Ο φαρμακευτικός και διαγνωστικός γίγαντας Roche ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει ένα διαγνωστικό κέντρο στην Ινδιανάπολη με 550 εκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Το κέντρο παραγωγής θα παράγει τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) της Roche για τη διαχείριση του διαβήτη. Επιπλέον, το κέντρο θα περιλαμβάνει έρευνα και ανάπτυξη, εργαστήρια, παραγωγή, διανομή, πληροφορική και διοικητικές εργασίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα εγκατάσταση θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής.
Η Roche παράγει σχεδόν 5,2 εκατομμύρια ταινίες ελέγχου Accu-Check για τον διαβήτη ετησίως.
«Οι προκλήσεις του διαβήτη είναι διάχυτες, με εκατομμύρια Αμερικανούς να ζουν με τη συνεχή επαγρύπνηση και τις αμέτρητες καθημερινές αποφάσεις που απαιτεί η ασθένεια», δήλωσε ο Brad Moore, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Roche Diagnostics North America για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «επεκτείνοντας τις κατασκευαστικές μας δυνατότητες στην Ινδιανάπολη, εξασφαλίζουμε αξιόπιστη πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις παρακολούθησης για τα άτομα που ζουν με διαβήτη στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο».
Η ευρύτερη τάση
Το 2024, η Respiree συνδύασε τη συσκευή παρακολούθησης ζωτικών σημείων με τη συσκευή γλυκόζης αίματος της Roche ως κοινή προσφορά. Το εργαλείο χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης που προβλέπουν την κλινική επιδείνωση με βάση ιστορικά δεδομένα και παρέχουν βαθμολογίες κινδύνου.
Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν τους ασθενείς στις συνδεδεμένες συσκευές της Respiree, να παρακολουθούν ιστορικά δεδομένα και πιθανή επιδείνωση και να μετρούν ζωτικά σημεία και σάκχαρο αίματος.
Την ίδια χρονιά, η Roche ενσωμάτωσε μια σουίτα αλγορίθμων ΤΝ στο επιχειρησιακό λογισμικό ψηφιακής παθολογίας της, συνεργαζόμενη με τη νοτιοκορεατική εταιρεία Deep Bio για την τροφοδοσία της πλατφόρμας ψηφιακής παθολογίας navify με τη λύση ΤΝ ανάλυσης καρκίνου του προστάτη DeepDx Prostate.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη παρέχει στους παθολόγους βαθμολόγηση Gleason σε επίπεδο αδένα, μετρήσεις ιστού και όγκου και υποστήριξη διάγνωσης.
Η Glytec και η Roche συνεργάστηκαν για να επιτρέψουν τη χρήση του λογισμικού της Glytec και του νοσοκομειακού συστήματος γλυκόζης αίματος point-of-care smart-device της Roche, Cobas Pulse, στις ΗΠΑ και στις παγκόσμιες αγορές.
Σύμφωνα με τη Roche, η αρχιτεκτονική ταινιών του Cobas Pulse παρέχει αποτελέσματα που μοιάζουν με εργαστηριακά και ελαχιστοποιεί την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Το σύστημα θα χρησιμοποιείται σε όλους τους πληθυσμούς ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών και των ασθενών εντατικής θεραπείας.
Άλλες εταιρείες στο χώρο των φαρμάκων περιλαμβάνουν την Eli Lilly and Company. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Lilly και το Πανεπιστήμιο Purdue διεύρυναν τη συμμαχία τους, όταν η Lilly ανακοίνωσε επένδυση ύψους έως και 250 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα οκτώ χρόνια.
Η πρωτοβουλία Lilly-Purdue 360 αποσκοπεί στην επίτευξη διαφόρων βασικών στόχων, όπως η ανακάλυψη και η επιτάχυνση της παροχής φαρμάκων στους ασθενείς, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των εργαστηριακών ανακαλύψεων και των κλινικών εφαρμογών, η δημιουργία πιο ανθεκτικών, αποτελεσματικών και βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού και η εφαρμογή καινοτόμων, κλιμακούμενων προσεγγίσεων για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.
Πηγή: Mobilehealthnews.com