ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο: Μια δια-τομεακή προσέγγιση»

Υπηρεσίες Υγείας
«Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο: Μια δια-τομεακή προσέγγιση»
Η ανάγκη εστίασης της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο και η σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισής της, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επιστημονικής ημερίδα της All.Can Greece, με τίτλο: «Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο: Μια δια-τομεακή προσέγγιση» και η οποία διεξήχθη την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022.
Παρασκευή, 24/06/2022 - 14:46
News4Health Team News4Health Team

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων της All.Can Greece, ελληνικής πλατφόρμας διαλόγου για την ογκολογία και μέλους της All.Can International.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να αναδείξει την ανάγκη εστίασης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της θεραπείας τους, ως αναπόσπαστο μέρος ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας.

Η Ημερίδα, στην οποία προέδρευσαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ), κα Αφροδίτη Νόννη και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), κος Γιώργος Πισσάκας, άνοιξε με χαιρετισμό της καςΚαίτης Αποστολίδου, Προέδρου της ΕΛΛΟΚ.

Η κα Αποστολίδου αναφέρθηκε στις προβλέψεις για αύξηση των νέων διαγνώσεων μέχρι το 2035 καθώς στον ταχέως αυξανόμενο αριθμό επιβιωσάντων από καρκίνο, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας.

Η μακρά επιβίωση των ασθενών, η επιβίωση σε μακρόχρονη θεραπεία είναι δυνατότητες που κατέστησαν δυνατές λόγω νέων αποτελεσματικότερων θεραπειών,καθιστούνεπιτακτικότερη την ανάγκη εστίασης όχι μόνο στη θεραπεία και την επιβίωση των ασθενών, αλλά και στην ποιότητα ζωής τους. Παρόλα αυτά και παρά τηνμοναδική ευκαιρία που αποτελούν για τα κράτη μέλη οιπρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον καρκίνο, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτός από τα κράτη μέλη ο στόχος των ανωτέρω πρωτοβουλιών για μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο κατά 24% μέχρι το 2035.

Την άμεση ανάγκη επικέντρωσης στον ίδιο τον ασθενή και όχι αποκλειστικά στη θεραπεία και την επιβίωσή του, ανέλυσε στην ομιλία του ο ογκολόγος παθολόγος, κος Μαρίνος Τσιατάς. Ο κος Τσιατάςπαρουσίασε τη συμβολή της ογκολογίας ακριβείας στη δυνατότητα επιλογής καλύτερα στοχευμένων&περισσότερο ασθενοκεντρικώνθεραπειών, οι οποίες πέραν της αποτελεσματικότερης θεραπείας, μπορούν να συμβάλλουν ριζικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Ο Καθηγητής κος Ιωάννης Υφαντόπουλος παρουσίασε στην εισήγησή του τη μελέτητην οποία θα εκπονήσει το εργαστήριο του Προγράμματος Ιατρικής Διοίκησης το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την All.Can Greece. Η μελέτη έχει στόχο να αποτιμήσει και να διερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο, να συγκρίνει τις πολιτικές που εφαρμόζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών στη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, καθώς και να διατυπώσει μία σειρά προτάσεων για συνεχή παρακολούθηση, αξιολόγηση και διαχείριση των υφιστάμενων αναγκών, προβλημάτων και ελλείψεων, με την υιοθέτηση νέων μοντέλων διαχείρισης του καρκίνου, που θα εστιάζουν και στη μετα-νοσοκομειακή φροντίδα.

Την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας για μία ολιστική ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, της οποίας αναπόσπαστο μέρος οφείλει να είναιη εστίαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών, εξήρε κατά τη διάρκειατης ομιλίας τουο κος Δημήτρης Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας της Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών (ΕΣΝΕ-ΤΟΝ). Ο κος Παπαγεωργίου υπογράμμισε επίσης τη σημασία της νοσηλευτικής ογκολογικής, ως ειδικότητας που θα αποτελέσει κρίσιμη στροφή προς τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης & της ποιότητας ζωής τωνογκολογικών ασθενών.Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία και διάθεση εξειδικευμένων ακαδημαϊκών εκπαιδευτικών οδηγών-εργαλείων για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς στη χώρα μας.

Ο Αμ. Επικ. Καθ. κος Ιωάννης Καραϊτιανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ,) παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδικότητα των χειρουργών ογκολόγων στη χώρα μας. Τα προβλήματα αυτά εντάθηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα την ύπαρξη σοβαρών παρενεργειών στην αποτελεσματική θεραπεία, στη συνολική επιβίωση των ογκολογικών ασθενών και στην ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο στην χώρα μας μετεγχειρητικά.

Η σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής ως καταλύτη για την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο ήταν το αντικείμενο της εισήγησης της παθολόγου-ογκολόγου κας ΣταυρούλαςΝτρουφάκου. Η κα Ντρουφάκου επεσήμανε ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση θα μπορούσε να αποτρέψει περίπου το 50% των καρκίνων, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενώντόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας των θεραπειών τους. Ο υγιεινός τρόπος ζωής, πρόσθεσε η κα Ντρουφάκου, είναι για όλους, ασθενείς και επιβιώσαντες,καλύτερος από κάθε φάρμακο - και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Η Ημερίδα, την οποία συντόνισε ο κος Γιώργος Καπετανάκης, Γραμματέας της ΕΛΛΟΚ, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας του Facebook και της ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι ασθενών, επιστημονικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των εταιρειών: AMGEN, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, MSD, Roche

Περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση καθώς και τις εισηγήσεις της Ημερίδας της 22ας Ιουνίου, με τίτλο «Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο: Μια δια-τομεακή προσέγγιση» μπορείτε να βρείτε εδώ.

  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Οργάνη και στο Μέγα Δέρειο
Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Οργάνη και στο Μέγα Δέρειο 24 Ιουνίου 2022
Ιατρικό Αθηνών: Gold Διάκριση ως Top ESG Performing Company 24 Ιουνίου 2022
Ιατρικό Αθηνών: Gold Διάκριση ως Top ESG Performing Company

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου ο Οκτώβριος με δωρεάν εξετάσεις
Υγεία
23/09/2025 - 08:44

Μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου ο Οκτώβριος με δωρεάν εξετάσεις

Συγκλόνισε το κοινό στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ ο μικρός Μιχαήλ που νίκησε τον καρκίνο
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 08:27

Συγκλόνισε το κοινό στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ ο μικρός Μιχαήλ που νίκησε τον καρκίνο

«Εμπειρίες On Air»: Η σειρά podcasts της Novartis Hellas που δίνει φωνή στους ασθενείς με καρκίνο
Pharma News
22/09/2025 - 16:59

«Εμπειρίες On Air»: Η σειρά podcasts της Novartis Hellas που δίνει φωνή στους ασθενείς με καρκίνο

Καρκίνος: Τα 13 πιθανά συμπτώματα που συχνά υποτιμάμε!
Υγεία
19/09/2025 - 19:57

Καρκίνος: Τα 13 πιθανά συμπτώματα που συχνά υποτιμάμε!

Η θεατρική ομάδα του Νοσοκομείου Μεταξά «Metaxact» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Πολιτική Υγείας
18/09/2025 - 22:53

Η θεατρική ομάδα του Νοσοκομείου Μεταξά «Metaxact» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Το θρεπτικό συστατικό των λαχανικών που υψώνει ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου
Υγεία
17/09/2025 - 18:24

Το θρεπτικό συστατικό των λαχανικών που υψώνει ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό μήνυμα από τον ΠΟΥ: «Αγώνας κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια»
Πολιτική Υγείας
23/09/2025 - 13:06
Ανοιχτό για όλους τους ασθενείς το 18ο Συνέδριο Πρόληψης και Υγείας «Health for all»
Patient Talk
23/09/2025 - 12:31
Πώς συνδέονται ο καρκίνος του προστάτη και η στυτική δυσλειτουργία
Health Talk
23/09/2025 - 12:12
Nέο σκεύασμα της Haleon για τη ρινίτιδα με αντιαλλεργική και αποσυμφορητική δράση
Pharma News
23/09/2025 - 11:47
Πανελλαδική στάση εργασίας από τους τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 11:34
Καμπανάκι από τους επιστήμονες για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
Υγεία
23/09/2025 - 11:11
Νέα μελέτη συνδέει τον διαβήτη κύησης με τον αυτισμό και τη ΔΕΠΥ
Υγεία
23/09/2025 - 10:44
ΕΕ και ΠΟΥ εγκαινίασαν την πέμπτη φάση της σύμπραξης για την Καθολική Κάλυψη Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/09/2025 - 10:22
Λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης με την τεχνική TEP
Health Talk
23/09/2025 - 10:01
Η Kenvue στο μεγαλύτερο δερματολογικό συνέδριο της Ευρώπης EADV 2025
Pharma News
23/09/2025 - 09:46
Σηψαιμία και αντιβιοτικά: Μπορεί να σώσει ζωές η βραχεία αγωγή;
Υγεία
23/09/2025 - 09:18
Πολυδιάστατη ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο για το Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
23/09/2025 - 09:01
Μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου ο Οκτώβριος με δωρεάν εξετάσεις
Υγεία
23/09/2025 - 08:44
Συγκλόνισε το κοινό στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ ο μικρός Μιχαήλ που νίκησε τον καρκίνο
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 08:27
Νέο αντιεπιστημονικό κρεσέντο Τραμπ: Συνέδεσε τον αυτισμό με την παρακεταμόλη
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 08:06
Επείγουσα ανάγκη νομικής προστασίας από την αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου
Ψυχική Υγεία
23/09/2025 - 06:49
Κροατία: Κρούσματα αφρικανικής πανώλης οδηγούν στη θανάτωση 12.000 χοίρων
Επικαιρότητα
23/09/2025 - 03:27
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Προηγμένη ιατρική απεικόνιση με το νέο PET/CT Discovery MI Gen2
Υπηρεσίες Υγείας
23/09/2025 - 00:09
Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
Επικαιρότητα
22/09/2025 - 23:28
Μέγαρο Μουσικής: Αυτοέκφραση και δημιουργία με κίνηση, ρυθμό και εικαστικές τέχνες
Ψυχική Υγεία
22/09/2025 - 22:52
Γάζα: Δύο νοσοκομεία διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών
Επικαιρότητα
22/09/2025 - 22:19
Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα «Δίπλωμα στο Φαρμακευτικό Market Access»
Επικαιρότητα
22/09/2025 - 21:57
Ο ΕΟΦ συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή δράση EU4Health - EU4H11
Pharma Policy
22/09/2025 - 21:16
Η σημασία της πρόληψης και του τακτικού ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος
Health Talk
22/09/2025 - 20:51
Bloomberg: Πιθανή η εξαίρεση των γιατρών από το χαράτσι των 100.000 δολαρίων για βίζα εργασίας στις ΗΠΑ
Επικαιρότητα
22/09/2025 - 20:33
Νέα μέτρα της Κομισιόν για την καλύτερη διαχείριση του κύκλου ζωής των αδειών φαρμάκων
Pharma Policy
22/09/2025 - 20:08
Οι προτάσεις του ΠΙΣ για τη στελέχωση των δομών υγείας στα νησιά και τις άγονες περιοχές
Πολιτική Υγείας
22/09/2025 - 19:41
Συγχαρητήρια Γεωργιάδη στο ΚΑΤ - Έγινε το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ με online ραντεβού
Πολιτική Υγείας
22/09/2025 - 19:14
«Ζωγραφική σε Αχαρτογράφητα Νερά» - Έκθεση με έργα ασθενών που νοσηλεύτηκαν στο ΨΝΘ
Ψυχική Υγεία
22/09/2025 - 18:47
Παγκόσμια Έκθεση για τη Νόσο Alzheimer: Η αποκατάσταση κεντρικός άξονας στη φροντίδα της νόσου
Υγεία
22/09/2025 - 18:21

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσταση από τον ΕΜΑ για την έγκριση 14 νέων φαρμάκων – Επέκταση ενδείξεων για ακόμα έξι
Pharma Policy
20/09/2025 - 13:53
Γιατί το βούρτσισμα των δοντιών είναι κομβικό για την πρόληψη του καρκίνου στο πάγκρεας
Υγεία
22/09/2025 - 12:00
Λιποπρωτεΐνη(α): Πέντε φάρμακα στα σκαριά για τον δείκτη υψηλού καρδιακού κινδύνου
Υγεία
22/09/2025 - 13:30
Πώς αλλάζουν οι διατροφικές προτιμήσεις όσων κάνουν ενέσεις απώλειας βάρους
Διατροφή
22/09/2025 - 11:00
Η «τέχνη της βαρεμάρας» και οι κανόνες της - Γιατί τη χρειαζόμαστε, τι μάς προσφέρει
Ψυχική Υγεία
20/09/2025 - 14:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo