλές πηγές σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφεται σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Διαβάστε τις προτάσεις των παιδίατρων για την επίλυση του προβλήματος

Έτσι, η κυβέρνηση και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε το πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους για το 2020.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2020 - 17:20