ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έναρξη δύο ερευνητικών προγραμμάτων για τον διαβήτη τύπου 1 με τη στήριξη της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Υπηρεσίες Υγείας
Έναρξη δύο ερευνητικών προγραμμάτων για τον διαβήτη τύπου 1 με τη στήριξη της Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Η καμπάνια «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!» ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα για τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Τρίτη, 01/11/2022 - 12:40
News4Health Team News4Health Team

Η ολοκλήρωση της καμπάνιας και η έναρξη δύο νέων ερευνητικών προγραμμάτων για τον διαβήτη τύπου 1 ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδόθηκαν οι επιταγές, συνολικού ποσού 32.000 ευρώ, στους εκπροσώπους τους που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν, κατόπιν αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι το πρώτο Σωματείο στην Ελλάδα που αφιερώνει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην έρευνα του διαβήτη τύπου 1, υλοποιώντας το μακροχρόνιο όραμά της να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της πάθησης.

Στην τόσο σημαντική αυτή στιγμή για το Σωματείο, αλλά και για όλο τον κόσμο του Διαβήτη, στην οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε μεταξύ άλλων χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, η Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σοφία Μανέα μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το πώς η αλληλεγγύη, η σύμπνοια και η συντονισμένη δράση πολλών ανθρώπων κατόρθωσε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ευχαρίστησε όλους όσοι υιοθέτησαν το στόχο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί της για την επίτευξή του, ενώ ο ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος και Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στην αξία της ιατρικής έρευνας, ως απαραίτητης συνιστώσας για την εξέλιξη της επιστήμης.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν ασφαλώς οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι της Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε αυτό το εγχείρημα, οι καλλιτέχνες κ. Γιώργος Θεοφάνους, κ. Μελίνα Ασλανίδου και κ. Θάνος Παπανικολάου, καθώς και η δισκογραφική εταιρεία Panik Records, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το στόχο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή και συμμάχησαν μαζί της αφιλοκερδώς, προσφέροντάς το υπέροχο τραγούδι «Ζω τη Ζωή».

Την έναρξη των ερευνητικών προγραμμάτων χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, που έθεσε την καμπάνια «Ζω τη Ζωή μ’ ένα τραγούδι» υπό την αιγίδα του και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις της, καθώς και η κ. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Προέδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, που τίμησε με την εμπιστοσύνη της την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και έθεσε την καμπάνια υπό την αιγίδα της.

Παρουσιάζοντας τους εκπροσώπους των ερευνητικών προγραμμάτων που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν, κ. Νικόλα Νικολαΐδη και κ. Γεώργιο Στεργίου, η κ. Μανέα τους έδωσε το λόγο προκειμένου να αναφερθούν στην έρευνα που θα πραγματοποιήσουν, το σκοπό της και τα αποτελέσματα που αναμένουν, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, και τους τρεις καλλιτέχνες κ. Γιώργος Θεοφάνους, κ. Μελίνα Ασλανίδου και κ. Θάνο Παπανικολάου, για να παραδώσουν μαζί τις επιταγές.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. βαδίζει σταθερά με το βλέμμα στο μέλλον, με την ελπίδα ότι η επιστήμη θα μπορέσει κάποια στιγμή να επιτύχει την πολυπόθητη ίαση του Διαβήτη τύπου 1 και το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς διαβήτη θα γίνει πραγματικότητα.

Όλα ξεκίνησαν με ένα τραγούδι!

Η καμπάνια «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!», που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021, έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης και ολοκληρώθηκε με την επίδοση των επιταγών, ήταν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Π.Ε.Α.Ν.Δ. αφιερωμένη στην ιατρική έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αφορά όλα τα παιδιά που νοσούν σήμερα ή θα νοσήσουν στο μέλλον από Διαβήτη τύπου 1.

Όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η ανακάλυψη νέων επιστημονικών δεδομένων, που θα ανοίξουν το δρόμο για νέες θεραπείες και γιατί όχι και την ίαση του διαβήτη τύπου 1.

Με την υλοποίηση μίας σειράς δράσεων και ενεργειών και τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας μπορούσαν όλοι να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, η σημαντική αυτή καμπάνια αποτέλεσε το όχημα για τη συγκέντρωση πόρων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού προγράμματος που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή όλων των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 προς το καλύτερο, προσφέροντάς μας τις πολυπόθητες απαντήσεις σε ένα πλήθος ζητημάτων που αφορούν στη διάγνωση, την πρόληψη των επιπλοκών και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης.

Το τραγούδι «Ζω τη Ζωή» δεν θα σταματήσει φυσικά να ακούγεται, καθώς τα παιδιά το έχουν ήδη αγαπήσει, οι καλλιτέχνες που το δημιούργησαν και όλοι οι συνεργάτες δηλώνουν ένθερμα πως θα συνεχίσουν να το στηρίζουν σε όλες τις δράσεις της Ένωσης. Θα συνεχίσει λοιπόν να προβάλλεται με νέες ενέργειες που θα ανακοινωθούν στην πορεία του χρόνου, ώστε ο τόσο σημαντικός του σκοπός να μην ξεχαστεί.

Η Προκήρυξη του Διαγωνισμού

Συντονίζοντας τις δράσεις της, παράλληλα με την έναρξη της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προκήρυξε στις 29 Νοεμβρίου 2021 διαγωνισμό για την επιχορήγηση προγράμματος με αντικείμενο την έρευνα στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, απευθυνόμενη σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες. Η Προκήρυξη αναρτήθηκε στο site της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και απεστάλη στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο περιοδικό ΔΙΑΒΗΤΗΣ, στη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στα ερευνητικά κέντρα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, Ίδρυμα Φλέμινγκ, Δημόκριτος, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, καθώς και στις σχολές Ιατρικής, Βιολογίας, Νοσηλευτικής των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πάτρας και Λάρισας.

Η διάρκεια της έρευνας, όπως προσδιορίζεται στην προκήρυξη, θα είναι ετήσια, με δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμη έτος, βάσει της ετήσιας έκθεσης που θα υποβάλλουν οι ερευνητές. Ο προϋπολογισμός της επιχορήγησης καθορίσθηκε στο ποσό των 30.000 ευρώ και, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα που τελικά συγκεντρώθηκαν από την πλατφόρμα κάλυψαν μόνο τμήμα του ποσού που είχε προϋπολογισθεί, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συμπλήρωσε το ποσό, αυξάνοντάς το μάλιστα στις 32.000 ευρώ, με πόρους από άλλες ενέργειες και δράσεις ώστε η έρευνα να ξεκινήσει κανονικά.

Τα δύο ερευνητικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ., επιθυμώντας να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην όλη διαδικασία, απευθύνθηκε σε εξειδικευμένους ιατρούς, καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα του διαβήτη, εκ των οποίων συστάθηκε μία ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή για την κρίση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στην Προκήρυξη της Π.Ε.Α.Ν.Δ. ήταν σημαντική και είχε ως αποτέλεσμα να λάβει 12 προτάσεις ερευνητικών προγραμμάτων, εκ των οποίων η επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε τελικά να χρηματοδοτηθούν όχι ένα, αλλά δύο προγράμματα, τα οποία πληρούσαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις προδιαγραφές και τα κριτήρια που είχαν τεθεί στην Προκήρυξη. Για τα δύο αυτά προγράμματα υπεύθυνοι είναι οι κ.κ. Νικόλας Νικολαΐδης, από τη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», και Καθηγητής Παθολογίας Γεώργιος Στεργίου, από το Κέντρο Υπέρτασης STRIDE-7 της Γ’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Η έρευνα του κ. Νικολαΐδη, που επιχορηγείται με το ποσό των 21.000 ευρώ, έχει τίτλο «Πρωτεομική ανάλυση δακρύων σε παιδιά και εφήβους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και συσχέτιση με το επίπεδο γνωστικών λειτουργιών» και αποσκοπεί στον εντοπισμό βιοδεικτών που θα επιτρέπουν τον πρώιμο εντοπισμό του κινδύνου έκπτωσης των γνωστικών λειτουργιών σε ασθενείς με ΣΔτ1 κατά την αρχική διάγνωση, προκειμένου να βελτιωθεί η παρακολούθηση και αντιμετώπιση των ασθενών αυτών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα του κ. Στεργίου, που θα στηριχθεί με το ποσό των 11.000 ευρώ, έχει τίτλο «Ημερήσια μεταβλητότητα γλυκόζης και συσχέτιση με την ημερήσια διακύμανση αρτηριακής πίεσης και την ασυμπτωματική βλάβη οργάνων-στόχων σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1» και αποσκοπεί στον εντοπισμό ενός υποπληθυσμού ασθενών με ΣΔτ1 που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ασυμπτωματικής βλάβης οργάνων-στόχων. Η ανεύρεση του υποπληθυσμού αυτού ασθενών υψηλού κινδύνου θα επιτρέψει τον εξατομικευμένο σχεδιασμό αποτελεσματικότερων στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης.

Η ισχύς εν τη ενώσει!

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της και υποστήριξαν το σκοπό της καμπάνιας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί της και προσφέροντας έστω και ένα ευρώ σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2022 - 12:26
  • ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1
  • ΠΕΑΝΔ
  • ΚΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

GE Healthcare: Εκδήλωση-συζήτηση για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού
GE Healthcare: Εκδήλωση-συζήτηση για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού 31 Οκτωβρίου 2022
Καρκίνος μαστού: Επιστολή για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου στην Ελλάδα 01 Νοεμβρίου 2022
Καρκίνος μαστού: Επιστολή για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καπνός και νικοτίνη κάτω των 18; Με την καμία!»
Υγεία
03/09/2026 - 17:00

«Καπνός και νικοτίνη κάτω των 18; Με την καμία!»

Βίντεο από την καμπάνια Raise Her Voice για την έγκαιρη αναγνώριση της έμφυλης βίας με έμφαση στις γυναίκες με αναπηρία
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 15:21

Βίντεο από την καμπάνια Raise Her Voice για την έγκαιρη αναγνώριση της έμφυλης βίας με έμφαση στις γυναίκες με αναπηρία

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026

Διαβήτης τύπου 1: Νέες θεραπείες φέρνουν πιο κοντά την ανεξαρτησία από την ινσουλίνη
Υγεία
20/07/2026 - 16:00

Διαβήτης τύπου 1: Νέες θεραπείες φέρνουν πιο κοντά την ανεξαρτησία από την ινσουλίνη

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών

ΕΛΙΚΑΡ: Τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του εθισμού στη νικοτίνη
Υγεία
29/05/2026 - 21:49

ΕΛΙΚΑΡ: Τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του εθισμού στη νικοτίνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo