ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πολιτική Υγείας
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού
Nέα μέτρα ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενόψει της επερχόμενης άυξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Δευτέρα, 23/03/2020 - 18:05
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Στις επικαιροποιημένες προτάσεις που απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας
για τη διαχείριση περιστατικών covid-19 περιλαβάνονται τέσσερεις κατευθύνσεις που είναι απαραίτητοι όπως τονίζει ο Σύλλογος για την θωράκιση του υγειονομικού συστήματος.

Ακολουθεί η επιστολή του συλλόγου προς το Υπουργείο Υγείας:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 23-3-2020

Α.Π.: 5185

Προς

Υπουργό Υγείας

κ. Βασίλειο Κικίλια

Υφυπουργό Υγείας

κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη

Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας

κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

Κοινοποίηση:

1)Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

2) Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

3) Επιστημονικές εταιρείες

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της επερχόμενης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας προκύπτει η αδήριτη ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου διαχείρισης της πανδημίας του COVID-19 και θωράκισης του υγειονομικού συστήματος σε επίπεδο ΠΦΥ και ΕΣΥ ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του ΠΙΣ σας καταθέτουμε μία δέσμη προτάσεων για την κρίσιμη ώρα, με τη μορφή σύμπραξης δημόσιου ιδιωτικού τομέα με υπέρτατο σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, συνήθης πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου:

Διαχείριση κρουσμάτων στην κοινότητα.
Πρέπει να ληφθούν υπόψιν τέσσερις κατευθύνσεις:

I. Η τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την επιμόλυνση της κοινότητας και η αποφυγή μετακίνησης των επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων.

II. Η αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων από ύποπτα κρούσματα, περιορίζοντας την επιμόλυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ακουσίως μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

III. Αξιοποίηση και συμμετοχή του συνόλου του ιατρικού προσωπικού της χώρας. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά ο ιδιωτικός τομέας (ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, ιδιωτικά ασθενοφόρα, κτλ), εντός προδιαγεγραμμένου πλαισίου, κάνοντας πράξη την συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα προς όφελος της κοινωνίας.

IV. Η διαθεσιμότητα παροχής υπηρεσιών υγείας τόσο εν μέσω της κρίσης όσο και μετά την κορύφωσή της.

Προτείνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Σύνταξη από τον ΕΟΔΥ πρωτοκόλλου διαχείρισης των επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων στην κοινότητα με σαφή αναφορά στην παραμετροποίηση των κλινικών και εργαστηριακών σημείων παρακολούθησης των ασθενών από τους θεράποντες ιατρούς, με ιδιαίτερη μνεία σε κλινικοεργαστηριακά σημεία που χρήζουν παραπομπής σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ειδική μνεία πρέπει να δοθεί στη διαχείριση ευπαθών ομάδων.
Τη δημιουργία τοπικού περιφερειακού συντονιστικού κέντρου υπό την αιγίδα και την απόλυτη καθοδήγηση του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων.

Δημιουργία κέντρων ή κινητών μονάδων COVID-19 ανά νομό, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση της πνευμονίας που προκαλείται από τον κορωνοϊό στην κοινότητα. Σε περίπτωση υιοθέτησης του μοντέλου της κινητής μονάδας, απαραίτητη κρίνεται η παρουσία ιατρού με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την κατ’οίκον εκτίμηση της υγείας του ασθενούς.
Δημιουργία μίας δομής δειγματοληψίας (ολοήμερη κάλυψη) ανά νομό σε κοντέϊνερ (isolation box) για την αρχική κλινική εξέταση και δειγματοληψία των ασθενών.

Εμπλουτισμό των εργαστηρίων αναφοράς για την ευρύτερη κάλυψη των περιοχών με ειδική πρόβλεψη για τις νησιώτικες και ακριτικές περιοχές.
Οργανωτική αναδιάταξη ιατρικού δυναμικού που υπηρετεί στις δημόσιες δομές (κέντρα υγείας, περιφερικά ιατρεία, ΤΟ.Μ.Υ.) ώστε να καλύψουν την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Αναστολή όλων των αδειών και ανάκληση μετακινήσεων / αποσπάσεων σε άλλες περιοχές εκτός εάν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες δημόσιας υγείας.
ΕΣΥ:

Στο ΕΣΥ θα πρέπει να προβλέπεται η κατάλληλη διαμερισματοποίηση των κλινικών των νοσοκομείων, με άμεση, προμήθεια κατάλληλων αναπνευστήρων, φορητών ακτινολογικών μηχανημάτων και κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού ώστε να αναπτυχθούν με αυξημένη ταχύτητα, επιπλέον κλίνες νοσηλείας.
Προτείνεται:

Δημιουργία ειδικού κοντέϊνερ (isolation box) για τη δειγματοληψία και αρχική κλινική εκτίμηση με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Αναδιάταξη και συγχώνευση κλινικών νοσοκομείων με δημιουργία πτέρυγας κορωνοϊού και πτέρυγας ύποπτων κρουσμάτων σε κάθε νομαρχιακό νοσοκομείο.
Επίσπευση της λήψης του αποτελέσματος από τα εργαστήρια αναφοράς δείγματος κορωνοϊού ώστε να επιταχυνθεί η γρήγορη διακίνηση και διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων.
Σύνταξη ειδικού πρωτοκόλλου από τον ΕΟΔΥ για τη διαχείριση έκτακτων συμβάντων σε ασθενείς με κορωνοϊό ( πχ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κάταγμα, τοκετός, αιμοκάθαρση, κλπ ).

Αναδιοργάνωση, θωράκιση με αυστηρά μέτρα προστασίας και άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.
Αναδιοργάνωση του εφημεριακού καθεστώτος στα Νοσοκομεία ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση υποχρεωτικής καραντίνας του υπηρετούντος προσωπικού.
Άμεση ανάπτυξη του μέγιστου αριθμού κλινών στις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Καταγραφή των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν εξειδίκευση στις ΜΕΘ προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις νέες κλίνες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις ΜΕΘ.
Πρόβλεψη για δημιουργία εφεδρικών χώρων νοσηλείας (πχ σε κλειστά νοσοκομεία) με τις κατάλληλες προδιαγραφές και πρόσληψη του αντίστοιχου υγειονομικού προσωπικού.
Πρόβλεψη και κατάλληλος σχεδιασμός για κάλυψη αναγκών νησιωτικών και ακριτικών περιοχών.

Πρόβλεψη για επιχειρησιακή γεωγραφική ενίσχυση περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο της πανδημίας.
Στρατηγικό πρωτόκολλο γεωγραφικής διακίνησης νοσηλευόμενων ασθενών που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ προς τα νοσοκομεία αναφοράς COVID-19.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία ή να δρομολογηθούν συμβάσεις ειδικού τύπου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.
Αναστολή όλων των αδειών και ανάκληση μετακινήσεων / αποσπάσεων των ιατρών του ΕΣΥ σε άλλες περιοχές εκτός εάν εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες δημόσιας υγείας.
Ειδικά μέτρα προστασίας και πρωτόκολλο μεταφοράς στις αεροδιακομιδές.

Διαχείριση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων:
Οι δομές και οι καταυλισμοί που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να θεωρηθούν κλειστές, με αναβάθμιση των μέτρων προστασίας τους με σκοπό την προφύλαξη τόσο των προσφύγων και μεταναστών, όσο και του κοινωνικού συνόλου.
Να συνταχθούν ειδικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για ιδιαίτερους πληθυσμούς ( πχ ρομά, ένοικοι ιδρυμάτων, κλπ).
Προστασία και στήριξη ιατρικού κλάδου

Οικονομική στήριξη των ιδιωτών γιατρών, των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Διαγνωστικών Κέντρων, που δρουν ως ασπίδα προστασίας για το ΕΣΥ και για τις ανάγκες Δημόσιας υγείας. Να δοθούν οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης και αναστολής πληρωμών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που διατηρούν ανοιχτά τα ιατρεία τους με δυσβάσταχτη οικονομική ζημία και τεράστιες υποχρεώσεις (μισθοδοσία προσωπικού, πάγια έξοδα, ασφαλιστικές εισφορές, εφορία, clawback, rebate κλπ). Να υπαχθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί στο σύνολο των μέτρων που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πολλά ιατρεία εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας τους, καθώς έχουν δεχθεί δυσμενέστατες οικονομικές συνέπειες χωρίς καμία μέριμνα προστασίας από την πολιτεία.
Ειδικά οι νέοι ιατροί είναι εντελώς απροστάτευτοι και παραγκωνισμένοι, ενώ η επιλογή τους ήταν να μείνουν στη χώρα μας. Θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική ρύθμιση για τους νέους ιατρούς.
Πολλοί ιατροί είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εκτίθενται σε κίνδυνο ζωής σε πιθανή επαφή με κρούσμα κορωνοϊού. Θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική μέριμνα.

Να προβλεφθεί ειδική ρύθμιση για τους συνταξιούχους ιατρούς που δε λαμβάνουν ακόμη τη σύνταξη τους και εξακολουθούν να ασκούν ιδιωτικό έργο.
Εξασφάλιση του αναγκαίου υγειονομικού υλικού για την προστασία του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να μη κινδυνεύσει η υγεία των υγειονομικών γιατί η απώλειά τους θα οδηγήσει στη διάλυση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας. Να αποσταλεί υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας στον ΠΙΣ και στους Ιατρικούς Συλλόγους με ευθύνη της πολιτείας, ώστε να το μοιράσει στα μέλη τους. Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια του υγειονομικού αυτού υλικού από την αγορά είναι αδύνατη λόγω της κατάσχεσης υπέρ του δημοσίου μέσω ΠΝΠ.
Η καραντίνα των 7 και όχι 14 ημερών στους ιατρούς προτείνουμε να διασφαλισθεί με αρνητικοποίηση του τεστ κορωνοϊού του ιατρού πριν την επιστροφή στο εργασιακό περιβάλλον.

Η παρουσία των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στην επιτροπή λοιμώξεων των Νοσοκομείων αναφοράς στις τοπικές ΥΠΕ για ιδιαίτερα ζητήματα που άπτονται της γεωγραφικής διαχείρισης των περιστατικών, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
Την ώρα που πλησιάζει η μεγάλη μάχη, η πολιτεία πρέπει να οργανώσει με σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης και σταθερότητα το επίπεδο της δημόσιας υγείας ώστε να μην μείνουν ακάλυπτες οι βασικές ανάγκες υγειονομικής κάλυψης των πολιτών. Η ανάγκη αναβάθμισης του

επιπέδου διαχείρισης της πανδημίας του COVID-19 και θωράκισης του υγειονομικού συστήματος και όλων των ιατρών που υπηρετούν στην ΠΦΥ και στο ΕΣΥ αποτελεί απόλυτα αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη αυτού του υπέρτατου σκοπού.

Ο Πρόεδρος

Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ. Γεώργιος Ι Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

Τελευταία τροποποίηση στις 23/03/2020 - 18:28
  • ΠΙΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα : Άποροι και ανασφάλιστοι νεφροπαθείς θα εξυπηρετούνται από ιδιωτικές μονάδες
Κορονοϊός Ελλάδα : Άποροι και ανασφάλιστοι νεφροπαθείς θα εξυπηρετούνται από ιδιωτικές μονάδες 23 Μαρτίου 2020
Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για το ωράριο και τη λειτουργία τους 23 Μαρτίου 2020
Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για το ωράριο και τη λειτουργία τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 20:11

Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 16:13

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 14:42

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Αύξηση κατά 102% του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας
Υγεία
23/10/2026 - 12:48

Αύξηση κατά 102% του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων
Pharma Policy
22/10/2026 - 13:02

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

28η Οκτωβρίου: Οι νοσηλεύτριες που έγραψαν ιστορία – Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 08:11
ΕΕΣ: Σχεδόν 8.000 γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση μαστού
Υγεία
28/10/2026 - 07:29
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
Χανιά: Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών Λυκείου σε θέματα έμφυλης βίας
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 00:06
Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49
Ιατρική για ταξιδιώτες: Το βασικό φαρμακείο και πότε πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια στο εξωτερικό
Υγεία
27/10/2026 - 21:21
Εξελιγμένη θεραπεία βελτιώνει τα μετεγχειρητικά συμπτώματα του καταρράκτη
Health Talk
27/10/2026 - 20:36
Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 20:11
Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας: Η συμμετοχή είναι δικαίωμα όλων για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
Υγεία
27/10/2026 - 19:38
Το ECDC ενισχύει την task force για τον Έμπολα στην Αφρική μετά τα κρούσματα σε Κένυα και Νιγηρία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 18:56
Συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 18:09
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Ένας στους τρεις ενήλικες εμφάνισε τη νόσο πριν από τα 18 του
Health Talk
27/10/2026 - 17:54
Προς αναδιοργάνωση οι επιτροπές ελέγχου του ΙΣΑ - Θα συνδράμουν τους μηχανισμούς της Πολιτείας
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 17:36
ΣΕΙΒ: 40 χρόνια υψηλής ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία του συστήματος υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 17:13
Με ιδιαίτερο συμβολισμό το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου
Patient Talk
27/10/2026 - 16:52
Το νέο τηλεοπτικό spot του ΠΦΣ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Υγεία
27/10/2026 - 16:31
Αγαπηδάκη: «Ενίσχυση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων»
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:13
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Αντιδράσεις εργαζομένων στον ΕΟΠΑΕ για τη μετακίνηση θεραπευτή από τις φυλακές Κορυδαλλού
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 15:39
Πρωτεΐνη: Πότε η μεγάλη πρόσληψη μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό
Health Talk
27/10/2026 - 15:00
Ιατρική και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο κίνδυνος του «never-skilling» στην εκπαίδευση των γιατρών
Digital Health
27/10/2026 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης και της COVID-19
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 13:40
ΛΔ Κονγκό: Περισσότερα από 10.000 είναι πλέον τα κρούσματα του 'Εμπολα
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 13:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Τεχνητή νοημοσύνη και ψύχωση: Πώς τα chatbots μπορεί να επιδεινώνουν τα συμπτώματα
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 11:00
Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Φάρμακα GLP-1 για απώλεια βάρους: Οι διατροφικές ελλείψεις που προκαλούν ανησυχία
Υγεία
27/10/2026 - 09:00
Άσκηση απεγκλωβισμού τραυματιών από τροχαία ατυχήματα πραγματοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 07:32
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
Επιδημία ιλαράς έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.200 θανάτους στο Μπανγκλαντές
Υγεία
27/10/2026 - 00:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπνική άπνοια: Νέο φάρμακο για την παχυσαρκία μείωσε τις διακοπές της αναπνοής έως και 52%
Υγεία
26/10/2026 - 13:00
Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo