ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Υπηρεσίες Υγείας
Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
Η τελετή παράδοσης της δωρεάς 20 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων προς το Ε.Κ.Α.Β. από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου και της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού.
Δευτέρα, 26/09/2022 - 16:25
News4Health Team News4Health Team

Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα, τελευταίας τεχνολογίας αφού διαθέτουν μεταξύ άλλων φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης. Οι συγκεκριμένες βελτιωτικές προσθήκες των συγκεκριμένων ασθενοφόρων αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των διασωστών, νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ, καθώς ελαχιστοποιούν την καταπόνησή τους κατά τη διάρκεια του σημαντικού έργου τους για την παροχή Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στου βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαιρέτισε τη δωρεά σημειώνοντας «Η προσφορά της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Με τα 20 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα οι διασώστες μας θα έχουν και καλύτερα ασθενοφόρα προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν πλήρως το έργο τους. Γενικότερα θέλουμε να στηρίξουμε το έργο του ΕΚΑΒ. Είναι η πρώτη επαφή με τον ασθενή και είναι πολύ σημαντικό για την όλη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας και συνεπώς η ένωση εφοπλιστών διαχρονικά είναι αρωγός μας στη στήριξη του ΕΣΥ».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλία φέρνει τη σημαία της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του κόσμου και φυσικά είναι μια πηγή ζωής για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και για την Ελληνική οικονομία.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει μακρά παράδοση προσφοράς της ναυτιλίας στην χώρα μας. Στηρίζει έμπρακτα και πολύπλευρα την ελληνική κοινωνία με δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα στήριξης.

Σήμερα στο πλαίσιο της προσφοράς τους προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας η Συν -Ένωσις ολοκλήρωσε την παράδοση 20 ασθενοφόρων οχημάτων στο ΕΚΑΒ , μια εξαιρετικά σημαντική προσφορά για τα ελληνικά νοσοκομεία και τους Έλληνες Πολίτες. Τους ευχαριστούμε θερμά».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Μελίνα Τραυλού επισήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, ως Ελληνίδα πολίτης, τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες του ΕΚΑΒ. Ένα «ευχαριστώ» καρδιάς σε όλες και όλους σας, που είστε στην πρώτη γραμμή και έρχεστε αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο, με την αγωνία για την υγεία μας, για την ίδια μας τη ζωή. Εσείς είστε η πρώτη επαφή στην ανάγκη… Η αμεσότητα και η φροντίδα σας μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Δίνετε μάχη με το χρόνο. Η καθημερινότητά σας είναι μια διαρκής διαχείριση κρίσης για την ίδια τη ζωή. Το έργο σας, μας αγγίζει όλους, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Για εμάς, τον ελληνικό εφοπλισμό, τόσο συλλογικά, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, όσο και ατομικά, η στήριξη του εθνικού μας συστήματος υγείας είναι διαχρονική, ουσιαστική και συνεπής. Είναι προτεραιότητά μας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε, δίπλα σας.»

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη υπογράμμισε «Η Ελληνική Ναυτιλία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε κάθε σημαντική περίοδο της χώρας μας. Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας.

Το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο επικεντρώθηκε σε τομείς όπως τα θέματα σίτισης και υγείας, στην ενίσχυση οργανώσεων και φορέων πρόνοιας και στην ενδυνάμωση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή μας οικογένεια παρούσα και αλληλέγγυα στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση.

Μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, της ανεξάρτητης αυτής νομικής οντότητας, οι Έλληνες Εφοπλιστές συνέβαλαν στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της πατρίδας.

Περισσότερα από 55 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς έχουν ενισχυθεί με εξοπλισμό κάθε είδους. Έχουν ανακαινιστεί οι χώροι υγιεινής σε νοσοκομεία της Αττικής και του Πειραιά και επιπλέον έχουν αγοραστεί νέα κλινοσκεπάσματα για τις 30.000 κλίνες των 120 δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε: «Η παρουσία σας σήμερα εδώ, για την επίσημη τελετή παράδοσης της εξαίρετης δωρεάς των 20 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων προς το ΕΚΑΒ, εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλη την οικογένεια του ΕΚΑΒ. Η συγκεκριμένη δωρεά αυτών των ασθενοφόρων αν μη τι άλλο ενισχύουν καθοριστικά, το καθημερινό επιχειρησιακό έργο των διασωστών, νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ, προς όφελος όλων των πολιτών. Ευελπιστούμε στη μετεξέλιξη της αρωγής της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».

  • ΕΚΑΒ
  • ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OP.E.N για την προώθηση ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος
OP.E.N για την προώθηση ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος 26 Σεπτεμβρίου 2022
Αντίθετος ο ΙΣΑ με τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή των πολιτών σε προσωπικό ιατρό 27 Σεπτεμβρίου 2022
Αντίθετος ο ΙΣΑ με τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή των πολιτών σε προσωπικό ιατρό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 07:20

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»

ΕΚΑΒ: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παρά τις τεχνικές βλάβες σε ασθενοφόρα της Αττικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 20:00

ΕΚΑΒ: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παρά τις τεχνικές βλάβες σε ασθενοφόρα της Αττικής

Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16

Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»

Θεσσαλονίκη: Δωρεά στο ΕΚΑΒ μία πλήρως εξοπλισμένη διασωστική μοτοσικλέτα από τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ-Βασιλική Κόμνου»
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 00:03

Θεσσαλονίκη: Δωρεά στο ΕΚΑΒ μία πλήρως εξοπλισμένη διασωστική μοτοσικλέτα από τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ-Βασιλική Κόμνου»

Γεωργιάδης: «Ανοίγουμε πολλές θέσεις για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ»
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 19:38

Γεωργιάδης: «Ανοίγουμε πολλές θέσεις για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ»

Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49

Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καφέ Αμάν της Πόλης και της Σμύρνης» από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης
Patient Talk
24/06/2026 - 00:08
Εκλογές και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 23:52
Κοινό μεταπτυχιακό ΕΚΠΑ και Υale στις επιστήμες περιβάλλοντος και την παγκόσμια δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 23:27
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ-Μαρκόπουλου για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη
Patient Talk
23/06/2026 - 23:03
Γεωργιάδης από Πάτρα: «Άμεση λύση στο πρόβλημα με τους ακτινολόγους στο Καραμανδάνειο»
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 22:46
Tο ΕΔΙΤ επεκτείνεται με 305 νέους σταθμούς και 3.000 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης
Digital Health
23/06/2026 - 22:19
ΕΟΠΕ: Ημερίδα για τη φαρμακοοικονομία του καρκίνου, την καινοτομία, την προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα
Pharma Policy
23/06/2026 - 21:57
Νέα έρευνα: Ο ρόλος των κοινωνικών παραγόντων στην πρόγνωση ασθενειών και η σύγκρισή τους με τους γενετικούς
Υγεία
23/06/2026 - 21:23
Οι κρυφές επιπτώσεις του HPV: Πώς τα κονδυλώματα επηρεάζουν τη στύση
Health Talk
23/06/2026 - 20:51
Γεωργιάδης: «Ευχαριστώ τη Μαριάννα Λάτση για τη νέα μονάδα νοσηλείας ογκολογικών ασθενών στο ΠΓΝ Ρίου»
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 20:18
ΠΣΦ: Απαραίτητη η σαφής πρόβλεψη για τη συμμετοχή των φυσικοθεραπευτών στην ανακουφιστική φροντίδα
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 19:42
Νέα προειδοποίηση για τη χρήση και τις σκοτεινές πτυχές των AI chatbots σε θέματα υγείας
Digital Health
23/06/2026 - 18:51
Ιστορική μείωση 22% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα το 2025
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 18:17
Θέσεις και προτάσεις για τη φροντίδα, την πρόσβαση και την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ στην Ελλάδα
Patient Talk
23/06/2026 - 17:44
Ο ΠΟΥ ζητά την επέκταση του νεογνικού ελέγχου για τις συγγενείς ανωμαλίες και την επιβίωση των παιδιών
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 16:56
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Καινοτόμος μέθοδος για τον «απογαλακτισμό» από τον μηχανικό αερισμό
Υγεία
23/06/2026 - 16:29
Πώς η υγιεινή διατροφή σας μπορεί να σαμποτάρεται από τα σνακ
Διατροφή
23/06/2026 - 16:13
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστροφή στο σχολείο με υγεία και ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
23/06/2026 - 15:49
Πολυσήμαντη η παρουσία της Θεραπευτικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιματολογίας
Υγεία
23/06/2026 - 15:37
Το τροπικό φρούτο που μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των ούλων
Υγεία
23/06/2026 - 15:00
Πεταλούδες που «αψηφούν» τη γήρανση μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για τη μακροζωία
Υγεία
23/06/2026 - 14:00
Θεραπευτικοί κήποι, μεγάλα δωμάτια και family spaces: Εικόνες από το μέλλον του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 13:30
Πώς να ξεκινήσετε τη μυϊκή ενδυνάμωση στη μέση ηλικία
Fitness
23/06/2026 - 13:00
Εύθραυστα νύχια: Τι τα προκαλεί και τι μπορεί να τα σώσει
Health Talk
23/06/2026 - 12:00
Βιταμίνη φαίνεται να "παγώνει" έναν από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους του εγκεφάλου
Υγεία
23/06/2026 - 11:00
Mεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων: Δύο ασθενείς με σοβαρό αυτοάνοσο χωρίς υποτροπή για πάνω από 15 χρόνια
Υγεία
23/06/2026 - 10:00
Οι περικοπές χρηματοδότησης απειλούν την πρόοδο στον αγώνα κατά του AIDS, προειδοποιεί ο Γκουτέρες
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 09:00
Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε νέα φάρμακα αποφέρει 5,67 ευρώ στην Ευρώπη
Pharma Policy
23/06/2026 - 08:30
H Novo Nordisk Ελλάδος τιμήθηκε με το «Σήμα Διαφορετικότητας» 2026
Pharma News
23/06/2026 - 07:27
Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην ηρωική Κάσο από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 03:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ALS: Η νόσος που αλλάζει μια ζωή, αλλά όχι την αξία της
Pharma News
22/06/2026 - 07:04
Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 07:20
Γυναικοκτονίες και κακοποιημένα παιδιά: Σήμα κινδύνου από την ΠΟΕΔΗΝ για την ενδοοικογενειακή βία
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 13:58
Κατεψυγμένα φρούτα και τα κονσερβοποιημένα λαχανικά: Είναι πιο φθηνά, αλλά είναι υγιεινά;
Διατροφή
22/06/2026 - 15:00
Αλτσχάιμερ: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πρώτο τεστ αίματος με συμβολή στον αποκλεισμό της νόσου
Υπηρεσίες Υγείας
22/06/2026 - 16:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo