Είναι επίσημα καλοκαίρι και τα φρούτα έχουν την τιμητική τους καθώς είναι ιδιαίτερα εύγεστα, ιδανική επιλογή εν μέσω ζέστης αλλά και πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό χάρη στον πλούτο των συστατικών τους
Για παράδειγμα, τα περισσότερα καλοκαιρινά φρούτα περιέχουν επίσης μια ποσότητα βιταμίνης C, η οποία βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών και στην αποκατάσταση των ιστών του σώματος.
Τι να διαλέξετε λοιπόν στην επόμενη επίσκεψη σας στη λαϊκή και με ποια ωφέλη;
Κεράσια
Τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων φλεγμονής, οδηγώντας ενδεχομένως σε μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να βελτιώσουν τις γνωστικές επιδόσεις και περιέχουν ενώσεις όπως τα φλαβονοειδή.
Επίσης, ενισχύουν τη βιταμίνη C, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη.
Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, συνδυασμός που μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Φρούτα του δάσους
Η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων μούρων ή άλλων τροφίμων πλούσιων σε φλαβονοειδή την ημέρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας καθώς γερνάτε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Verywell Health.
Αυτά περιλαμβάνουν φράουλες, μύρτιλα, κράνμπερι, βατόμουρα και σμέουρα.
Αυτά τα μούρα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι καλά για την καρδιά. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιομεταβολικών παθήσεων.
Ροδάκινα
Τα ροδάκινα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, σημειώνει η Cleveland Clinic.
Συνδέονται επίσης με τη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
Βερίκοκα
Όπως τα μύρτιλα, τα βερίκοκα θεωρούνται υπερτροφή. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν βιταμίνες Α, C και E. Όλες αυτές οι βιταμίνες δρουν ως αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.
Μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και να προστατεύσουν τα μάτια.
Περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο εξισορροπεί τα υγρά στο σώμα μας, σύμφωνα με το UCLA Health.
Καρπούζι
Το καρπούζι είναι εξαιρετικά ενυδατικό τους ζεστούς και υγρούς καλοκαιρινούς μήνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, το οποίο, σύμφωνα με την Cleveland Clinic, προστατεύει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών.