ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλεγχοι: Χιλιάδες παραβάσεις τις ημέρες των γιορτών

Υγεία
EUROKINISSI
Από τις 31.12.2020-03.01.2021 διενεργήθηκαν συνολικά 295.237 έλεγχοι και κατέγραψαν 5.414 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων
Δευτέρα, 04/01/2021 - 17:44
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το διάστημα 31.12.2020-03.01.2021 συνολικά 295.237 ελέγχους και κατέγραψαν 5.414 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.737.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (268.597).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

4. Ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εξήντα τρείς (63) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα ένδυσης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 2.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 2.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τσιπουράδικο-ψησταριά, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας και επιβολή προστίμου 5.000€ στον ιδιοκτήτη, 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε πέντε (5) συλλήψεις φυσικών προσώπων και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, ενώ κατηγορούνται κατά περίπτωση και για παράνομα τυχερά παίγνια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπρόσθετα, στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

8. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις ατόμων σε οίκο ανοχής και σε επιβολή προστίμου 3.000€ στον υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.

9. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

10. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ – ζαχαροπλαστείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

11. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

12. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ – ουζερί, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

13. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο, στην Περιφέρεια Αττικής.

14. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή

προστίμου 300€ σε εννέα (9) άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση, στην Θεσσαλονίκη.

15. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου από 3.000€ έκαστος σε δύο (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου από 300€ έκαστος σε δώδεκα (12) και έξι (6) άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

16. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου από 3.000€ έκαστος σε δύο (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου από 300€ έκαστος σε έξι (6) και τρία (3) άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Κρήτης.

17. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου ταβέρνας, και επιβολή προστίμου 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

18. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και σε επιβολή προστίμου 5.000€, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

19. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας καθώς επίσης και σε επιβολή προστίμου 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

20. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Θεσσαλονίκη.

21. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου από 3.000€ έκαστος σε τέσσερις (4) διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και σε επιβολή προστίμου από 300€ έκαστος σε συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

22. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δεκαεννέα (19) ατόμων και σε επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ τα δεκατρία (13) από τα δεκαεννέα (19) άτομα κατηγορούνται και για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στην Περιφέρεια Κρήτης. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ στον υπεύθυνο – διαχειριστή της επιχείρησης και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας.

23. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ προστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολη λειτουργίας σε καφενείο διότι σέρβιρε σε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

24. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ προστιμο 3.000€ για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης, σε χώρο εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου που δε λειτουργούσε λόγω αργίας, στην οποία συμμετείχαν 10 ημεδαποί στους οποίους επίσης

επιβλήθηκε πρόστιμο από 300€ έκαστος για παράβαση περιορισμού της κυκλοφορίας, στην Περιφέρεια Ανατολικής - Μακεδονίας Θράκης.

25. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ενός (1) ημεδαπού και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€, διότι παραβίασε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, στην Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας.

26. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφετέρια Σνακ Μπαρ» διότι δεν τήρησε την αναστολή προσέλευσης κοινού (take away) και παρείχε υπηρεσία σε ένα καθήμενο πελάτη. Επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000€ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών στο κατάστημα, ενώ στον πελάτη το πρόστιμο των 300€, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

27. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος καφέ-σνακ-μπαρ και επέβαλε προστιμο 3.000€ επίσης βεβαιώθηκε προστιμο 5.000€ και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

28. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 10.950€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

29. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

30. Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ πρόστιμο 1.000€ σε κομμωτήριο λόγω μη τήρησης καταλόγου ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά έξι χιλιάδες τετρακόσιες είκοσι έξι (6.426) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 04/01/2021 - 17:52
  • ΕΛΕΓΧΟΙ
  • ΠΑΡΑΒΑΣΗ
  • ΜΑΣΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 5.000 οι νεκροί από την πανδημία, 427 τα νέα κρούσματα
Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 5.000 οι νεκροί από την πανδημία, 427 τα νέα κρούσματα 04 Ιανουαρίου 2021
Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα πάνω από 9 χιλιάδες - Ο στόχος για τέλη Γενάρη 04 Ιανουαρίου 2021
Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα πάνω από 9 χιλιάδες - Ο στόχος για τέλη Γενάρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχοι σε διαιτολογικά γραφεία και ινστιτούτα αισθητικής - Τι προβλέπει νέα ΚΥΑ
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 16:47

Έλεγχοι σε διαιτολογικά γραφεία και ινστιτούτα αισθητικής - Τι προβλέπει νέα ΚΥΑ

Ινδία: Κρούσματα του ιού Nipah προκαλούν ενισχυμένους ελέγχους σε ασιατικά αεροδρόμια
Υγεία
28/01/2026 - 10:00

Ινδία: Κρούσματα του ιού Nipah προκαλούν ενισχυμένους ελέγχους σε ασιατικά αεροδρόμια

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα γρίπης είναι σε υψηλά τριετίας
Υγεία
13/01/2026 - 10:00

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα γρίπης είναι σε υψηλά τριετίας

Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή
Υγεία
08/05/2025 - 13:00

Ειδική μάσκα προσώπου μπορεί να ανιχνεύσει τη χρόνια νεφρική νόσο μόνο από την αναπνοή

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής - Κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων
Πολιτική Υγείας
17/04/2025 - 15:52

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής - Κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων

ΗΠΑ: Μεγάλο νοσοκομειακό ίδρυμα με εκατομμύρια ασθενείς επαναφέρει την εντολή για μάσκα
Πολιτική Υγείας
12/02/2025 - 12:00

ΗΠΑ: Μεγάλο νοσοκομειακό ίδρυμα με εκατομμύρια ασθενείς επαναφέρει την εντολή για μάσκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση: Πόσο βοηθούν, ποιους κινδύνους ενέχουν
Υγεία
12/09/2026 - 07:41
Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo