Εγκρίθηκε διαγνωστικό τεστ που ξεχωρίζει τη γρίπη από τον κορονοϊό

Εγκρίθηκε διαγνωστικό τεστ που ξεχωρίζει τη γρίπη από τον κορονοϊό
Την έγκρισή της έδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στη φαρμακευτική εταιρεία Roche για ένα διαγνωστικό τεστ το οποίο εντοπίζει και ξεχωρίζει τον κορονοϊό SARS-CoV-2 από την γρίπη Α και Β.
Παρασκευή, 04/09/2020 - 12:02
— Photo: EUROKINISSI

Η ανακοίνωση για την άδεια για έκτακτη χρήση του τεστ που διαχωρίζει τη γρίπη από τον κορονοϊό δόθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει ο Τόμας Σίνεκερ, στέλεχος της Roche «με την εποχή της γρίπης να πλησιάζει, το νέο αυτό τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάγνωση μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και της γρίπης μπορεί να γίνει βάσει μόνο των συμπτωμάτων. Τώρα με ένα μόνο τεστ οι επαγγελματίες υγείας μπορούν με πλήρη αξιοπιστία να κάνουν σωστή διάγνωση και να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική θεραπεία στους ασθενείς τους».

Σημειώνεται ότι το τεστ γίνεται με δείγματα που λαμβάνονται από τη μύτη ή τον φάρυγγα του ασθενούς.

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε την απόφαση της για την περίοδο εκκίνησης του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης καθώς και την ημερομηνια έναρξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το εμβόλιο.

Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Κικίλιας: «Τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της γρίπης»

Στις 31 Αυγούστου, μιλώντας ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika fm, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην καμπάνια εμβολιασμού κατά της γρίπης, την ασφάλεια εμβολίου κατά του κορονοϊού, στο ΕΣΥ και στην τήρηση των μέτρων από τους Έλληνες.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη και της Χριστίνας Κοραή, μιλώντας για την καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης υποστήριξε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 4 εκατομμύρια εμβόλια, 1 εκατομμύριο παραπάνω από πέρσι. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και θα προχωρήσει μέχρι και το Δεκέμβριο.

«Η Επιτροπή Εμβολιασμών με την οποία θα κάνω συνέντευξη Τύπου, μαζί και με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα εξηγήσει και θα τεκμηριώσει επιστημονικά ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2020 - 12:58