ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θάνατος ασθενούς από αιμορραγικό πυρετό: Τα μέτρα πρόληψης που συνιστά ο ΕΟΔΥ

Υγεία
UNSPLASH
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει ότι καταγράφηκε πρόσφατα ένα εγχώριο περιστατικό Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας - Κονγκό σε οικισμό του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 27/06/2025 - 17:19
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Πρόκειται για ασθενή ηλικίας άνω των 70 ετών, ο οποίος νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο με βαριά επιδεινούμενη κλινική εικόνα και κατέληξε.

Ο Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας - Κονγκό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι νόσος που οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κροτώνων (τσιμπουριών) ή μέσω άμεσης επαφής με αίμα, ιστούς, σωματικά υγρά ή εκκρίσεις μολυσμένων τσιμπουριών, ανθρώπων ή ζώων. Άγρια και οικόσιτα ζώα μπορεί να έχουν τον ιό στον οργανισμό τους για λίγες ημέρες, χωρίς να νοσούν, αλλά μπορούν να μολύνουν τα τσιμπούρια και αυτά με τη σειρά τους να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα ζώα ή και ανθρώπους.

Ποικίλα συμπτώματα

Η νόσος εκδηλώνεται με ποίκιλα συμπτώματα και βαρύτητα, από ασυμπτωματική λοίμωξη (σε περίπου 85% των κρουσμάτων) ή ήπια εμπύρετη νόσο, έως πολύ σοβαρή νόσο. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται 1-14 ημέρες μετά την έκθεση και μπορεί να περιλαμβάνουν αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων, όπως: πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αρθραλγίες, κόπωση, ζάλη, πονόλαιμο, κοιλιακό πόνο, διάρροια, ναυτία και εμέτους. Μπορεί να ακολουθήσουν διαταραχές της διάθεσης και του επιπέδου συνείδησης. Σε σοβαρά περιστατικά παρουσιάζονται αιμορραγικές εκδηλώσεις, πολυοργανική ανεπάρκεια και κυκλοφορικό σοκ. Η νόσος έχει υψηλή θνητότητα (30-50% στους νοσηλευόμενους ασθενείς) καθώς δεν υπάρχει ειδική θεραπεία.

Ο Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας - Κονγκό είναι ιογενής αιμορραγικός πυρετός, διαδεδομένος σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος μεταδίδεται με τσιμπούρια, με περίπου 10.000-15.000 λοιμώξεις ετησίως. Σποραδικά κρούσματα και επιδημίες της νόσου έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη. Στην Ευρώπη και σε γειτονικές χώρες έχουν καταγραφεί κρούσματα στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία) και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γεωργία, Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί στο παρελθόν άλλο ένα εγχώριο κρούσμα της νόσου, το 2008 (στη Θράκη).

Σε ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν οι άνθρωποι που έχουν δραστηριότητες σε περιοχές όπου υπάρχουν τσιμπούρια, δηλαδή στην ύπαιθρο, σε αγροτικές ή ορεινές περιοχές, καθώς και όσοι έρχονται σε επαφή με αίμα / σωματικά υγρά ζώων όπως: κτηνοτρόφοι, βοσκοί, αγρότες, κυνηγοί, ξυλοκόποι, κηπουροί, εργαζόμενοι σε σφαγεία, όσοι κάνουν κάμπινγκ, φυσιολάτρες, ορειβάτες, πεζοπόροι και επαγγελματίες υγείας που μπορεί να έρθουν σε επαφή με ασθενή.

Μέτρα ατομικής προστασίας

Λόγω της πρόσφατης καταγραφής περιστατικού της νόσου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τσιμπούρια, κατά προτεραιότητα σε ομάδες υψηλού κινδύνου και στην ευρύτερη περιοχή έκθεσης του ασθενούς. Επισημαίνεται, βέβαια, ότι τα περισσότερα τσιμπούρια δεν είναι μολυσμένα και ο κίνδυνος να αρρωστήσει κάποιος μετά από τσίμπημα τσιμπουριού στη χώρα μας θεωρείται χαμηλός. Ωστόσο, επειδή τα νοσήματα που μπορεί να μεταδώσουν τα τσιμπούρια, εάν είναι μολυσμένα, μπορεί να είναι σοβαρά (όπως το συγκεκριμένο νόσημα), θα πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις.

Συγκεκριμένα, συστήνονται τα παρακάτω:

1. Αποφεύγετε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν τσιμπούρια (δάση, λιβάδια, περιοχές με δέντρα, θάμνους, ψηλά χόρτα, σωρούς φύλλων, πυκνή βλάστηση).

2. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να βρεθείτε σε περιοχές όπου πιθανόν υπάρχουν τσιμπούρια:

  • Περπατάτε πάντα στο κέντρο των μονοπατιών και όχι μέσα σε πυκνή βλάστηση.
  • Φοράτε ρούχα ανοιχτού χρώματος (για να βλέπετε εύκολα τα τσιμπούρια) και κατά προτίμηση μπλούζες με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες και μπότες/κλειστά παπούτσια. Βάζετε το παντελόνι μέσα από τις κάλτσες και τις μπότες. Φοράτε γάντια, ιδίως, όταν αγγίζετε χόρτα/ φυτά ή ζώα με τα χέρια σας (βάζετε τα μανίκια της μπλούζας μέσα στα γάντια).
  • Βάζετε εντομοαπωθητικά σπρέι ή λοσιόν στο γυμνό/ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα σας (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης).
  • Μην ξαπλώνετε και μην κάθεστε απευθείας στο έδαφος στην ύπαιθρο.
  • Κάντε ντους ή μπάνιο αμέσως μετά την επιστροφή σας από την ύπαιθρο.
  • Εξετάζετε προσεκτικά τα ρούχα και το δέρμα σας για τσιμπούρια, κατά τη διάρκεια και μετά τη δραστηριότητα στην ύπαιθρο. Αφού επιστρέψετε σπίτι, βγάλτε τα ρούχα, τις κάλτσες και τα παπούτσια σας έξω από το σπίτι και ελέγξτε τα για τσιμπούρια.
  • Εάν εντοπίσετε τσιμπούρι στα ρούχα σας, αφαιρέστε το προσεκτικά (όχι με γυμνά χέρια).
  • Αν βρείτε τσιμπούρι στο σώμα σας, αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με σωστό τρόπο, με κατάλληλη λαβίδα/ τσιμπιδάκι. Εάν δεν ξέρετε τον σωστό τρόπο αφαίρεσης του τσιμπουριού ή δεν έχετε την κατάλληλη λαβίδα, ΜΗΝ βγάζετε μόνοι σας το τσιμπούρι, αλλά πηγαίνετε άμεσα στον ιατρό, στο πιο κοντινό Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο.
  • ΜΗΝ πιάνετε το τσιμπούρι με γυμνά χέρια, αλλά πάντα με γάντια. ΜΗΝ ζουλήξετε, ΜΗΝ σπάσετε, ΜΗΝ συμπιέσετε και ΜΗΝ τρυπήσετε το σώμα του τσιμπουριού.
  • ΜΗΝ «ενοχλείτε» το τσιμπούρι όταν είναι προσκολλημένο στο δέρμα (π.χ. μην ρίχνετε πάνω στο τσιμπούρι λάδι, οινόπνευμα, βαζελίνη, πετρέλαιο).

3. Εφαρμόστε στα ζώα σας προληπτικά θεραπεία ενάντια στα τσιμπούρια σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες κτηνιάτρου και διενεργείτε τακτικές απεντομώσεις σε στάβλους/ κτηνοτροφικές μονάδες.

4. Φοράτε γάντια και προστατευτικό ρουχισμό, όταν έρχεστε σε επαφή με ζώα ή με το αίμα ή άλλους ιστούς/ εκκρίσεις ζώων, π.χ. κατά τη σφαγή ζώων.

5. Ισχύει η πάγια οδηγία να πίνετε μόνο παστεριωμένο γάλα και να μην τρώτε φρέσκα μαλακά τυριά, εάν δεν έχουν ωριμάσει σύμφωνα με το προβλεπόμενο, απαιτούμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, να μην καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, εάν δεν γνωρίζετε ότι τηρήθηκε η σωστή διαδικασία παρασκευής τους για την προστασία σας από διάφορα νοσήματα που μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.

6. Για τη μείωση κινδύνου μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο:

  • Αποφεύγετε τη στενή φυσική επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά αιμορραγικού πυρετού.
  • Φοράτε γάντια και προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη φροντίδα ασθενών.
  • Πλένετε τακτικά τα χέρια σας μετά τη φροντίδα ασθενών.
  • Για επαγγελματίες υγείας: εφαρμόζετε αυστηρά τις βασικές προφυλάξεις πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, κατά την εξέταση, φροντίδα και περίθαλψη ασθενών.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τα τσιμπούρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Σε επικοινωνία οι υγειονομικές αρχές

Οι εθνικές και περιφερειακές αρχές δημόσιας υγείας και κτηνιατρικής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για τον συντονισμό των δράσεων πρόληψης και απόκρισης. Το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συντονίζουν τις δράσεις απόκρισης, σε συνεργασία με τις περιφερειακές τοπικές αρχές.

Στις 27/6/2025 έγινε Συνάντηση Εργασίας των εθνικών αρχών δημόσιας υγείας και κτηνιατρικής, των περιφερειακών αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιας υγείας και κτηνιατρικής, και ειδικών επιστημόνων, για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων πρόληψης και απόκρισης. Στη συνάντηση συμμετείχαν: το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και ειδικοί επιστήμονες από τον Οργανισμό ΕΛΓΟ-Δήμητρα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι δράσεις άμεσης απόκρισης που αποφασίστηκαν περιλαμβάνουν:

  1. Άμεση διερεύνηση των επαφών του ασθενούς στο οικογενειακό και στο νοσοκομειακό περιβάλλον (δηλ. στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας), αξιολόγηση του κινδύνου των επαφών και παρακολούθηση των επαφών.
  2. Δράσεις ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για εγρήγορση σχετικά με ύποπτα περιστατικά σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
  3. Δράσεις ενημέρωσης ομάδων υψηλού κινδύνου σε τοπικό επίπεδο για τα συνιστώμενα μέτρα πρόληψης.
  4. Δειγματοληπτικός έλεγχος τσιμπουριών και ζώων από τη συγκεκριμένη περιοχή για την παρουσία του ιού.
  5. Στοχευμένες απεντομώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.
  6. Οροεπιδημιολογική μελέτη σε δείγμα πληθυσμού της συγκεκριμένης περιοχής.
  7. Στοχευμένα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της νόσου στα ζώα από τις κτηνιατρικές αρχές.
Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2025 - 18:51
  • ΑΣΘΕΝΗΣ
  • ΘΑΝΑΤΟΣ
  • ΕΟΔΥ
  • ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Οκτώ άνθρωποι ζουν με όργανα από μεταμοσχεύσεις της τελευταίας εβδομάδας
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Οκτώ άνθρωποι ζουν με όργανα από μεταμοσχεύσεις της τελευταίας εβδομάδας 27 Ιουνίου 2025
Επτά τρόποι για να κοιμηθείτε καλύτερα όταν το μυαλό σας αρνείται να ηρεμήσει 27 Ιουνίου 2025
Επτά τρόποι για να κοιμηθείτε καλύτερα όταν το μυαλό σας αρνείται να ηρεμήσει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα - Πως θα κάνετε πιο ασφαλές το κολύμπι σας
Υγεία
25/06/2026 - 21:27

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα - Πως θα κάνετε πιο ασφαλές το κολύμπι σας

Μελάνωμα: Μείωση 49% του κινδύνου υποτροπής και θανάτου και 59% των μεταστάσεων με mRNA εμβόλια
Υγεία
22/06/2026 - 07:11

Μελάνωμα: Μείωση 49% του κινδύνου υποτροπής και θανάτου και 59% των μεταστάσεων με mRNA εμβόλια

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 09:30

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής

Γεωργιάδης για τον θάνατο νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 13:00

Γεωργιάδης για τον θάνατο νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Θάνατος 55χρονης νοσηλεύτριας - Δεχόταν ύβρεις από συνοδούς ασθενών
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 21:05

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Θάνατος 55χρονης νοσηλεύτριας - Δεχόταν ύβρεις από συνοδούς ασθενών

ΣΕΑΑΝ: Καταγγελία για χειρουργημένο παραπληγικό ασθενή και κινητοποίηση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
Patient Talk
08/06/2026 - 12:28

ΣΕΑΑΝ: Καταγγελία για χειρουργημένο παραπληγικό ασθενή και κινητοποίηση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΗΕ: Χιλιάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά στο Σουδάν
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 07:37
Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 03:53
Νέα σειρά προϊόντων βρεφικών και παιδικών δερμοκαλλυντικών από την InterMed
Pharma News
27/06/2026 - 00:07
ΕΣΑμεΑ: Η νέα ΚΥΑ για τις μετακινήσεις δεν λύνει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία
Patient Talk
26/06/2026 - 23:29
Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46
Περισσότερα από 24.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας διένειμαν σε ευάλωτους πληθυσμούς Givmed και Choose Love
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 22:18
«Κρίκος Ζωής»: Νέα δεδομένα για τα άτομα με φαινυλκετονουρία από τις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
26/06/2026 - 21:52
Φάρμακα GLP-1: Από την αντιμετώπιση του διαβήτη στην παχυσαρκία
Health Talk
26/06/2026 - 21:29
ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 21:03
Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37
Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς επιδορπίου γάλακτος πουτίγκας με γεύση σοκολάτας
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 19:38
Σύλλογος καρδιοπαθών ζητάει αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
Patient Talk
26/06/2026 - 18:44
Νέα έρευνα συνδέει την υγιεινή διατροφή με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας - Ποια τρόφιμα να επιλέγουμε
Διατροφή
26/06/2026 - 18:09
ΕΟΦ: Διετές πιλοτικό πρόγραμμα για τα ηλεκτρονικά φύλλα οδηγιών στα νοσοκομειακά φάρμακα
Pharma Policy
26/06/2026 - 17:14
Εθελοντές του ΕΕΣ προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 16:53
Η απώλεια λιπώδους ιστού στην κοιλιά μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο
Health Talk
26/06/2026 - 16:18
«Zoomies»: Γιατί ο σκύλος ή η γάτα σας κάνουν ξαφνικά ...σπριντ; Οι ειδικοί εξηγούν
Pet
26/06/2026 - 16:00
Σύλλογος «Επιστρέφω»: Σήμα κινδύνου για τις δημόσιες δομές θεραπείας των διαταραχών πρόσληψης τροφής
Patient Talk
26/06/2026 - 15:36
ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17
Η εισπνεόμενη βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των πνευμόνων
Υγεία
26/06/2026 - 15:00
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Μπορεί ένα προβιοτικό να αποτελέσει θεραπεία;
Υγεία
26/06/2026 - 14:00
Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων με μεγάλη σοβαρότητα
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 13:49
Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν τον εγκέφαλο να "πιστέψει" ότι κοιμήθηκε
Υγεία
26/06/2026 - 13:00
150 χρόνια από την ίδρυση της Lilly: Η ιστορίς ως θεμέλιο για το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
26/06/2026 - 12:17
Εμβολιασμός: Λογική ή "ιατρική ελευθερία"; – Το παράδειγμα του αμερικανικού στρατού
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 12:00
Έμπολα: Το σενάριο του τρόμου για 66.000 κρούσματα μέχρι το φθινόπωρο
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Οι αλλαγές στον χάρτη των εξαρτήσεων και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 10:30
Η ακραία ζέστη παραλύει τα νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία - Νοκ άουτ εξοπλισμός και γιατροί
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 10:00
Μεταστατικός τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού: Έγκριση δύο νέων θεραπευτικών σχημάτων από τον FDA
Υγεία
26/06/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διήμερο επιστημονικό γεγονός η συνάντηση για την περιτοναϊκή κάθαρση από τη Vantive
Υπηρεσίες Υγείας
26/06/2026 - 03:41
Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Οι αλλαγές στον χάρτη των εξαρτήσεων και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 10:30
Εμβολιασμός: Λογική ή "ιατρική ελευθερία"; – Το παράδειγμα του αμερικανικού στρατού
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 12:00
150 χρόνια από την ίδρυση της Lilly: Η ιστορίς ως θεμέλιο για το μέλλον της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
26/06/2026 - 12:17
Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων με μεγάλη σοβαρότητα
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 13:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo