ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέκκας από Σαντορίνη: «Θα διαμορφώσουμε συνθήκες ασφαλείας στο νησί για κατοίκους και τουρίστες»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Αυτοψία στην Καλντέρα στο ύψος του τελεφερίκ πάνω από το Παλιό Λιμάνι της Σαντορίνης, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών.
Παρασκευή, 07/02/2025 - 19:17
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας ένας κίνδυνος που υπάρχει στο τελεφερίκ, που ίσως είναι το πιο όμορφο σημείο της Καλδέρας, είναι ο κίνδυνος κατολισθήσεων, ο οποίος ουσιαστικά συντίθεται από τις έντονες μορφολογικές κλίσεις που υπάρχουν, τα ηφαιστειακά πετρώματα που εναλλάσσονται, αλλά και τις διεργασίες που γίνονται από σεισμούς και από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

«Με εντολή του υπουργού, κ. Κικίλια, ο ΟΑΣΠ και η ΕΑΓΜΕ θα κάνουμε μία ταχεία επέμβαση η οποία αφενός μεν έχει σαν στόχο να πιάσουμε όλα τα σημεία τα οποία άμεσα μπορούμε να παρέμβουμε στις ζημιές των φρακτών, των δικτύων, στις αστοχίες των τοίχων κλπ έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους τουρίστες», σημείωσε και γνωστοποίησε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί τέλος Φεβρουαρίου και τα έργα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. «Εδώ έχουμε ένα πεδίο ανάπτυξης κατολισθήσεων, πριν 20 χρόνια είχαμε κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις εδώ για τα έργα που βλέπετε να αναπτύσσονται. Περιλαμβάνουν τοίχους παγίδευσης, τοίχους αντιστήριξης, δίκτυα, φράκτες παγίδευσης βραχωδών τεμαχών και ήταν έργα τα οποία μελετήθηκαν τη δεκαετία του 2000, το 2010. Όμως από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια κι όπως είναι σαφές σε αυτό το περιβάλλον έχουμε έντονες διεργασίες που αναπτύσσονται», υπογράμμισε.

LEKKAS 2

Σχεδιάζονται μακροπρόθεσμα έργα

Παράλληλα ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι σχεδιάζουν και μακροπρόθεσμα έργα, βαριά έργα και τα οποία δεν προλαβαίνουν να κάνουν μέχρι την τουριστική περίοδο και θα δρομολογηθούν ίσως μετά το καλοκαίρι.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο κίνδυνος εδώ είναι μεγάλος και η έκθεση είναι μεγάλη γιατί έχουμε 1.500.000 τουρίστες που διακινούνται μέσω του τελεφερίκ μόνο και βέβαια άλλοι τόσοι από το μονοπάτι που υπάρχει προς τα νότια. Άρα λοιπόν ο στόχος είναι να μειώσουμε και την έκθεση και μαζί με όλα αυτά τις παρεμβάσεις και τα έργα κλπ που προανέφερα, θα γίνουν και ειδικές συστάσεις, ειδικά σχέδια στο κάτω μέρος του λιμανιού. Εάν γίνει ένας σεισμός ή αν γίνει μία κατολίσθηση, πού θα συγκεντρωθεί ο κόσμος, μέχρι πόσος κόσμος πρέπει να είναι στον παλιό λιμένα κάτω, γιατί μέχρι τώρα μπορεί να ήταν και 1.000 άτομα, 2.000 άτομα. Θα δούμε πόσος κόσμος πρέπει να είναι ούτως ώστε να είναι ασφαλής και στη συνέχεια μέσα από τα σχέδια αυτά των εκτάκτων αναγκών θα διαμορφώσουμε συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους πρωτίστως και στη συνέχεια για τους πολλούς επισκέπτες που έρχονται εδώ, ούτως ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι κυρίως οι επισκέπτες ότι έρχονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τονίζω ότι εδώ οι κίνδυνοι δεν μπορούν να μειωθούν στο μηδέν. Πάντα θα υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η ομορφιά της Σαντορίνης οφείλεται στην εκδήλωση φυσικών γεωδυναμικών φαινομένων. Αυτά τα φαινόμενα, όπως είπε, είναι οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, είναι το ηφαίστειο που δημιουργούν αυτό το μοναδικό πανέμορφο τοπίο. «Είναι αυτονόητο όμως ότι αυτά τα φυσικά φαινόμενα που δημιουργούν αυτή την πραγματική ομορφιά εγκυμονούν και κίνδυνο», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γαλανάκης από την ΕΑΓΜΕ τόνισε ότι πρόκειται να μελετήσουν τα κατολισθητικά φαινόμενα, τις καταπτώσεις, τα τεμάχη που αποκολλώνται από τα ηφαιστειακά, όπως επίσης και τον κίνδυνο που υπάρχει στο παλιό Λιμάνι και κατά μήκος της Καλντέρας και πώς επηρεάζουν το φρύδι του πρανούς που συνδέεται και με τον αστικό ιστό.

Στη συνέχεια ο κ. Λέκκας μετέβη μαζί με το κλιμάκιο με ελικόπτερο στην νησίδα Άνυδρο

LEKKAS 3

Τα τρία σενάρια για τη σεισμική ακολουθία

Νωρίτερα ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στα τρία σενάρια που υπάρχουν σχετικά με τη σεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού ενώ γνωστοποίησε ότι αύριο το πρωί συνεδριάζουν και οι δύο Επιτροπές προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα και αποφασιστούν οι ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις.

Όπως είπε, η σεισμική ακολουθία εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζοντας αυξομειώσεις, υφέσεις και εξάρσεις. «Δεν μπορούμε να κρίνουμε μέσα σε μία μέρα σε ποια περίοδο είμαστε παρά μόνο όταν περάσει αυτή η μέρα. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε μια μακρόσυρτη ακολουθία δηλαδή μια ακολουθία αυτού του επίπεδου των σεισμών για περίπου τρεις, τέσσερις, πέντε εβδομάδες», σημείωσε. Η πρώτη εκδοχή όπως τόνισε, είναι όσο περνάει ο χρόνος τόσο να αραιώνουν οι σεισμοί, η συχνότητα και το μέσο μέγεθος ουσιαστικά να μειώνεται. «Αυτή είναι η μία εκδοχή, την οποία βιώνουμε και τώρα με τις αυξομειώσεις που είπαμε», είπε. Η δεύτερη εκδοχή, όπως σημείωσε, είναι να γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός «όπως πήγε να γίνει με το 5,2 αλλά δεν είναι επαρκής σεισμός δηλαδή να είμαστε στο 5,5-5,6 και με αυτή τη διαδικασία θα είχαμε πιο γρήγορη απόσβεση της σεισμικής δραστηριότητας - ένα 5,6 θα επιτάχυνε κάποιες διαδικασίες και θα είχαμε μικρότερο χρόνο που θα ταλαιπωρηθούμε ουσιαστικά».

Και το τρίτο σενάριο είναι -με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα της Τετάρτης οπότε και συνεδρίασε η Επιτροπή- να γίνει ένα σεισμός της τάξεως των 6 βαθμών. «Την περασμένη εβδομάδα ήταν 6,2 - μειώθηκε το μέγιστο μέγεθος. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε κάποιες επιπτώσεις στο νησί ενδεχομένως ένα μικρό τσουνάμι - και σε αυτό το σενάριο βασίστηκε και όλη η κινητοποίηση η οποία έγινε σε όλους τους επιχειρησιακούς φορείς», επισήμανε.

«Πιστεύω ότι το πρώτο σενάριο και το δεύτερο σενάριο έχουν το συντριπτικό ποσοστό που υπερβαίνει το 95% και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», υπογράμμισε και γνωστοποίησε ότι αύριο το πρωί 8:30 συνεδριάζουν και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και η Επιτροπή Εκτίμησης Ηφαιστειακού Κινδύνου έτσι ώστε να δουν τα καινούργια δεδομένα τα οποία προκύπτουν και να προτείνουν προς την Πολιτεία τις απαραίτητες επιχειρησιακές δράσεις.

Ακόμη ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι το νησί έχει ερημωθεί, συμπληρώνοντας ότι έχει φύγει το 80 με 90% των κατοίκων ενώ επισήμανε οι πολίτες, είτε είναι εντός Σαντορίνης είτε είναι εκτός Σαντορίνης, να δίνουν βάση μόνο στις επίσημες αγγελίες και τα πορίσματα των Επιτροπών.

LEKKAS 4

«Συμμετέχουν στις Επιτροπές και στις δύο Επιτροπές, 18 κορυφαίοι επιστήμονες απ' όλη τη χώρα - αντιπροσωπεύουν τα ιδρύματα αυτά οποία υποδείχθηκαν, τα Ερευνητικά Κέντρα και τα πανεπιστήμια και είναι η έγκυρη φωνή αυτή τη στιγμή που πληροφορεί υπεύθυνα τους κατοίκους. Σας το λέω ως πρόεδρος των δύο Επιτροπών ότι πραγματικά απέναντί μας έχουμε τον Έλληνα πολίτη και σε αυτόν απολογούμαστε. Άρα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να δίνουν σημασία σε Τούρκους, Ολλανδούς και όποιες άλλες εθνικότητες αναμειγνύονται στο θέμα γιατί δεν έχουν πλήρη γνώση των δεδομένων. Ίσως υπάρχουν και κάποιοι λόγοι τους οποίους δεν μπορώ να τους αναφέρω - και βέβαια δεν θα πρέπει να δίνουν σημασία σε όλα αυτά που κυκλοφορούν από τα κοινωνικά δίκτυα. Παράκληση και πάλι, οι πολίτες να δίνουν βάση μόνο στις επίσημες αγγελίες του επιστημονικού χώρου της χώρας», σημείωσε.

LEKKAS 8

Ο κίνδυνος κατολισθήσεων

Ερωτηθείς για τον κατολισθητικό κίνδυνο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλός και χωρίς σεισμική δόνηση. «Πέρυσι 30 Απριλίου είχαμε μια μεγάλη κατολίσθηση στην Θηρασιά στον όρμο του Κόρφου και διαχρονικά έχουμε μεγάλες επιπτώσεις από τα κατολισθητικά φαινόμενα. Ειδικά τώρα, όταν έχουμε σεισμική φόρτιση, δεν έχουμε δηλαδή στατική φόρτιση όπως βλέπουμε σε περιόδους ηρεμίας, οι κατολισθήσεις αυτές ενδεχομένως να επεκταθούν και να ενισχυθούν - και ειδικά βέβαια αν πάμε στο τρίτο σενάριο. Έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια με τον υπουργό τον κ. Κικίλια από πέρυσι, στις 30 Απριλίου, να δούμε πως θα μειώσουμε τον κίνδυνο από τις κατολισθήσεις δεδομένου ότι σε αυτές τις πέντε περιοχές -Αθηνιός, Παλαιός Λιμένας, Αμμούδι, Αρμένη και Κόρφο- διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Έχουμε μια προσπάθεια για τη μείωση του κινδύνου και μια προσπάθεια ακόμα για τη μείωση της έκθεσης των τουριστών, δηλαδή σε ποιο σημείο του λιμανιού πρέπει να πάνε για να αποφύγουν τις κατολισθήσεις, τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που συσσωρεύονται κάτω στο Παλαιό λιμάνι, στον Αθηνιό, στον Αμμούδι κλπ. Αυτά είναι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σε μεσοπρόθεσμο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο να έχουμε προετοιμαστεί, να προτείνουμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου συνολικά διαχρονικά να μειωθεί ο κίνδυνος», υπογράμμισε και ανέφερε ότι τέτοια έργα είναι για παράδειγμα δίχτυα συγκράτησης πρανών, φράχτες συγκράτησης κλπ.

LEKKAS 5

«Προσπαθούμε με λογισμικά τρισδιάστατα να δούμε αν φύγει ένας βράχος πάνω από το τελεφερίκ πού θα καταλήξει κάτω στον Παλαιό Λιμένα ούτως ώστε να τον πιάσουμε», σημείωσε.

LEKKAS 6

Σχετικά με το ότι δεν υπάρχει παλιρροιογράφος στη Σαντορίνη, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι παλιρροιογράφοι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, δεν είναι όμως, όπως είπε, τα κρίσιμα όργανα που θα συμβάλλουν στην ενημέρωση του κοινού και στην απομάκρυνση.

LEKKAS 7

«Έχουμε να κάνουμε με ένα πεδίο που είναι στα 15-20 χιλιόμετρα το επίκεντρο. Στα 15-20 χιλιόμετρα τα κύματα θα φτάσουν σε 4-5 λεπτά. Όποια επεξεργασία και να έχουμε όποιους παλιρροιογράφους, όποιους σεισμογράφους και να έχουμε δεν προλαβαίνει να γίνει επεξεργασία της πληροφορίας και να φύγει και μήνυμα 112. Θέλει τουλάχιστον 6-7-8 λεπτά για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία. Να δούμε τα δεδομένα να δούμε ότι έχουμε τσουνάμι. Έτσι λοιπόν η ασφαλής οδηγία για τη Σαντορίνη εδώ είναι ότι όταν νιώσετε μεγάλο σεισμό απομακρυνθείτε παρ' αυτά από την ακτή. Να απομακρυνθούν από την ακτή και να πάνε σε κάπως πιο υψηλότερα σημεία», υπογράμμισε ενώ προσέθεσε ότι σε περιοχές όπως η Περίσσα που δεν υπάρχει υψόμετρο, αν υπάρχει ένα ανθεκτικό σπίτι το οποίο έχει χτιστεί πρόσφατα ο κόσμος να πάει στον πάνω όροφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2025 - 19:20
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ΣΕΙΣΜΟΣ
  • ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοινό μέτωπο κατά του νόμου Γεωργιάδη από σωματεία, πανεπιστήμια και φοιτητές
Κοινό μέτωπο κατά του νόμου Γεωργιάδη από σωματεία, πανεπιστήμια και φοιτητές 07 Φεβρουαρίου 2025
Κλείνουν οι αγορές ζωντανών πουλερικών στη Νέα Υόρκη λόγω γρίπης των πτηνών 07 Φεβρουαρίου 2025
Κλείνουν οι αγορές ζωντανών πουλερικών στη Νέα Υόρκη λόγω γρίπης των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 07:18

Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Πρόληψη και ενημέρωση στην κοινότητα της Σαντορίνης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Patient Talk
06/03/2026 - 10:21

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Πρόληψη και ενημέρωση στην κοινότητα της Σαντορίνης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ «σαλπάρει» για Σαντορίνη - Διήμερο ενημερωτικών δράσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη
Patient Talk
24/02/2026 - 15:41

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ «σαλπάρει» για Σαντορίνη - Διήμερο ενημερωτικών δράσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη

Βιβλικός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στις ακτές της Ρωσίας και προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό
Επικαιρότητα
30/07/2025 - 08:32

Βιβλικός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στις ακτές της Ρωσίας και προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης τραυματιών από ισχυρό σεισμό
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 00:04

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης τραυματιών από ισχυρό σεισμό

Ξεπερνούν τους 2.000 νεκροί από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ!
Επικαιρότητα
31/03/2025 - 18:53

Ξεπερνούν τους 2.000 νεκροί από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51
Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε κολλέγιο της νότιας Αγγλίας: Ένας φοιτητής νεκρός, δύο νοσηλεύονται
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:00
Servier Hellas: Απλή, γρήγορη και σημαντική διαδικασία η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Pharma News
15/05/2026 - 23:55
ΗΠΑ: Υπό παρακολούθηση από τα CDC 41 άτομα για πιθανή νόσηση από χανταϊό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 03:44
Υπογράφηκε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Στοματική Υγεία
Υγεία
15/05/2026 - 00:16
«Innovation Meets Industry»: Προτεραιότητες και θεσμικές προϋποθέσεις για την καινοτομία στην Υγεία
Pharma Policy
14/05/2026 - 23:37
Ενεργοποιήθηκε το ευρωπαϊκό εργαλείο IPCR για την παρακολούθηση της έξαρσης κρουσμάτων χανταϊού
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 23:03
Κατέληξε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ και η δεύτερη 17χρονη μαθήτρια που είχε βουτήξει στο κενό μαζί με τη φίλη της
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 22:18
Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026 με προϊόντα εστιασμένα στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
Pharma News
14/05/2026 - 21:46
Ένας στους τρεις Έλληνες έχει υπέρταση και συχνά δεν το γνωρίζει
Υγεία
14/05/2026 - 21:09
Γιατί οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι η αντηλιακή προστασία δεν είναι μόνο για την παραλία
Υγεία
14/05/2026 - 20:34
Tο διαχρονικό έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ε.Ε.Σ. στο EKO Acropolis Rally
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 20:12
Οι διαδερμικές επεμβάσεις βαλβίδων φέρνουν επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία
Health Talk
14/05/2026 - 19:47
Ανάκληση παξιμαδιών κανέλας ως «μη ασφαλή» από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 19:33
Γεωργιάδης: «Το Ταμείο Καινοτομίας διασφαλίζει πρόσβαση στα νέα φάρμακα χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό»
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 19:17
Μειωμένος ο ρυθμός αύξησης της παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Υγεία
14/05/2026 - 18:49
ΕΟΔΥ: Αυξημένα τα κρούσματα RSV παρά τα χαμηλά επίπεδα θετικότητας
Υγεία
14/05/2026 - 18:23
Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για εξετάσεις βιοδεικτών
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:49
Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη για το Ταμείο Καινοτομίας: «Συνωμοσιολογία» τα περί απαίτησης φαρμακευτικών των ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:13
ΕΚΕ: Πανελλήνια καμπάνια για την καρδιακή ανεπάρκεια, την «αθόρυβη επιδημία»
Health Talk
14/05/2026 - 16:56

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων για την υγεία
Διατροφή
14/05/2026 - 07:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo