ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Χρόνια Institute of Life “Embracing the Future”

Υπηρεσίες Υγείας
6 Χρόνια Institute of Life “Embracing the Future”
Επετειακή Εκδήλωση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Τετάρτη, 27/10/2021 - 14:32
News4Health Team News4Health Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life με τίτλο “Embracing the Future”για τα έξι χρόνια λειτουργίας της, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο της Institute of Life, καθώς και η στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Η Institute of Life αγκαλιάζοντας το μέλλον, τα ζευγάρια και την ίδια τη ζωή έχει κατορθώσει να αποτελεί την πρώτη Μονάδα Εξωσωματικής που εμπιστεύονται οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μονάδες στην Ευρώπη σε ετήσιους κύκλους εξωσωματικής και τη μεγαλύτερη σε εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, καθώς λειτουργεί και εκτείνεται σε ένα επίπεδο μέσα στο ΙΑΣΩ, τη μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Με συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής αποτελεί την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που εφαρμόζει συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Institute of Life, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης, επεκτείνει και ανακαινίζει τις εγκαταστάσεις της στο ΙΑΣΩ, διευρύνει τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, μία από τις οποίες είναι σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», εντάσσει πρώτη στην Ελλάδα νέες πρωτοποριακές μη επεμβατικές γενετικές εξετάσεις των εμβρύων και προσφέρει στα ζευγάρια μία νέα καινοτόμα υπηρεσία παρακολούθησης της εξέλιξης των εμβρύων τουςliveαπό το εργαστήριό της.

Την επετειακή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα. Άντρη Αναστασιάδη και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία απηύθυνε και ειδικό χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Πλεύρης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης, ο βουλευτής Χ. Θεοχάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Institute of Life, Καθηγητής Dominique De Ziegler.

Παρουσιαστές της λαμπερής εκδήλωσης ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι κ. Δημήτρης Οικονόμου και κα. Μαρία Αναστασοπούλου. Υποδέχτηκαν τον κ. Κωνσταντίνο Κωσταρά, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Ειδικό Γονιμότητας και Αντιπρόεδρο της Institute of Life, ο οποίος μίλησε για τα πρώτα χρόνια της Μονάδας, τον κ. Ιωάννη Βασιλόπουλο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Ειδικό Γονιμότητας και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Institute o fLife, ο οποίος παρουσίασε τα κύρια επιτεύγματα στα έξι χρόνια καταξίωσης, τον Καθηγητή κ. Θέμη Μαντζαβίνο, Επιστημονικό Διευθυντή της Institute of Life, ο οποίος μίλησε για την πορεία και το ανθρώπινο δυναμικό και τον κ. Παναγιώτη Ψαθά, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Ειδικό Γονιμότητας, και Πρόεδρο της Institute of Life, ο οποίος ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια της Μονάδας. Επίσης, ο διεθνούς φήμης Κλινικός Εμβρυολόγος Dr. Jacques Cohen, Επιστημονικός Συνεργάτης της Institute of Life, σε ζωντανή σύνδεση από τη Νέα Υόρκη, παρουσίασε το υψηλό επίπεδο της Μονάδας και τα κορυφαία συστήματα Artificial Intelligence που εφαρμόζει, καθώς και τις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Ο κ. Παναγιώτης Ψαθάς, Πρόεδρος ΔΣ της Institute of Life δήλωσε: «Η Institute of Life σε 6 μόλις χρόνια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες Μονάδες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι, κάθε μεγάλη επιτυχία μας να την διαδέχεται μία ακόμη μεγαλύτερη. Για εμάς αυτό σημαίνει πραγματική προσφορά στα ζευγάρια που μας εμπιστεύονται!».

Ο κ. Ιωάννης Βασιλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Institute of Life δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε 6 χρόνια καινοτομίας, 6 χρόνια πρωτοπορίας και 6 χρόνια διεύρυνσης του ορίζοντα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Διαμορφώνουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το μέλλον να είναι γονιμότατο!».

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωσταράς, Αντιπρόεδρος ΔΣ της Institute of Life, δήλωσε με τη σειρά του: «Τολμήσαμε να ονειρευτούμε, βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον ξεπεράσαμε. Αλλάξαμε τα δεδομένα στη λειτουργία των Μονάδων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και συμβάλλαμε ώστε πολλά νέα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους!».

Κατά τους χαιρετισμούς τους, οι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επεσήμαναν:

Αθανάσιος Πλεύρης (Υπουργός Υγείας):

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να μπορούν τα ζευγάρια να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και υπηρεσίες, ώστε να έχουν τη χαρά να τεκνοποιήσουν. Αισθάνομαι χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένο ςπου βλέπω σήμερα μαζί μας ένα παιδί, το οποίο κατάφερε να είναι εδώ, ακριβώς επειδή δόθηκε στους γονείς του αυτή η δυνατότητα. Ως υπουργός και ως πολιτεία θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες, να τις επιβραβεύουμε και να τις ενισχύουμε».

Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης):

«Θέρμες ευχές για τα 6 χρόνια της Institute of Life.Το έργο που επιτελεί είναι πολύ κοντά στην δική μας αποστολή, θέτει, δηλαδή, την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Εδώ κερδίζουμε ζωή! Η διαφορά είναι ότι εμείς το κάνουμε μεταφορικά, ενώ η Institute of Life το κάνει κυριολεκτικά. Υπό αυτή την έννοια, πέρα από τις ευχές, υπάρχει μια στόχευση και μία προσήλωση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της τεχνολογίας».

Νικόλαος Χαρδαλιάς (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας):

«Ευχόμαστε να προοδεύει η Institute of Life και μαζί με την επιστημονική κοινότητα να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις οικογένειές μας, την κοινωνία μας, αλλά και την ίδια την πατρίδα, γιατί το κομμάτι με το οποίο ασχολείται είναι ένα ζήτημα που έχει και εθνικές, εκτός από τις κοινωνικές διαστάσεις».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβειρα Καλής ΘελήσεωςUNESCO και πρόεδρος συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ):

«Αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη γνωρίζοντας το εύρος και το υψηλό επίπεδο του έργου που προσφέρει η Institute of Life, αναλογιζόμενη ταυτόχρονα την ελπίδα και την απέραντη ευτυχία που προσφέρει κάθε μέρα σε δεκάδες ζευγάρια που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Η Institute of Life αγκαλιάζει το μέλλον! Αφενός, φέρνει στην Ελλάδα ό,τι πιο σύγχρονο σε μεθόδους και τεχνολογία και το συνδυάζει με την αριστεία και την επαγγελματική υπευθυνότητα των στελεχών της, αφετέρου, φέρνει το μέλλον στην αγκαλιά των νέων γονιών. Η αποστολή σας είναι Θείο δώρο και εύχομαι να το χαρίσετε σε εκατοντάδες μητέρες και πατέρες στα χρόνια που ακολουθούν».

Γεώργιος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών):

«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την πορεία της Institute of Life, που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλές, υψηλού επιπέδου, τιμητικές διακρίσεις. Πιστεύουμε ότι η Institute of Life μπορεί να προσφέρει τόσο στην επιστήμη μέσα από καινοτόμες ενέργειες, έρευνες και σωστά αποτελέσματα, όσο και στη γυναίκα, καθώς μπορεί να δώσει τη λύση, ώστε να αποκτήσει παιδί, αλλά πολύ περισσότερο να είναι ευτυχισμένη».

Χάρης Θεοχάρης (Μέλος της Βουλής των Ελλήνων)

«Προσκλήθηκα στη σημερινή εκδήλωση ως μαθηματικός και τεχνολόγος της πληροφορικής, για να εξηγήσω τη μαθηματική εξίσωση πίσω από το Institute of Life. Η εξίσωση είναι η ακόλουθη: Όταν η πανανθρώπινη αξία της ζωής πολλαπλασιάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής υπεροχής, της ανθρώπινης φροντίδας και της εξωστρέφειας, τότε αυτό ισούται με το κέρδος του χρόνου. Έτσι, το Institute of Life κέρδισε το στοίχημα του χρόνου και εύχομαι αυτά τα 6 χρόνια που χαρίζουν απλόχερα ευτυχία σε τόσα και τόσα ζευγάρια που το έχουν ανάγκη να πολλαπλασιαστούν. Συγχαρητήρια!».

Dominique De Ziegler (Επιστημονικός Συνεργάτης Institute of Life):

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχω ακολουθήσει την ανάπτυξη και την επιτυχία της Institute of Life, μίας από τις πιο επιτυχημένες μονάδες της Ευρώπης, από την πρώτη στιγμή. Βοηθούν τα υπογόνιμα ζευγάρια και διεξάγουν υψηλού επιπέδου έρευνες. Εύχομαι ότι καλύτερο».

Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2021 - 14:39
  • INSTITUTE OF LIFE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεά 3 απινιδωτών στο δήμο Δελφών από το Metropolitan Hospital
Δωρεά 3 απινιδωτών στο δήμο Δελφών από το Metropolitan Hospital 27 Οκτωβρίου 2021
Οι συσκευές επικοινωνίας της Amazon στα δωμάτια νοσοκομείων «αποκτούν φωνή» 27 Οκτωβρίου 2021
Οι συσκευές επικοινωνίας της Amazon στα δωμάτια νοσοκομείων «αποκτούν φωνή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO
Υπηρεσίες Υγείας
22/02/2024 - 16:11

«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO

«Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου»: Παγκόσμια αναγνώριση έλαβαν επιστήμονες για την κλινική τους έρευνα
Υπηρεσίες Υγείας
17/03/2023 - 13:35

«Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου»: Παγκόσμια αναγνώριση έλαβαν επιστήμονες για την κλινική τους έρευνα

InstituteofLife – IASO: Διαπίστευση για την Άριστη Ποιότητα στην Αναπαραγωγική Φροντίδα από την TEMOS
Υπηρεσίες Υγείας
19/01/2022 - 14:07

InstituteofLife – IASO: Διαπίστευση για την Άριστη Ποιότητα στην Αναπαραγωγική Φροντίδα από την TEMOS

Institute of Life: Διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ένα «γόνιμο» μέλλον
Υγεία
22/11/2021 - 12:40

Institute of Life: Διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ένα «γόνιμο» μέλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo