Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οι γιατροί δίνουν μάχη μέχρι τέλους για τον ασθενή

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οι γιατροί δίνουν μάχη μέχρι τέλους για τον ασθενή
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, που αποσύρθηκε από τις εκλογές.
Παρασκευή, 09/06/2023 - 13:55
— Photo: pexels

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού που αποσύρθηκε τελικά από την εκλογική μάχη, διευκρινίζει με ανακοίνωση του πως «οι γιατροί δίνουν μάχη, μέχρι το τέλος, για να σώσουν τη ζωή του ασθενή και να του διασφαλίσουν καλή ποιότητα ζωής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής του θέματος, που δημιουργήθηκε λόγω των άστοχων δηλώσεων που έκανε μέλος του και μάλιστα, με υψηλή επιστημονική επάρκεια, διευκρινίζουμε ότι οι γιατροί παρέχουν στον ασθενή, την καλύτερη δυνατή θεραπεία, σε κάθε στάδιο της εξέλιξης της νόσου και δίνουν τη μάχη μέχρι το τέλος, για να σώσουν τη ζωή του.

Ειδικά, μάλιστα για τους ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου, θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη επένδυση στο Σύστημα Υγείας, για τη διασφάλιση, καλής ποιότητας ζωής, με την δημιουργία ξενώνων τελικού σταδίου και ανακουφιστικής φροντίδας».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο γιατρός καταβάλλει προσπάθεια, μέχρι το τέλος, για να διασφαλίσει στον ασθενή, υγεία και μακροζωία. Αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει και του παρέχει τις θεραπευτικές δυνατότητες, που θα κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και θα του προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2023 - 14:01