ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bristol Myers Squibb: Ορόσημο η έγκριση συνδυαστικού σχήματος για το προχωρημένο λέμφωμα Hodgkin

Pharma News
Αρχείου MAGNIFIC
Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως στο nivolumab σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία AVD ως πρώτη γραμμή θεραπείας για ενήλικες και ασθενείς 12 ετών και άνω.
Πέμπτη, 11/06/2026 - 18:02
— Photo: Αρχείου MAGNIFIC
News4Health Team News4Health Team

Η Bristol Myers Squibb ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το nivolumab σε συνδυασμό με δοξορουβικίνη, βινβλαστίνη και δακαρβαζίνη (σχήμα χημειοθεραπείας γνωστό ως AVD) για την αντιμετώπιση ενήλικων και έφηβων ασθενών ηλικίας 12 ετών και άνω που δεν είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin Σταδίου III ή IV. Η έγκριση αποτελεί σημαντικό ορόσημο, καθώς καθιστά το nivolumab σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD την πρώτη συνδυαστική θεραπεία με βάση την ανοσοθεραπεία που διατίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το νεοδιαγνωσθέν προχωρημένο κλασικό λέμφωμα Hodgkin.

Εχει δοθεί έγκριση και από τον FDA

Η νέα έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενισχύει τον διευρυνόμενο αντίκτυπο του nivolumab στο κλασικό λέμφωμα Hodgkin, σε συνέχεια της έγκρισης την οποία χορήγησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Μάρτιο του 2026 για τον συνδυασμό του nivolumab με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD για ενήλικους και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω οι οποίοι δεν είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin Σταδίου III ή IV. Νωρίτερα φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσης το nivolumab σε συνδυασμό με μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη για τη θεραπεία παιδιών ηλικίας 5 ετών και άνω, εφήβων και ενηλίκων ηλικίας έως 30 ετών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό κλασικό λέμφωμα Hodgkin μετά τη χορήγηση μίας γραμμής θεραπείας.

«Η πρόσφατη έγκριση του nivolumab σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD για ασθενείς με προχωρημένο κλασικό λέμφωμα Hodgkin οι οποίοι δεν είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο για τους ασθενείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Monica Shaw, MD, ανώτερη αντιπρόεδρος του τμήματος Εμπορικής Διάθεσης Ογκολογικών Θεραπειών της Bristol Myers Squibb. «Για δεκαετίες, οι ασθενείς που είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με αυτή την επιθετική μορφή αιματολογικού καρκίνου ήταν αναγκασμένοι να υποβληθούν σε εντατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.Η έγκριση αυτή αναδεικνύει το όφελος και τον καθοριστικό ρόλο των προσεγγίσεων με βάση την ανοσοθεραπεία σε αιματολογικούς καρκίνους όπως το κλασικό λέμφωμα Hodgkin. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας να προσφέρουμε αυτές τις καινοτόμες επιλογές στους ασθενείς σε πιο πρώιμο στάδιο της θεραπευτικής τους διαδρομής για μια σειρά από διαφορετικούς τύπους καρκίνου».

Μελέτη φάσης 3 SWOG 1826

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζεται σε δεδομένα από τη Φάσης 3 μελέτη SWOG 1826 (Μελέτη CA2098UT), η οποία κατέδειξε μείωση κατά 58% του κινδύνου εξέλιξης της νόσου ή θανάτου με nivolumab σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD έναντι της μπρεντουξιμάβης σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ερευνητή (Λόγος Κινδύνου [HR] 0,42· 95% Διάστημα Εμπιστοσύνης [CI] 0,27–0,67· P=<0,0001). Η κλινική δοκιμή έδειξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στο πρωτεύον καταληκτικό σημείο της επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS), με βάση μια διάμεση περίοδο παρακολούθησης 13,7 μηνών στον πληθυσμό με πρόθεση θεραπείας. Ύστερα από μια διάμεση περίοδο παρακολούθησης 36,7 μηνών, η διάμεση συνολική επιβίωση (OS) δεν επιτεύχθηκε σε κανένα από τα δύο σκέλη θεραπείας, ενώ καταγράφηκαν συνολικά 26 θάνατοι: 9 (1,8%) θάνατοι στο σκέλος θεραπείας με nivolumab σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD και 17 (3,4%) θάνατοι στο σκέλος της καθιερωμένης θεραπείας με μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη σε συνδυασμό με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD.

«Πειστικά δεδομένα»

«Για τους ασθενείς με νεοδιαγνωσθέν κλασικό λέμφωμα Hodgkin Σταδίου III ή IV, η εξεύρεση μιας αποτελεσματικής και ανεκτής θεραπείας πρώτης γραμμής παραμένει καθοριστικής σημασίας για να επιτευχθεί μακροχρόνια ύφεση, ιδιαίτερα για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Franck Morschhauser, MD, PhD, Καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λιλ και στο Νοσοκομείο Claude Huriez. «Η μελέτη SWOG 1826 παρείχε πειστικά δεδομένα που καταδεικνύουν ότι η συνδυαστική θεραπεία με βάση το nivolumab βελτίωσε σημαντικά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου σε σύγκριση με την καθιερωμένη θεραπεία. Η διαθεσιμότητα του πρώτου συνδυασμού ανοσοθεραπείας με χημειοθεραπεία σε αυτό το πρωιμότερο στάδιο και σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα προσφέρει μια προσέγγιση που μπορεί δυνητικά να αλλάξει την κλινική πρακτική στην πρώτης γραμμής θεραπεία του κλασικού λεμφώματος Hodgkin».

Η συγκεκριμένη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον συνδυασμό του nivolumab με το σχήμα χημειοθεραπείας AVD για τη θεραπεία ενήλικων και εφήβων ασθενών ηλικίας 12 ετών και άνω οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουμένως θεραπεία για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin Σταδίου III ή IV ισχύει και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν και στη Νορβηγία. Πέρα από την έγκριση για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin, θεραπευτικές επιλογές με βάση το nivolumab είναι επίσης εγκεκριμένες για την αντιμετώπιση πολλαπλών τύπων καρκίνου στην ΕΕ.

Η Bristol Myers Squibb ευχαριστεί το Δίκτυο Κλινικών Ερευνών για τον Καρκίνο SWOG και τους ερευνητές του για τη διεξαγωγή της Φάσης 3 κλινικής δοκιμής SWOG 1826 (CA2098UT), καθώς και τους ασθενείς για τη σημαντική τους συμβολή σε αυτή τη μελέτη.

  • BRISTOL MYERS SQUIBB
  • ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΛΕΜΦΩΜΑ
  • HODGKIN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεά 120 απινιδωτών και ισάριθμων κιτ πρώτων βοηθειών στο ΕΚΠΑ από τη UNI-PHARMA
Δωρεά 120 απινιδωτών και ισάριθμων κιτ πρώτων βοηθειών στο ΕΚΠΑ από τη UNI-PHARMA 11 Ιουνίου 2026
Πολυκυστικές ωοθήκες και γονιμότητα: Λύσεις για μια αθέατη διαταραχή που επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες 11 Ιουνίου 2026
Πολυκυστικές ωοθήκες και γονιμότητα: Λύσεις για μια αθέατη διαταραχή που επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονοκλωνικό αντίσωμα στην πρώτη γραμμή θεραπείας του γαστροοισοφαγικού αδενοκαρκινώματος
Υγεία
28/08/2026 - 19:38

Μονοκλωνικό αντίσωμα στην πρώτη γραμμή θεραπείας του γαστροοισοφαγικού αδενοκαρκινώματος

Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00

Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής

Γλοιοβλάστωμα: Νέο «παράθυρο» για πιο αποτελεσματική χημειοθεραπεία μετά το χειρουργείο
Υγεία
07/08/2026 - 11:00

Γλοιοβλάστωμα: Νέο «παράθυρο» για πιο αποτελεσματική χημειοθεραπεία μετά το χειρουργείο

AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συγχώνευση ύψους 400 δισ. δολαρίων
Pharma News
03/08/2026 - 12:15

AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συγχώνευση ύψους 400 δισ. δολαρίων

Η φρουκτόζη μπορεί να ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου των ωοθηκών μετά τη χημειοθεραπεία
Υγεία
31/07/2026 - 11:00

Η φρουκτόζη μπορεί να ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου των ωοθηκών μετά τη χημειοθεραπεία

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Μπορεί να συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 5 καρκίνους του παχέος εντέρου
Υγεία
09/09/2026 - 12:00
Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: 579 θάνατοι το 2025 στη χώρα μας
Ψυχική Υγεία
09/09/2026 - 11:30
Γέννηση παιδιού από έμβρυο που είχε κρυοσυντηρηθεί πριν από 22 χρόνια
Υγεία
09/09/2026 - 11:11
Το ΑΙ θα μπορούσε να βρει θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή...να μάς σκοτώσει!
Digital Health
09/09/2026 - 11:00
Εξαγγελίες ΔΕΘ: "Άνθρακες ο θησαυρός" καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί
Πολιτική Υγείας
09/09/2026 - 10:13
Ηπατίτιδα C: Δεν είναι πλέον «θανατική ποινή» – Το μήνυμα από την εξομολόγηση της Πάμελα Άντερσον
Υγεία
09/09/2026 - 10:00
Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου
Επικαιρότητα
09/09/2026 - 09:43
ΕΕ: 400 εκατ. ευρώ στη Sanofi για την παραγωγή ινσουλίνης στην Ευρώπη
Pharma Policy
09/09/2026 - 09:00
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί
Πολιτική Υγείας
09/09/2026 - 08:06
Το πρώτο αυτόνομο ρομπότ αιμοληψίας έλαβε έγκριση από τον FDA
Digital Health
08/09/2026 - 16:00
Γιατί κλείνουν τα μάτια μας γύρω στις 3 το απόγευμα; Η επιστήμη απαντά!
Υγεία
08/09/2026 - 15:00
Η σύγχρονη ζωή επιβαρύνει τους καρπούς – Πώς να τους προστατεύσουμε
Υγεία
08/09/2026 - 14:00
Αγαπηδάκη: Νέα τρόφιμα στα σχολικά κυλικεία - Ο ρόλος των ΚΟΜΥ στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος
Πολιτική Υγείας
08/09/2026 - 13:00
ΠΟΥ: Το κάπνισμα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για απόκτηση παιδιού
Υγεία
08/09/2026 - 12:00
Λιποίδημα: Η λιποαναρρόφηση μειώνει σημαντικά τον πόνο σε σχέση με τη συντηρητική θεραπεία
Υγεία
08/09/2026 - 12:00
Βασιλακόπουλος για ιό του Δυτικού Νείλου: Καμία ανησυχία για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο
Υγεία
08/09/2026 - 11:45
ΠΑΣΟΚ για την απόσυρση ογκολογικού φαρμάκου: «Χρειαζόμαστε μηχανισμό προστασίας, όχι λύσεις ad hoc»
Pharma Policy
08/09/2026 - 11:19
Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν την ιατρική – Από την τηλεχειρουργική στην εξατομικευμένη φροντίδα
Digital Health
08/09/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας: Ο ρόλος της στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Health Talk
08/09/2026 - 10:00
Γιατί η νέα ενηλικίωση είναι να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα
Ψυχική Υγεία
08/09/2026 - 09:00
Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης: Ένας μήνας δράσεων και δωρεά 75 αναπνευστικών συσκευών
Patient Talk
08/09/2026 - 08:28
Μέθοδος AMIS: Αρθροπλαστική ισχίου χωρίς τραυματισμό μυών
Health Talk
07/09/2026 - 18:00
ALS: Αμερικανός με ελληνικές ρίζες θα κάνει prone paddleboard για 7 μέρες στα ελληνικά νησιά
Patient Talk
07/09/2026 - 17:00
Τσούμα- ΗΔΥΚΑ: Το ΑΙ στην υπηρεσία του πολίτη και του γιατρού - Αδιαπραγμάτευτη η προστασία των δεδομένων
Digital Health
07/09/2026 - 16:00
Νοσοκομείο Νίκαιας: Καταγγελίες εργαζομένων για ποντίκια και σοβαρά κτηριακά προβλήματα
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 15:00
Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για επανέναρξη του προγράμματος κατά της παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 14:45
BAT Hellas: Νέα καμπάνια ενημέρωσης και πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία των ανηλίκων από τον καπνό
Επικαιρότητα
07/09/2026 - 14:15
Γιαούρτι: Τι δείχνουν οι έρευνες για την καρδιά, τη χοληστερόλη και την υγιή γήρανση
Διατροφή
07/09/2026 - 14:00
«Αργός Σεπτέμβριος»: 7 τρόποι να απολαύσουμε περισσότερο την καθημερινότητα
Ψυχική Υγεία
07/09/2026 - 13:00
Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης και Εργασίας: Γιατί οι γυναίκες σκέφτονται την έξοδο από τη δουλειά
Υγεία
07/09/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιαούρτι: Τι δείχνουν οι έρευνες για την καρδιά, τη χοληστερόλη και την υγιή γήρανση
Διατροφή
07/09/2026 - 14:00
ΠΟΕΔΗΝ: Άδειο το καλάθι της ΔΕΘ για τους υγειονομικούς - Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για την κριτική στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 08:27
Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Εταιρεία: «Τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι φιλοξενίας και φύλαξης παιδιών»
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 09:30
ΔΕΘ- Εξαγγελίες Μητσοτάκη για την υγεία: Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 11:07
Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για επανέναρξη του προγράμματος κατά της παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
07/09/2026 - 14:45
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo