ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Περισσότερες από 3 χιλιάδες παραβάσεις μέτρων από τις 15 έως τις 17 Γενάρη

Υπηρεσίες Υγείας
EUROKINISSI
Από τις 15 έως τις 17.01.2021 διενεργήθηκαν συνολικά 199.351 έλεγχοι και κατεγράφησαν 3706 περιπτώσεις παράβασης μέτρων κορονοϊού.
Δευτέρα, 18/01/2021 - 16:17
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν από 15-17.01.2021 συνολικά 199.351 ελέγχους και κατέγραψαν 3.706 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.201.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε έξι (6) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (175.042).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

4. Ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σαράντα μία (41) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ μπαρ, επιβολή προστίμου 3.000€ σε αυτόν και 5.000€ στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

3. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δεκατρείς (13) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

4. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δώδεκα (12) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

5. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε έξι (6) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Αττικής.

6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε δύο (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες, στη Θεσσαλονίκη.

7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

8. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε υπό κατασκευή κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Κρήτης.

9. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος με είδη δώρων και υπόδησης και επιβολή προστίμου 5.000€ στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Αττικής.

10. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις προσωρινά υπευθύνων ισάριθμων οίκων ανοχής, επιβολή προστίμου 5.000€ σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες, από 3.000€ σε καθεμία από τις προσωρινά υπεύθυνες και επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δύο (2) πρόστιμα των 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονταν στους χώρους, στην Περιφέρεια Αττικής.

11. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα ψιλικών και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και πρόστιμο 3.000€ στην

ιδιοκτήτρια για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

12. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, 5.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

13. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε καφενείο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

14. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και πέντε (5) θαμώνων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για τα τυχερά παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ στον ιδιοκτήτη και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα, ενώ στους πέντε (5) θαμώνες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300€ στον καθέναν για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

15. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου-ψητοπωλείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε καθέναν από τους πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

16. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου και επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και πρόστιμο 300€ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

17. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη διοργανωτή και δέκα (10) ατόμων που συμμετείχαν σε ιδιωτική εκδήλωση σε οικία, όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ στον διοργανωτή και δέκα (10) πρόστιμα των 300€ σε καθέναν από τους παρευρισκόμενους για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

18. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

19. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ για παραβίαση του κατ’ οίκων περιορισμού, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

20. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ιδιοκτήτη ελαιουργείου που πραγματοποίησε συνάθροιση, στην Περιφέρεια Κρήτης

21. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 μέρες σε κατάστημα (καφετέρια) για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και 2 παραβάσεις των 300€ στους πελάτες του καταστήματος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

22. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία, στην Περιφέρεια Αττικής.

23. Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) οίκους ανοχής(2x3.000)€ για παράβαση της αναστολής λειτουργίας καθώς επίσης σε έξι (6) εργαζόμενες (6x300) και σε δώδεκα (12) πελάτες (12x300) για παράβαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

24. Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τέσσερις (4) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

25. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

26. Επιβλήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε πέντε (5) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

27. Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

28. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τέσσερις χιλιάδες εξακόσιες ενενήντα πέντε (4.695) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων για την επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

  • ΕΛΕΓΧΟΙ
  • ΜΕΤΡΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιατροί Λέρου: Η σκληρή απάντηση για το φιάσκο με τα τεστ στους Λειψούς
Ιατροί Λέρου: Η σκληρή απάντηση για το φιάσκο με τα τεστ στους Λειψούς 18 Ιανουαρίου 2021
Αγγλία: 1 στους 8 είχε ανοσία στον κορονοϊό τον Δεκέμβρη 19 Ιανουαρίου 2021
Αγγλία: 1 στους 8 είχε ανοσία στον κορονοϊό τον Δεκέμβρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία
Health Talk
03/07/2025 - 14:43

Παρασκευής: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αιμορραγικό πυρετό - Τι γίνεται με τη θεραπεία

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»
Υγεία
02/07/2025 - 20:09

Τζανάκης: «Νέα παραλλαγή του κορονοϊού, προκαλεί πολύ επώδυνη φαρυγγίτιδα»

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απειλούν την αντικαπνιστική καμπάνια προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
24/06/2025 - 11:00

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απειλούν την αντικαπνιστική καμπάνια προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής - Κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων
Πολιτική Υγείας
17/04/2025 - 15:52

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής - Κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και κορονοϊό, πέντε συνολικά οι νεκροί
Υγεία
10/04/2025 - 18:44

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και κορονοϊό, πέντε συνολικά οι νεκροί

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση της θετικότητας και τέσσερις θάνατοι από γρίπη - Πέντε νεκροί από COVID-19
Υγεία
03/04/2025 - 17:25

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση της θετικότητας και τέσσερις θάνατοι από γρίπη - Πέντε νεκροί από COVID-19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η οξύτητα είναι ένας ακόμα λόγος για να λέμε «όχι» στην Coca Cola - Τι κάνει στο σμάλτο των δοντιών
Διατροφή
31/07/2025 - 18:43
Στα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 17:39
Η NN Hellas στηρίζει για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» του Ινστιτούτου Prolepsis
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 17:07
Ελαιοκανθάλη: Η φυσική «ιβουπροφαίνη» από αγουρέλαιο και η ελληνική καινοτομία που άλλαξε τους κανόνες
Διατροφή
31/07/2025 - 16:32
Θεμιστοκλέους από Ελευσίνα: «Περισσότερες από 10.000 αεροδιακομιδές έκανε το ΕΚΑΒ τα τελευταία χρόνια»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 15:37
Οι οθόνες και η περίπλοκη επίδρασή τους στον εγκέφαλο των παιδιών - Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ή όχι;
Ψυχική Υγεία
31/07/2025 - 15:19
Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44
Συνάντηση Βαρδακαστάνη- Κικίλια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα και τη νησιωτική πολιτική
Patient Talk
31/07/2025 - 14:19
Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πολιτική Υγείας
31/07/2025 - 13:54
Τσιμπούρια: Μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων;
Υγεία
31/07/2025 - 13:37
ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53
Πιστοποίηση ποιότητας με υπογραφή για τα πολυϊατρεία Medifirst
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 12:34
Νέα μελέτη συνδέει το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου με 172 διαφορετικές ασθένειες
Υγεία
31/07/2025 - 12:17
Κρεατίνη και β-αλανίνη: Μπορεί ο συνδυασμός τους να βελτιώσει τα αποτελέσματα της άσκησης;
Διατροφή
31/07/2025 - 12:02
Γιατί θέλουμε το σεξ στη θάλασσα και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία μας
Υγεία
31/07/2025 - 11:36
Μυωπία, αστιγματισμός: Τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων για laser διαθλαστικές επεμβάσεις
Health Talk
31/07/2025 - 11:01
Ελληνική σφραγίδα σε καινοτόμο ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
31/07/2025 - 10:38
ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
30/07/2025 - 19:42
Ποια συμπτώματα προειδοποιούν για τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Health Talk
30/07/2025 - 19:21
Πειραματικό φάρμακο αναστρέφει τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες σε ποντίκια
Ψυχική Υγεία
30/07/2025 - 18:53
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 18:13
Γιατί «κρεμάνε» οι όρχεις όταν έχει ζέστες - Μια απολύτως φυσική λειτουργία του σώματος
Υγεία
30/07/2025 - 17:46
Κεραυνοί: Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευθούμε
Υγεία
30/07/2025 - 17:19
Προσωπικότητες της ισραηλινής διασποράς κατηγορούν την κυβέρνηση για επιβολή λιμού μέχρι θανάτου στη Γάζα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 14:23
Γεωργιάδης: «Βραχιολάκι» και παρεμβάσεις στα Τμήματα Επειγόντων έριξαν την αναμονή
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 13:28
Τι πρέπει να κάνετε για να μην χαλάσει τις διακοπές σας ο πόνος στη μέση
Health Talk
30/07/2025 - 13:16
Το Ινστιτούτο Prolepsis σπάει τον κύκλο της παιδικής φτώχειας
Διατροφή
30/07/2025 - 12:48
Παραδόθηκε στο ΓΝΑ «Λαϊκό» κτήριο του ΕΟΠΥΥ για Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών
Πολιτική Υγείας
30/07/2025 - 12:11
Μπήκε στο χειρουργείο ο 15χρονος Δημήτρης – Βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 11:42
EFPIA: «Οι δασμοί στα φάρμακα είναι ένα εργαλείο που θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού»
Pharma News
30/07/2025 - 10:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού
Pharma News
29/07/2025 - 13:04
Δέκα υγιεινές τροφές που πρέπει να έχετε στα σακίδιά σας όταν κάνετε κάμπινγκ
Διατροφή
29/07/2025 - 14:24
Πέντε καλοί λόγοι για να έχετε τα σύκα στο πιάτο σας
Διατροφή
29/07/2025 - 12:12
Χωρίς χειρουργικό και διαγνωστικό τομέα το νοσοκομείο της Άρτας
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 12:44
Σηκώνουν το γάντι οι επισκέπτες Υγείας: «Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες του ΙΣΑ»
Πολιτική Υγείας
29/07/2025 - 18:16
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo