ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντοζαμάνης: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχωρά σε διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19

Πολιτική Υγείας
Κοντοζαμάνης: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχωρά σε διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19
Κορονοϊός: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχωρά σε δωρεά που ξεπερνά τα "στεγανά" της πατρίδας μας για τον COVID-19. Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας αναφερόμενος στους τομείς τους οποίους θα ενισχύει το ίδρυμα με δική του πρωτοβουλία.
Τρίτη, 07/04/2020 - 19:07
News4Health Team News4Health Team

“Πρόκειται για πρωτοβουλία που ξεπερνά τα στεγανά της χώρας μας” είπε και τόνισε ότι: “Μεταξύ άλλων θα χρηματοδοτήσει το ίδρυμα του πανεπιστημίου Ροκφέλερ, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα στον κόσμο, το οποίο πρωτοπορεί στην έρευνα για την θεραπεία κατά του κορονοϊού και την ανακάλυψη εμβολίου” υπογράμμισε ο κ.Κοντοζαμάνης.

Και πρόσθεσε: “Στόχος τη δράσης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει επιφέρει και θα επιφέρει ο κορονοϊός όπως η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και οι στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κυρίως από τις οικονομικές συνέπειες που θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει αυτή η υγειονομική κρίση.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η ιδιαίτερη σημασία αυτής της δράσης θα δοθεί στην Ελλάδα. Για αυτό στόχος είναι να στηριχτούν ενεργά οι γιατροί και οι νοσηλευτές όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΝ:

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, με την πανδημία να δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος, τις κοινωνικοοικονομικές δομές πρόνοιας κάθε χώρας αλλά και την ατομική αντοχή και ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιτείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, ύψους 100.000.000 δολαρίων. Θεμέλιο της φιλοσοφίας μας είναι όχι να αναπληρώνουμε αλλά να βοηθάμε και να συμπληρώνουμε την κρατική μέριμνα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τους δωρεοδόχους μας, τους ειδικούς συμβούλους μας και, φυσικά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ώστε να επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας εκεί που θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, άμεσα άλλα και σε βάθος χρόνου.

Το ΙΣΝ είναι ένα διεθνές Ίδρυμα, με φιλανθρωπικό έργο σε πάνω από 120 χώρες, και επιθυμία μας είναι με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη.

Ένας από τους στόχους μας είναι να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα.

Άλλος ένας σημαντικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε το πλήθος των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει, και θα επιφέρει και στη συνέχεια, η πανδημία σε όλες τις χώρες. Μια κρίση αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε να συνεισφέρουμε, πάντα σε συνεργασία με τους δωρεοδόχους μας και τους αρμόδιους φορείς: Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση.

Οι προσπάθειες αυτές, στο σύνολό τους, προσβλέπουν στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις της πανδημίας και αντικατοπτρίζουν τον διεθνή και οικουμενικό χαρακτήρα του ΙΣΝ. Ιδιαίτερη, όμως, σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. Όχι μόνο γιατί εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ιδρυτής μας, εδώ είναι οι ρίζες μας και εδώ βρίσκεται η καρδιά μας. Αλλά και γιατί η χώρα αναδύεται από μια βαθιά και εξαντλητική δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, και βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό, άλλος ένας σημαντικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον COVID-19. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη.

Το ΙΣΝ δεσμεύεται να παραμείνει ουσιαστικός συνεργάτης των κρατικών φορέων και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφική κοινωνικοοικονομική κρίση. Kαι θα συνεχίσει, με όλες του τις δυνάμεις, να ενισχύει τους τομείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως την Υγεία με δωρεές, σαν την Πρωτοβουλία για την Υγεία. Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους άνω των 420 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και διάγνωσης, εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Κομμάτι της Πρωτοβουλίας για την Υγεία είναι και η δωρεά στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», όπου οι κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ καθώς και εξοπλισμός, όπως monitors και αναπνευστήρες, βοηθούν την παρούσα κατάσταση.

“Μια σπάνια, ακτίδα φωτός, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνιστά το πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που βγαίνουν μπροστά, μαζί, στη μάχη ενάντια στην πανδημία”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. “Όλοι μας στο ΙΣΝ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε σε αυτές τις προσπάθειες, προκειμένου να περιορίσουμε τις συνέπειες του COVID-19, καθώς και να υποστηρίξουμε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θα εξακολουθήσουμε να ακούμε και να συνεισφέρουμε, στο ύψος των δυνατοτήτων μας, στις ανάγκες των δωρεοδόχων συνεργατών μας, καθώς συνεχίζουν το πολύτιμο έργο τους, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 αποσκοπεί στην άμεση αλλά και σε βάθος χρόνου αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, στην ενίσχυση της αποτελεσματικής διαχείρισης των συνεπειών της στις βασικές ανάγκες, στις κοινωνικοοικονομικές δομές αλλά και στο επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με υφιστάμενους και μελλοντικούς συνεργάτες από τον μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό και δημόσιο/κρατικό τομέα, για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το ΙΣΝ είναι ένας από τους μεγαλύτερους, ιδιωτικούς, φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.9 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.600 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο.

Μάθε περισσότερα στο www.snf.org

Τελευταία τροποποίηση στις 07/04/2020 - 19:24
  • ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΙΣΝ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιόδρας: Εγκρίθηκαν μάσκες για υγειονομικούς - «Εκτίθενται στα υψηλότερα ποσοστά σε Ισπανία και Ιταλία»
Τσιόδρας: Εγκρίθηκαν μάσκες για υγειονομικούς - «Εκτίθενται στα υψηλότερα ποσοστά σε Ισπανία και Ιταλία» 07 Απριλίου 2020
Κορονοϊός : Σταδιακά στους δρόμους οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τεστ στον πληθυσμό 07 Απριλίου 2020
Κορονοϊός : Σταδιακά στους δρόμους οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τεστ στον πληθυσμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από «Αττικόν»: «Έχουμε πολύ μεγάλους ευεργέτες στο ΕΣΥ και τους ευχαριστώ όλους»
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 17:22

Γεωργιάδης από «Αττικόν»: «Έχουμε πολύ μεγάλους ευεργέτες στο ΕΣΥ και τους ευχαριστώ όλους»

Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 13:33

Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις
Ψυχική Υγεία
02/03/2026 - 18:18

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV
Υγεία
19/02/2026 - 17:32

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV

ΙΣΝ: Εκλεισε ο ένατος κύκλος συναντήσεων για τα τρία νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 08:21

ΙΣΝ: Εκλεισε ο ένατος κύκλος συναντήσεων για τα τρία νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης

Επίσκεψη Βιλδιρίδη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 20:04

Επίσκεψη Βιλδιρίδη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εργαζόμενοι της UCB στηρίζουν για 10η συνεχόμενη χρονιά τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Άγιος Ανδρέας»
Pharma News
28/04/2026 - 03:44
Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 11 Μαΐου με δυνατότητα δωρεάς αιμοπεταλίων
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 00:09
Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 23:16
Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 22:33
ΕΟΕ: Ενημερωτική εκστρατεία για να «σπάσει η σιωπή» γύρω από τις ουρολογικές παθήσεις
Health Talk
27/04/2026 - 22:17
Η ογκολογική πολιτική σε Ελλάδα και ΕΕ στο επίκεντρο του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου για τον Καρκίνο
Pharma News
27/04/2026 - 21:59
Φόρουμ Δελφών: Η σιωπηλή κρίση της γήρανσης και οι προκλήσεις για τις οικονομίες του μέλλοντος
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 21:41
Στην περιφέρεια τα νοσοκομεία που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών το 2025
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 21:03
Μοτοσικλέτες και γόνατα: Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αναβάτες
Health Talk
27/04/2026 - 20:38
Λάρισα: Περισσότεροι από 5.000 πολίτες έδωσαν το παρών στο «Μαζί Μια Αγκαλιά»
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 20:21
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: Εντάσσει τις θεραπείες για την παχυσαρκία στα ομαδικά ασφαλιστήρια των εργαζομένων της
Pharma News
27/04/2026 - 19:31
Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 19:04
Τσέτη από Φόρουμ Δελφών: «Συνέχεια και συνέπεια η βιωσιμότητα - Σύμμαχοί μας οι εργαζόμενοι»
Pharma News
27/04/2026 - 18:37
Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή της η 13χρονη μαθήτρια από το Χαϊδάρι
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 17:53
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παχυσαρκία αφήνει μόνιμα ίχνη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού
Υγεία
27/04/2026 - 17:29
Lavipharm: Εντυπωσιακή ανάπτυξη δείχνουν τα οικονομικά μεγέθη του 2025
Pharma News
27/04/2026 - 17:02
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
Βιταμίνες: Οι συνδυασμοί που δεν πρέπει να κάνετε
Υγεία
27/04/2026 - 16:10
DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Επιστήμονες μετέτρεψαν το μαλλί σε υλικό για την αποκατάσταση των οστών
Υγεία
27/04/2026 - 15:02
Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορεί να φρενάρουν τις διαδικασίες που οδηγούν σε Αλτσχάιμερ
Υγεία
27/04/2026 - 14:10
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Ιαπωνία: Προς έγκριση θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
Pet
27/04/2026 - 12:00
Οι καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA ενδέχεται να ενισχύουν τις νοητικές ικανότητες στους άνω των 40
Υγεία
27/04/2026 - 11:10
Μπορεί τελικά να μην είναι κακό προαίσθημα: Ήχοι που δεν ακούμε μάς προκαλούν στρες
Ψυχική Υγεία
27/04/2026 - 10:10
Η αρνητική επίπτωση των fitness trackers
Fitness
27/04/2026 - 09:00
ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32
Εκδήλωση της Greenpeace για τη διατροφή και την κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων
Διατροφή
25/04/2026 - 08:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκδήλωση της Greenpeace για τη διατροφή και την κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων
Διατροφή
25/04/2026 - 08:17
Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32
ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo