ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δερματικές και Αφροδίσιες παθήσεις: Νέα δεδομένα και εξελίξεις στη διάγνωση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση

Υγεία
Δερματικές και Αφροδίσιες παθήσεις: Νέα δεδομένα και εξελίξεις στη διάγνωση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Εαρινές Ημέρες της ΕΔΑΕ», το οποίο διεξάγεται στις 15-17 Απριλίου 2022 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εστιάζει στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και στις παθήσεις που εκδηλώνονται στην πρωκτογεννητική περιοχή.
Δευτέρα, 18/04/2022 - 11:25
News4Health Team News4Health Team

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, η οποία κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενημέρωσης για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στους εφήβους, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κ. Δερμεντζοπούλου υπογράμμισε ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν πρέπει να αποτελούν θέμα ταμπού στη σημερινή εποχή, καθώς –όπως είπε– «η Γνώση είναι Ελευθερία».

Αναφερόμενη ευρύτερα στα θέματα αρμοδιότητάς της, η Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι: «Η δημόσια υγεία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό ισχύει με πολύ πιο εμφατικό τρόπο στις ημέρες μας, όπου η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές ανθρώπων και υποδομών και δημιούργησε την ανάγκη να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση της υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτήν την κατεύθυνση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε αξιοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσουμε τις δομές υπηρεσιών υγείας, ενώ ταυτόχρονα θεωρούμε υποχρέωσή μας να υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, που παράγουν οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και για όλους τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Γιάννης Μπάρκης (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ), αναφερόμενος στις «Εαρινές Δερματολογικές μέρες της ΕΔΑΕ», επισήμανε: «Η Δερματολογία – Αφροδισιολογία εξελίσσεται συνεχώς, εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα και νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και είναι η μόνη ειδικότητα που μπορεί να δώσει αξιόπιστες και αποτελεσματικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις, όχι μόνο στα ΣΜΝ αλλά και σε όλα τα παθολογικά και αισθητικά προβλήματα του δέρματος, σε όποιο σημείο του σώματος και αν βρίσκεται αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναφερθούν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τα ΣΜΝ, θα υπάρξουν εξειδικευμένες ομιλίες και εισηγήσεις για τα αυτοάνοσα και αυτοφλεγμονώδη νοσήματα της πρωκτογεννητικής περιοχής, καθώς επίσης και για τις σύγχρονες βιολογικές θεραπείες των νοσημάτων αυτών, αναφορές στις προκαρκινικές αλλοιώσεις και στις νεοπλασίες των γεννητικών οργάνων και στα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα αντιμετώπισής τους, καθώς και πράξεις αισθητικής και επεμβατικής δερματολογίας».

Η κ. Ηλέκτρα Νικολαΐδου (Καθ. Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Ν. «Αντρέας Συγγρός», Ταμίας ΕΔΑΕ), αναφερόμενη στα ΣΜΝ επισήμανε ότι: «Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε αύξηση των ΣΜΝ, κυρίως της σύφιλης και της βλεννόρροιας. Στα κονδυλώματα, παρατηρείται μείωση της συχνότητάς τους μόνο στις χώρες όπου εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα ο εμβολιασμός έναντι της λοίμωξης από τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papillomavirus – HPV). Η πρόσφατη, στην Ελλάδα, επέκταση του δωρεάν εμβολιασμού για τον HPV –εκτός από τα κορίτσια– και στα αγόρια 9-18 ετών, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κονδυλωμάτων και στη χώρα μας. Η έγκαιρη προσέλευση στον ειδικό γιατρό, τον Δερματολόγο, οδηγεί στη γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση και συμβάλλει τόσο στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, όσο και στη μείωση της μετάδοσής τους».

Ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης (Καθ. Δερματολογίας ΑΠΘ, Δ/ντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νοσημάτων ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Μέλος ΔΣ ΕΔΑΕ), εξήγησε με λεπτομέρειες ορισμένες εννοιολογικές πτυχές σχετικά με τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα: «Εάν αναζητήσει κάποιος στο διαδίκτυο την αιτιολογία μιας δερματοπάθειας, θα καταλήξει με το συμπέρασμα ότι η δερματοπάθειά του συνιστά “αυτοάνοσο” νόσημα. Αυτοάνοσα, όμως, είναι μόνο τα νοσήματα κατά τa οποία ο οργανισμός αναγνωρίζει στοιχεία της επιδερμίδας του ως ξένα και παράγει αντισώματα εναντίον τους. Τα αντισώματα προσκολλώνται στην επιδερμίδα και προκαλούν εξανθήματα που χαρακτηρίζουν τις δερματοπάθειες αυτές, όπως κυρίως ο ερυθηματώδης λύκος, η πέμφιγα και το πομφολυγώδες πεμφιγοειδές. Στις υπόλοιπες δερματοπάθειες, όπως η ψωρίαση, η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος), η λεύκη κ.ά., παρατηρείται διαταραχή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος που επηρεάζει το δέρμα, χωρίς την παραγωγή συγκεκριμένων αντισωμάτων. Τα νοσήματα αυτά ονομάζονται “αυτοφλεγμονώδη” και σε αυτά ανήκουν τα περισσότερα και τα συχνότερα νοσήματα του δέρματος, πλην αυτών που οφείλονται σε μικρόβια, ιούς και μύκητες. Σήμερα διαθέτουμε φάρμακα τα οποία αδρανοποιούν συγκεκριμένα μόρια που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παθογένεση αυτών των δερματοπαθειών και δεν συνοδεύονται από σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες».

Ο κ. Δημήτρης Σγούρος (Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Β’ Κλινική Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων ΠΓΝ «Αττικόν», Γενικός Γραμματέας ΕΔΑΕ), αναφερόμενος στις προκαρκινικές αλλοιώσεις και στον καρκίνο των γεννητικών οργάνων, εξήγησε: «Τα έξω γεννητικά όργανα σε άνδρες και γυναίκες δεν αποτελούν το πιο συχνό σημείο εντόπισης δερματικού καρκίνου. Ωστόσο, αυτά τα περιστατικά γίνονται όλο και συχνότερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στην καθυστερημένη διάγνωση αυτών των νεοπλασιών, καθώς η κλινική τους εικόνα υπό μορφή προκαρκινικών αλλοιώσεων μπορεί να “ξεγελά” στα αρχικά τους στάδια. Συγκεκριμένα, στους άνδρες είναι πιο ασυνήθιστος ο καρκίνος του πέους με συχνότητα ~1 περιστατικό/100.000 πληθυσμού. Αντιθέτως, στις γυναίκες ο καρκίνος του αιδοίου είναι η 4η συχνότερη μορφή γυναικολογικού-ουροποιητικού καρκίνου. Οι παράγοντες κινδύνου είναι κοινοί στα δύο φύλα, με συχνότερους τη χρόνια λοίμωξη με στελέχη του ιού HPV υψηλού κινδύνου, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τις χρόνιες φλεγμονώδεις δερματοπάθειες (π.χ. σκληρός και ατροφικός λειχήνας). Ο ρόλος του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου είναι τριπλός, αποτελώντας τη μοναδική ειδικότητα που μπορεί να χειριστεί πλήρως το σύνολο των περιστατικών ΣΜΝ στα έξω γεννητικά όργανα: α) Πρόληψη μέσω της θεραπευτικής αντιμετώπισης προκαρκινικών αλλοιώσεων, β) Έγκαιρη διάγνωση των διαφόρων τύπων καρκινωμάτων με σημαντικότατη τη συμβολή ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων, γ) Άμεση θεραπεία με τη βοήθεια της Δερματοχειρουργικής».

Η κ. Ζωή Απάλλα (Αν. Καθηγήτρια Δερματολογίας ΑΠΘ, Β’ Δερματολογική Κλινική ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Ειδικός Γραμματέας ΕΔΑΕ) αναφέρθηκε στα νέα φάρμακα, στα νέα εμβόλια, καθώς και στο εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα. Η ίδια υπογράμμισε ότι: «Η αλματώδης ανάπτυξη στον τομέα της έρευνας, μας φέρνει πολλά νέα φάρμακα που αφορούν κυρίως τις φλεγμονώδεις δερματοπάθειες, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα νέα φάρμακα είναι ασφαλή, εύκολα στη χρήση και επιτυγχάνουν ένα απολύτως καθαρό δέρμα, το οποίο αλλάζει τη ζωή των ασθενών που τα λαμβάνουν. Σε επίπεδο εμβολίων έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το 9-δύναμο εμβόλιο κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, που προστατεύει όχι μόνο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και από τα οξυτενή κονδυλώματα. Γίνεται συνήθως σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με την ηλικία έναρξης του εμβολιασμού. Πλην των εφήβων, ακόμη και ορισμένα ενήλικα άτομα (έως 45 ετών) που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, αφού πρώτα μιλήσουν με τον Δερματολόγο τους. Σημαντική “άφιξη” αποτελεί το νέο, απόλυτα ασφαλές, ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα που προστατεύει από την εμφάνισή του και από το βασανιστικό άλγος που κάποτε μπορεί να τον ακολουθεί».

Ο κ. Σωτήρης Θεοχάρης (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Μέλος ΔΣ ΕΔΑΕ), αναφερόμενος στις πράξεις Αισθητικής Επεμβατικής Δερματολογίας για επίλυση προβλημάτων της πρωκτογεννητικής περιοχής, τόνισε από την πλευρά του: «Τα τελευταία χρόνια, ο Δερματολόγος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα θεραπευτική πρόκληση. Ολοένα και πιο συχνά γίνεται αποδέκτης αιτημάτων, κυρίως γυναικών αλλά και ανδρών, για επεμβατικές θεραπείες ανάπλασης της πρωκτογεννητικής περιοχής, τόσο για τη βελτίωση της εικόνας όσο και για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας. Στην 6ετία 2012 – 2018 υπήρξε μια αύξηση κατά 262% των ιατρικών αισθητικών επεμβάσεων στα έξω γεννητικά όργανα (ASAPS - stats 2018). Ο σύγχρονος Δερματολόγος, έχοντας βαθιά γνώση της παθολογίας και της ανατομίας των έξω γεννητικών οργάνων και της περιπρωκτικής χώρας, μακροχρόνια εξοικείωση στη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικού οξέος – λίπους) σε άλλες ανατομικές θέσεις (πρόσωπο, σώμα), μεγάλη εμπειρία στη θεραπευτική χρήση των ιατρικών μηχανημάτων (laser, radiofrequency), καθώς και την κατάλληλη εκπαίδευση στην εφαρμογή των δερματοχειρουργικών πράξεων, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή αυτών των θεραπειών».

Τελευταία τροποποίηση στις 18/04/2022 - 11:38
  • ΔΕΡΜΑ
  • ΠΑΘΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΝΩΣΗ
  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: 5.673 κρούσματα, 50 νεκροί και 313 διασωληνωμένοι
Κορονοϊός Ελλάδα: 5.673 κρούσματα, 50 νεκροί και 313 διασωληνωμένοι 17 Απριλίου 2022
Η υψηλή πίεση σε νεαρούς ενήλικες συνδέεται με την εμφάνισης άνοιας μελλοντικά στη ζωή τους 18 Απριλίου 2022
Η υψηλή πίεση σε νεαρούς ενήλικες συνδέεται με την εμφάνισης άνοιας μελλοντικά στη ζωή τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39

Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό

Υποχλωριώδες οξύ: Είναι το επόμενο θαυματουργό προϊόν για το δέρμα; Τι λένε οι ειδικοί
Ομορφιά
10/06/2025 - 13:36

Υποχλωριώδες οξύ: Είναι το επόμενο θαυματουργό προϊόν για το δέρμα; Τι λένε οι ειδικοί

Υπνηλία μέσα στη μέρα: Τι μπορεί να την προκαλεί και επτά απλοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε
Υγεία
05/06/2025 - 19:54

Υπνηλία μέσα στη μέρα: Τι μπορεί να την προκαλεί και επτά απλοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Διεθνής μελέτη «χαρτογραφεί» το «ντόμινο» των παθήσεων με βάση το DNA
Υγεία
05/06/2025 - 18:27

Διεθνής μελέτη «χαρτογραφεί» το «ντόμινο» των παθήσεων με βάση το DNA

Διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση για τη σύγχρονη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού στο ΙΑΣΩ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2025 - 18:24

Διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση για τη σύγχρονη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού στο ΙΑΣΩ

Βιταμίνη D: Ένας φυσικός σύμμαχος κατά της ψωρίασης και συνολικά για το δέρμα!
Patient Talk
02/06/2025 - 18:28

Βιταμίνη D: Ένας φυσικός σύμμαχος κατά της ψωρίασης και συνολικά για το δέρμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo